Inlägg

Inlägg som CFSsss har skrivit i forumet
Av CFSsss

Här är en curveball, vad tror du om att på sikt satsa på att bli projekledare inom data och IT? En data eller IT-projektledare? Kanske inte som första jobbet men kanske som andra? Då får du någon sorts nytta för den pedagogik du lärt dig som lärare. Om du bara blir datanörd som håller på med nätverk, servrar och backend så går din tidigare utbildning nog lite förlorad. Men som projekledare kan det nog bli rätt så trevliga synergieffekt och det kan nog se bra ut på CV't.

Du behöver någon sorts högskoleexamen i data, annars blir det svårt att få anställning och få respekt, men det är två år och det är nog väl investerad tid för att senare får bättre lön och karriärmöjligheter etc. Det kan bli en väldigt bra karriärbana i förlängningen, många öppna dörrar.

Av CFSsss

Annonsen är avslutad

Av CFSsss

Tar Svenska Staten emot gåvor? De säger att de verkar för fri utbildning, gratis sjukvård och pensioner för de gamla. Dessutom underhåller de vägarna. Verkar vara ett vettigt, opolitiskt och dessutom icke-religöst sätt fördela pengarna så att de inte hamnar i chefernas fickor.

Av CFSsss

Bokade till @Dzikibyk som var först med att vilja hämta på plats (PM 19:16). Uppdaterar om han ändrar sig.

Av CFSsss

6st nya fläktar skänkes

2 * Fractal Design 140mm 1000rpm Svart (ej PWM)
2 * Fractal Design 140mm 1000rpm Svart/Vit (ej PWM)
1 * Fractal Design 120mm 1200rpm Svart (ej PWM)
1 * CryoRig 120mm 1600rpm Svart/Vit (PWM)

Totalt 5 st DC fläktar och en PWM fläkt. Blivit över från div byggen, oanvända. Kanske kan användas till något kul. Den som tar dom får ta alla samtidigt.

Hämtas i Liljeholmen i Stockholm, skickas ej.

Läs hela annonsen här

Av CFSsss

Jodå, där satt den. Fast det var inte jättesvårt

Av CFSsss
Skrivet av kinkyboo:

Då har du aldrig haft problem att nå BIOS.
Testar några av dem vanliga knapparna, ser OS ladda? Reset.

Håll inne power-knappen = reset.

Är ett extremt fåtal av användare som uppfattar detta som ett problem. De som tycker det är ett problem har nog moderkortet öppet på en bench..

Och ja, jag vill ha en XL-version med ljuddämpning, fläkt på sidan och borttagbar PSU-shroud. Säkert många som vill ha en ITX version också, kan nog bli en riktig succe det här. Verkar vara out of stock på flera amerikanska sidor som newegg etc. Grattis till Fractal

Av CFSsss

Köp svenskt, det är nice att köpa svenskt

Av CFSsss

Ett företag har ingen moralisk skyldighet att behålla anställda i all evighet, lika lite som du har en moralisk skyldighet att stanna kvar på ett företag hela din yrkesbana, eller stanna kvar för att företaget går dåligt eller har ont om anställda. Du är fri att säga upp dig och hitta andra vägar och företaget är fritt att säga upp dig eller lösa ut dig. Hur du som anställd och företaget ska förhålla sig till varandra regleras av erat anställningsavtal, that's it.

Av CFSsss
Av CFSsss

Ställ tillbaka alla bios inställningar till intel factory (och då menar jag intel factory, inte asus orginal). Slå också av XMP och jämför prestanda och temp.

Min erfarenhet av 12900K är att den blir rätt varm bara den pressas minsta lilla och att överklockning i princip inte är värt det, den är väloptimerad från fabrik. T.o.m. asus egna bios visade sig lite väl generöst med volten och processorn mådde egentligen bättre när man ändrade till intels förinställningar istället för Asus bios.

Noctua D15 och bra luftflöde.

Av CFSsss

Är väl typ femte gången eller nått den fläkten försenas, verkar inte gå så bra.

Av CFSsss

Spela Tunic är allt jag säger. Nostalgi deluxe för oss som spelat de gamla Zelda spelen som A Link to the Past.

Av CFSsss
Skrivet av ZimpanX:

Går inte att laborera förbi CPU begräsningen i DX12 dock, och det enda läget där man kan aktivera RT.

Enda alternativ är frame-generation för att öka bilduppdateringen förbi den gränsen, men är ju endast exklusivt för RTX 4000 korten och "fejkad" prestanda.

Testa att slå på Hardware Accelerated GPU Scheduling i windows, the gjorde sjuk skillnad för mig. +50% mer fps.

Av CFSsss

Det som alla nördar ska lyssna på: Perturbator kombinerat med Neo Tokyo (1987)

Av CFSsss
Skrivet av DDerby:

Dessutom skulle en sådan lösning kräva ett nytt bredbandsabonnemang med mycket data.

Absolut inte nödvändigt, du kan köpa och koppla in en egen router med failsafe och dual WAN efter den första routern. Då får du full kontroll över ditt nätverk.

Av CFSsss

Ja, vad är syftet? Är 4G en failsafe eller finns det något annat syfte?

Utan att veta vad du vill uppnå hade jag nog spontant köpt ett bättre LTE modem med LAN ut och kopplat allt till router 1. Router 1 bör då såklart ha stöd för dual-wan och gärna lite load-balancing funktioner.

Finns väl annars routrar med stöd för både 5G och dual WAN och allt inbyggt idag.

Av CFSsss

Det här med "hardware-accelerated gpu scheduling" i windows verkar vara en viktig inställning. Om jag slår på det så funkar DLSS3 som det ska och man får mycket bättre prestanda, flyter rätt fint på RT Ultra. MEN samtidigt så verkar inte G-Sync lira längre utan om man sänker inställningarna så får man mer fps än skämen har. Lite jobb har de kvar allt CD Projekt.

Av CFSsss

Lyckade fixa mina W3 problem tror jag.

1) Uppdatera till senaste Nvidia drivers, clean installation.

2) Installera om hela spelet från grunden. Avinstallera, ta bort allt, ta bort gamla folders (spara savegames separat), starta om datorn, installera på nytt.

3) I windows sökfält på skrivbordet skriv "settings", sedan skriver du "gpu". Se till att "hardware-accelerated gpu scheduling" är på. Starta om.

4) I witcher 3 inställningar se till att du kör med Display Mode "Fullscreen"

Nu verkar det funka bra.

4080 TUF + 12900K + 3440x1440 ger ca 115-120fps ute i skogen på RT Ultra. 99% GPU användning som det ska vara, innan låg det på typ 60% och DLSS gick inte att aktivera.

Måste testa lite mer senare ikväll, inte säkert att jag vill spela såhär för DLSS3 är såklart fusk, måste testa hur det funkar i städerna och när man slåss lite. Men jäkligt snyggt blev iaf.

Av CFSsss
Skrivet av marcusOCZ:

Vad heter den versionen?

Senaste med W3 uppdateringarna är 527.56

Måste dock säga att jag inte är jätteimponerad just nu. Massa med skumma fel, jag har mixtrat med inställingarna och RT gör att det mest krashar. Sedan gick jag tillbaka utan RT och nu får jag inte full GPU load utan den landar på typ 60% max. Sedan går det inte att slå på DLSS heller, det boxen är helt grå. Har ett 4080 och det behöver nog optimeras och avbuggas lite här..