Inlägg

Inlägg som CFSsss har skrivit i forumet
Av CFSsss

Define S fullt med Noctua fläktar. Du kan ha 3x140mm PWM fläktar fram, en bak och en på sidan. Grymt. Det här med nättaggskåpa är inget för mig. Stilren enkel design med väldigt bra luftflöde. Styr fläktarna via moderkortet så är du hemma.

Har haft P182 innan och Define S känns nästan lite som en evolution av den.

Av CFSsss

Displayport 2.1!

gg nvidia

Av CFSsss

Låter inte så farligt, hur mycket omsätter bolaget per år? Om ni omsätter 5-10 miljoner så är det inte så stor procent av omsättningen. Bra IT-lösningar kostar och här har ni rätt seriösa back-uper och uppdateringar etc.

IT-lösningar brukar också skala rätt dåligt i kostnad nedåt. D.v.s. hade ni haft 20 anställda hade kostnaden troligen inte varit så värst mycket högre. Det är systemet och upplägget man betalar mycket för.

Också tveksamt om ni kunde göra det bättre och billigare själva inom bolaget. Men är ni inte nöjda så är det ju bara att ta in lite andra offerter.

Mitt tips med lite småföretagerfarenhet: Stirra er inte blind på kostnaden för IT-lösningar, är det bra så är det bra. Fokusera på eran kärnverksamhet och att växa där istället.

Av CFSsss

Praxis är att man kan äga nästan hur många bostadsrätter som helst, om man vistas där eller på landställe eller utomlands spelar inte så stor roll bara man sköter sig och betalar räkningar i tid etc. Man behöver heller inte vara skriven på bostadsrätten. Så har man en bostadsrätt så har man den, om den nu är köpt eller om den ärvts eller nått.

Dock kan det bli problem att bli godkänd som medlem i bostadsrättsföreningar om det är uppenbart att man inte kommer nyttja lägenheten eller bidra till verksamheten, då kan styrelsen neka en att bli medlem. Det är rätt ovanligt men skulle kunna hända om det är uppenbart att lägenheten bara köps på spekulation och inte för att bo i. Förningen föredrar "aktiva medlemmar".

Det som också är praxis är att det är svårt att hyra ut i andra hand. Dvs det ska vara en äkta bostadsförening, inga långtida hyresgäster. Däremot kan man få dispans av styrelsen under en rimlig tid om man t.ex. ska jobba utomlands, rimlig tid brukar vara ett år. Styrelsen kan neka sådan här uthyrning om de inte gillar den, de behöver heller inte förlänga uthyrningen om de inte vill.

Inneboende är något som är svårt att neka, d.v.s. om du är skriven på adressen men hyr ut ett rum till någon brukar det sällan gå att hindra från bostadsföreningens håll. Så länge du bor och nyttjar lägenheten från och till är det inget problem. Vet en del som bor utomlands 30-50% av året men har inneboende för att dryga ut kostnaden, det verkar funka. Gränsen mellan var som är andrahandsuthyrning och inneboende kan ibland bli lite flytande i praktiken.

Som nämnts skiljer det en del i stadgar men ovanstående är mer eller mindre praxis och vanligt skulle jag säga.

I ditt fall: Bör inte vara något problem att äga så länge du vill så länge du sköter dig, dock troligen knepigt att hyra ut i andra hand. Frågan är om systern ens skulle fått hyra i andra hand så länge? Inte så många föreningar som godkänner det.

Av CFSsss

Självklart, AMD med Lisa Su i spetsen brukar ha de bästa presskonferenserna.

Av CFSsss

Av ditt inlägg låter det mer som en framtida VD/ekonom/företagare/jurist än en läkare. Möjligen då att du skulle bli kirurg eller forskare eller nått. Men egentligen nej, om du inte redan nu har STOR empati för människor bör du inte bli läkare. Din empati för människor kommer inte blir större när du praktiserar, risken är snarare att det blir tvärtom. Du tänker mest på dig själv, hur din karriär och din säkerhet ska vara etc. De som är söker till läkare ser det ofta som ett kall och en ära att få tjäna samhället och människor i allmänhet. Om du inte känner det kallet bör du inte blir läkare. Sök till handels eller ekonomi eller industriell ekonomi eller nått, inget ont i det. Om det är pengar du vill ha kommer du troligen på lång sikt tjäna betydligt mer i näringslivet än inom vården.

Av CFSsss

Utbildningen kan teoretiskt sett vara av bra kvalitet nästan varsomhelst, det som skiljer är kanske framförallt det nätverk man kan bygga på Chalmers. När man går på ett lite större och mer känt universitet som Chalmers, eller KTH, blir man "en i gänget som gått där". Man håller ofta kontakten med flera studenter, och de får ofta intressantare karriärsbanor senare i livet än om man gått på en mindre känd skola. Det i sin tur bådar ofta gott för ens egen karriärsbana senare i livet.

Om man ska hårdra det kan sådana nätverk vara skillnaden mellan att fastna som IT ansvarig på något 40-mans företag i skogen i västergötland jämfört med att kunna jobba upp sig inom något roligare större företag i en storstad och på sikt bli hög chef där. Sedan är både Chalmers och KTH internationellt rätt kända skolor, om någon utomlands tittar på CV't kommer de se ett namn de känner igen och tänka "det där är bra killar". Om man gått på en mindre känd skola kommer de troligen få googla vad det är för något.

Sedan kan man väl säga att inget är skrivet i sten, efter 10 år på arbetsmarknaden spelar det mer roll vad du gjort under dessa 10 år än var du utbildade dig någonstans. Så att prestera och leverera är såklart upp till dig om det nu är karriär som lockar, andra kanske är nöjda med en mindre ambitös karriärsbana. Det som är lurigt är dock att lusten att göra karriär kan komma senare i livet, när man är runt 35-45, och har man då "fel" utbildning och erfarenhet blir det motigt.

Summerat, satsa på Chalmers om du kan. Chalmers är sällan fel. Göteborg är en kul stad och bra mycket roligare än Skövde om du frågar mig.

Av CFSsss

Frågan är väl närmast om man ens ska recensera kort som inte är tillgängliga på den svenska marknaden?

Eller räcker det för Nvidia att sälja ett luftslott för att få PR och gratisplats på SweC framsida?

Märklig situation. Helt rätt att inte ge något betyg.

Av CFSsss
Skrivet av Reiker:

Hur upplever du skärmen för att läsa text när man inte spelar spel? Verkar perfekt som spelskärm men skulle även vilja använda den för kontorsarbete när jag jobbar hemifrån.

Jag själv upplever den som grym. Använder den själv till precis det, hemmaskärm som används till jobb, surf och spel. Tidigare hade jag en Acer X34 Predator och den här är minst lika bra för excel och word etc, tydliga kontraster och bra skärpa.

Om man vill ha den absolut optimala skärmen för massor med excel och programmering ska man nog ha en 4k skärm, men som kompromiss mellan spel och arbete och surf älskar jag själv 3440x1440 formatet. Och denna Alienware är så bra det blir imho, aldrig haft någon bättre skärm själv. Svärtan är djuuup.

Av CFSsss
Skrivet av Waliant:

Det är två fläktar i originalet, men den för G-sync bör absolut försvinna.

Fläkten för G-Sync (ultimate) är dessutom den fläkt som har det mest störande ljudet av de två fläktarna. Den andra fläkten är tyst och dessutom ofta avstängd. Så denna nya skärm borde vara tystare än orginalversionen. I princip blir det då en helt perfekt data och spelskärm då det enda som jag kunde anmärka på i orginalversionen var just G-Sync fläkten.

Av CFSsss

Fräsiga kort. Dock känns det som det är lite torka på tungdrivna storspel, svårt att se någon anledning att uppgradera precis just nu. De bästa spelen jag kört under året har helt klart varit indiespel, gått att köra på en potatis typ. Tunic var nice, Chicken Police var grymt, ser fram emot Silksong etc.

Av CFSsss

Tråkigt. EVGA hade bäst garanti i branchen imho. Riktigt bra garanti och service.

Av CFSsss

Alla gamingstolar som jag testat brukar göra att man sitter väldigt kutryggigt. Inte tillräckligt med svankstöd och de här "vingarna" som gamingstolar har upptill har för mig ingen annan funktion än att de trycker ihop axlarna. De liksom trycker ihop och ned axlarna, jag får ont i ländryggen och axlarna efter bara några timmar.

Kinnarps 8000 eller Capella funkar perfekt för mig 👌

https://pcis.kinnarps.com/CA-CF121W53-286.jpg?width=721&height=7...

Av CFSsss

Det som motiverar mig mest är bättre kamera. Så ja, jag har bokat en 14 Pro på företaget

Kan tipsa om att telenor företag är hyfsat förmånligt. Om man redan har företagsabonnemang landar luren på 460 kr/mån i 24 månader, (exkl. moms och i bolaget). Om man har enskild firma eller litet aktiebolag är det inte så farligt.

Att plocka ut en direkt i applebutiken för 15k tror jag inte det är så många som gör.

Av CFSsss

Samma här, sedan jag spelade Witcher 3 senast har jag skaffat ny värstingdator, oled värstingskärm, high-end hörlurar... väntar bara på att next-gen updateringen ska komma så blir det en ny playthrough. Jul?

Sjukt att Cyberpunk 2077 släpptes för nästan två år sedan.

Vågar ni göra en panel där ni båda har nedsläppt hår?

Av CFSsss

Annonsen är avslutad

Av CFSsss

Acer X34S 3440x1440 G-Sync IPS 180Hz

Grym bildskärm, bara haft den 6 månader då jag fick tag i en Alienware. Annars skulle jag inte bytt. Det är en riktigt bra skärm.

https://www.inet.se/produkt/2219558/acer-34-predator-x34s-ips....

Finns en liten repa i nedre vänstra hörnet, var jag som klantade mig. Man ser i princip inte repan när bildskärmen är igång. Annars mint condition, inga döda pixlar etc.

Prisidé: 6500 kr om man hämtar i centrala Stockholm.

6750 kr om den ska skickas. Förskottsbetalning gäller.

Läs hela annonsen här

Av CFSsss

Hade två riggar med SLI, coolt var det. Slänga in ett grafikort till och man fick en riktig boost, man kunde ju t.o.m. låna ett kort av en kompis och testa. Väldigt cyperpunk eller nått. Fanns ju en period där det inte riktigt räckte med ett grafikkort för att driva de tyngsta spelen. Sedan bytte jag, tror det var från 670 SLI till ett 980Ti. Kommer inte ihåg om det blev mer eller mindre max prestanda men det märktes att allt flöt mycket mjukare, inget stuttering. Sedan dess inga fler SLI riggar

Av CFSsss

Har ni haft en värdeökning på er nuvarande lägenhet är det ju smart att byta upp sig när priserna inte är superheta, ni får inte max betalt för er 2:a men ni betalar inte heller max för er kommande lägenhet. Säg att ni byter och får 10% under max för er 2:a, men ni betalar också 10% mindre för er kommande som är större och dyrare. Det är supersmart.

Dessutom lägre reavinst att betala till staten, bara fördelar. Jag säger kör.

Se bara till att ni har lånelöfte och allt klart från banken, bankerna är ganska strikta just nu men det går om man har städad ekonomi. Annars testa en annan bank om eran nuvarande bråkar, det är lite så man gör.

Om ni har en 4:a och det krisar sig finns sedan alltid möjligheten att ha en inneboende student eller nått i ett rum, den marknaden finns nästan alltid. Säg att man har en inneboende för 4000-6000 kr i månaden, då kan man betala mycket lån och räntor om det behövs.

Kör på bara. Se till att ha bra mäklare, läs på om föreningens ekonomi, äger föreningen marken etc. Finns mycket skrivet om hur man köper och byter lägenhet på bästa sätt så läs på några kvällar så undviker ni dundertabbarna

Av CFSsss

Produkt: CD Projekt, olika spel
Länk: https://www.gog.com/promo/20220808_cdpr_anniversary
Kategori: Spel
Prisjakt: -
Pris: från 13 Kr

CD Projekt firar 20 år och har en jätterea. Många bra priser.