Inlägg

Inlägg som xSean145 har skrivit i forumet
Av xSean145

Jag växte upp med Netscape och IE. Körde på IE ganska länge men det var vid någon uppdatering det blev helt segt och oanvändbart. Jag gillade Safari också på macos ända tills något år sen när det kom en update och komplicerade allt med flikar i flikar och tabbar och oändliga inställningar.
Nu är det Googles Chrome på både mac och Windows för mig och är glad för att dom sällan ändrar något på utseendet.
Men tycker faktiskt Microsoft kunde behållt namnet Explorer och ikonen på deras nya chromiumbaserade Edge. Explorer är ändå ett passande namn på en webbläsare.

Av xSean145

Kolla med hemförsäkringen annars, det brukar täcka sånna problem med laptopen.

Av xSean145

Har bara haft bra erfarenhet av Power och deras priser har varit väldigt bra. Det här blir nog bra.

Av xSean145

Airpods Pro uppfyller alla dina krav. Små smidiga, bra ljud, bra mic och bra ANC. Byter automatiskt mellan Mac och iPhone. PC måste man koppla manuellt till om dom gått över till en annan enhet.
Jag har dom på jobbet och tycker dom är riktigt bra. Tänk på att om du har ett lite lortigare/dammigt jobb så blir dom snabbt skitiga och förstörda.

Av xSean145

Florerar rykten nu om att det kommer en iPhone SE med FaceID. Det är det enda jag behöver framöver, en billigare iPhone med FaceID.

Av xSean145

En iPad mini utan tveka. Min grabb har haft sin i 5 år nu och den yngsta fick ärva den nyligen. Fungerar perfa. Se bara till att skaffa ett skal till den redan från första dagen. Jag har ett billigt genomskinligt skal i TPU.

Av xSean145

Bra. Hoppas det har stöd för RGB över Wifi med lister och andra lampor.

Av xSean145

Metal Gear Solid 6

Av xSean145
Skrivet av Spiffman:

845:- är inte ok någonstans bara för ny grafik när man till och med får de andra varianterna gratis.
Låt höra de bästa snåltipsen för att komma undan billigare.

Ett av dom sämre spel jag spelat trots vad andra säger. Dålig story, dålig gameplay utan innehåll. Fullständigt bortkastad tid.

Gör som talonmas sa,

Skrivet av talonmas:

Kolla en let's play på youtube

Av xSean145

Det kan vara så att du behöver leka lite med Low, Mid och High temperaturtröskeln för fläktarna i BIOS så dom inte får spel varje gång tempen går några grader över normal idle. varför det blivit så just nu vet jag inte dock. Har du kollat om det är någon process i bakgrunden som kittlar din CPU?

Av xSean145
Skrivet av anon347775:

Processorsanvändningen ligger garanterat inte på 1-3 procent.

Använder du RTX4090 kan nog en 13900k prestera lite bättre även i 4K i vissa spel men imo vore det väldigt konstigt att byta ut en 10900k redan (Om det nu inte bara är för intressets skull).

Då måste Xbox prestandaövervakaren visa helt fel 🤣 Jag hade gärna bytt ut processorn om det inte var för att moderkorten är så galet dyra. Känns som att man ska spara ett tag till för att kunna köpa båda.

Av xSean145
Skrivet av Startrance:

Använder fortfarande min 10900K och fungerar klockrent. Kommer nog vänta ett par generationer till innan man ens funderar på att byta.

Har också 10900K. Får man ens något prestandalyft i spel i 4K med snabbare processor? Känner att GPUn som är ett 3080 verkligen pushar i 4K spel men processoranvändning ligger bara på 1-3 procent.

Av xSean145
Skrivet av Sarato:

Fusion är redan bekräftat att det ska komma senare och Zero Mission lär nog även det dyka upp senare.

Väldigt bra spel! Kanske inte så dumt ändå att kunna spela på teven. Kommer definitivt spela en del pokemon spel.
Kan man få lite 3DS spel på switch så hade det varit GULD!

Av xSean145

Föredrar att spela på en orginal GBA med moddad färgdisplay men kan rekommendera Zelda: The Minish Cap och ifall det släpps senare Metroid Zero Mission och Metroid Fusion. Gamla GBA Pokemon är också väldigt roliga.

Tillägg, man kan alltid hoppas på en officiellt översatt Earthbound 2 (Mother 3) till GBA också.

Av xSean145

Det spelar ju ingen roll vilken inloggningsmetod man har eller vilken teknik som ligger bakom längre. Lurendrejare kommer alltid att hitta nya sätt luras på. Hur duktigt och kunnig man än är så finns alltid risken att själv bli lurad.
Det bästa skyddet är att vara vaksam över sina handlingar gällande BankID och OTP.

Av xSean145

chopsticks

Var tvungen att dela av mig av dessa 3d printade Gaming Chopsticks. Fungerar grymt bra att plocka upp chips med.

Länk till .stl
https://www.thingiverse.com/thing:5809166

Rekommenderas!

https://i.imgur.com/Se3miRJ.jpg

Av xSean145
Skrivet av Haglund:

I dag är många spel ofärdiga men släpps ändå. Ska du få en bra upplevelse gör du bäst i att vänta flera månader innan du börjar spela något nytt. Rösta med plånboken, köp inget förrän det verkar någorlunda färdigt. Det är nog det enda man kan göra.

Vissa spel måste spelas medans dom är heta annars hamnar dom i högen av andra "to play" games.

Skrivet av bopp:

Nu är det ju försent, men tips till nästa gång är att du aktiverar det själv, så du inte behöver vänta på att Nvidia ska ge sin tillåtelse:
https://youtu.be/ZTOtqWTFSK8

Sparade videon, tack. Får testa nästa gång. Hade dock inga problem med ett 3080 på 4K panel. Körde med någon Auto DLSS inställning. Men tycker det är lite gammaldags att man 2023 ska behöva hålla på med sånna inställningar.

Av xSean145

"Från Reddit-tråden framgår att Nvidia just nu testar Resizeable Bar i Dead Space Remake, men huruvida det gröna laget aktiverar tekniken i spelet med en ny drivrutin återstår att se."

Sånt här ska ju vara klart Day One. Vad hjälper det mig nu när jag redan har klarat spelet?

Av xSean145
Skrivet av kodakdisc:

Hej

Jag ska förnya körkortet . Kan man ta en bild med en Digitalkamera och skicka till något företag, för framkallning till "fysiskt" fotografi ? tacksam för tips.

Jag hade problem med det här i 5 års tid. Att få tag på ett fysiskt foto är inte lika lätt/praktiskt längre känns det som. Det finns fotoautomater kvar lite här och där i olika köpcentrum. Gå till en sån bara om du vet vart det finns en.

Av xSean145
Skrivet av jnsson:

Om dom har ordningsvakter med så kan dom göra något

Inte ens Ordningsvakter får kräva ID. Och dessutom väldigt sällan OV går med biljettkontrollanter på tvärbanan. Även om det skulle vara med OV så skulle ingenting hända förutom att dom slänger ut dig om du inte går själv. Skulle det gå så långt att polis tillkallas så är oftast svenska polisen inte lika tjockskalliga som OV och kontrollanterna. Personligen skulle jag ringa polis själv om jag hamna i den situationen.

tillägg, det är nu dock många år sedan kontrollanter körde med mafiametoder. Det gamla företaget hette Connex. Dom är inte kvar.