Inlägg

Inlägg som InteNaprapat har skrivit i forumet
Av InteNaprapat

Vi kan. Riksbanken tror de inte kommer kunna sköta sitt uppdrag lika bra då så därför testar de den här saken. Inget är ju beslutat. Sen hoppas jag för egen del att man ger möjlighet att bygga in smartare saker i systemet som de jag nämnde ovan och att inte varje bank behöver bygga sådana saker själva. Varför kan vi inte bara köra på som idag, att vi använder Windows 3.1 eller OS/2?

Av InteNaprapat

Så trött på alla förståsigpåare som vet precis hur det kommer bli och alla konspirationsteoretiker som ser spöken överallt.
Kontantanvändningen dör ut och då tappar Riksbanken ett verktyg för att hantera ekonomin i Sverige. De försöker skapa ett nytt alternativ och alla på tekniksajten Sweclockers blir förbannade och misstror dem?

I rapporten ser jag inga direkta fördelar för slutkonsumenter förutom att tokens har ett egenvärde så om företaget där man har sitt kassavalv går i konkurs så kan man få ut sina pengar ändå. Går en bank i konkurs garanterar i dagsläget staten bara 1 050 000 kr. Men med e-krona kanske det skapas en plattform som vi kan bygga extratjänster på? Smarta kontrakt, split payments, timelocks, multisignatur etc. Det kanske ger möjlighet för nya aktörer som deltagande nod som har lättare att skapa ett bättre finansiellt system? Eller så blir det bara skit och 1984 som ni verkar hoppas på.