Inlägg

Inlägg som swedemike har skrivit i forumet
Av swedemike
Skrivet av tutantomtom:

@swedemike & @sparbanken - har samma setup och får det inte att fungera med Bahnhofs SFP+ modul som kom med Zyxel-routern. Verkar inte gå att köpa mindre än 2-pack från Ubiquiti, inte så att någon av er sitter med en extramodul från era 2-pack som ni vill sälja?

Modulerna är varandras "spegelbilder" när det gäller frekvens av ljus de sänder och tar emot. Så det är bara den ena - (åtminstone i mitt fall) den blå - som funkar som ersättning för Bahnhof-modulen.

I teorin skulle du väl kunna använda Bahnhof-modulen tillsammans med den andra modulen du får i paketet till att koppla ihop några apparater som har bättre kompabilitet - men annars får man leva med att den samlar damm.

Eller så har jag fattat det i alla fall...

Av swedemike
Skrivet av Sparbanken:

Jag hade samma problem med bra nerladdning på några gigabit medan uppladdning var mellan 1 och 7 megabit.
Denna 10 Gbps Bidirectional Single-Mode Optical Module fixade det.

Tack! Skaffade samma nu när jag fått det bekräftat att det var kompabiliteten. Fungerar för mig också. Får ca 5000 Mbps i bägge riktningarna nu, tänker att det får en vara nöjd med.

Egentligen ganska meningslöst köp av dyra moduler eftersom jag hade löst det med RJ45-modulen, men vad gör en inte för att bli av med ISP-routern.

Av swedemike
Skrivet av ufo666:

Jag verkar ha exakt samma problem som @swedenmike. Ingen annan som stött på detta? Funkar med bahnhof sfpn direkt in i Dream Machine men får dåliga hastigheter upp. Om jag kör Bahnhof routern i bryggläge med RJ45 modul så ser det mycket bättre ut.

Jag hade föredragit att skippa bahnhof routern och är enormt nyfiken på vad det kan bero på.....

Any tips?

En uppdatering från mig. Det funkar fortfarande inte. Ubiquiti svarade att de inte kunde gå i god för kompabilitet med moduler de inte tillverkat själva. Har testar att koppla om ett par gånger då changelogs för UDMP-firmwaren nämnt kompabilitetsfixar. Funderade ett tag på att skaffa en annan optisk modul men för det första fattade jag inte vilken jag skulle köpa och sen orkade aldrig efter att jag hängt upp Bahnhof-routern på väggen och trafiken ändå funkar som jag vill.

Men om du skulle testa och det funkar får du gärna skriva en rad här. Jag är fortfarande lite störd på att ha en router i onödan i skåpet.

Av swedemike
Skrivet av swedemike:

Funkar inte det kanske jag får köpa Ubiquitis egen SFP+-modul till RJ45 och koppla ihop den med Huwairroutern den vägen och se om de funkar bättre. Men jag är pessimist och börjar fundera på om det kan vara något fel på just min UDMP eftersom det funkar för er. Tveksamt om Ubiquiti kommer att lyssna på mig så länge jag använder Bahnhofs modul dock.

En liten uppdatering. Jag fick det aldrig att fungera med Bahnhof-modulen rakt in i UDMPn. Men när jag skaffade Ubiquitis RJ45-modul (uf-rj45-10g) och kopplade den mellan UDMP och Huawei-routern så fungerade det direkt. Verkar vara nåt kompabilitetsproblem med andra ord.

Det var inga problem att sätta routern i bryggläge så jag tänker nöja mig med den setupen. Är iofs fortfarande lite nyfiken på vad som skiljer sig åt i min setup jämfört med er andra som fick det att fungera...

Av swedemike
Skrivet av varget:

Skicka PM om du vill testa med iperf3 mot annan 10G Bahnhof kund

Tack. Jag ska göra lite fler tester. Först fabriksåterställa UDMPn och se om det gör någon skillnad. Sen testa med beta-firmware också.

Funkar inte det kanske jag får köpa Ubiquitis egen SFP+-modul till RJ45 och koppla ihop den med Huwairroutern den vägen och se om de funkar bättre. Men jag är pessimist och börjar fundera på om det kan vara något fel på just min UDMP eftersom det funkar för er. Tveksamt om Ubiquiti kommer att lyssna på mig så länge jag använder Bahnhofs modul dock.

Tyvärr har jag inte tid i helgen… och det är inte så att världen står och faller med att jag inte har 10 Gb/s

Av swedemike
Skrivet av LeonHart:

Jag har just den setupen och det var inga problem att få igång.

Jag skaffade också en UDM Pro samtidigt med Bahnhof 10Gb. Funkade fint att få igång nätet (idag) när jag väl lyckades aktivera rätt MAC-adress.

MEN - om jag kör antingen speed test i UDMP får jag ca 7000 Mbps ner (helt ok) men kanske 30 Mbps upp. Samma resultat om jag kör bredbandskollen eller speedtest.net från en dator (1Gb-kort så 900 Mbs men 10-50 Mbps upp).

Jag har provat att sätta tillbaka SPF+-modulen i Huawei-routern. Då får jag 900 Mbps i båda riktningar (till en trådad dator).

Inget som du känner igen?