Inlägg

Inlägg som Eclipse har skrivit i forumet
Av Eclipse
Skrivet av talonmas:

Jag har hel missat Apples AR, men vad menar du den har som inte Hololens 2 har? Är det att det troligen integreras bättre i OS?

Kolla presentationen av Vision Pro är mitt tips.

Av Eclipse
Skrivet av SpaceMan:

Apple var inte först med smartphone heller, även om många tror det.
Däremot var de de första som riktade sig till gemene man tillräckligt mycket för att skapa en revulotion inom mobiltelefoni. Tidigare smartphones var mer för "nördar" eller de som hade nytta av det yrkesmässigt, och då på tiden innan 3G då bristen på uppkoppling verkligen begränsade användbarheten. Apple kom med rätt produkt i helt rätt tid för att skriva historia.

Den typen av smartphone som dom lanserade var något ingen annan gjort tidigare, allt i samma telefon.

Ja, ofta har dom ju varit rätt i tiden och/eller kommit in med en produkt som rör om i grytan så att säga. Det tror jag är fallet nu med Vision Pro också. Dom kommer med något som sätter en helt annan standard än Meta Quest t ex.

Nu kommer vi se dom andra haka på. Garanterat Samsung som är mästare på att kopiera Apples funktioner och produkter Först håna, för att sedan göra samma sak året efter.

Av Eclipse

Får ändå lite deja vu från iPhone lanseringen. Vad ska man med en sån telefon till? För det priset?

Och idag sitter vi alla med smart phones.

Apple är inte först nu, men känns ändå som att dom bryter ny mark och att om 10-15 år sitter nog väldigt många av oss med något liknande runt huvudet. Kanske inte från Apple.

Av Eclipse

Ganska ofta undrar jag på allvar om majoriteten av dom som är negativa och ifrågasätter Apples produkter ens har satt sig in i produkterna och provat dom.

Av Eclipse
Skrivet av Alphahanne:

Härskartekniker är så oattraktivt.

Det ironiska är att jag upplever att extremt många som använder PC/Windows och Android besitter härskartekniker deluxe för att hitta fel, gnälla och tala om för användare av Apples produkter om hur korkade dom är i olika former.

Av Eclipse
Skrivet av Alphahanne:

I de grupper där det är mest betydelsefullt med märkesvaror, alltså barn och ungdomar, och grupptrycket är som störst är det en statussymbol. Förvisso mer att har du inte en så blir du mobbad, alternativt utfrusen, än att de som har en blir översköljda med fördelar. Har du någon gång varit mobbad eller utfrusen så förstår du mekanismen. Statusvärdet finns alltså, oavsett hur mycket du förlöjligar. Härskartekniker är så oattraktivt.

Ja, men problemet är människor och deras ruttna uppförande. Det är inte Apples fel eller hur?

Av Eclipse

Som sagt tidigare i tråden, man betalar för en helhet och att det fungerar smärtfritt. Nu var det ett tag sedan jag körde Android, men jag malde igenom dom flesta modellerna när det var Android som gällde för mig. Om vi tar Samsung som artikeln handlar om så är ju deras version av Android fruktansvärd med all bloatware och sena uppdateringar.

Det finns inget alternativ alls till ett ekosystem som fungerar så smidigt som Apples. Därför väljer ju så många det då majoriteten inte är några nördar, utan vill bara att allt ska fungera. Har man en dator från Apple, en iPhone, en klocka och en iPad så synkar allt otroligt smidigt och det är så logiskt hur det fungerar. Är det så svårt att förstå att folk som inte har något större intresse i teknik väljer detta? Verkligen inte.

Ska vi gå vidare till PC (Windows) vs Mac. Efter att själv ha köpt en gaming dator för ca. 32k och suttit med den i ca. 2 månader nu så förstår jag inte någonstans varför man frivilligt vill köra PC med Windows. Dom problemen jag har fått möta under dessa 2 månader har jag inte haft i antal under 20 år med Mac.

Först hade jag otroliga problem med att datorn startade om sig helt random. Med flertalet felmeddelanden som t ex DistributedCOM 10006. Jag sökte och sökte och provade massor med olika "lösningar" som fanns på nätet. Både via MS egna support och YouTube. Jag la verkligen dagar på att försöka få det att funka med att pilla i protokoll osv. Utan att det aldrig löste sig.

Fick till slut formatera om hela skiten och sedan dess har jag fortfarande felmeddelanden, men tack och lov inte reboots. Än.

I vissa spel t ex Red Dead Redemption 2 så får jag något minnesproblem, som också tydligen är "vanligt" och lösningen där är att gå in och rensa i Windows Dir x shaders då och då. Det är lösningen enligt tipsen på nätet. Sen att spelet fortfarande då och då hänger sig och stänger ner (så att man förlorar framsteg i spelet) det får man helt enkelt leva med.

Jag ville få ner en genväg i form av mappen "hämtade filer" till aktivitetsfältet bredvid dom andra genvägarna. Nej så enkelt går det inte. Fick gå igenom en guide med 9 olika steg för att lyckas med en sådan simpel sak.

Sen ska vi inte tala om allt jävla meck och krångel med drivrutiner. Exempelvis var jag tvungen att köpa en usb-dongel till min Xbox kontroll, trots allt att den ska fungera via blåtand och Windows. Men det gör den inte utan (som många andra också har problem med) så börjar den lagga efter någon minut i alla spel.

Sagt och gjort en dongel fick köpas in för 250kr. Sätter i den i datorn och japp, nu fungerar kontrollen men dongeln/datorn gnäller och säger att "detta tillbehör fungerar bättre med usb 3.1". Hmm ok. Kollar allt jag kan efter att läst allt jag kan komma över på nätet. Alla min drivrutiner är uppdaterade, det står t om i enhetshanteraren i datorn att det är 3.1 i alla min usb-ingångar. Men icke. Den varnar för det lite då och då. Har gett upp att ens lösa det problemet längre.

Drivrutiner i övrigt är så rörigt och omständigt. Det ska letas efter rätt hit och dit, startas om 2345345 gånger.

Sist men inte minst allt möjligt man måste ändra och pilla i Windows för att det ska fungera smärtfritt att spela. T ex i energi inställningarna måste man gå in och ändra, vilket det inte direkt finns någon info om utan jag snubblade över den infon på nätet bara för att få ut max ur den vid spel.

Detta är bara ett axplock av skit som uppstått under 2 månader.

Och folk undrar varför andra väljer Apple? Som sagt under mina 20+ år med datorer från Apple har jag aldrig någonsin upplevt några större problem. Just det om jag vill ha en mapp i dockan så drar jag ner den. Jag behöver inte följa 9 omständiga steg.

Av Eclipse
Skrivet av rwkk:

de är 2x dyrare än android med likadana specs.

1. Tveksamt ändå va?
2. Man betalar inte bara för specs. Utan helheten. Där slår ingen Apple på fingrarna. Det går inte att förneka hur mycket man än må hata Apple.

Av Eclipse

Never gonna give you up
Never gonna ley you down
Never gunna run around and…

Av Eclipse
Skrivet av Rouge of Darkness:

Antar att du skrev att de erbjöd sig riva sin bluffaktura om du lämnade bra omdömme hos trusted.

Ge dem 1 stjärna det är ett bra ombömme bättre än 0 stjärnor iaf så ljög du iaf inte.

Ja som jag skrev, dom bad mig att skriva eller snarare ändra mitt omdöme till ett positivt. Så skulle dom riva fakturan. Jag hade redan lämnat ett omdöme som givetvis var negativt.

Så här skrev dom ordagrant i mailet till mig:

"Jag kan inte se att du ska ha sagt upp ditt avtal för webbhotellet enligt våra allmänna villkor & regler, men vi kan göra ett undantag för dig och kreditera fakturan samt återkalla inkassokravet om du ändrar/tar bort ditt Trust Pilot-omdöme.

Hur låter det för dig?"

Av Eclipse
Skrivet av VinterSolen:

Det går att köpa bort dåliga omdömen på alla de stora siterna..

Möjligt. Men jag vet varför dom har positiva omdömen, antagligen till en stor del i alla fall. I mitt ärende så slutade det med att dom rev fakturan OM jag lämnade ett positivt omdöme på Trustpilot.

Så frågan är, kan man verkligen köpa till sig positiva omdömen då? Dom är ju uppenbarligen oroliga för sina negativa omdömen...

Nej, jag lämnade inget positivt omdöme trots att jag lovade det.

Av Eclipse
Skrivet av stefanli:

Hej
Jag funderar på att skaffa bredband och tv via telia, främst för att få tillgång till linjär tv via AppleTV och slippa boxar och CI moduler.

Fungerar det bra? Hur är bildkvalitén? Hur är era erfarenheter.

Det fungerar bra. Skulle säga att Telias app är av dom bättre om man jämför med dom andra leverantörerna. Lite ogenomtänkt UI ibland, men överlag bra.

Inget lagg osv på Apple TV, det mesta funkar ju bra på den. Bildkvaliteten är helt ok, beror väl på sin uppkoppling med mera.

Av Eclipse
Skrivet av Hurtigbullen:

När man köper en fysisk bok, eller en film på DVD/Blueray, så köper man väl en icke-tidsbegränsad och överföringsbar nyttjanderätt. Dvs man äger sin fysiska kopia och får nyttja den enligt något regelverk och man är också fri sälja boken eller filmen vidare.

Man har i mångt och mycket marknadsfört online-böcker som en digital variant av att man köper en bok och den jämförelsen haltar ju. Samma med filmer och spel. Fysiska kopior kan man sälja när man inte vill ha dom längre och vraken Sony eller något annat företag kan lagligen gå in i mitt hem och ta tillbaka en bok eller film, eller ett spel, som jag köpt. Men så fort det är "online" så verkar folk ha accepterat detta.

Företagen blir mer och mer gnidna. Har för mig att jag läste något om nån biltillverkare som planerade att ha värmesäten som prenumerationstjänst; först betalar man extra för att få hårdvaran, sen får man betala extra för att kunna slå på sätesvärmen.

Frågan är om folk accepterat det eller helt enkelt att företagen marknadsför det fel. Som jag skrev i mitt förra inlägg och du är inne på samma linje här. Köpa en dvd i en butik kontra köpa en "dvd" online. Det uppfattas som ett köp. Att hyra en dvd i butik och hyra online är ju samma sak. Du har tillgång till filmen under en bestämd tid för ett bestämt pris.

Skillnaden då här i Sonys fall så borde det stå hyra och vilken tid. 24h för ett pris, 3 dagar för att annat pris och 30 månader för ett pris. För det är ju bara en längre period av en hyrd produkt. Inte ett köp.

Av Eclipse
Skrivet av Thor:

Om folk hade brytt sig tillräckligt mycket om vad de köpte så hade de vetat att det inte är ett ägandeskap de köper, utan rätten till tidsbegränsat nyttjande.

Kallas inte det hyra? Inte köpa.

Det står väl om jag inte minns fel köp och/eller hyr denna filmen. Inte enbart hyr. Ett köp uppfattas som man har äganderätt över det man köper. Att hyra något däremot innebär en tidsbegränsat nyttjande.

Så varför har dom två olika alternativ, isåfall skulle det enbart finnas hyr denna film/serie som alternativ.

Av Eclipse
Skrivet av EntropyQ3:

Men slutsatsen måste väl rimligen vara att det inte gynnar konsumenterna att Sony och Microsoft köper upp de stora publicisterna/spelstudiorna? Hela poängen är ju att blockera användare av andra plattformar från att kunna spela spelen. Min hypotes är att detta i längden kommer att gynna de utvecklare och publishers som är oberoende. De har helt enkelt en större adressable market.

Absolut. Spelarna är förlorarna. Det är därför jag inte förstår hela den fanboys kulturen. Dom försvarar något, som gör det sämre för dom själva bara för det är ett PS eller MS.

Utan att låta som att jag tar ställning nu, men för en utomstående så upplever jag att PS-spelarna absolut gnäller mest. Dom försvarar Sonys beteende och kritiserar MS. Men Sony är ju exakt likadana själva bara med en annan infallsvinkel.

Av Eclipse
Skrivet av matt76:

Inte direkt värre än MS, med deras kommande exklusiva Marvels "Blade" och Disneys "Indiana Jones" spel, som uppenbarligen inte kommer att släppas på Playstation.

Nej, men det är oftast Sony och deras fans som gapar om MS och deras sätt. Det är ju inte direkt så att Sony är oskyldiga själva.

Av Eclipse

Även denna info läckte. Sony spelar ett fult spel.

https://www.windowscentral.com/gaming/xbox-is-not-allowed-x-m...

Av Eclipse

Apple Watch Series 8 (GPS+Cellular) 45mm
Länk: https://www.amazon.se/dp/B0BDKCKN54/
Kategori: Övrigt
Pris: 4365kr
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7054039

Av Eclipse

Har kollat mer i loggen osv och kommit fram till att det är två olika fel som uppstår. Det första var DeviceSetupManager 131 som jag hittade en lösning på med hjälp av gamla hederliga google. Att ändra servern från där klockan uppdaterar till nist.gov.

https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/04e31d9e-90...

Jävla konstigt problem, men jag provar och hoppas att det löst det felet.

När det kommer till nästa fel (DistributedCOM 10006) är jag lite mer osäker...där står det att man ska in och ändra i protokoll och grejer.

https://www.stellarinfo.com/blog/fix-distributedcom-10016-err...

Någon som har en input?

Sist men inte minst, har även DeviceSetupManager 201

"Source: DeviceSetupManager
Event ID: 201
Message: A connection to the Windows Metadata and Internet Services (WMIS) could not be established"

https://learn.microsoft.com/en-us/answers/questions/165627/di...

Av Eclipse
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Vad säger Windows egna loggar? Kolla systemloggen i Event Viewer.

Hmm. Ja det är fel och varningar. DeviceSetupManager, User device registration och Distrubuted COM.

Har ingen ful version av Windows utan köpt licens...