Inlägg

Inlägg som Alf2000 har skrivit i forumet
Av Alf2000

Dator

Datorn är från MSI. Köpte den från någon hemsida minns inte.
Kom färdig byggd.

Sitter i en lite klurig sits här. Funderar på om det är värt att lägga en rejäl slant på en ny dator eller om man borde uppgradera den gammla.

Spelar inte särskilt krävande spel men ser framemot Elden Ring som jag antar kommer kräva en del..

Hur resonerar ni kring beslutet av att köpa ny dator? Kollade på den här datorn. Va tycker ni?

https://sharkgaming.se/max-bite-predator-v2

Och tror ni det går att få den gammla datorn såld? Eller delar till datorn sålda isåfall vilka?

Återigen tack för snabba och bra svar, kan verkligen inte mycket om detta men ni förklarar bra o detaljerat vilket göra hela processen lättare!

Av Alf2000

CPU

100% av min CPU används när jag spelar (3,29GHz).
Hur dåligt är detta XD?

Har en stationär dator som var färdig byggd när jag köpte den. Kan se om jag kan leta fram något gammalt kvitto på vad datorn hette om de hjälper.

Har 4 kärnor i min Intel(R) Core(TM) i5-7400 CPU @3.00GHz.

Vad borde jag uppgradera på min dator?
Funderar på o köpa två stycken nya 8gb ram stickor.
Borde jag uppgradera processorn också?

Av Alf2000

Tack för de snabba svaren!

Kollade lite på det du sa och kan vara mitt ram minne som ligger i underkant. Har bara 8gb ram och tror jag behöver mer. Såhär stod det på Speccy när jag kollade vad min ram hette. 8,00GB Single-Channel Unknown @ 1197MHz (17-17-17-39) ingen aning vad det betyder men ser det ut som den är långsam? Och om jag nu skulle behöva uppgrader med mer ram, hur gör jag? Behöver jag en till likadan som jag redan använder?

Och återigen, tack för alla svar och tips!

Av Alf2000

Mitt moderkort brinner! (110 °C)

Hej!
Haft lite problem med min FPS när jag spelar spel på datorn. Först trodde jag det var på grund av att jag hade för höga grafik inställningar men efter att ha bytt till bland annat performance mode på fortnite och lägsta grafik inställningarna (kör till och med stretched 1650x1080) insåg jag att något var fel. Ligger på cirka 70-100 fps ingame och det kan även bli mindre. Har dessutom en NVIDIA GeForce GTX 1070 och en Intel Core i5 7400 @ 3.00GHz, kan verkligen inte datorer så bra men vad jag hört är det ändå helt okej och när jag kollade lite gameplay från en kille på youtube som körde Performance mode fortnite med en GTX 1070 låg han på runt 300 FPS ingame, något känns lurt. Har dock bara 8GB ram men det bör funka ändå? Men då till själva problemet jag såg. Jag testade Speccy för att lätt se mina specs och såg då att värmen på mitt moderkort var 110 grader °C. Fick panik. Men datorn känndes inte så varm utanpå själva skalet. Så tänkte först att det var ngn typ av bugg men vet faktiskt inte. Undrar om ni har några tips på vad jag kan göra. Skulle gärna vilja uppgradera min dator men har ingen aning om hur jag ska ta mig till. Så om det finns någon schysst själ där ute som ser den här tråden, Snälla hjälp mig har fan ingen koll XD. Så om du har någon tanke eller ngt tips skulle det betyda super mycket! (OBS: Kunde inte skapa en tråd på "moderkort" av någon anledning så tog denna )

MVH En upprörd snubbe som behöver hjälp!