Inlägg

Inlägg som Sherrinjo har skrivit i forumet
Av Sherrinjo

Vad tror ni om denna?
Samsung q60a

samt

Samsung Au9075

Något som jag tänker är hyfsat viktigt är betraktningsvinkel. Verkar som på Q60A är denna väldigt liten.

Av Sherrinjo

Köpråd prisvärd ~37”

Godafton, har fått som uppgift att införskaffa en ny Tv och är då på jakt efter något mindre runt 40 tum, max 42 kanske. Och direkt då tänkte jag att varför inte ge sweclockers en chans att vägleda mig rätt. Har vid tidigare tv köp gått efter tex. råd och rön, experter i butik m.m och bara blivit missnöjd.
Nu ska det vara en sovrums tv som inte alls har några större krav än hyfsat ljud och bild. Tänker att den max bör kosta 4-5 tusen. Vill dock inte slänga 5 tusen i sjön utan finns det en mycket prisvärd modell som ni starkt kan rekommendera som kostar ett par tusen extra så tveka inte att länka så går det ju alltid att tänka på.

”Edit” - 37” är en storlek som passar väldigt bra.

Kommer förmodligen mest användas för streaming av film och serie.
Men finns det någon prisvärd tv med 100hz + på min prisnivå är det ju ingen nackedel.

Tack på förhand!

Av Sherrinjo

Väldigt få sidor där man kan se Watten på grafikkorten, Elgiganten är väl ända jag vet om där man kan se om man klickar sig in under mer specifikationer.

Finns det något sätt att annars ta reda på det?

Av Sherrinjo
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Avvakta till Diablo är släppt din iPad från 2019 är knappast ospelbar. När Dialo har släpps så kan du kolla in recensioner där folk kommer testa spelet på olika surfplattor.

Ska du uppgradera din såpass nya 2019 iPad till något bättre så tycker jag minsta vettiga steget är en iPad Pro 11" 2021. Snabbare cpu & gpu och 120 Hz.

Allt superbra med den har inget direkt ont att säga, mer än att den kostar 9500kr.

Suttit och kikat på det men rent prestandamässigt är det väl bara skärmen som är skillnad från Air 5 och Pro 11”. Sedan dock respektabla 128GB lagring vilket känns mycket mer framtidssäkert till skillnad från 64.

120Hz skärmen känns lockande men åter igen samma situation där man lika gärna kan gå till Pro 12” nu, den har ju efter reviews jag kikat på mycket bättre skärm än 11”

Skulle vara uppskattat med lite feedback angående 120Hz skärmarna. Kommer det märkas någon skillnad bildmässigt tro när man spelar Diablo Immortal?

Sitter för övrigt och spelar Titan Quest LE nu och den spelupplevelsen förstörs ordentligt med lagg av olika slag. Mycket fps och allmänt hackande skärm.
Kanske inte sen världens mest välgjorda spel men sammtidigt vet jag av erfarenhet hur mycket FX effekter diablo brukar ha och då lär min stackars Ipad balla ur.

Har för övrigt inte tänkt köpa något snart utan startade denna tråd för att hinna fundera och planera ett köp framöver om nu spelet släps 😅

Av Sherrinjo
Skrivet av Hestkulan:

Vart hittar du att din nuvaranda ipad inte kommer kunna klara av spelet? Prestandamässigt borde den klara det utan problem.
Sen är Diablos releasedatum inte hugget i sten så du behöver ju inte jäkta med ett köp direkt.

Diablo immortal requirments

Av Sherrinjo

“The 8-core GPU delivers amazing graphics performance — up to twice as fast in fact, M1 in the new iPad Air makes it faster than the fastest competitive tablet, and the new Air is up to two times faster than the best-selling Windows laptop in its price range.”

Låter lite för bra för att vara sant?

Av Sherrinjo

Köpråd inför Diablo Immortal

Goddagens!

Vad skulle ni rekommendera för surfplatta till Diablo Immortal?

Har en ipad 10.2 -2019 med A10 processorn som tydligen ligger under systemkravet så måste inför release uppgradera. Gillar Ipads men har kikat lite på andra tillverkare.

Ipad Air 2022 verkar dock mycket kraftfull med M1 processor och 8gb ram.
64GB modellen känns väldigt prisvärd men jag vet dock inte mycket alls om surfplattor så tänker att jag frågar er allesammans om lite råd!

Tack på förhand!

Av Sherrinjo

Jämför delarna som du har i datorn med liknande idag som har samma kraft och se vad en helt ny laptop med samma kräm kostar.

Sedan tar du det priset -70% vilket bör ge dig ett snittpris.
1år -20%
2år -40%
3år -70%

UserBenchmark.com och välj compare för respektive del.

Av Sherrinjo

20-30% av inköpspris

Av Sherrinjo
Skrivet av 2000+:

Som motpart till ovanstående så tycker jag det är fantastiskt kul att följa alla ändringar som görs i D2R. Hittills har man ändrat på helt rätt saker i mitt tycke. Man har fokuserat på sådant som inte fungerade eller var underanvänt, de vanliga mest spelade buildsen är i princip de samma. Min enda önskan är ännu mer content!

Sen tycker jag det är synd att det tar så lång tid med allting. Ladder inte ens startad än. Det är bara märkligt. Märks att teamet inte är stort. Men igår fick man iaf testa ladderboard!

Mest troligen ett vanligt troll här som bara har andra problem i livet och tar ut det på ett oskyldigt spel.

Av Sherrinjo

Vadå 60-70%? En laptop tappar värde snabbare än en ny bil. Räkna med 40% om du har tur.

Av Sherrinjo

Kom överens om att jag får den för 7000:- känns ändå som ett rimligt pris.
Hemlevrans med en kylplatta och musmatta på köpet.

Ska bli intressant att se datorn leverera, även om den är av äldre modell så har den beviserligen inte varit i bruk länge. Kvitto säger slutet av November vilket för mig betyder mycket då elektroniken snabbt blir försämrad om jag förstått det rätt av den höga värmen.

Kan vara helt ute och cyckla men av erfarenhet från tidigare laptops så har dem efter cirka 3 förlorat en stor del av sin top prestanda. Är detta ett känt faktum att elektroniken blir sämre i laptops rellativt snabbt eller är det bara mina ögon som blev sämre?

Av Sherrinjo

här har vi något väldigt intressant på fyndhörnan..

https://www.elgiganten.se/product/outlet/lenovo-legion-5-156-barbar-dator-for-gaming-phantom-black/254760

6gb grafik för 5800:- är väl en bra deal? + att det är en legion modell.

edit: finns ju för H inte i lager.. ursäkta röran.

Av Sherrinjo

tackar så hjärtligt för alla svar!

Jag erbjöd han 7000:- igår innan jag fick svar här men det tog han ej.
Hade varit en bekväm affär då vi bor i samma lilla stad men efter era råd hade jag förmodligen ångrat mig idag.

Jag är inte på jakt efter något speciellt, inte dösugen på att dra iväg 10k+
Beg som max varit i bruk ett par månader är det jag letar efter.
Pris bör vara max 70% av inköpspris.
Anser det helt orimligt annars att äns börja fundera på.

Eventuellt en ny billig rackare runt 6-7k kanske skulle funka förutsatt att den klarar av tex cs/go, D3, PoE med bra grafik.

Som det verkar idag så har dom flesta bärbara minst 120-144hz.
Är det samma flyt på dessa som en vanlig datorskärm eller är det som på tv apparater att dom bara fintar oss för att tjäna pengar?
Bara att skärmen har tillräckligt hög hastighet för att inte få screentear som jag fick på 60Hz när det gick undan.

återigen tack för visat intresse allesammans!

Av Sherrinjo

är inte detta är rätt fin dator för pengarna?

såg bra ut med så mycket rabatt men ser att det finns mängder laptops med 3060 för runt 10k så kanske inget att hörra över.

Av Sherrinjo

Köpråd - Värdering

Hejsan! Sitter och funderar på att köpa mig en laptop och ramlade in på en annons där denna modell är till salu.

https://www.mediamarkt.se/sv/product/_msi-ge63-raider-rgb-8sf-021ne-15-6-gaming-laptop-med-rtx-2070-1316032.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=bb-search-feed-longtail-generic&utm_term=ge63%20raider%20rgb&gclid=Cj0KCQiAosmPBhCPARIsAHOen-PkoGjjNxxL0rgpUsiqHtH8diUCL8g7ZWH6aZKhmoRtRs9t12t5C38aAszpEALw_wcB#specifikation

Ska man tro på säljaren så köpte han den i November.

Vad skulle man kunna värdera den till tro?
Kan inte mycket om datorer med efter att ha smygit runt på sweclockers ett slag så får jag intrycket av det är en bra laptop. Kanske att skärmen är lite lägre kvalite?
Har alltid innan suttit på 60hz skärm så jag lär väl inte klaga på en 144.

Tack på förhand!