Inlägg

Inlägg som merovintest har skrivit i forumet
Av merovintest
Skrivet av anemic:

Jag tog AZ900 och AZ104 för ett par månader sedan och hade faktiskt ingen aning om AZ800. Lite typsikt när vi också sitter i en hybridmiljö, men all kunskap är bra kunskap. Jag tyckte 104an var svår. Den är väldigt bred, och i sann M$ anda så frågar de om helt löjliga detaljer i sina test och det är noll praktiska moment, bara frågor.
Kräver din organisation att du skall ha certifieringar för att avancera?

Precis, märkte också om att az104 är svår jämfört med az900 den va extremt enkel.
Mitt jobb kräver inte något certifikat faktiskt, tänkte mest för att öppna upp dörrar för mig i framtiden då jag är lite mer intresserad av molnet? det kanske gynnar mig både att jag har det på papper men även att jag utökar kunskapen

Av merovintest
Skrivet av freron:

Rekommenderar dig att justera din titel lite och nämna att det gäller Azure och microsoft cert så kanske fler kan hjälpa dig. Om du är anställd så kanske någon säljare eller någon som känner till kundernas framtida behov hjälpa dig välja vilket cert att ta härnäst. Mvh Freron

Fixat det, tacksam för meddelandet

Av merovintest

IT-certifikat Azure Microsoft

Hej alla,

Behöver tips när det kommer till it-certifikat.

Just nu har jag az-900 den var ganska enkel men jag vill lära mig mycket mer inom azure.
Har funderat på att börja läsa om az-104, men samtidigt läste jag nyligen om att azure har släppt az-800 samt 801.
Anledningen till att dessa fick min uppmärksamhet är att de arbetar mycket med hybrid miljöer, vilket vad jag förstår rätt är ganska vanligt att ha nu förtiden.

Vad ska jag börja med? skaffa az-80x? eller az-104?
Behöver man kunna nätverk ordentligt innan man ger sig på någon av de? tänkte mest ifall man behöver ta ccna eller ifall det blir "overkill" då det är tidskrävande.

Arbetar förtillfället som supporttekniker där vi har en hybrid miljö ,o365 azure och onprem.

Av merovintest
Skrivet av Quim:

Du lär ändå byta jobb inom närmaste tre åren(för att få upp lönen), så gör nog sak samma ;).

Nära till jobbet e alltid nice.

yeah, jag kanske bara borde slappna av och acceptera att jag kommer behöva göra det.

Av merovintest
Skrivet av haikopaiko:

Undrar om övertid och beredskapsersättning, jour osv ingår i lönelöftet.

Min lön kan diffa på mellan 5-7k över min grundlön varje månad, beroende på om jag har prickat in en eller två veckors beredskap och ifall det har varit någon "utryckning" eller övertid. Sånt kanske ingår och då kan det vara värt om man känner av ifall man vill jobba helger, ha beredskap osv det är kanske inte så att det alltid ingår i tjänsten.

Tänker också samma, det lär nog vara inkluderat i hela lönen som står.

Av merovintest
Skrivet av Jejk0b:

"supportekniker" är ju så jäkla brett.. Det kan innebära third line tekniker med 15 års erfarenhet och 45-50k i månaden, det kan också vara servicedesk jobb.
Är det samma arbetsuppgifter på båda ställena?

Myndighet är trevligt med bra kollektivavtal och bra semesterdagar etc men jag hade främst gått på de olika typer av arbetsuppgifter som varje arbetsplats erbjuder och valt det som passade bäst.

Båda lät väldigt lika, båda kör med ärendehanteringssystem där vi ska kunna grundlig kunskap om ad,citrix,office365 sccm.
De ställde även krav om att vi ska ta 60 ärenden per vecka.
I intervjun pushade de väldigt mycket om softskills och ingenting om hardskills samtidigt har de sett mitt cv och allting så jag vet inte, jag kanske fick riktigt bra erbjudande för att vara i firstline?

Skrivet av pv2b:

Jag hade försökt bilda mig en uppfattning i vad exakt som ingår i rollen som supporttekniker. Du vill ju gärna ha ett jobb där du kan omsätta dina faktiska kunskaper inom virtualisering, och inte nödvändigtvis börja i en roll som är 100% helpdesk med användarsupport t.ex.

Är det 5000+ anställda inom IT (en IT-supportjätte) eller är det att du jobbar inhouse på en IT-avdelning på ett företag med med 5000+ anställda?
Har du träffat dina prospektiva kollegor? Du vill absolut ha kollegor du känner du kan interagera med och lära dig av på ett bra sätt.
Allt ovan är nog viktigare än myndighet/privat, finns bra och dåliga jobb i båda sektorerna

Jag själv känner själv efter att jag gått den utbildningen, att virtualisering är riktigt nischat, men det kan generera väldigt mycket pengar vilket jag är intresserad utav. Dock är jag realistisk och känner att jag kommer landa där inom några år då mitt mål är nog att lära mig allt tills jag skulle kunna bli systemadministratör.

Det andra du skrev, supportteamet består av cirka 18-20 pers cirka, medans det är cirka 5000+ resterade personal ute som vi ska hantera inom vår avdelning.
Jag tänkte åka in om cirka 2 veckor och va på arbetsplatsen för att känna av lite.
Håller med det sista som du skrev, jag kanske bara överanalyserar, jag blir såhär oftast när jag har flera saker att välja mellan.
Tacksam för meddelandet grabbar, uppskattas.

Av merovintest
Skrivet av Scarabeo:

Tror också att det är mer second line. Annars är väl runt 25 000 vanligare för supporttekniker på first line?

Den siffran känns väldigt rimlig skulle säga runt 25-28 kanske där någonstans.

Av merovintest
Skrivet av Fenix:

Jag hade nog kört på myndighet om tillfälle gavs. Eventuellt lite lägre lön men spontant så känns det tryggare.

En del av mig tänker också så, men vet inte om man kanske vill satsa lite mer i början för att få högre lön.
Tacksam för meddelandet

Av merovintest
Skrivet av Scarabeo:

Tycker det lät rätt bra som supporttekniker men blev väldigt förvånad när jag såg att snittlönen låg på hela 40 600.

https://www.framtid.se/yrke/supporttekniker

Jag blev själv väldigt förvånad över det också, det ser skumt ut när jag t.ex söker upp systemadministratör så är deras snittlön
37 900 kr

De kanske inkluderar secondline eller onsite tekniker inom supporttekniker? för 40600 är riktigt högt och det känns även att 31000 är också högt.

Av merovintest

Tips till en okunnig i it branschen

Hej Alla,
Avslutar min utbildning nästa månad, utbildningen heter server och virtualiseringsspecialist.
Jag har nu fått jobberbjudande att börja på ett stort företag som har 5000+ anställda och har även andra kontor/fabriker internationellt.
Lönen jag blivit erbjuden är 31 000kr och titeln blir supporttekniker.
Jag har även fått ett erbjudande av en myndighet som erbjuder min samma lön som ovan och där jag har närmre till den arbetsplatsen.
Anledningen till att jag skriver detta är för att jag inte kan bestämma mig ifall man ska köra på myndighet eller privat sektor, jag är sugen på att slita för att tjäna pengar i helhet, samtidigt får jag tolkningen om att privata sektor där har man flera utvecklingsmöjligheter men jag kanske har fel?
Är 31 000 okej/bra lön för en person som jobbat med it i 1 år samt blivit klar med 2år yrkesutbildning?