Inlägg

Inlägg som Erkaa^ har skrivit i forumet
Av Erkaa^

Då kör du på 260GTX tycker de låter som ett lämpligt val.

Av Erkaa^

Mus:
IntelliMouse Explorer 3.0 inne på min andra riktigt bra och skön.
5/5

Musmatta:
Revoltech Lightpad (urkopplad belysning givetvis) Fick den för bra många år sen och funkar utmärkt.
5/5

Tangentbord: Ett riktigt gammalt helt vanligt. Ska bytas men inte riktigt hittat nått lämpligt största problemen är knappar som fastnar och att Windows knapparna inte går att stänga av.
2/5

Hörlurar:
Ett par vanliga Philips kört med de i ett par år nu enda jag stör mig på är att de inte finns en volymkontroll på dem.
4/5

Prylarna har inte kostat mig nämnvärt och funkar faktiskt ok.

Av Erkaa^
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lunkas
det är ett svårt val för om jag köper GTX 260 kanske jag får ångest av att jag kunde ha köpt HD5770 med dx11, men om jag köper HD5770 kanske jag ångrar mig för jag känner att jag inte behöver dx11 och att jag då lagt ut mer pengar än vad som behövs.

Då tycker jag du ska köpa ett 5770 dom är ju aningen billigare.

EDIT: Är de till datorn i sign ska du definitivt köpa nått ännu billigare kort då resten av datorn kommer flaska rejält. dx11 skulle jag inte ens fundera på då utan köp nått för under 1000kr

Av Erkaa^

GTX 260 är bättre än 5770, enda anledningen att välja 5770 är för dx11 och sen var de väl eventuellt strömsnålare.

Jag är otroligt nöjd med mitt 260GTX stod i samma val som dig.

Av Erkaa^

Kommer funka fint, du har ju inte direkt några komponenter som är strömkrävande. Och 20A är ändå ganska mycket.

Av Erkaa^
Citat:

Ursprungligen inskrivet av danielinterius
Min erfarenhet är dock inte att saker går sönder av för lite ström men jag lovar så klart ingenting.

Nä sönder lär de ju inte gå men de behöver varken funka heller vara särskilt stabilt...

Av Erkaa^
Citat:

Ursprungligen inskrivet av knosen

Kompisen har köpt nytt moderkort och processor nu och själv klart blev valet Intel.

På tal om att inte få bort processorer från kylare så vill jag minnas att intel är de enda jag inte fått bort... Visserligen på den gamla goda tiden när man kunde ta och dra lös processor "spaken" med kylare och allt på plats.

En liten ide är att byta ut kylpastan när man monterar processorn första gången dels för att få bort den lättare senare och dels för att den medföljande kan vara dålig

Av Erkaa^

Jag stod i samma val och blev ett XFX 260GTX.

Men känner du att du behöver ha dx11 så är de ju ati kortet som gäller.

Av Erkaa^
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JorisS
Avgifter ligger runt 3% har jag för mig. Och vanligtvis ingår avgiften i köpessumman om inget annat anges. Det är dock inte orimligt att säljaren begär att du täcker avgiften ifall han ursprungligt inte erbjöd Paypal som betalningsalternativ, dock så är det aldrig 10 euro på en köpessumma på 100 euro.

Kolla in engelska ebay nästa gång, där använder nästan alla sig av Paypal och posten därifrån är både billigt och snabbt.

*edit*
om du gör en IBAN överföring får du faktiskt kolla med din bank hur du ska göra också - när jag gjorde en EU betalning till ett konto i UK så skulle det enligt min bank inte debiteras några avgifter, men mottagarens bank drog ändå ca 10 pund eftersom dem inte var med i det systemet. Sedan om du väljer att 'stå för mottagarens kostnader' kommer det nästan garanterad kosta dig i avgift.... så kolla med banken för säkerhets skull.

Ja jag ska försöka avbryta den här affären eftersom han är otroligt seg på att svara. Tänkte att jag lika bra kan handla från ebay.de för att eventuellt få varorna snabbare men så blev de ju icke.
Håller med om att engelska och ebay.com är mycket bättre.

Tidigare när jag gjort IBAN betalningar har jag alltid hamnat på minst 60kr i avgifter och till uk hamnade de på 270 heller därom kring.

Han erbjöd inte paypal som direkt alternativ utan specificerade att han accepterar paypal i själva aktions informationen otroligt klantigt av mig att inte kolla de först

Av Erkaa^

Kommer inte ihåg alla men försöker få med de flesta:

Matrox Milenium 16MB (?)
Geforce 2 MX 32MB
Geforce 2 MX 64MB
Okänt ASUS (?)
Gainward 6600 Golden Sample 256MB
MSI 7900GS 512MB

Tror de va alla som jag använt under länge tid. Sen har jag haft en hel hög PCI kort och också nått till budget AGP.

Av Erkaa^

Jag är också lite intresserad av vad som funkar och inte.

Kör min x2 5200+ på dessa:

FSB 214
MP x13
V-Core ~1,32
Vilket resulterar i 2,78Ghz

Tempen är också rätt ok, 48grader är de högsta jag noterat efter att ha spelat några timmar och detta med stock kylare.

Skulle ju gärna köra högre men säger precis stopp där jag nu ligger fsb går inte att höja mera och sänker jag multipliern till 12x och höjer fsb kommer jag ännu lägre än vad jag nu ligger på förens den inte vill boota. Dock hört att de kan finnas döda lägen men att de funkar igen högre upp.

Någon som vill ge lite tips ?

Av Erkaa^
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Brallor
Hur mycket kostade den vunna auktionen? Man får ju betala någon procent av köpen via paypal så det kan faktiskt stämma.

Har jag faktiskt aldrig varit med om tidigare. Isåfall har alla tidigare inkluderat de i varans pris.
100€ inkl frakten gick de på så 10% ?
Ska se om han går med på att avbryta affären då jag lite har börjat ångra mig...

Av Erkaa^

Nu fick jag ett svar av honom, men han ska tydligen ha ytterligare 10€ för att acceptera paypal (han påstår att de ska täcka någon avgift) De har jag aldrig hört om... Han skrev visserligen i aktionen att köperen ska stå för avgifterna om man betalar med paypal.

Men vad är de för avgifter ? Frågade ju givetvis honom vad de var men är han lika snabb som hittills lär de ju dröja med svar...

Av Erkaa^

Ta första bästa i de lägre prisklasserna. Har själv en från Stlabs som jag är ganska nöjd med dock är anslutningarna lite dåligt planerade på den (funkar inte med vinklade kontakter)

Av Erkaa^

Okej fortfarande inget svar. Tidigare har jag fått svar inom 20h. Men okej 30h är väl kanske ganska lite att vänta med men hade hoppas på att få grejen före jul vilket nu är helt kört. Skulle jag sälja nått skulle jag inte sätta slutdatum om jag vet att jag inte har möjlighet att svara.
Kan ju såklart hända saker som gör att man inte har tillgång till dator ändå.

Engelska lär han kunna åtminstone såpass att han förstår vad jag skrivit anors kan han ju svara på tyska eftersom han ser vilken vara de gäller och be mig skriva på tyska istället. Han har inte allt för mycket aktioner uppe men hade 2 andra som avslutades ungefär samtidigt. Hädan efter ska jag kolla att de går att betala med paypal direkt...

Gjorde en request för att få hans information men hans mail fanns ju inte med där...
Kontaktade ebay men deras svar ser ju mer heller mindre ut att vara gjorda av en dator. Dom skrev att de bästa sättet var att ringa honom vilket iofs är en ide men han hade ju inte riktnummer osv utsatt på sin information heller

Citat:

If you've reached an agreement with the seller to cancel this
transaction, the seller will need to start the resolution process and
tell us that you've mutually agreed not to complete the sale.

This won't count against you, and you won't get a strike for an unpaid
item.

De verkar ju vara den vettigaste lösningen men man kan ju aldrig vara säker på att han skulle gå med på de sen heller...

Nåja är väl bara till att vänta men känns ganska dumt då jag inte vet om jag kommer få varan heller inte och känns också dumt att köpa en till här och sen plötsligt få svar av honom.

Av Erkaa^
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nilsie
Vill bara påpeka att 8800gtx för 900kr är ett dåligt köp. Då kan du hellre köpa ett NYTT HD4770 som är mindre tystare kallare osv osv men presterar ganska likt

GTX260 ligger före HD5770 på det mesta, det är det bättre kortet. Dock har det inte dx11-stöd, drar mer ström, är varmare/högljuddare (?), så HD5770 är bra av andra anledningar. Men GTX260 kostar ju mer än HD5770 också så pris/prestanda så är de väl ungefär lika ändå.

Din processor kommer dra ned grafikkortet lite men det kommer fortfarande göra skillnad vilket grafikkort du köper (eftersom en processor aldrig säger STOPP utan bara drar ned prestandan olika mycket). Så ett HD5770 vore perfa för dig så har du directX 11 också!

Sedan kan du självklart köra två HD5770 tillsammans när du bygger om din dator så att du får dubbla prestandan

Aha där ser man jag kollade ju bara på frekvenserna och de.Märker att man inte hänger med längre. DX 11 spelar ingen roll för mig i nuläget, får bli tills nästa dator.

De jag menade var om jag utnyttjar kortet heller om jag lika bra kan köpa nått billigt kort för de mesta är väl bättre än de 7900GS som jag har nu (fast går ju tom att spela Operation Flashpoint 2 fast på låga inställningar. Men skulle vilja kunna spela nya Need For Speed GTA4 och eventuellt lite andra kommande spel.
I nuläget funkar de inte att spela dessa spel pga att grafiken blir helt kass.

Lutar nästans åt 260gtx som de ser ut nu

Vad anser du att är lämpligt pris på ett 8800GTX då vet kanske en som sålde ett sånt beggat och priset kollade jag bara lite snabbt på olika försäljnings sidor.

Tack för ett utförligt svar förresten !

Av Erkaa^

Re: "Vilket grafikkort för X kronor" [OFFICIELL TRÅD]

Söker ett lämpligt grafikkort till min rätt så föråldrade burk.

Har kollat endel på begagnade 8800GTX och dom verkar ju liga just under 1000kr. Men är de värt att köpa ett nytt kort för ca 1500kr istället ?

Nya korten jag kollat på är främst 5770 och ev 260GTX fördelen med 260GTX är att de finns i lager där jag tänkte beställa och sen att de verkar va tystare. I övrigt ligger väl ATI kortet före på de mesta. men är de värt att köpa något av dessa heller flaskar resten av datorn för mycket ?

Planerar att köpa helt ny dator under andra halvan av nästa år så vill bara ha nått som funkar tills de.

*CPU= Athlon x2 5200+
*PSU= Corsair VX 550 Endast om de blir ett nytt kort. Anors nuvarande Chieftec 400w
*Vilka spel De mesta som datorn i övrigt klarar av.
*Vilken upplösning Högsta möjliga
*Din ungerfärliga budget < 1600kr

Av Erkaa^
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HazZarD
Det är jultider nu trots allt, lugna dig några dagar får du inget svar kontakta igen då ebay att säljaren svarar ej.

Jo de har du rätt i var väl aningen förhastat av mig. Hade hoppats på att få grejen före jul men nu verkar de ju kört...

Av Erkaa^

Ebay, ingen kontakt från säljare ångra köp efter hurlänge ?

Vann en aktion på ebay.de igår men nu 30h senare har jag fortfarande inte fått någon bekräftelse från säljaren om betalning. Han hade skrivit att han föredrar vanlig bank "transfer" men att betalning via paypal också gick att ordna.

När jag då skulle betala står de ju givetvis kontakta säljaren för vidare information om betalning. Och när jag väljer kontakta säljare så kommer de upp en fråga: "Var är min vara( du måste betala för att få varan)" Och "ångra bud(under speciella bla bla..." Men inget ställe jag kan kontakta honom på.

Jag skickade genast en request till honom men som sagt inte fått nått svar.
Han går inte heller att kontakta på annat vis.

Så undrar jag vad man ska göra och efter hur länge kan jag ångra köpet ?
För de är ju ändå upp till honom att ge informationen om betalning åt mig.
De har ju inte gått allt för länge ännu men tidigare har jag fått svar inom timmar.
En polare sa att efter 3 dagar kan man ångra köpet om säljaren inte hört av sig stämmer de ?

Av Erkaa^
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hgfbjorn
ja plockade isär nätagregatet och det hade losnat en sladd i där, så nu funkar det igen

Du ser lönar sig oftast att kolla över lite själv förens man frågar. Kul att de funkar för dig