Inlägg

Inlägg som Erkaa^ har skrivit i forumet
Av Erkaa^

Ja jag har inte sett hur de ser ut och knappast någon annan heller så de är omöjligt att svara på. Men funkade de innan så är de ju bara att konstatera att något är sönder.

Av Erkaa^

Ja.

För att få ett ordentligt svar får du nog ge betydligt mera info heller ett par bilder på hur de ser ut. Högst troligt är ju något trasigt heller någon kabel ur. Hur hård smäll var de ?

Av Erkaa^

Redan när du ser lådan till Corsair agget kommer du veta att du valde rätt.

Av Erkaa^
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Robbaz
Japp den stödjer bara pci.

Sli och crossfire blev genast överflödigt

Men för att återgå till topic så kan jag mycket väl tänka mig att liknade resultat kan uppnås men att de i andra tester kan ge motsatt resultat. Alltså tror jag att korten kommer ligga ganska nära varandra i vanliga tilllämpningar.
Blev dock väldigt fundersam varför de inte var kört i dx11 ?

Av Erkaa^
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Korgan
Ibland finns det nyare frimware på DVD-tillverkarens hemsida.

Verkar dock redan ha senaste firmwaren åtminstonde är dvd:n tillverkad ett par månader efter att senaste firmwaren släpptes.

Dom där jag köpte den rekommenderade att uppdatera bios på moderkortet som enda alternativ. Kör ju med ett riktigt antikt abit kd7a... Och de har senaste bios versionen på sig redan.

Ville ju slippa alla gamla fula pata kablar =/

Av Erkaa^

Testade ändra läget för sata porten till auto (hittade ingen annat i bios) utan resultat.

Men sen testade jag den i en annan dator och då funkade de. Lite synd dock att de inte funkar i datorn den var tänkt för.

Av Erkaa^
Av Erkaa^

Nu testade jag att koppla in den när Vista redan var startat. Och då funkade de utan problem. Tills jag startar om... Fryser vid Vista laddningen.
Testade också andra sata anslutningen på moderkortet men lika där fryser när Vista ska börja ladda.

Någon ide ?

Av Erkaa^
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rushdie
Koppla in den när Windows har startat (om kontrollerkretsen på moderkortet stödjer hotswap) och se om det fungerar då, eller om det spökar ur fullständigt då :).

Testa att sänga av den automatiska omstarten vid bluescreen... för jag tror att det är precis det du får. Och den kan ju ge lite information som kan hjälpa dig på traven.

Testa andra portar på moderkortet. Kolla så att minnena är felfria etc etc.

Och ska testa de. Har Vista som OS förövrigt. Men tycker de är märkligt att den hittas vid uppstarten men att inte Vista vill starta. De fryser direkt när den ska börja ladda (skärmen med laddningsbilden visas)

Av Erkaa^

Os laddar inte med ny sata dvd brännare.

Plockade i en ny samsung sata dvd brännare men när jag skall starta datorn kommer den inte längre än att windows ska börja ladda. Funkar inte i felsäkert läge heller utan stannar när den laddat crcdisk (?)

Tar jag ur den funkar datorn. Den hittas också av sata kontrollern.

Är den slut heller gör jag nått fel ? Fick inte med något annat än enheten då den är köpt som bulk.

Av Erkaa^

Skulle säga att kvalitén ligger över medel även på de billigaste aggen. Ser inget fel med att köpa.

Av Erkaa^

Kan meddela att de funkade utmärkt Åtminstone än så länge och märkbart snabbare dator.

Av Erkaa^

Olika rev på minnen ?

Fick just hem 2st 1Gb minnes stickor som jag tänkte uppgradera med men efter att ha jämfört med de minnes stickor som redan sitter i datorn så är de nya fysiskt mindre och vid närmare koll är de en nyare rev på de nya minnena. i övrigt är de samma produkt.

Vågar jag sätta i dom i datorn ? Är de någon chans att de funkar heller kan jag lika bra skicka tillbaks dom ?

Är för övrigt "gamla" ddr2 667mhz minnen.

Av Erkaa^

Synd. Antar att de eventuellt skapar kompatibilitets problem om tex vill köra processor av en tillverkare och grafikkort av den andra. Tänker främst sli/crossfire.

Dyrare lär de också bli som några redan påpekat. Kanske inte helhets lösningar men för oss som köper lösa komponenter och vill ha de bästa av olika tillverkare.

Av Erkaa^

Ont om hårddiskar på butiks hyllorna ?

Tycker de är ser väldigt dåligt ut i de flesta webshopparna tex finns de knappt alls några 1TB sata diskar och ännu mindre sådana som inte har energispar funktion. Ser också ut att vara ont om andra storlekar.

Har inte kunnat se någonstans att de skulle vara något problem att få fram vanliga diskar bara lite problem med de nya ssd diskarna. Tycker de verkar lite märkligt.

Av Erkaa^
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sideburns
Artikel

Just nu lär de väl inte komma någon ny styrkrets till amd-platformen från nvidia.

Så med andra ord kommer de att vara kört att köra AMD processor och SLI...

Känns lite som de är kört för Nvidia om man inte börjar få lite fart snarast.

Av Erkaa^

Nya Nvidia chipset på g till AMD ?

Vill endast höra om de är något som kommer att komma och inte att AMD`s egna är bättre i dagsläget.

Så har Nvidia nått nytt på G till AMD am3 ? Heller kommer Nvidia helt att sluta producera chipset för konkurrenten ?

Tex OM nu Nvidias Fermi skulle visa sig vara avsevärt mycket bättre än ATI's motsvarande kort så skulle ju Nvidia tappa vissa kunder som vill köra AMD processor. I nuläget är de ju Intel + ATI som är mest prisvärt och bäst gällande prestandan så återigen OM de blir tvärt om dvs AMD +Nvidia som gäller borde de ju komma vettiga chipset för de också ?

Av Erkaa^

Ingen ny dator på ett bra tag, synd. Undrar om inte ati hinner få fram är värdig konkurrent till fermi under tiden ?

Av Erkaa^

Kollade på Corsair HX750 vad tror ni om ett sånt ? Har ju inte direkt några enorma krav men vill att de håller ett par år så man har nått att växa i. Kostar ju strax under 1500kr och 12st SATA kontakter fanns de så de räcker förhoppningsvis mer än väl.

Av Erkaa^
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ggustavsson
Corsair HX620 som är modulärt har 8 st SATA ström, och sen behöver man ju inte koppla in några molex om man inte behöver nån, men finns 10 st som följer med
HX520 har samma

HX650 har 9 Sata och 8 molex, är ett lite nyare agg, och nu börjar åtminstone sata bli fler än molex

Låter som ett mycket bra aggregat men tyvärr över min nuvarande budget. Kan tänka mig att betala 1500kr max (om man nu får nått att ha för dom pengarna ? Senast jag köpte vill jag minnas att man fick ett riktigt bra för dessa pengar.

Några adaptrar kommer inte på fråga då de dels ser fult ut och dels är helt onödigt då de bör finnas nått som klarar dagens standard ändå !