Inlägg

Inlägg som Lothar har skrivit i forumet
Av Lothar

Re: Re: Behöver hjälp med C

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Milky Way
För sortering är det bättre med en array. Det finns i färdig funktion i C-biblioteket som heter qsort() som sorterar en array.

Går ju lika snabbt att sortera listor.

ZeroMoney:
http://cslibrary.stanford.edu/103/
http://en.wikipedia.org/wiki/Merge_sort

Av Lothar

Gears of War, bästa spelet på länge.

Av Lothar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bleet
allt eran wizard eller sorc kan kan min fight/wiz/thief med!
Fast min har mer hp, bättre armor, och fetare vapen

Timestop, backstab is teh shit, sen whirlwind med carsomyr efter det, oooh, finns inget så underbart som att slakta en hel trupp innan dom har hunnit reagera

Min sorcerer gör 4 kopior av sig själv. Kopiorna kastar varsin timestop, kastar improved alacrity, summonar varsin Planetar, tar bort alla spell resistances och skydd med ruby ray och lower resistance, tömmer alla sina magic missiles, timestoppar igen, kastar horrid wiltings, använder mind flayer control circlets för att ta över 4 valfria motståndare och avslutar med att shapechanga till mind flayers/iron golems. Om kopiorna av någon anledning råkar dö trots att de har varsin rod of ressurection med 10 charges (helar fullt) så är det lätt att summona nya. När gubbens spell slots börjar ta slut använder en kopia potion of insight och kastar wish och fixar så att karaktärens spells förnyas.

På några sekunder (från fiendens synvinkel) står de alltså i ett moln av horrid wiltings, strippade på allt skydd, mot 4 planetars, 4 av sina egna och 4 galna osynliga (permanent osynliga i praktiken, equippar Staff of Magi efter varje spell) sorcerers alternativt mind flayers/iron golems.

Allt detta övervakas av en sorcerer som har oändligt med spells och som repeterar ovanstående om kopiorna dör.

Tjohej.

Av Lothar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pösk
DC står för difficult cast, alltså 1D20, slumptal mellan 1-20

DC står för Difficulty Class och är svårigheten på det man ska göra.

Av Lothar

Som jag har väntat!

Edit: Ligger på 95% CPU Load konstant. Någon som har samma?

Av Lothar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ErikHK
offtopic: schysst: "You won’t get the full LunarStorm experience using your current web browser. Please use Internet Explorer 6.x (or newer) or Firefox 1.x (or newer) , both for Windows XP."

Märkte det. Usch.

Av Lothar

Har inte provat själv, men det här kanske vore något?

http://lhl.linuxgames.com/working.shtml

Av Lothar

Tokbra inlägg, madah!

Av Lothar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Divine Intervent
snacka inte om du inte vet ? du uppfattar ingen skillnad på 60+ fps om du är en människa, så är det bara. Face the Facts F**ker

Ögat kan uppfatta skillnaden, men det kan ju diskuteras hur mycket det påverkar prestationen. Om din taskiga attityd är proportionell mot kunskapsbristen så är det hög tid att rätta till det sistnämnda.

http://amo.net/NT/02-21-01FPS.html

Av Lothar

Spelade mot någon som hette Peter nyss. Spelet fungerade, men det var lite buggigt. Känslan var sådär, det kändes lite ryckigt emllanåt. Jag gillar temat skarpt, och spelet har potential.

Av Lothar

Finns ju rmDC++ som laddar från flera källor samtidigt.

Av Lothar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rumpel
det ska inte snackas om piratskit i denna tråden!!!!!!! passa er...

Profil för Rumpel
Status: Medlem

Av Lothar

Jag skulle inte bli övertygad. Får ett oseriöst intryck av någon anledning.

Av Lothar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Srekel
Lothar, var bor du (antar tillräckligt långt borta för att det ska kosta pengar att ta sig till stockholm)? Och när får du reda på om du har råd?

Uppsala. Kostar väl lite över en hundring beroende på vart i Sthlm det är. Får lön den 27:e. Om jag inte kommer på första mötet så får det väl bli nästa gång.

Av Lothar

Jag är intresserad, men jag vet inte hur det ekonomiska läget utvecklar sig.

Av Lothar

Ett exempel:

<html> <head></head> <body> <div id="container"> <h1>Santa Barbara, CA</h1> <h2>En blogg av Johan Lennefalk</h2> <ul id="menu"> <li>Om mig</li> </ul> <h3>Ett sista test., 2006-04-24</h3> <p>Jättelång text.</p> <h3>Test, 2006-04-23</h3> <p>Nu testar jag det nya databassystemet.</p> </div> </body> </html>

Ang. det här forumet: Ja, det är ett ganska gammalt system som kunde skrivas mycket enklare. Men i min mening gör man prceis lika mycket "fel" när man inte använder de element som finns att tillgå, exempelvis <hN> för rubriker, utan istället ersätter allt med <div>.

Mitt tips är att börja med strukturen. Gör en sida utan att bry dig om utseendet. Strukturera upp sidan och bestäm vilka element som ska användas efter vad de betyder så får du en så enkel grund som möjligt. Sen kan du börja snygga till den med CSS.

Av Lothar

DIV bör användas för att logiskt gruppera element på blocknivå när specifika element för gruppering saknas. Att använda den till allt och se det som en magisk genväg till att göra rätt är att förenkla saker å det grövsta. Tyvärr är denna tendens ganska vanlig, vilket användandet av "divar" som en synonym för hela filosofin bakom webbstandarder tydligt signalerar.

Av Lothar

www.furiae.com

Hon har ritat en del tjejer.

Av Lothar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MisterBister
Åh, gud, säg inte att de bilderna har spridits över hela internet.
Jag har verkligen fått mycket skit för det där av min flickvän.

Nu blir man nyfiken

Bra sida förresten!

Av Lothar

Snyggt