Inlägg

Inlägg som Thunderbolt har skrivit i forumet
Av Thunderbolt

Jag säger yay till robotdammsugare, visst den är inte perfekt men behovet av att dammsuga själv minskar drastiskt och det blir mindre damm i allmänhet som lägger sig överallt.

Av Thunderbolt

Har precis beställt nytt abonnemang från Vimla, hade nu tidigare också tele2 men ökningen har fått mig att byta. Var också lite missnöjd med täckningen för mig hos tele2, har dock haft telenor innan och vet att det funkade bättre på de platserna jag rör mig oftast.

Av Thunderbolt

Kör trådat på allt som har möjlighet till det, har dock ingen fin färdig installation, drar en kabel när jag behöver det.
Problemet med fasta uttag är att de sitter aldrig på rätt ställe när man behöver dem!

Av Thunderbolt

Det går inte att trycka dit någon fläkt i fronten på chassit också, kommer ju troligtvis hjälpa både CPU och GPU. Även om det inte finns någon fläktplats så kanske man kan få till något ändå?

Av Thunderbolt

Tycker det är lite fel att jämföra det såhär, det enda man kan konstatera är att datorkraft har blivit sjukt mycket billigare, inte direkt att laddaren är mer avancerad funktion än månlandningsdatorn.
Jag skulle tro att arm processorn i laddaren är ordentligt overkill jämfört med vad som behövs, tror lite också att ibland trycker tillverkare i overkill hårdvara och använder det som försäljningsargument, dock kanske inte så vanligt i en laddare.
Själv älskar jag minimalistisk hård/mjukvara för att få en specifik uppgift utförd, oftare mer imponerande och elegant.

Av Thunderbolt
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Men VAD heter han? Har honom både på t-shirt och kaffemugg men kan aldrig svara på frågor av barnen vem det är

Sverker, för för det har lite likheter med sweclockers... Enligt mig!

Av Thunderbolt
Skrivet av moonblase:

Vågar du, kan du även testa att tjuvkoppla nätaggregatet enligt guide på nätet med en fläkt inkopplad, snurrar inte fläkten så är nätagg sönder.

Tänk på att många nätaggregat idag automatiskt stänger av sig om lasten är för låg. Så tjuvkopplingar fungerar inte jättebra på såna nätaggregat om man inte har något som drar lite ström inkopplade på dem och det är tveksamt om en fläkt räcker.

Av Thunderbolt

@str8forthakill: Ja, bara för det är grundarna som sitter vid rodret betyder det inte att allt är bra, bara det att bra företag har en tendens att gå utför när grundaren lämnar.

Av Thunderbolt

Tror i slutändan så är det viktigaste att konsumenter ändrar sitt beteende, finns sjukt många som köper nytt och slänger det gamla bara för att de vill ha nytt.

Det med att tillverkare skulle märka sin produkt med uppskattad livslängd skulle nog kunna hjälpa en del och det skulle motivera tillverkare att göra produkter som håller längre.
Det skulle också vara positivt om man skulle kunna lämna saker på återvinningsstationer som andra skulle få kunna plocka hem.

Av Thunderbolt

Känns som det aldrig blir bra efter när grundarna till ett spelbolag lämnar.

Av Thunderbolt

@fecko: Ja, det känns troligt att badkaret har tillkommit i efterhand.

Av Thunderbolt

Det första jag reagerar på är att den ena combine soldaten har väldigt brett mellan ögonen!

Av Thunderbolt
Skrivet av Nebudchanezzer:

Tror det återigen sker ett mnissförstånd här.
För mig är en jordfelsbrytare inget annat än en summatransformator - in minus ut = 0

jordfelsbrytaren är ju givetvis ett personskydd och inte ett batteriskydd, men om fel på laddaren skulle uppstå som medför att du skulle få likspänning (batterispänning) bakåt i anläggningen (lär ju inte sitta en "fulltrafo" (de laddeffekterna vi talar om här skulle innebära ganska många kilo lindningar) i bilen, utan snarare något som liknar ett switchat nätaggregat) så innebär ju det i värsta fall att beröringsbara delar av din anläggning kan bli spänningssatta med en spänning som anses utgöra fara för person eller egendom.
I och med detta kom kravet på att laddboxarna (som alltså lämnar växelspänning till bilens inbyggda laddare, mode 3, t.ex Garos laddbox) måste förses med DC-felsövervakning alternativt föregås av JFB typ B.
Detta skyddet blir du alltså utan om du laddar via schukouttag, mode 2.

Nu kan jag inte säga att jag har full koll på hur laddare till elbilar fungerar, men ett vanligt switchat nätaggregat är också vanligtvis galvaniskt isolerad mellan primär och sekundär sidan som en vanlig transformator.
Men uppenbarligen finns det en risk för backlikspänning om tillverkaren kräver skydd för det.

Av Thunderbolt

Sedan är frågan hur motorvärmaruttaget fungerar, för det brukar ju gå på klocka, så då lämpar det sig inte att ladda bilen med. Sedan vet jag inte hur du betalar för ditt motorvärmaruttag, fast månadsavgift eller för strömmen du verkligen förbrukar, kanske inte så populärt om du börjar använda din motorvärmaruttag som laddplats?

Av Thunderbolt

Jag älskar min Ambilight, framförallt känns det som ögonen uppskattar det, men är möjligt att det skulle räcka med någon fast belysning bakom skärmen.
Känns dock att många har det uppskruvat till max och kan då upplevas som störande av många, men en liten sänkning av ljusstyrkan och det blir mycket trevligare enligt mig.

Av Thunderbolt
Skrivet av Esseboy:

Nej, det handlar om klor-brom och fosfor föreningar.

http://rkrattsdb.gov.se/SFSdoc/16/161067.PDF

Man kan få 90% avdrag om produkten inte innehåller mer än gränsvärdet.

Hur fungerar detta med avdrag, ska det ansökas för varje produkt eller hur är det tänkt att det ska fungera och hur många produkter idag får avdrag?
Ska t.ex tillverkaren i Kina ansöka om avdrag för en produkt, för det lär aldrig hända känns det som.

Av Thunderbolt

Jag svarade färgglatt pga vilken färg som är bäst beror på omgivningen. Men blanka svarta saker är sämst!

Av Thunderbolt

Strömkabeln inkopplad till grafikkortet? Kontrollera om någon kontakt/kabel sitter löst, även de du inte rört (man kan alltid komma åt något av misstag).

Av Thunderbolt

Jag tycker att den stora frågan är om Valve nuförtiden har kompetensen att utveckla ett riktigt bra spel.

Av Thunderbolt

För mig är Star Wars mer fantasy än Sci-fi. Sedan har den mesta Sci-fi en varierande mängd fantasy inbakad i sig, mer eller mindre.
Star Wars var aldrig byggt med många vetenskapliga "grundpelare" från början, tex vi ska designa ett skepp i Star Wars, vad fokuserar vi på hur det fungerar rent tekniskt eller om det ser häftigt ut?