Inlägg

Inlägg som Thunderbolt har skrivit i forumet
Av Thunderbolt

Du kan handla hos www.electrokit.com eller om du vill ha en "riktig" butik så har säkert kjell & co.
Här kan du räkna lite på vad du ska ha : http://www.ohmslawcalculator.com/voltage-divider-calculator.
Om man väljer 12V som source och 10kohm och 0.68kohm motstånd får man en spänning på 0.764V.

Av Thunderbolt

@AnAx: Din sense pin på upsen behöver nog inga 1.8W, om du vill ha 0.7V (märklig spänning för en IO signal) så skulle nog en spänningsdelare gjord av två motstånd funka hur bra som helst.

Av Thunderbolt

Kan säga att det inte finns någon standard hur såna interna kontakter ska kopplas, för de kan användas till lite vad som helst.
Vad används kontakten till och vad hade du tänkt göra?

Av Thunderbolt

@loefet: Ja, såg det två sekunder efter jag postade.

Av Thunderbolt

1060 finns som tillval till datorn så då borde det funka att sätta i dit egna 1060, dock kan man inte vara helt säker på det.

Edit : Kanske inte för ändar man grafikkortet så ändar den också processorn så det kan vara en helt annan modell av nätaggregat också.

Av Thunderbolt

@Niczo: Ger det även upphov till sprakande ljud?

Av Thunderbolt

Som du beskriver det låter det faktiskt som det är ljudkretsen på moderkortet som är dålig, möjligtvis något annat i datorn som skapar störningar men det är mer långsökt. Du kan ju prova uppdatera drivrutinerna till ljudet men det hjälper troligtvis inte men det är värt ett försök och du kan prova koppla bort så mycket kringutrustning som möjligt för se om det är något annat som stör ut ljudet.

Edit: Om det är ljudkretsen på moderkortet är det nog enklast att köpa ett nytt internt/externt ljudkort.

Av Thunderbolt

Du kan ju koppla in ett extern tangentbord tillfälligt om där är något du vill komma åt i datorn, men ja annars skulle du säkert kunna koppla in hårddisken som en extern i en annan dator och hämta filerna på det sättet.

Av Thunderbolt

Vad jag alltid har hatat chipset fläktar, förr använde jag flitigt zalmans lilla blåa passiva chipsetkylare, dock fick man många gånger modda den lite och den brukade bli ganska het vid hård användning.

Av Thunderbolt

@Fluf: Kanske lite sent att ge förslag

Av Thunderbolt

Man brukar ju kunna lukta sig till vad som har bränt och det går att tjuvstarta en nätdel ganska enkelt dock skulle jag inte prova det utan att koppla från allt från nätdelen innan.

Av Thunderbolt

Jag tycker att ibland kan jag även sakna splitscreen på vissa spel på konsol också, jag skulle gissa på att många gånger att man vill tjäna mer pengar. Splitscreenen blir skippad för det är "bättre" (läs microsoft, sony etc tjänar mer pengar) att spela multiplayer med två konsoler, två spel och någon tjänst som kostar pengar varje månad.

Av Thunderbolt
Skrivet av Bosnic:

Det lutar faktiskt mer och mer åt att skarva egna kablar. Du råkar inte ha något bra tipps på var man kan köpa billiga hylsor/kontakter till GPIO stiften?

Du kan ju köpa något kort med skruvterminaler som detta, Expantionskort med skruvterminaler eller köpa lösa hylslister och löda på dina kablar direkt på kontakten.

Av Thunderbolt

Blir det inte otroligt jobbigt/svårt att i längden använda en dator effektivt samtidigt som man går?

Av Thunderbolt
Skrivet av Roger W:

CD-Man heter spelet, om jag inte är alldeles ute och cyklar
Svensk klassiker!
*edit*
Kolla LGR:s genomgång här: https://www.youtube.com/watch?v=S4VtmlBwwgc
(Din bild är tydligen från version 2.0?)

Du har helt rätt, dock inte säker på vilken version.

Av Thunderbolt

@Irregular Programming: Nej inte helt rätt, men det är ett liknade spel.

Av Thunderbolt

Ingen som verkar vilja lägga upp ett nytt spel, då provar jag.

https://i.imgur.com/QWDqnWO.png

Av Thunderbolt

Vet inte riktigt vad du menar med 3-6V, är 3V en binär nolla och 6V en binär etta eller när utgången är till så kan den variera mellan 3V och 6V?
Jag skulle rekommendera opto-omkopplare för att konvertera mellan din "3-6V" signal och mätare, betydligt mindre klumpigt än relä och en mikroprocessor är verkligen overkill och måste ha en extern drivspännning och kan vara känslig för störningar som oftast förekommer i elsystem för mc/bilar.

Av Thunderbolt

Klickar på artikeln med min gamla hederliga MX518!

Av Thunderbolt

Det kanske skulle vara en bättre ide att du har en powerbank som laddas via en enkel timer, då kan du toppa upp din powerbank varje dag i någon timme, så har du alltid en fulladdad powerbank utan att den behöver vara inkopplad hela tiden.