Inlägg

Inlägg som Thunderbolt har skrivit i forumet
Av Thunderbolt

Jag tror det har med att göra att CPU kylare är mycket mer standardiserad än GPU kylare, där de flesta är unika för just det kortet och det är oftast mycket mer avancerat att byta kylaren på ett grafikkort och att garantin oftast upphör om man gör det.

Av Thunderbolt

2004, för HL2 så klart, jag hatade verkligen steam för på den tiden hade jag bara tillgång till 56k modem där hemma, så om man fuckade upp och inte startade steam i offline läge var man tvungen att koppla upp sig och logga in på nytt, för det gick inte att bara gå tillbaka till offline läge igen. Sedan om den hittade en uppdatering så var man körd, då var jag tvungen att släpa datorn till någon med "bredband" för att ladda ner uppdateringen...

Av Thunderbolt

Jag tycker själv att ME1 är det bästa spelet i serien, bäst atmosfär och story, dock kan jag hålla med om att spelmekaniken inte är den bästa. De senare spelen blev för mycket "action" och introducerade lite väl mycket science-fantasy element i det hela för min smak, heldräkt för att skydda dig mot vakuum eller farlig atmosfär det behövs inte i ME2/3 det räcker med en liten andningsmask... Vet inte om jag skulle vilja ha en remaster eller remake av spelen, kan bli bra men kan också förstöra spelen.

Men något som jag alltid velat ha i ME är coop, en eller två spelare helt enkelt tar kontrollen över en av dina squad medlemmar.

Av Thunderbolt
Skrivet av Selmalagerlöf:

tror att du kan använda t-vatten som du hittar på närmaste bemannade mack :). glöm ej att spä ut det med anti-alg medel bara.

edit:
avlagringar kommer du få oavsett vilket vatten du använder, bara att plocka isär allt och rengör med en rotborste alt. stålborste beroende på hur hård det sitter.

Jag skulle ju aldrig använda en stålborste för att rengöra mina komponenter till vattenkylningen!

Av Thunderbolt

@BFM1991: Bara googla "raspberry pi reläkort".

Av Thunderbolt
Skrivet av BFM1991:

Förtydligande, jag är inte ute efter en WiFi lösning

ja, de relä jag har kollat på kräver mer ström än vad GPIO pins klarar av att ge. Därav frågan.

Oftast får man driva reläet med en transistor som i sin tur styrs av pi:n. Det finns väl färdiga reläkort som passar?

Av Thunderbolt
Skrivet av BFM1991:

en step-motor-controller är som fyra transistorer på ett kort...

Brukar vara dubbla H-bryggor, så åtta "transistorer" (brukar vara mosfet), men dessa är det väldigt olämpligt att använda till växelström vilket jag förmodar att du menar när du säger 230V.
Jag skulle rekommendera dig att köpa en färdig "smart" brytare som många andra i tråden.

Av Thunderbolt

Ett relä? Varför skulle du vilja använda någon "step motor controller"? Känns som du behöver läsa på lite innan du ger dig på att leka med 230V.

Av Thunderbolt
Skrivet av Zer0x:

Bumpar tråden lite här men borde det inte gå att slippa avgiften på 75 kr om man betalar in momsen på postnords hemsida direkt vid köp av vara från aliexpress?

Mig veterligen så kan man inte betala sin moms/tull i förväg till postnord?

Av Thunderbolt

Jag skulle först provat med en annan förlängningskabel, för att se om det blir någon skillnad.

Sedan att kontrollera felströmmar är inte direkt möjligt att göra själv, kan även vara svårt för någon med rätt instrument/kunskap för de flesta jordade apparater har någon form av läckström till jord, om du någon gång fått en liten stöt av t.ex en dator som inte är inkopplad till ett jordat uttag så är det av den strömmen som normalt sett leds bort av jorden, så tillräckligt många datorer inkopplade på en JFB så lär den lösa ut även om det inte finns något fel.

Du skulle kunna prova koppla bort så många saker du kan ifrån din lägenhet och sedan prova din grill igen med din förläningskabel och se om JFB ändå löser ut då, om möjligt så kan du försöka att använda grillen i ett annat uttag också.

Av Thunderbolt

@Belzader: Det är inte helt säkert att det hjälper att ha mindre utlösningsström i den portabla, den fasta kan ändå hinna detektera en felström och lösa. Det kan även vara så att det redan finns en liten felström i installationen utan grillen inkopplad, T.ex om det sitter en 30mA JFB i centralen och du i normala fall har en felström på 25mA så är det inget du märker av, men kopplar du in grillen med en 10mA JFB och grillen har en felström på t.ex 7mA så löser JFB i centralen men inte den portabla.

Av Thunderbolt

@Belzader: Men det kan vara lite lotto vilken JFB som löser först, den i centralen eller den portabla.

Det som Decable1 säger låter som en rimlig förklaring.

Av Thunderbolt

Man vill väl ha så lång batteritid som möjligt, en full dag är väl i de flesta fallen helt godkänt, dock vad en full dag innebär är ju högst individuellt. En batteritid på en vecka skulle var väldigt uppskattat.

Av Thunderbolt

@Provetector: Om du sitter på windows är det väl bara att ladda ner klienten, installera och sedan är det klart?

Av Thunderbolt
Skrivet av Noell:

Om det spelar någon roll så har jag en intel i3 (men vet inte vilken modell) om kylningen blir för stor.

Mvh Noel

Skulle rekommendera dig att ta reda på vilken i3 processor du har, finns många olika och du behöver veta vilken för att veta vilka moderkort som passar (olika CPU-socklar/chip).
Om det är en äldre i3 så är det nog bättre att satsa på någon nyare processor.

Av Thunderbolt

Halvkonstig fråga för det är väl helt personligt, vad en anser är snyggt tycker en annan är fruktansvärt fult. Sedan beror det också på hur resten av rummet är inrett.

Av Thunderbolt

Jag tycker att det är helt fel väg att gå, censur löser aldrig några problem det kommer bara leda till att dessa personerna kommer välja att diskutera detta på mer ljusskygga ställen där de inte kommer möta något motstånd mot sina idéer. Sedan kan man undra vad Youtube väljer att censurera i framtiden...

Av Thunderbolt

Det mest skrämmande är att trådlösa ESD-armband faktiskt finns att köpa...

Av Thunderbolt

Förstår inte varför man skulle vilja ha detta som en Lego byggstats, älskar normalt Lego men vilken otroligt tråkig sak att bygga i Lego.

Av Thunderbolt

Jobba hemifrån vad är det?