Inlägg

Inlägg som the squonk har skrivit i forumet
Av the squonk
Skrivet av jnsson:

Om det bara är CPU:n som inte stöds, dvs din dator har TPM 2.0, UEFI och stöd för Secure Boot, kan du göra en clean install utan problem, då installationsprgrammet inte kontrollerar CPU:n när man gör en clean install
Har inte haft problem med att Explorer kraschar överhuvudtaget på W11 på någon av mina datorer, 1 av mina är med i beta kanalen, övriga är det inte.
Här är från min väderstationsdator som är på 24/7
<Uppladdad bildlänk>

Kör Windows 11 på min laptop från 2016 fungerar utmärkt, använder för ljudinspelning och den har superlåg latency. Man kan också använda Rufus för att göra en installations-sticka som man kan installera med på äldre datorer(tar bort TPM-kravet bla).

Ingen av mina datorer, 7 st med Windows 11, kraschar överhuvudtaget alls och inga enskilda program som explorer gör det heller. Om man har sådana krascher verkar ser det ut som att det är hårdvaran som är fel på eller är felkonfigurerad(tafflig överklock?). Jag har många hundra timmar i spel som Starfield, Cyberpunk, Outer Worlds, Baldurs Gate 3, supermoddat Skyrim osv utan en enda krasch. På Windows 11.

Av the squonk
Skrivet av FatherOfThree:

HDR kan väljas på min dator (HDR-TV och win10).
Menar du att det inte fungerar som det ska?

Ja, det är i nuläget bara Windows 11 som har fullt stöd

Av the squonk
Skrivet av kawkstege:

Knep ett 4070 super FE och är verkligen supernöjd. Sålde mitt 3080 TUF för 5000kr och får bättre prestanda och mycket tystare och svalare dator. Det drar nästan exakt hälften av vad mitt 3080 drog, för den lilla mellanskillnaden. Många tycker säkert man är tokig som byter från 3080 till 4070S.

Nä, DLSS3

Av the squonk

Intressant att jag är den enda i tråden som använder en HDR-skärm och vill att det skall fungera. Ingen här som är intresserad av grafiska framsteg tydligen

Av the squonk

Jag kör Windows 11 mycket pga HDR som har uselt stöd i både Windows 10 och i Linux. Ser fantastiskt ut i många spel. Så.

Av the squonk

Det var rea på Phanteks T30 i samband med artikeln, och det var ju bra köpte ett 3-pack. Hade BeQuiet! Pure Wings 2 på min AIO vilka har funkat men T30 var lite bättre. Går på halva rpm för samma temp, vilket gör idle knäpptyst, och vid Cinebench full load är dom fortfarande tystare än vad BeQuiet var i idle .... kör dom i 2000rpm-läget men dom går knappt up i 1200rpm ens under full load. Har begränsat min cpu till 120W annars skulle dom antagligen gå högre. Men det var ena tysta rackare!

Kan varmt rekommendera T30 om dom får plats i din låda, dom är som sagt djupare än andra fläktar.

Av the squonk
Skrivet av Molotov:

Vad tillför det då?
Vad är det som är bra? Vilka får det bättre med detta system?

Kriminella till exempel, och läderjackan ....

Av the squonk

Tur att man är nästan helt ointresserad av TV-serier

Har fortfarande Netflix och Prime, Viaplay gratis via min nätleverantör, men kan inte säga att jag använder någon av dom speciellt mycket

Av the squonk

Hade redan 4080 sedan länge, byter inte för 1-3% förbättring LoL Blir att "stå ut" till 5-serien

Men bra att det var billigare, fortfarande för dyrt imo men folk köper det så ....

Av the squonk
Skrivet av BobMarley:

Att visa hur mycket våld och blod som helst är helt ok, men inte lite nakenhet. Suck.

Den "moraliska majoriteten" är en besvärlig grupp i USA, det är dessutom ett land där man kan bli dömd att betala galet höga skadestånd så det är väldigt logiskt att MS skyddar sig by default

Av the squonk
Skrivet av ageishere:

Hej,

Har precis köpt en dator med en 7800x3d processor och såg nu att AMD precis släppt nya processorer. Vad jag förstår är det 8700G som går att jämföra med 7800X3D. Skulle ni säga att den nya klår 7800x3d i prestanda?

Mvh

Nej, det är bara den integrerade grafiken som är hästlängder bättre och att det finns hårdvara för AI, använder du ett separat grafikkort så är X3D bättre på exakt alla sätt. Såvida du inte forskar i AI eller något.

Av the squonk

Hmm, kommer knappt ihåg Windows 10, kör Windows 11 på 6 datorer inklusive en gammal laptop med Kaby Lake. Kan inte påstå att jag haft några speciella problem med WIndows 11.

Av the squonk

Jaha, varför betala för streaming när det ändå är en "gratistjänst" som levereras? Tur att jag är sporadisk TV-tittare, klarar mig med ett rätt litet utbud vilket är vad jag kommer att ha snart ...

Av the squonk

Kör ambidextrous eftersom jag använder Steelseries Sensei Raw i originalversion, haft den i ~10 år och har inte ont i handen så nog verkar den bra dessutom fungerar den lika bra som när den var ny. Kvalitet.

Av the squonk

Hade inte tänkt köpa några spel, har hyfsat stor baklogg, men blev No Mans Sky(mycket rabatt) och Baldurs Gate 3(litegrann rabatt)

Av the squonk

Kör med gammal Asus, RT-AC68, fungerar utmärkt så den får gå tills den dör

Av the squonk
Skrivet av SuperSverker:

Men det är säkert bara jag som är känslig...

Nej, du är nog inte så känslig, i Linux-världen är det ofta varför frågar du när du kan ta reda på och fixa själv. Väldigt vanlig attityd. Ödmjukhet är inte lika vanligt bland Linux-nördar som bland folk som är kunniga inom andra områden. En av anledningarna att Linux bromsas upp liksom att det är galet fragmenterat.

Av the squonk

Tröttsamt, "regeringen döljer" och bla bla, fins säkert massor av aliens därute men dom är inte här och röjer av kända skäl

Av the squonk
Skrivet av Ozzed:

Just nu kör jag 3733 men en BCLK på 101.2 så det blir 3778 på minnena. Är väl OK men man hade ju förhoppningar på att kunna köra 2000Mhz synkat. Särskillt som mitt exemplar är sent tillverkat på en nu väldigt mogen nod.

Såhär ser det ut i Zentimings, som tyvärr inte tar hänsyn till BCLK-höjningen, men ns-beräkningarna verkar stämma,

.<Uppladdad bildlänk>

Så det är alltså väldigt kapabla minnen. Vore ju nice om de fick sträcka på benen

VSOC ser lite låg ut för höga minenshastigheter ....

Av the squonk

Fungerar bra för mig, har kört en NG+++ samt en från början utan att gå till Unity, men jag har använt Unofficial patch sen den släpptes kan ha hjälpt.

Då är det värre med Skyrim, den nya uppdateringen med Creation shop dödade min build med 700+ moddar inte värt tiden att få det att fungera igen tog två dagars reparations moddande innan jag gav upp och ansåg det meningslöst LoL