Inlägg

Inlägg som Toranaga har skrivit i forumet
Av Toranaga
Skrivet av Zirgo:

Vad vinner jag på VPN?

Svar finns att läsa här.

Skrivet av maDa:

Om du känner dig trygg med att lägga all din internet-aktivitet hos Google.

Av med foliehatten.

Autentisering och anslutning till vpn-tunneln sker med hjälp av så kallad blind signering, vilket innebär att Google inte har något sätt att koppla ditt konto till servrarna, och krypteringsnycklarna roteras också för att göra det svårare för eventuella hackare. Google loggar inte din vpn-trafik.

Av Toranaga
Skrivet av Alling:

Personligen finner jag det ganska skrämmande att det tog typ två sekunder innan det var allmänt etablerat att Nationella insatsstyrkan hade varit där, trots att det inte nämns ett knyst om det i varken Mullvads inlägg eller SweClockers artikel.

Nog måste vi kunna hålla högre nivå här på SweClockers än att bara repetera trådsanningar utan att ens läsa källan?

EDIT: Såg nu att det verkar ha stått fel i artikeln från början. Då tycker jag verkligen det tillhör god journalistisk sed att tydligt markera det i samband med rättelse, exempelvis:

Rättelse: I en tidigare version av artikeln angavs felaktigt Nationella insatsstyrkan istället för Nationella operativa avdelningen.

Fast om vi nu ska vara sådana så är den nationella insatsstyrkan en del av NOA, så det handlar säkerligen bara om att artikelskrivaren helt sonika läste lite för snabbt på Mullvads blogg och tolkade det fel.

Av Toranaga

Den har nu dykt upp på Geekbench.

Av Toranaga

Ser ut som att prisbilden för kommande OLED i toppskiktet kommer att ligga på denna nivån. LG's G36-serie kommer att kosta runt 30.500 kr (55"), 41.500 kr (65"), 60.000 kr (77") samt 77.000 kr (83").

Tyckte att 45.000 kr som jag betalade för min 83" LG OLED83C2 var på gränsen. Men ser jag till vad jag faktiskt får ut av den under dessa 4 är som jag tänkt använda den innan det blir dags att köpa nytt så handlar det om 30 kr per dag. Och det kan jag leva med.

Av Toranaga

Inte en dag för sent.

Av Toranaga

Stor eloge till Mullvad som håller vad man lovar.

Påskupploppen 2022.
Polisen: Ska vi sätta in nationella insatsstyrkan?
NOA: Nej, den sparar vi till Mullvad, för det är farliga personer vi har att göra med där som håller på med sådana härna farliga saker som personlig integritet.

Av Toranaga
Av Toranaga

Joy Ride (2001). Hade inga höga förväntningar när jag läste handlingen och såg att Paul Walker spelade en av huvudrollerna, men filmen var bättre än jag trodde, och att Ted Levine gör rösten som mördaren gör att den får 7/10.

Av Toranaga

Surfplatta och mobil, det sistnämnda ytterst sällan.

Av Toranaga

Folk har inga problem med att lägga tusentals kronor per vecka på cigaretter, snus, alkohol, restaurang, lunch, kaffe etc, men att lägga 179 kr per månad för tillgång till tusentals filmer och serier är alldeles för mycket.

Av Toranaga

VLC används flitigt för film.