Inlägg

Inlägg som underkiller har skrivit i forumet
Av underkiller
Skrivet av Aarox:

Någon som äger eller testat någon av Samsungs q-soundbars med q-symphony? Sugen att testa och har kollat på Samsung HW-Q600B bland annat (finns en hel uppsjö av modeller).

https://www.rtings.com/soundbar/reviews/samsung/hw-q600b

Jag har inte testat den soundbar du har länkat till, men jag har testat QN95B tillsammans med Q995B och det var riktigt bra. Jag kan definitivt rekommendera den soundbaren. Om du får den under 9000 SEK är det ett bra köp. Link: https://www.samsung.com/se/audio-devices/soundbar/q990b-black...

Skrivet av thexps:

Är smart TVn tillräckligt bra i QN95B?
Har idag en Apple TV jag ska göra av med, då jag lämnat Apples ekosystemem.
Använder diverse streaming tjänster, Tivimate för IPTV och Plex. Funkar detta bra med Samsungs system?
Eller ska jag slå till på en Chromecast?

Samsungs Tizen-menyssystem på QN90B och QN95B är långsamt och mycket rörigt. Dessutom brukar Samsung automatiskt uppdatera firmware även om du har stängt av det. Därför använder jag inte längre en direkt LAN-kabel till tv:n, utan istället använder jag en Apple TV som är mycket snabbare än Tizen.

Av underkiller
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jag nämnde uttryckligen att jag ville att han noterade det vi hade kommit överens om. Sen spelar de in alla samtal i utbildningssyfte. Men om de vill lämna ut information som senare kan användas emot dem lär väl knappast hända. Kan ju själv ringa en vända till och själv spela in samtalet och kanksenkan få kundtjänstmedarbetaren att läsa upp de noteringar som gjorts. Muntliga avtal är ju bindande även från någon som internet saknar "mandat".

Det är tråkigt att höra att du missade TV:n. Har du försökt att kontakta Samsung Voice Of Customer? De har fortfarande 8K-modellen i 75 tum tillgänglig. Kanske kan du få den som kompensation?

Av underkiller
Skrivet av Laxpudding:

Som tagits upp många gånger genom åren – dock inte tillräckligt ofta:

Jämförelsen hänvisar till de Amerikanska modellerna vilket märks på beteckningarna. Historiskt har Samsung vid flera tillfällen haft olika hårdvara i NA och EU-modeller med "samma" grundmodell. Kan vara olika specar på FALD, olika reflexfilter och andra paneltyper. Man kan därför inte vara helt säker på att de som gäller i NA gäller för EU modeller. Ofta är det lika eller tillräckligt lika men det finns flera tillfällen när det inte alls varit lika. Exakt vad det är vet man först när man fått sitt exemplar.

Tack för svaret, det var jag faktiskt inte medveten om. Men innebär det att vi i EU kan få en sämre TV än de i USA?

Jag undrar också, vad anser du är det bästa köpet: QN95B 75 tum för 10 500 SEK, eller QN90B för 13 490 SEK?

Av underkiller

Här är en tydlig jämförelse av skillnaden mellan QN95B och QN90B:
https://hdtvhq.com/samsung-qn90b-2022-vs-samsung-qn95b-2022

Det verkar som att alla som har köpt någon av dessa modeller har gjort en riktigt bra affär

Av underkiller

Har ni som utnyttjade det extra erbjudandet för QN90B 75 och 85 + QN95B 65 som inte har fått spårning? Hos mig står det "förbereder leverans" också. Då kan jag inte riskera att de raderar den igen? hehe

Av underkiller

Finns det någon som vet hur regelverket ser ut när man köper en TV från samsung.com och säljer den till en familjemedlem eller vän inom garantitiden och reklamationsperioden? Kan de då använda kvittot från mitt köp och ha samma rättigheter? Det medföljer en garantisedel i TV-lådan, är det den de behöver tillsammans med ordernumret? Finns det någon som vet något om reglerna kring detta?

Av underkiller

Jag har gjort lite research på olika forum och det verkar faktiskt finnas en del skillnader mellan QN95B och QN90B:

One Connect Box
Processor: QN95B har Neural Quantum Processor 4K4K (samma som 8K-modellerna), medan QN90B har Neo Quantum Processor 4K

QN95B har 144Hz på alla modeller, medan QN90B bara har 144Hz på 43" och 50" modellerna.

Fler Dimming Zones på QN95B jämfört med QN90B.

QN95B har en ram på 17mm, medan QN90B har en ram på 27mm.

Högtalare: QN95B har 70W högtalare, medan QN90B har 60W högtalare.

Av underkiller
Skrivet av Klubban:

Jag hade nog monterat i hålen längst ute med Samsungs fäste, min tv är lite böjd och jag har ett annat fäste från Jula som använder mittenhålen. Har 2,5 cm mellan vägg och tv på ena sidan fastän fästet bygger 9mm.

Här är ett som är ett par 100 billigare än Samsungs.
https://www.netonnet.se/art/tv/tv-tillbehor/vaggfaste-tv/ande...

Har du QN90B 85"? QN95B 75" hängde väldigt snyggt hos min kompis.

Av underkiller
Skrivet av swe-mighty:

Chattade med samsung support tidigare då jag beställde ett slim fit löst och frågade.
Det passar både qn90b och qn95b upp till 85 tum

Du köpte samma som denna?:
https://www.samsung.com/se/tv-accessories/slim-fit-wall-mount...

Av underkiller

I den här YouTube-videon monterar han Slim Fit 2021 väggfästet på en QN95B 55-tums TV: https://www.youtube.com/watch?v=9ckb0ZhnRH0
I videon använder han fästet på sidan.

Här är samma väggfäste på en QN95A från 2021 där han använder fästena i mitten:
https://www.youtube.com/watch?v=emA8GtmQ-hk&t=625s

https://i.postimg.cc/fkhFzSjC/Qn90-B-midten.jpg

En kompis till mig har en QN95B och säger att detta väggfäste ska klara av 60 kg, och han har monterat det på sin 75-tums QN95B. Han har fäst det i mitten på sin TV.

Utifrån den här bilden verkar det som att QN90B har samma fästen som QN95B. Jag har köpt en QN90B 85-tummare, den väger 45 kg utan stativ. Jag räknar starkt med att jag kan använda detta väggfäste och montera det i mittfästena på TV:n (eftersom min vägg har stolpar runt mitten där jag ska hänga den). Har någon några synpunkter?

https://i.postimg.cc/bGsggp0s/85-tommer-rygg.jpg

väggfäste: https://www.samsung.com/se/tv-accessories/slim-fit-wall-mount...

Av underkiller

Hej, jag undrar om ni som köpte 75 eller 55-tummarna som blev makulerade och betalades med kort har fått pengarna återbetalade? Jag har ännu inte fått mina tillbaka. Jag utnyttjade erbjudandet och köpte 85-tummaren, men den betalade jag med faktura.

Av underkiller

Hej! För två veckor sedan köpte jag en QN90B 75 för 20 099 SEK, men idag köpte jag istället en QN90B 85 för nästan hälften av priset. Enligt min kännedom har man rätt till 30 dagars retur på en TV från det att man har mottagit den. Har man även rätt till gratis returfrakt, eller måste man stå för kostnaden själv?

"Enligt Samsungs returvillkor på deras nordiska webbplats, inklusive norska och svenska webbplatser, täcker Samsung endast fraktkostnader för defekta produkter eller produkter med produktionsfel, samt för produkter som skadats under transport. Om du vill returnera produkten inom ångerrättsperioden eftersom du är missnöjd med den eller för att produkten inte uppfyller dina förväntningar, kommer du normalt sett att behöva betala för returfrakten själv."
"Jag blir så osäker när det står så här:"
Fri frakt och retur | Räntefri delbetalning* | 30 dagars öppet köp
Läs mer
https://www.samsung.com/se/shop-faq/returns-and-cancellations...

Av underkiller

QN95B 75 tum
Orderdatum: 22 maj 2023, kl 22:18
"Behandlas"

Har någon som köpte vid eller efter kl 22:00 den 22 maj fått meddelande om att deras TV har skickats?

Av underkiller
Skrivet av TobiasStockholm:

Okej, trist. Någon som listat ut vilken av de nyare firmware som är bäst/minst dålig? Ska man uppdatera till senaste i nuläget?

Firmwareversionerna före 14xx anses vara de bästa, men 1430 är också helt ok. Om du tittar på videorna jag länkade några inlägg upp och ser på den sista länken, går Classy Tech igenom några saker där angående firmware 1430.

Av underkiller

På Samsung-forumet och USA-forumet rapporteras det att firmwareversionerna 1420 och 1430 förmodligen är förinstallerade på TV-apparaterna vid leverans för närvarande, särskilt de som köpts i april och maj.

Av underkiller
Skrivet av Chrillthebill:

Vart kan man läsa om dessa firmwares som orsakar detta?

https://www.avsforum.com/threads/2022-samsung-4k-qn90b-neo-ql...

Här är en video från Classy Tech där de delar bildinställningar för firmware 1430 som många på forumet är nöjda med. Det är alltid bra att ha tillgång till sådana resurser och rekommendationer för att kunna få ut det bästa av TV-upplevelsen. Jag hoppas att videon och bildinställningarna kommer att vara till hjälp för dem som äger en QN95B-TV.

1. https://www.youtube.com/watch?v=TvDR9br8NmQ

2. https://www.youtube.com/watch?v=VDhKltMPAjs

Av underkiller

Baseras på avsforumet från USA, den bästa firmwaren enligt min mening är 1310. 1420 är den sämsta, och 1430 är den senaste. Firmware före 14xx är de bästa.
Jag rekommenderar att titta på en video från en person vid namn Classy Tech på YouTube som har en video om kalibrering av Samsung QN90\95B firmware 1430. Jag ser också på det amerikanska forumet att när du spelar spel rekommenderas det att välja PC-läge när du spelar på Xbox eller PS5 eftersom du får bättre inputfördröjning, lokal dimning och spårning bland annat. HDR-spel är lite buggigt då HDR+10 försämrar bilden, och HDR-spel måste stängas av, så ändra ST2042 till +3 och skärpa till +10 varje gång du ska spela på grund av en bugg som inte har åtgärdats. De berömmer bilden i vanlig SDR-app och TV-tittande, men det finns lite för många buggar i HDR-spelläge.

Av underkiller

Tilbuden på Samsung-modellerna som nämns i denna tråd var väldigt bra. Men är det vanligt att man via Benify får sådana bra avtal på exempelvis Samsung-TV-apparater, eller var detta ett ovanligt fall? Fanns det liknande avtal på Samsung år 2021 eller 2020 till exempel?

Och igen en fråga, är det en månatlig avgift på Benify eller bara en engångskostnad för att bli medlem?

Det vore bra om någon kunde svara på mina frågor

Av underkiller

Hej, jag har en fråga om Benify. Är det en engångsbetalning eller fast pris per månad? Ni som köpte TV från Samsung, tog det lång tid från ni betalade till att varan skickades? Var det 1-2 dagar eller längre