Inlägg

Inlägg som bkbg har skrivit i forumet
Av bkbg
Skrivet av KAD:

Baserat på din Proxmox-installations-tråd så har du nära noll koll på nätverk. Eftersom du inte berättar vad ditt slutmål är så är det rätt omöjligt att ge något exakt tips.

Jag vill utföra pen test på enheter som är uppkopplade på mitt hemnätverk. Skanna enheter, hitta sårbarheter, hitta loopholes, t.ex knäcka lösenord.

Av bkbg
Skrivet av KAD:

Nej, eftersom du inte länkat till det du läst eller givet nog med detaljer om resonemanget.

https://www.reddit.com/r/Pentesting/comments/vdxlye/vm_kali_or_other_distro_bridge_or_nat/

Av bkbg

Pen test NAT/bridge/host only

Vill träna på pen testing. Vilken nätverksanslutning är säkrast? NAT, bridge mode eller host only? Vill att det ska vara så isolerat som möjligt. Vet att NAT bara fungerar med UI i proxmox.
Har hört att man kan använda sig av USB wifi-adapter för att koppla upp sig, det ska tydligen vara helt isolerat. Kan någon förklara hur?

Av bkbg

Nu fungerar allting och jag förstår till och med varför. Tack till alla i tråden!

Av bkbg
Skrivet av HCP:

Du anger det själv.
I samma serie som du redan har routern inställd på.

Titta på din dator vad den har för ip, ofta är det 192.168.1.xx eller 192.168.0.xx
Byt ut det efter sista punkten mot något eget, förutom .1 eller .254

Ofta får du ange detta
IP: 192.168.0.xx
Netmask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.0.1 (om du nu har 0.xx på slutet, annars 1.1 eller motsvarande.)

Om du skriver här vilket format du har på interna IP-nummer, så kan vi hjälpa dig med den infon du behöver ange.

Så jag installerar proxmox med den IP-adress som är ifylld och sedan går in i inställningar och väljer att den ska skicka ut statisk adress?

Av bkbg

Ok, så om jag fattat det rätt: DHCP skickar ut olika IP-adresser automatiskt till alla enheter uppkopplade på routern. Statisk IP är konstant samma IP-adress. Jag måste be min router att skicka ut en statisk adress till proxmox. Hur gör jag det?

Av bkbg

Ledsen men fattar verkligen ingenting. Hittar inte servern. När det funkade första gången så var jag uppkopplad på fiberkonverteraren på IP-adressen som var förifylld.
Kopplade nu till wifi-routern och skrev in IPv4-adressen, delnätsmask(=DNS server?) och gateway som jag hittar på min mac i inställningar. Min mac är också uppkopplad på wifi-routern.
IPv4 adressen till min mac borde väl vara statisk?

Av bkbg

Tack för svar Allexs! Installerade servern igår och allt fungerade som det skulle. Men idag när jag försökte ansluta så fick jag inget svar. Bestämde mig för att installera Proxmox igen. Såg då att min IP-adress (CIDR) hade ändrats. Alltså att den adressen som stod förifylld igår när jag installerade och som jag använde inte fanns kvar. Vad gör jag för fel eller tänker jag bara fel?

Av bkbg

Proxmox - gröngöling installation

Vill testa på proxmox. Är helt grön så ha tålamod. Har fastnat vid installationen. Kan någon förklara för mig i detalj vad dessa tre begrepp innebär och vad jag ska fylla i/hur jag får reda på vad jag ska fylla i:

Host name (FQDN)
Gateway
DNS server

Och vad är "management interface"?¨

Har googlat men får inga konkreta svar.

Tack på förhand