Inlägg

Inlägg som SopkvastJonas har skrivit i forumet
Av SopkvastJonas
Skrivet av Tess76:

Köpte ny dator på Elgiganten för ca en månad sedan. Acer Predator Orion 3000-650 i7-13F/16/2TB/4060Ti stationär gamingdator.
Sedan två dagar tillbaka tar det längre tid för datorn att stängas av när jag stänger av den.
Vad kan detta bero på och hur åtgärdar jag det?
Tacksam för hjälp!

Hade samma problem ett par år sedan. Jag fixade problemet genom att ta byta cmosbatteriet på moderkortet samt flyttade ramminnerna till de andra slotsen.

I värsta fall så får du testa att stänga av datorn lite tidigare

Av SopkvastJonas

Tangentbord: AKKO Mod 007 PC
Resultat: THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOG

Av SopkvastJonas
Skrivet av shodiaq:

Hej!

Jag är ute efter riktigt bra och stilrena gamingbord som inte vinglar vid rörelse.
Helst så lite "Star Trek" som möjligt. Har kollat på Arozzi Gaming, men det är ganska många - framförallt på Inet - som klagar på att den vinglar. Men samtidigt har den ju fått väldigt bra betyg overall. Kan det vara slarv med att skruva till muttrarna kanske?

Vad har ni?

Rekommenderar även att kolla likvideringsauktioner där de säljer schyssta kontorsbord och stolar för löjliga priser.

Av SopkvastJonas
Skrivet av bjonss13:

ändra skärmhz verkar löst det!

Kolla även om inställningen "Rearrange multiple displays" har skärmarna på rätt ställe.

Av SopkvastJonas
Skrivet av john00133:

jaa, många alternativ finns det uppenbarligen... hittade på MaxGaming Varmilo VEA109 CMYK V2 som ser lite intressant ut, enda nackdelen är att det inte kommer med något handledsstöd vid det priset, självklart kan man ju bortse från det och se det som att det är kvalitet jag köper.

Sen så kikade jag även lite på Epomaker framför allt EPOMAKER RT100 97 Keys och tyckte det verkade riktigt nice med en liten skärm som säger tiden och batteriet på ett (trådlöst?) tangentbord. För det är sånt jag glömmer att kika när jag ska sätta mig och spela och helt plötsligt sitter man där och letar febrilt efter sladden ^^
Men jag är lite fundersam på om man får den vanliga "stora" enter tangenten med i lådan när man köper eller om man får köpa ett helt set med keycaps för att få en sån? för är så sjukt van vid sådan att jag får väldigt svårt för att skriva utan

Edit: Hittade på svenska amazon Epomaker och där kommer tangentbordet med stor enter, nackdel dock är att man kan bara få RT100 med linjära switchar vilket jag känner sådär till då jag skulle vilja ha något annat än linjära swichar vilket mina nuvarande röda är om jag fattat det rätt.

ISO är layouten med stor enterknapp och saknar en knapp brevid shift. På Epomakers hemsida säljer de med ISO-DE där det går att välja Wisteria taktil om du inte vill ha linjära. Däremot så finns det bara en färg på tangentbordet och Å är Ü. Den svenska layouten heter ISO-Nordic. Om du inte gillar switcharna så går det att plocka ut dem utan att behöva löda vilket är trevligt.

På senare år insätt att MX switchar inte är lika bra som konkurrensen erbjuder. Varmilo VEA109 CYMK V2 är ett bra val men lamporna lyser dock inte igenom tangenterna, bara under, vilket kan vara ett problem. De använder även MX switches som inte går att byta utan att löda.

Medans jag förstår att man vill ha numpaden så har jag även insett att man knappt använder den och samtidigt det går att skapa "lager" i mjukvaran där med en knappkombination byta tangentbordets layout och simulera en numpad vart som helst, se video.

Keyboard layers förklarat: https://youtu.be/MZI4lz_toFY?si=sKwli7y7ltlw_Fnp&t=168

Jag skulle rekommendera att också kika på AKKOgear 5075B Plus ISO (Nordic) kostar ~1400 och den kommer med gula linjära eller klickiga blåa, men det går att byta utan att löda. Kan vara värt att nämna att den blåa relativt högljudd. Föröverigt så är det ett väldigt trevligt tangetbord som är både trådlöst och har bluetooth samt ljus igenom tangenterna. Om du måste ha fullstorlek så skulle jag undvika 5108B då CS switchen de använder är osmörjd vilket gör den skrapig.

Länk till AKKO-tangentbordet: https://akkogear.eu/products/black-silver-5075b-plus-iso-mech...

När det kommer till handledsstöd så går det att beställa från kina för ~100 kr inkl moms och frakt,men det tar en månad för att få varan.

Fyfan på amazon kostar rt100:an ungefär 700kr mer.

Av SopkvastJonas
Skrivet av hznn:

Hej,

Fyller snart 39 och sagt jag önskar mig en ny stol då min Frost Demon har gjort sitt, innan det har man haft ett par DX Racer.

Vart inne lite på noblechair, men vad ska man ha nu för tiden?
Har typ ingen koll och en budget på 3-5k ish.

Kom gärna med förslag eller länkar

//hzn

Racingstolar är inte bra för ryggen då de inte stödjer nedre ryggen särkilt bra. Jag skulle rekommendera att kolla på vanliga kontorsstolar exempelvis Ikeas Styrspel eller liknande.

Styrspel: https://www.ikea.com/se/sv/p/styrspel-stol-foer-gaming-moerkg...

Läs gärna tråden om hur man hittar en riktigt bra kontorsstol: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1467561-guide-for-kop-...

PS: Det finns likvideringshemsidor där företag auktionerar ut deras bord och stolar jättebilligt.

Av SopkvastJonas

Beroende på vad var spel du spelar så kan det vara värt att kika på HE (Hall Effect) tangentbord, då de använder analoga knappar, dvs man kan ändra vart knappen aktiverar eller gradiellt som en joystick. Teknologin gör så att man kan ha extremt känsliga tangenter vilket vissa tycker hjälper mycket i Counter Strike, OSU och liknande.

Flera märken som gör HE tangentbord:
Wooting: Orginalet, iaf märket som startade trenden. Mycket bra mjukvara men inte bästa byggkvalitetet för pengarna.

AKKO gear eller Monsgeek (samma företag): Jag har själv ett AKKO MOD 007 vilket jag tycker är väldigt trevligt tangentbord. De säljer flera versioner av HE tangentbord som jag har hört låter väldigt trevligt utan modifikation, men finns bara i ANSI layout (amerikansk layout, dvs ingen åöä).

EndGameGear: Aluminiumchassi för mindre pengar. Flera företag har dykt upp i början av detta året med HE tangentbord men alla tangentborden använder samma pcb och mjukvara. Den ända skillnaden mellan i mjukvaran är hur den ser ut, dock så är mjukvaran relativt användbar. EndGameGear har tidigare gjort musmattor och möss i bra kvalitet. Tangentbordet ska låta bra utan modifikation men inte like bra som AKKOs.

Meletrix: Boog75 tangetbordet är väldigt nytt och kommer från ett välkänt företag (inom customkeyboards världen). Finns bara i ANSI och mjukvaran är okänd, men känslan när man skriver på tangentbordet är otrolig trevlig för priset. Jag har testat icke HE varianten Zoom75 vilket är identiskt förutom pcb och switches.

Highground: Samma som Endgamegear men mycket dyrare då de är trendiga med barn.
PS: Alla tangentbord som använder Gatereon ks-typ vit switch använder förmodligen samma pcb och mjukvara.

Men om du inte tror att du behöver Hall effect så rekommenderar jag: Epomaker (ISO varianterna), AKKOgear, Dareu, varmillo, keychron och IQunix.