Inlägg

Inlägg som Sukebe har skrivit i forumet
Av Sukebe
Skrivet av F.Ultra:

Fast som framkommer i den videon så är vinstmarginalen på korten extremt liten och ovanpå det kan sedan nVidia sedan bara få för sig att alla måste sänka priser på korten utan att nVidia tar mindre för licensen/chipsettet.

Jag skrev inlägget i all hast så det blev inte helt rätt. Har uppdaterat det nu.

Av Sukebe
Skrivet av Swedishchef_90:

Tar ju i snitt 12h att läsa dessa avtal, vet inte om det egentligen är skäligt 😊 om man står på sig så skulle nog de flesta hävda att det inte är okej med otydliga regler om hur länge man har varan.

Det är ju inte ett KÖP man gör utan man leasar/hyr rätten att disponera varan

Avtalsvillkoren har tagits fram av advokater och jurister, så vad du tycker är skäligt eller otydligt betyder ingenting.

Du verkar ha hängt upp dig på ordet köp och att det för dig är synonymt med att äga, vilket inte alltid är fallet.

Skrivet av slipbit:

Din ignorans mot svenska lagar och i längden EU:s konsumenträtt. Om det står i avtalsvillkoren att jag ska ge upp ena njuren om jag köper en film så är det helt okej och rimligt. Alltså mitt fel att jag inte läste igenom allt. Nä.. så funkar det inte i verkligheten min vän.

Efter att ha läst igenom tråden kan jag säga att jag är en av få som inte är ignorant. Det är upp till dig som konsument att acceptera villkoren eller inte. Ingen tvingar dig att genomföra köpet.

Av Sukebe
Skrivet av Swedishchef_90:

Och många av dessa villkor har ju visat sig inte överensstämma med Europas lagar och regler!

Att behöva läsa en eula på 9000 sidor är ju lite skevt 😊

Samtliga, för annars hade tjänsterna inte fått verka inom EU. Att EU i efterhand kräver att villkor ska ändras är något helt annat.

Oavsett hur många sidor avtalet har så ligger ansvaret hos köparen då det är köparen som måste acceptera avtalet innan köpet kan genomföras.

Av Sukebe
Skrivet av Swedishchef_90:

I vilken tjänst där man köper en produkt ägar man den inte? Om det inte står innan en tidsbegränsning ?

Problemet här är att det inte är tydligt hur länge produkten är tillgänglig samt att de som äger produkten inte har gått i konkurs....

Vid köp av filmer och serier digitalt så äger man inte innehållet, detta framkommer i avtalsvillkoren. Det är tydligt vad som gäller, om man tar sig tid att läsa igenom villkoren innan man klickar på köpknappen.

Skrivet av Hurtigbullen:

Problemet är väl att tjänster marknadsförts på ett sätt så att det jämförts med att köpa en CD, DVD, bok, etc, dvs att licensen man köper är likvärdig och därmed har man hos köparna skapat en förväntan om att man köpt sitt exemplar.

Den här diskussionen är i min mening en indikation på att säljarna inte varit tillräckligt tydliga med vad det är man köper, och varför skulle de vara det, det är troligtvis fler som handlar när det inte tydligt påpekas att det man köper är en licens att få ha verket i sin digitala samling till dess säljaren kommer på att dom inte hade rätt att sälja en licens, eller tills dess att säljaren upphör med tjänsten och att säljaren har rätt att upphöra med tjänsten med X månaders varsel.

Konsumenters ignorans är inte en ursäkt. Innan man genomför köpet får man klicka i att man läst och accepterar köp- och eventuella avtalsvillkor.

Av Sukebe

Har aldrig hört fläkten på min Mac Mini M2.

Av Sukebe

Jag kör med Disney+, HBO Max, SkyShowtime, Prime Video och BritBox, vilket kostar mig under 400 kr per månad.

Skrivet av hakd:

Vpn ~25kr månaden (betald årsvis) och tillgång till media oftast samma dag det släpps på streaming-tjänsterna.

Är det så konstigt att streaming där du behöver 10 konto för en hundralapp i månaden för att nå samma material blir mindre och mindre populärt ?..

Netflix hade chansen att nästan döda fildelning när det kom, men utbudet blev sämre och sämre och priset blev högre och högre.

Flera faktorer driver upp månadskostnaden. Rättighetsinnehavare lanserar egna streamingtjänster och återkallar sina licenser från Netflix. För att behålla sin konkurrenskraft tvingas Netflix producera mer eget material, vilket innebär ökade kostnader. Den utbredda fildelningen försvårar intäktsgenerering för Netflix, vilket bidrar till prishöjningen.

Av Sukebe
Skrivet av Swedishchef_90:

Jo fast man betalar ju ändå de som lanserat produkten, via en återförsäljare.
Så det blir väldigt skevt när det står KÖP och inte något annat.

Detta är redan på tapeten hos EU så vi får se vad som händer.

Blir ju som att sälja en vara men så tappar jag licensen och då plockar bort kundens funktioner hemma, typ knx och kunden får ingen ersättning.

Detta skulle ALDRIG funka i någon annan bransch

Du associerar ordet "köp" med ägarskap, vilket som sagt var inte alltid stämmer. Därför är det viktigt att läsa igenom villkoren innan man köper något, speciellt när det gäller digitala produkter och tjänster.

Av Sukebe
Skrivet av Swedishchef_90:

Jag tycker det är konstigt att det står köp och inte lease

Att köpa något betyder ju att man äger saken...

Ordet "köpa" betecknar en transaktion där man mot betalning erhåller något. Det innebär inte alltid ägarskap, då man kan köpa både varor, tjänster och rättigheter.

Av Sukebe
Citat:

...med så många aktörer och Nvidias starka ställning är det uppenbart att det kan vara svårt att gå med vinst. Videocardz pekar på hur EVGA – som bara tillverkade Geforce-kort – 2022 gav upp och helt slutade tillverka grafikkort.

EVGAs beslut att avsluta sitt samarbete med Nvidia och lämna grafikkortsmarknaden var inte enbart motiverat av ekonomiska svårigheter utan handlade också om principer och respekt, där EVGA kände att de inte kunde fortsätta sitt samarbete med Nvidia under rådande omständigheter.

Av Sukebe

Efter att nyligen ha tittat igenom de två första säsongerna av serien Resident Alien så har jag fått låten Into The Wild av Raye Zaragoza på skallen. Tips. Säsong tre av serien kommer 14 februari.

Av Sukebe

Jag använder en rengöringsduk från Smart Microfiber System som jag använder torr. Kostar 29 kr på Apotea inkl frakt.

Av Sukebe

Jag använder Ikeas 365+ traktörpanna i rostfritt stål och sköljer den alltid direkt efter användning utan att den ändrar form. Eftersom det är en traktörpanna så får man både en stekpanna och en gryta i ett. Rekommenderas starkt.

Av Sukebe

Tips. Spelet ingår i Rare Replay tillsammans med 29 andra spel och kan spelas på Xbox One och Series S och X.

Av Sukebe

För mig fungerar Google Drive utan minsta problem.

Av Sukebe

Det borde vara allmänt känt vid detta laget att digitala köp inte innebär ägarskap utan snarare en licens att använda produkten eller tjänsten så länge den finns kvar eller tills dess att villkoren ändras.

Av Sukebe

Nej, det var verkligen inte bättre förr.

Av Sukebe

Bitwarden Premium + Yubikey.