Inlägg

Inlägg som razor1394 har skrivit i forumet
Av razor1394

Vad händer när du försöker ta bort dem? Får du inget meddelande?

Av razor1394

Inte mycket. För mig tar den 45mb med bara ett explorer fönster öppet.

Av razor1394

Glöm inte att ladda ner Xvid codecen ifall du vill koda om filmen.

Av razor1394

Tyvärr går ej tror jag. Samma sak med min freestyle pro, kan inte programmera några funktioner och den är inte så precis som den var med 98+programmet. Kan man inte ställa in det i själva spelet typ Colin Mcrae rally. Det ska finnas funktioner för sånt där...

Av razor1394

Knoppix live cdn skulle passa perfekt så får du även ett grafiskt gränssnitt o prova på linux lite.

Av razor1394

Kan du prova med systemåterställning eller felsäkert läge. Kan va så att filsystemet har blivit korrupt på något sätt. Första jag skulle göra är att ladda upp knoppix och undersöka boot.ini filen på Windows disken. Den ska se ut i stil med:

[boot loader]
timeout=1
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn

Av razor1394

Du kommer ändå att behöva formatera hårdisken igen eftersom Linux inte vill installeras på fat32 eller ntfs. Den behöver det nativa linux filsystemet. Vad är det i Suse installationen du inte förstår?

Av razor1394

Låter väldigt bra att det fungerar bättre och troligtvis stabilare och snabbare. Det finns även en 64 bitars testversion av Longhorn för de som är medlemmar hos MSDN.

Av razor1394

Ändra namn ja men inte enhetsbeteckning vilket verkar var det du menar. Ändrar du systemenhetens (Windows disken) beteckning så kommer troligtvis inte Windows att starta. Den där 8mb partitionen är kopplad till booten så det var inte så jätte bra att du tog bort den. Jag tror du får installera om Windows. Jag har själv min Windows partition på J: men det beror på att en kortläsare "roffade" åt sig C,D,F,E enheterna.

Av razor1394

Om du menar kontrollprogramvaran så är jag ledsen. Även om du installerar den så kommer den ej att fungera/inkompatibel. Microsoft gör inga mera drivrutiner och programmeringsmjukvara till Sidewinder kontrollerna. Lite trist faktiskt. Syftar på min sidewinder freestyle pro. Men jag tror att du syftar på Sidewinder ratten utan force feedback eller force feedback 1? Min forcefeedback 2 fungerar bra iallafall.

Av razor1394

Gentoo med en lätt window manager som tex Fluxbox.

Av razor1394

Prova Knoppix live cdn och se om du kan se datan därifrån.

Av razor1394

Har du tittat på vad skivornas rekommenderade hastighet är. Du bör inte bränna 16x skivor i högre än 16 för att ta ett exempel då resultatet kan bli korrupt data eller mindre livslängd.

Av razor1394

Hl2 beta? Det är delar av fullversionen som man kommer kunna preloada (2gb av 3.5gb), främst resurs filer (texturer, ljud filmer etc) på måndag. När du säger demo så passar nog de två bink filmerna från e3 2004 som släpptes igår bäst in. Valve släppper inga demon och de kommer heller inte göra det, kanske för hl2 senare i framtiden. Preload är även endast till de som har en HL2 kupong från köp av ett ATI XT kort (X800, 9800).

Av razor1394

Du kanske kan tänka dig att prova nya Windows XP pro x64 betan som nyss släpptes eftersom du har en Athlon 64?

Av razor1394

För att spara systemresurser kanske du kan skapa en egen bakrundsbild med flera mindre bilder med tex photoshop eller nåt liknande program.

Av razor1394

Windows XP pro tillsamman med Gentoo blir en perfekt kombination. Precis som Sebastian sa så får du där känna på prestandan ordentligt med den disten. Windows 2003 är stabilare än Win XP men det är fortfarande ett Server OS. Håll dig till XP på windows sidan så behöver du inte pilla så mycket för att kunna spela osv.

Av razor1394

Kan också vara nån drivrutin som felar. Se till att ha de ordentligt uppdaterade. Försök utesluta allt tidigare innan du undersöker hårdvaran.

Av razor1394

Jag har inte använt System mechanic pro på ett bra tag så jag vet inte om den klarar allt detta: rensa registret, defragmentera registret och rensa onödiga filer. Jag skulle bytt ut System mechanic pro mot Tuneup utilities 2004 eftersom det är en av de få program som kan defragmentera registret. Det brukar fixa riktigt allvarliga problem. 2 spywareprogram är inte bra speciellt inte Pestpatrol eftersom den brukar få problem när ett annat spywareprogram är installerat samtidigt. Byt ut båda mot "spybot search and destroy" som är mycket bättre. För att optimera defragmenteringen eftersom Windows inbyggda är väldigt seg och känslig så rekommenderar jag Diskeeper.

Andra tips:

* Håll minst 15% ledigt på Windows/systemdisken

* Ha en cachefil på 1.5 * antalet mb av ditt ram minne, alltså 768mb, helst även på en annan disk eller partition

* Övervaka värmen på cpu, grafikkort och chassi så att inget överhettas.

--------

Kan du se vilken process det är som jobbar så mycket när datorn processorn ligger på 100%?

Av razor1394

Du bör kunna använda MMC kort eftersom SD slotar ska vara bakåtkompatibla. Jag anser att Dell axim X30 antingen Standard eller mellan klassen. Mellan har wlan och går loss på ca 3000kr men då inkluderar frakt. Standard går loss på ca 2200kr. Fördelarna med Axim datorn är att batteriet är löstagbart. Enormt utbud med program. Väldigt bra forum speciellt ett där du kan få mycket hjälp (Axim e rätt populär ). Kamera på en handdator e rätt onödigt. Jag har sett vad de kamerorna presterar och det är inget vidare resultat, ungefär som en mobilkamera fast högre upplösning.

Bra program till ppc plattformen för att ta några ex: Netfront (tabbad webbläsare), Vito remote (gör om handdatorn till tv/stereo/etc fjärr), Microsoft reader (tror inte det finns nåt program till palm som hanterar MS reader böcker), RDcalc (grymmt bra grafräknare med 3d grafer osv), msn messenger, betaplayer (spela divx/xvid/mp3 osv).