Inlägg

Inlägg som razor1394 har skrivit i forumet
Av razor1394

Kanske lite offtopic:

Jag har själv en Axim X5 tillsammans med en Motorola A835 och programmet de har lämnat ut är inkompatibelt med WM2003 och WM2003SE. Den manuella uppringningen fungerar inte heller. Däremot fungerar det bra med Laptopen och Desktopen.

edit: Det insticksortet är ett pccard och fungerar bara med laptops och desktops.

Av razor1394

Brukar aldrig kolla mail direkt med nallen utan kör antingen: Tre telefon -> Bärbar/Handdator så att jag får html mailen rätt och kan skriva tillbaks ordentligt.

Av razor1394

Vad säger du om en Dell Axim X30. Äckligt prisvärd för den prestandan. Finns 3 olika prisklasser därav en med inbyggt bluetooth och wlan. Skulle aldrig tänka på en Palm. En Dell Axim X30 Standard går loss på ca 2200 kr. Den innehåller nya WM2003Se operativet, 64mb sdram, 312mhz processor (som presterar bättre än den förra 400mhz:arn). I denna version finns ingen trådlös anslutning förrutom IR men för det priset...

Enheten har fått väldigt bra betyg. Jag har själv en äldre Axim X5 som jag snart säljer som jag är väldigt nöjd med.

Av razor1394

HL2 kommer det säkert klara fint. Framöver vet jag inte riktigt.

Av razor1394

Titta på tillverkarnas sidor för bios till både grafikkortet och moderkortet. Prova även att ta ut grafikkortet och sätta tillbaks det.

Av razor1394

Dum fråga kanske.... Har du kollat högtalarnas volym?

Av razor1394

dbpoweramp som du finner hos www.dbpoweramp.com. Klarar ananrs mängder med andra format somt tex real, ogg vorbis, wma etc.

Av razor1394

Du kan använda Tweak UI annars från Microsoft som har den funktionen.

Av razor1394

Humus har släppt en patch som ska fixa allt det utan att du behöver ändra något.

Av razor1394

Inte hardware men Windows och program-fel: tuneup ultilites 2004. Funkar prima. Brukar lösa de flesta problemen.

Av razor1394

Prova att resetta bios. Vad har du för nätagg förresten. När datorn väl laddar som den ska kan du använda den normalt? Provat att spela och köra andra krävande saker?

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ugaruzay
Jag har en dator redan med skärm, chassi osv... ska bara uppgradera systemet, MYCKET!!!

Glömmde tillägga att jag ska ha det här som kylning :
WaterChill CPU-A Power Kit KT03A-L30/220v-10mm Antartica Dual Rad
Och den ska gå till grafikkortet, processorn och bryggan...
Den kan man väl bara koppla in slangen direkt till grafikkortet väl?

Tänkte ha 4st 512mb 400mhz minnen istället för 2st 1024mb... För det är ju bättre att ha flera små?
Men jag ska alltså ha ett oregistrerat ECC minne? Är det bra med ECC?

Jag tror att ECC är till för servrar alltså Opteron processorer. Den disken du har med där fungerar perfekt som systemdisk sen kan du köpa till några SATA diskar på några hundra gig för lagring osv. Du kan säkert koppla grafikkortsblocket som följer in med Waterchill paketet antingen med slangkoppling eller direkt beroende på vad innerdiametern på slangarna är. Skulle hellre köpt ett separat block och ett 6800ultra utan CoolFX. Waterchill ska ha ett block för grafikkort (gpu), sen så bör de även ha ett paket som inkluderar allt det. När du endå är i farten kan du köpa block för diskarna speciellt raptor disken eftersom den blir extremt varm (motorn). Sen så skulle jag köpt kopparblock till minnena. Ex http://www.hardocp.com/image.html?image=MTA5MDEzMTI5OGtGZzVGd....

Av razor1394

Problemet med Dell är att de använder sämre delar som tex CDrom o så. Men för den "vanlige" användaren ska det inte vara något problem om man inte behöver flasha om o så. Pajar nåt så gör händer det oftast under det första året så att man kan få utbyte även om man inte har 2/3 års garanti. Dell brukar annars ha rätt bra priser på både bärbara och stationära datorer. Supporten tycker jag inte det är något fel på, de brukar även vara rätt sjyssta när det gäller att få saker utbytta. Skulle själv inte köpt en färdig dator i stile som HP, Dell etc eftersom jag gillar att bygga upp den själv och ha just de delarna jag vill ha.

Av razor1394

Rensa datorn från spyware och virus, defragmentera Windows och programdiskarna om du inte redan har gjort det. Prova även Omegas drivrutiner som är en moddad ATI drivrutin. Kan också bero en del på tempen ja. De finns här http://www.omegadrivers.net/.

Av razor1394

Provat att starta datorn utan ljudkort? Fungerar det då så är det säkert fel på ljudkortet.

Av razor1394

Det brukar hända när det är något fel på diskarna eller när boot filerna är korrupta. Kan även hända när kontakterna till diskarna sitter löst. Kolla det.

Av razor1394

Prescott presterar bättre men den blir sjukt varm.

Av razor1394

Behöver du högtalare, skärm, tangentbord, mus o så eller är det redan fixat? Har du tänkt att spela, videoredigera eller jobba i cad osv?

Annars kulle jag nog hellre satsat på vattenkylning i hela burken än att köpt ett CoolFX kort.

Av razor1394

Den sorten blåskärm får man ofta om det är något fel på drivrutinerna eller om det finns några hårdvarkonflikter. Se till att alla drivrutiner är av senaste version. Har du nyligen installerat några nya drivrutiner eller ny hårdvara? Du kan alltid göra en system återställning (system restore) innan du installerar om. Jag vet hur det känns. Får rätt många bluescreens i vissa spel. Det värsta jag fick var en BSOD där det inte stod någonting. Bara helt blått.

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sajberweb
xp skulle jag köra på den:)

Den var rolig den. XP pro med 96mb...