Inlägg

Inlägg som razor1394 har skrivit i forumet
Av razor1394

För det du ska ha den till så räcker det med en Inspiron 1150 (den du syftar på). Lägg till 2000 och köp en 510m istället så får du en processor med centrino som arbetar mycket bättre till förhållande till batteriet.

Av razor1394

Ja men snälla detta är en RC version inte fullversionen. RC och beta versionerna får vara hur buggiga som helst.

Av razor1394

Prova med systemåterställning vid startvals skärmen för att återställa till en tidigare punkt innan du formaterar.

Av razor1394

Attans, mp2 filer! Det måste vara riktigt längesen du komprimerade dem. Konvertera absolut inte de till ett nyare loss-less format eftersom kvaliteten kan försämras lite utan konvertera de till wav och bränn sen. DBpoweramp gör jobbet rätt bra.

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av UndCon
varför leva med det när man kan installera om via ghost på <10minuter och vara glad för att systemet är snabbt och fräsht igen ??

Ja men Tuneup utilities fixar allt med ett musklick. Behöver du inte fortfarande inte defragmentera om allt när du är klar med Ghost?

Citat:

Hur defragmenterar man registret som razor1394 nämner?

Med Tuneup utilities 2004 eller Advanced system optimizer.

Av razor1394

Man ska inte behöva formatera datorn någon gång om man inte har gjort något ordentligt fel som inte går att reparera. Några tips:

1. Rensa bort spyware med Pestpatrol eller Spybot search and destroy
2. Defragmentera Windows och programdiskarna
3. Defragmentera registret. Inte så många som gör det men det löser faktiskt en hel del problem.
4. Rensa datorn från onödiga filer både med Windows egna verktyg och något externt verktyg som tar bort allt som inte det inbyggda hittar.
5. Använd annan browser som tex Mozilla firefox.
6. Angående antivirus och brandvägg så rekommenderar jag Nod32 och nåt i stil med Tiny/Kerio personal firewall. Om du har SP2 så fungerar den inbyggda brandväggen rätt bra. Håll dig undan från Norton iallafall för det orsakar bara en massa problem och segar ner datorn.
7. Skapa system-restore points lite då och då så att du kan återställa datorn ifall något riktigt illa har hänt.

Jag kan hålla med om att Windows nästan ber om att hänga sig och bli extremt segt men det är nåt man får leva med. Du behöver inte ta bort Internet explorer eftersom många andra program använder sig av det utan undvik bara det helt och hållet och använd Mozilla firefox. Ett program jag rekommenderar för att rensa onödiga filer, rensa och defragmenter registret och lösa andra problem är Tuneup utilities 2004.

Av razor1394

Nåt som är värt att tillägga är att MBM är nerlagt nu. Annars fungerar Samurize rätt bra.

Av razor1394

Tvärtom, det kommer blocka alla kända piratnycklar. Microsoft ändrade sig igen. Går även rykten om att uppdateringen förstör hela mbr sektorn men det tror jag är bull.

Jag tror att den senaste försening visade att det skulle komma ut Augusti/September. De ska ha försenat det tre gånger nu.

Av razor1394

Vill tillägga detta:

Citat:

Designed for the mobile gaming enthusiast, MOBILITY RADEON 9800 enables users to enjoy the latest DirectX 9 games at optimal settings for the highest levels of performance. Based on core technology from the award-winning RADEON X800, MOBILITY RADEON 9800 is a powerhouse visual processor that blends the best of the desktop and mobile graphics world, to the ultimate benefit of the user. MOBILITY RADEON 9800 is available from Dell on the Inspiron XPS in North America and the Inspiron 9100 in Europe.

Verkar som man får sikta på att köpa en dell ifall man vill ha det kortet.

Av razor1394

Microsoft siktar mot hösten för XP64.

Av razor1394

Du bör absolut inte ens tänka på att installera xp på en dator med de specsen. Det är under systemkraven med allt flashigt avstängt. Om du ens lyckas att installera det så kommer det gå extremt segt, även med allt avslaget. Installera Windows 98 eller Linux 2.6 med ett bantat GUI.

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tuffejalle
Om du har Nvidia så kan du testa med TvTool.

Citat:

kör win xp home och har ATI mobility radeon 9600 series

Till tuffejalle -> Ati grafikkort har en del problem med att få ut bra bild med komposit. Hade en hel del problem själv. Använde samma kabel med mitt Nvidia kort och det fungerade. Köpte en märkes S-VHS kabel med en märkes converter eftersom min tv bara hade composit ingång och scart. Då fungerade det perfekt sen så blev det mycket bättre bild. Tyvärr så klarar inte alla tv apparater s-vhs signal. Du kanske redan har provat med S-VHS kabel? Har kanske du någon annan tv apparat att prova på?

Av razor1394

Bara att slänga den varsomhelst, huvudsaken är att du kör den efter nerladddningen.

Av razor1394

Vissa win98 kommer med plus!. Om du inte nöjer dig med att ändra utseendet i bildskärm -> egenskaper så bör du ta en titt på ett program som heter Windowblinds här http://www.stardock.com/products/windowblinds/.

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mruf
ja winamp är de jag anänder nu men hur gör man ett biblotek där så att han kan radda upp album artister o så???
de fins ju en playlist men där lägger ju sig alla låtar

I nya Winamp så finns det nåt som heter Media library vilket är det du söker. Du sätter på den via View -> Media library eller så trycker du ALT-L.

Av razor1394

Har du provat med något annat media. Kan vara så att din brännare inte är kompatibelt med de skivorna eller har det fungerat ok med samma märke innan?

Av razor1394

Kalibr, du kan ställa in hash hastigheten i nya fuldc så att den tar mindre cpu men längre tid på sig.

Av razor1394

IE hänger sig ofta vid ett flertal sidor. Att alla sidorna stänger ner sig beror på att det är samma fil som körs. I värsta fall så kraschar även explorer.exe, användargränssnittet. IE uppdateras inte så ofta prestandavägs så ta och titta på en annan klient som tex Opera eller Mozilla Firefox.

Det kan hända att du har spyware i datorn eftersom du säger att det har blivit värre. Ta och ladda ner "Spybot search and destroy" och scanna genom datorn.

Av razor1394

Det viktigaste är inte att ta bort IE msn etc utan att inte köra det. Det behövs faktiskt vid vissa sidor som tex Windowsupdate så det kan vara bra att ha det installerat.

Av razor1394

Vill du slippa codes så ta en titt på VLC media player www.videolan.org eller mPlayer.