Inlägg

Inlägg som nisseberra har skrivit i forumet
Av nisseberra

Jag tycker också att hade varit intressant att veta!

Ingen som har någon av dessa skärmar?

Av nisseberra

Detta verkar vara en mycket bra spelskärm och bör passa ditt bygge.

http://www.prad.de/en/monitore/review/2008/review-benq-x2200w...

Av nisseberra

Halloj jag fick min mw221u för ca en vecka sedan och jag kan säga att den är stor och helt ok... Men i fps spel är den inge vidare....

Jag jämför med min hyundai l90d+ 8ms, Med denna upplevde jag bara en viss tröghet när jag gick från min tidigare crt...

Men när jag bytte till min Asus 22" ser jag som någon sa innan en klart tydligen markering runt musen i windows, Jag ser också kraftiga vita glorior runt svarta detaljler i fps spel. Skärmen känns bra med färger osv men när det börjar röra sig som upplever jag den som rent seeeeeg jämfört med min tidigare l90d+.

Jag misstänkte att de eventuellt skulle kunna vara någon form av overdrive teknik eftersom asus panelen har 2ms, men de verkar juh som att även de andra 5ms panelerna har lite problem när de börjar röra på sig.

Av nisseberra

Två skärmar och ett tv kort

Hej hej

Jag har i nuläget ett 7800gt och en 19" L90d+ lcd, Vad jag funderar på att göra är att köpa ännu en skärm och köra dualscreen(vilket väl går med 7800gt?)

Min fråga är om jag också har ett tvkort i datorn, Kommer jag då kunna tex spela bf2 på ena skärmen och ha den andra kvar i windows och kolla på tv??

Jag har aldrig heller använt två skärman samtidigt så jag skulle också gärna vilja veta lite hur det fungerar med upplösningar osv i windows miljö, Skrivbordet osv.

Mvh nisseberra

Av nisseberra

Men allt verkar rulla på fint och jag är endå relativt nöjd med att kunna köra dem i 466mhz i 2.5 3 3 6. Men jag är juh som sagt orolig att det endå kan vara något fel någonstanns med tanke på allt man läst om corsair och dfi.

Kan det vara så att prime,memtest osv ger bra resultat men att det endå är dålig kompatibilitet mellan moderkortet och minnena?

En annan fråga är också när jag körde 3dmark05 med 512mb(twinmos) ram jämfört med 2gig(corsar c2) så var skillnaden enbart typ 150p, påverkar ram verkligen så lite i 3dmark05?

Av nisseberra

7800gt fläkten går på maxvarv

Kan detta bero på att jag enbart har ett 20pins nätaggkopplat?

för dom sissta 4pinnarna är väl för spänning till pcie platsen?

Jag fick ett prog med mitt gainward som heter Expert tool med GPU fan inställningar för 2d samt 3d men jag märker Noll skillnad när jag sänker dem.

Av nisseberra

DFI+Corsair3200c2 2gig

Tjenare.

Jag har precis köpt en 146 opteron cabye0540, dfi ultra-d och 2gig corsair 3200c2 detta driver jag med ett gammalt 420w nätagg med 20pin(alltså jag kör utan adapter).

Nu till min fråga: När jag först startade upp systemet körde jag en 512mb sticka från twinmos och då startade allt upp som vanligt men efter att jag stoppade i corsair minnena så tog det ca 3ggr så långtid att starta windows, någon som vet vad detta kan bero på?

Anledningen till att jag frågar är för alla trådar jag läst om att corsair och dfi ej är en bra kombination och nu har möjlighet att byta minnena efter som jag precis köpt dem.

Jag har dock primestabilt(4 timmar) och kört memtest utan fel när minnet går i 466mhz @ 2.5 3 3 6 på 2.8V.

Jag har också testat att köra dem i 200 på auto timings windows startar dock fortfarrande långsammare men detta är det enda problemet jag upplever annars verkar det gå fint.

Processorn går på divider i 2800mhz och minnet som sagt i 466.

Super pi får jag 30s. 3dmark05 8100p(7800gt)

Jag kör även orginal bios.(har inte testat nr 2 biosen ännu)

Hoppas jag har fått med alla fakta nu

Av nisseberra

Yes helt säker har kört med dessa två minnen i flera år.

Av nisseberra

hårdvaru fel, kommer inte på vad.

Jag har ett epox kha+, 2x256 ddr 2100, 2400+. har en passiv chipset kylare, 1 chassifläkt och en arctic cooling copper silent 2.

Felet jag får är "system halted, call hardware vendor osv"

De jag misstänker är att ett av mina ram minnen är trasigt men
memtest hittade 0 errors efter 5 timmar. När jag kör med 512mb i ram i Turbo mode får jag felet direkt när jag startar windows ibland startar den på det dock. kör jag 512 i normal startar den alltid men jag får felet helt random efter ett antal timmar.

Jag har testat byta plats på minnena köra 1 minne försig, båda minnena fungerar utan problem när de sitter ensamma.

Jag har testat med olika drivrutiner, har de senaste VIA rutinerna.
Min processor fläkt står på 0 rpm, vilket kanske är något fel eller så har den inget rpm stöd?

kan de vara northbridgen som är fel?
temperaturen på processorn är mellan 48-58 grader och i lådan är det ca 35 grader.

Har inte överklockat nånting. Men sätter en snabbare processor mer belastning på ram minnena? för jag har kört med en 1600+ innan.

Någon som har något tips på vad jag kan göra för att kunna lokalisera vart felet ligger?

Av nisseberra

skummt minnes problem

hejsan.

Har haft min dator nu i ca 3 år, har ett epox kha+, har köpt en ny amd 2400+, detta fungerade fint i ett par veckor. helt plötsligt fick jag ett fel "system halted" "call hardware vendor", aha tänkte jag och slet ur ett ram minne(har 2 st 256or) då fungerade datorn.
sen en dag tänkte ähh jag testar båda igen=samma fel "system halted". Då tänkte jag att , jag testar att ha kvar det jag trodde var trasigt, skummt nog fungerade datorn lika bra med detta minne men den vägrar starta windows när båda minnena sitter på plats. har även testat dem i olika combo på de 3 minnes platserna på moderkortet. skulle det kunna vara fel på northbridgen eller något sådant?