Inlägg

Inlägg som mmmis har skrivit i forumet
Av mmmis

Fjärrkontroll till WinFast funkar inte alls

Jag är helt ny på det här med TV-kort men jag har köpt och installerat ett Leadtek WinFast TV2000 XP Expert Ananlog-TV kort på min gamla burk med Windows XP.

Jag har en MCE-fjärrkontroll från Leadtek som följer med men hur jag än gör funkar den inte. Ingenting på skärmen reagerar när jag pillar på den. Känns som om det är nåt grundläggande jag missat Har självklart nya batterier i fjärren och har kopplat in IR-dosan i kortet.

Några förslag? Ska den ens fungera i XP?

Av mmmis

Hur avvaktivera automatisk sökning av USB-hårddiskens innehåll?

Hej,

När jag kopplar in min USB-hårddisk (eller t.ex. mobilkameran) till datorn kommer en liten ruta upp där den söker igenom den inkopplade enhetens innehåll för att kunna presentera en rad olika alternativ att hantera de filer som finns där.

Hur tar jag bort denna funktion?

Jag vill bara att min hårddisk dyker upp i "Den här datorn" och inget mer, då jag kopplar in den.

Svara gärna för både WinXp och Vista (använder Vista på en annan dator).

Av mmmis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olirc
Provat att flytta satadisken till en annan ledig port (om det finns flera)?

Har provat detta, ingen skillnad

Av mmmis

Måste starta om datorn 2 ggr för att hitta SATA-disk, varje gång. Varför?

När jag startar min datorn normalt hittar den endast min IDE-disk. Jag har dock även en SATA-disk inkopplad. För att denna disk ska hittas måste jag under uppstarten trycka på restart knappen två gånger med några sekunders mellanrum (har för mig att det någon gång räckt med endast en restart, om jag restartat väldigt sent).

Dels hittar inte datorn SATA-disken i den info som presenteras under uppstarten, dels finns inte disken i Windows. Den verkar alltså inte existera öht. När jag trycker på restart första gången hör man hur en disk startas (man hör hur spinljudet sätts igång).

Vet någon vad detta kan bero på?

Båda diskarna är Samsung SP 250gb

Av mmmis

Varför olika internethastighet hos datorerna i samma nätverk?

Jag har två datorer i huset. När jag kopplar upp dom mot mitt Speedtouch modem (8/1 ADSL från Tele2) får jag olika internethastighet på datorerna. Detta sker även om jag kopplar in exakt samma nätverkskabel från samma port i modemet i tur och ordning på båda datorerna.

Vad gäller sidor som Google Video och YouTube får jag flera ggr snabbare nerladdningstid på den ena datorn.

Det är egentligen inte den snabba datorn som beter sig konstigt utan den slöare som på ett konstigt sätt "hakar upp", t.ex. när man ska se streamvideo.

Ibland får jag på den slöare datorn så låga hastigheter som 2-4 kb/s i nerladdning (på filer från servrar som jag med den andra kommer upp i runt 100 kb/s)

Båda datorerna har ca 2Ghz AMD processorer, 768Mb RAM, WinXP, nätverkskort inbyggt i moderkortet. Båda använder WinXP:s inbyggda brandvägg och samma webbläsare.

Vart ska jag börja felsöka?

Av mmmis

Mer plats för text (horizontellt) om skärmen är widescreen?

Jag gillar att förstora texten väldigt mycket när jag läser men begränsas oftast av skärmens bredd (jag vill inet behöva scrolla sidleds).

Spelar det någon roll om jag köper vanlig 20" eller 20" Widescreen vad gäller hur mycket text det får plats sidleds? Eller kommer det få plats med samma mängd text bara det att texten kommer vara utsträckt horizontellt?

Av mmmis

Mikrofoningång plötsligt icke fungerande, varför?

Min mikrofoningång/inspelningsmöjlighet har plötsligt slutat fungera. När jag försöker spela in med ljudinspelningsprogram får jag olika "odefinierade fel". men Windows egna "Ljudinspelaren" går det inet ens att trycka på record-knappen (den är grå/inaktiv).

Allt fungerade bra för senast för en vecka sedan. Jag ser inga fel i Enhetshanteraren och Mikrofoningången är vald, samt inställd med rätt volym, i volymkontrollen.

Vad kan detta bero på? Jag behöver tips på vad mer man kan kolla upp.

Av mmmis

Kbps ändras konstant i Winamp, vad betyder detta?

Vad betyder det när kbps ändras konstant (mer än en gång/sek) i winamp. Detta gäller majoriteten av låtarna jag har på min dator.

Vad betyder detta, och vad innebär det i praktiken (jag har förut haft problem med att tempot ändras i låtar där kbps ändras, men det har jag inte "kännt av" på sistone)?

Ligger felet på min setup (hårdvara eller mjukvara) eller är det mp3-filerna det är fel på?

Av mmmis

CPU-kylning plötsligt markant sämre

Min CPU kylning (består av en Thermaltake Sonic Tower, en 120 mm Nexus@12V som blåser luft mot Towern och en 80mm Nexus@12V som blåser bort luft från området) har plötsligt blivit markant sämre. Det hela hände i samband med att jag var och pillade på 80mm-fläkten (kan eventuellt ha kommit åt Sonic Towern som är placerad precis bredvid).

Innan jag var och pillade hade jag lägre temperaturer (35-40 C efter en timme på idle) med bara 80mm fläkten på, än jag har nu (55 efter en timme på idle) med båda fläktarna på.

Faktum är att CPU-tempen nu går upp till området 50-55 C bara minuter efter att jag startat datorn och håller sig sedan där.

Vad kan ha hänt?

Av mmmis

Vilka temperaturer är acceptabla på en 24/7 dator?

Min dator kommer stå på 24/7. På dagarna kommer fläktarna att dras på lite så att temperaturern i CPU och HDD sjunker något men när jag kör nära på passivt över natten (har då endast på en en 80mm chassifläkt + nätaggets 120mm) så når jag relativt höga temperaturer.

Så frågan är vilka temperaturer i CPU och HDD är acceptabla över natten (varje natt)?

CPU: AthlonXP 2600+
HDD: 2 st Samsung SpinPoint 250gb (en IDE, en SATA)

Prylarna är relativt gamla så jag är inte så rädd om dem. Det får alltså finnas en acceptabel risk att grejjerna pajjar, men jag vill inte att dom går mot en "säker död". Hoppas ni förstår vad jag menar.

Så som det ser ut nu kan jag ställa in lite olika så att CPU temp hamnar runt 50-70 grader över natten. HDD-tempen har jag experimenterat mindre med, men jag vet att i idle lägger sig dennas temp strax över CPU:ns. Kanske ska tillägga att det främst är hårddiskarnas INNEHÅLL jag är rädd om.

Av mmmis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vicotnik
Det hjälper om du talar om vilka grejor du har i övrigt.

Min system består av:
Mobo = ECS KT600-A (NB = VIA KT600, SB = VIA VT8237, Socket A)
CPU = AthlonXP 2600+, 2ghz
Grafikkort = Geforce 3 Ti200
HD1= Maxtor 80gb IDE (Har även försökt med en Samsung SP 250 GB IDE istället för denna)
HD2 = Samsung SP 250GB SATA

Sedan har jag anslutit fläktkontroller, cd-brännare, och cd-läsare till och från under testerna.

Av mmmis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ryderman
du har trippelkollat alla kablar? ingen distans som sitter lite fel i nya chassit? satt dit p4 kabeln med nya nätagget?

P4-kabeln är den extra 4-pins kontakten som ska in i moderkortet om jag inte har fel? Jag har trott att den bara var för just P4-processorer (jag har AthlonXP). Det finns hursomhelst ingen matchande ingång för den kontakten i mitt moderkort, så nej den hänger fritt.

Det underliga är ju att gammalt nätagg + nytt chassi inte heller fungerade. Då tror man ju naturligt att något i chassit (t.ex. distanser) sitter fel, men sen visade det sig som sagt att när moderkortet flyttades tillbaka till det gamla chassit men anslöts till det NYA nätagget ändå inte fungerade. Och när det åter anslöts till det gamla nätagget fungerade allt perfekt. Förstår ni varför jag är förvirrad? Vari ligger problemet; nätagg eller chassidetaljer?

Av mmmis

Får inte en viss kombination chassi+nätagg att fungera. Väldigt ologiskt...

Det hela började med att jag köpte ett Antec P150 chassi för ett par dagar sedan med det problemdrabbade Antec Neo He 430 nätagget. Jag har haft en serie problem sedan dess och aldrig fått moderkortet att boota med den nya uppsättningen chassi-nätagg. När jag skriver "Bootar ej" längre ner i inlägget kommer jag alltså mena att inget alls händer (ingen grafik, ingen hårddiskstart etc) förutom att fläktarna anslutna till fläktkontrollern samt den fläkt som är anslutet till moderkortet drar igång.

Det konstiga är vilka kombinationer som fungerar och inte fungerar. Mitt gamla nätagg var ett Codegen 300X, och mitt nya är som sagt ett Antec Neo HE 430. Mitt gamla chassi var ett non-name chassi, mitt nya ett P150.

Under de tester jag gjort de senaste dagarna har jag fått fram följande resultat:
Nytt chassi + nytt nätagg = bootar ej
Nytt chassi + gammalt nätagg = bootar ej
Gammalt chassi + nytt nätagg = bootar ej
Gammalt chassi + gammalt nätagg = Fungerar problemfritt

Hur kan detta komma sig? Det verkar ju helt ologiskt...

Av mmmis

Ok, nu har jag för andra gången tagit bort allt utom processorn från moderkortet och tog bort moderkortet från chassit, och satte sedan dit allt igen. Den här gången anslöt jag även en 120mm chassifläkt till CPUFAN-uttaget på moderkortet. I mitt gamla chassi då jag använde en Arctic Cooling Copper Silent 2 CPU-fläkt vet jag att datorn stängde av direkt om man hindrade fläkten från att snurra. Jag hade därför förhoppningar om att anslutningen av chassifläkten till CPUFAN-uttaget kanske skulle lösa allt men det gjorde det inte.

Kan även tillägga att det ligger ett tämligen tjockt, klumpigt lager kylpasta över processorkärnan (och även en bit runtom). Detta eftersom det redan fanns kylpasta där innan installeringen av Sonic Towern. Jag tömde trots detta hela kylpastapåsen som följde med Sonic Towern på processorkärnan. Jag har först nu i efterhand fått veta att man inte ska lägga på extra kylpasta. Kan detta vara problemet?

Mer tips uppskattas.

UPPDATERING: Ok nu har jag kopplat in allt i mitt gamla chassi tillsammans med den gamla (Arctic Cooling Copper Silent 2) CPU-fläkten och systemet fungerar. Det rä alltså med största sannolikhet CPU-fläkten som av någon anledningen måste sitta på. (Jag har provat att ansluta mitt gamla nätaggregat separat förut, men datorn fungerade även då dåligt, så den enda "nya" komponenten nu är min gamla CPU-fläkt).

Hur kan jag få datorn att sluta vara beroende av denna fläkt. Jag vill ju ha ett så tyst system som möjligt.

Av mmmis

Jag antar att distanser är dom små guldplättarna som sitter fast i chassit och som moderkortet i sin tur fäster i. Isåfall så satt det faktiskt en extra distans bakom moderkortet. Jag plockade bort moderkortet och tog bort den. jag hade även tappat bort en skruv bakom moderkortet som jag nu återfann och la undan. Kan detta ha skadat moderkortet permanent?

Samtidigt som jag gjorde detta plcokade jag bort allt från moderkortet utom processorn, och lade tillbaka allt.

Jag får fortfarande samma problem.

Av mmmis

Dator startar inte efter chassibyte. Har något tagit skada?

Jag har precis flyttat över min dator till ett nytt chassi (Antec P150). Samtidigt passade jag på att ta bort CPU-fläkten och sätta dit en Thermaltake Sonic tower. Denna passade inte riktigt på mitt mdoerkort så jag fick spänna fast den över processorn m.h.a. en slags hemmagjord klips-anordning (Jag vet inte om processorn tog skada i denna process). Dessutom så har moderkortet fått ligga på marken några ggr under dagen.

Nu är det så att när jag startar datorn går nätaggregatets fläkt igång, samt de fläktar som är kopplade till fläktkontrollern, men inget annat verkar gå igång och skärmen förblir svart.

Jag har provat att byta ut problemaggregatet (Neo HE) mot mitt gamla aggregat, samt provat mig av två olika grafikkort men får samma problem.

Hur felsöker man vid ett sådant problem? Hur beter sig datorn om processorn eller någon väsentlig del av moderkortet tagit skada?

Av mmmis

ECS (Elitegroup) KT600-A heter moderkortet. Processorn är en Athlon XP 2600+.

Av mmmis

Neo HE 430 har en extra 4-pin kontakt till modekortet?

Jag försöker få igång mitt moderkort/datorn i mitt nya P150 chassi men nätaggregatet vill inte starta.

Den har en 20-pins kontakt som ska kopplas in och en separat 4-pins (enligt instruktionerna ska båda in). men jag har ingen plats för 4-pins kontakten i moderkortet.

När jag lägger mitt gamla nätagg vid chassit och kopplar in den till moderkortet startar datorn. Detta nätagg har dock bara en 20-pins kontakt till moderkortet.

Ärt moderkortet för gammal eller? Det skulle isåfall vara konstigt för jag köpte ett nytt FSP nätagg förra veckan som funkade fint ihop med moderkortet.

Hur löser jag detta?

Av mmmis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yvian
Det är normen att ha antingen två eller fyra hål kring cpu-socketen, eftersom fästanordningen måste sitta fast på något sätt. Om det inte finns hål på ditt moderkort, så är det troligen såpass gammalt att en ny standard för socket a med skruvhål hunnit utvecklas efter det. Så tyvärr är det nog att skaffa nytt moderkort isf, möjligen kan du höra med företaget du köpte ifrån om du kan få lämna tillbaka den (då den inte passade på ditt moderkort trots angivet att den ska passa). Du får höra med dom om du får lämna tillbaka eller inte, vet inte om du har "rätt" till det eller inte men dom kanske är schyssta om inte annat

Att lämna tillbaka är inga problem, men jag vill behålla den.

Jag lyckades till slut installera enheten genom att ta bort clips-anordningen från min gamla CPU-kylare och genom några smo modifikationer få fast Sonic Towern m.h.a. den. Det sitter inet så stabilt men det får duga.

Av mmmis

Thermaltake Sonic Towers passar inte till moderkortet?

Har precis köpt en thermaltake sonic tower till mitt ECS KT600-a moderkort. Problemet är att mitt moderkort inte har några hål kring cpu:n så att man kan fästa Sonic Towern.

Är det jag som har missat något eller är det en självklarhet att alla moderkort ska ha hål kring cpu:n och att Thermaltake bara skickat med skruvar och anordningar som passar sådnaa moderkort.

Jag är ganska förbannad då jag tycker arr Themaltake kunde skrivit någon liten varning på kartongen om detta.