Inlägg

Inlägg som JuCke har skrivit i forumet
Av JuCke

hur mycket trafik har din hemsida?

Av JuCke
Skrivet av Tornex:

Datorn startar väl alltid upp i Metro?
Ogillar det.
Startmenyn är något viktigt för mig xD gammalmodig

Och är man riktigt gammalmodig så hatar man grafisktgänssnitt och kör dos? Är man lite gammalmodig så hatar man startmenyn och vill ha programhanteraren (slutade användas i windows 3.11)

Av JuCke

Köpa tv-kort, har jag tillräckligt med kraft?

Hej!

Jag funderar på att köpa ett USB TV-kort för analog mottagning i kabeltv nät enligt tillverkaren ska det krävas en 2,4GHz pentium 4.

Min HTPC är en Asrock nettop ion n330 överklockad till 2,2GHz

så frågan är är en Atom 2core Hyperthreading i närheten av en p4 2,4GHz?

MVH
Jocke

Av JuCke

Jordade uttag? ibland kan man behöva sätta en sak emellan TV och antenn för att de inte ska få samma jord eftersom det är olika jordpotential i vägguttaget och antennjorden.

Av JuCke

återkom med hur det gick är du snäll.

MVH
Jocke

Av JuCke

Har du koll på skillnaden serie och parallelkoppling?

för att höja spänning seriekopplar man, dock vet jag inte om det fungerar så med agg vågar faktiskt inte svara alls på vad som händer och jag skulle inte kalla det lämpligt det får någon annan här svara på.

Av JuCke

Nu orkar jag inte kolla specifikationerna på telefonerna men det är inte så enkelt att det kan vara olika upplösningar på lurarna?

Av JuCke

jag har precis samma problem på min jobbdator, där är verkligen inget onödigt installerat och det kan hända med eller utan webläsare igång.... inte hittat något fel. löste det genom att sätta i 8gb ram men felet dyker ändå upp ibland...

Av JuCke

ganska många redan som tycker att den påminner om något....

Av JuCke
Skrivet av Segas:

Jag får hålla med där, det verkar inte finnas något med den här telefonen som på något sätt känns kunna slå ios på fingrarna, men jag är inte ute efter ett krig bland favoriter, jag begriper bara inte varför det här skräpet hyllas så mycket.

Jag menar, bara byggkvalitén känns som ett stort skämt! Allt genomsyras av plast, plast och ännu mer plast

Den enda fördelen med telefonen skulle väl vara att man kan byta batteri...

Skickades från m.sweclockers.com

jag var jättenöjd med min S3:a men fick köra tjejens 4s ett tag av olika anledningar och det var precis samma som för dig, jag lyckades inte med stavningen hatade det ologiska tänket i systemet och hur man navigerade och så vidare. Kontentan är att det är nog en vanesak. Min nästa telefon blev även den en android HTC ONE för att vara exakt och jag kommer förmodligen aldrig att gå över till Apple efter min erfarenhet med IOS.

Av JuCke

Ursäkta, men för mig som inte minar, vad är detta `? en Rpi med vadå?

Av JuCke
Skrivet av tjossanmannen:

Jag förklarar.

Om man har en HTPC, som är överdimensionerad. till exempel en vanlig PC med grafikkort. istället för att använda den fysiska hårdvaran så lägger man på en Hypervisor, som hanterar hårdvaran och delar den över olika operativsystem.

En VM är en virtuell maskin som ligger i ett Hypervisorlager ovanpå den fysiska hårdvaran, så istället för att ha endast ett operativsystem installerat så kan man ha 3-4 st virtuella maskiner igång samtidigt med windows 7 eller linux eller det operativsystem man väljer att använda. och i och med det så blir hårdvaran mer utnyttjad än att man endast har ett operativsystem som har access till den fysiska hårdvaran. Hoppas du förstår hur det fungerar.

Det man sedan gör är att ge den Virtuella HTPC maskinen det dedikerade passiva grafikkortet och därmed kan man köra spel, film och serier, allting fungerar i princip som har med grafikacceleration.

Man kan sedan dela ut dessa maskiner, till exempel om man har 2 grafikkort så kan man dedikera dessa till varsin virtuell maskin sedan köra adapters från HDMI till cat6 eller USB för att få ljud och bild dit man vill. Man behöver inte ens ha "servern" i samma rum som din TV eller skärm.

Men det fungerar lika bra om man har servern i samma rum, och optimerar hårdvaran i servern till att vara tyst.

Hoppas att jag förklarade så att de flesta förstår.

//Tobias

Det verkar vara ett jättebra sätt att lösa det på förutom att det blir mycket kabeldragning och om man kör dtsc/passthrough på ljudet så måste man tappa av det på något sätt (jag vet inte hur) för att sedan nå en optisk ingång i förstärkaren.

Av JuCke

Låna brorsans nätagg.?

Av JuCke

har du låst fpsen till 30 är den 30 överallt.

Av JuCke

säker att det är 64bit? det är ingen gammal atom cpu du kör?
nu skjuter jag från höften

Av JuCke

Hmm Minns att min 486dx2 66mhz slet lite med vissa mp3:or med winamp =D

Av JuCke

Någon form av backup program i bakgrunden? Någon moln service, virusscan vilken synkronisering som helst?

Av JuCke
Skrivet av ryeshack:

Att streama en 1080p mkv med dts ljud brukar aldrig vara några problem. Men en komplett bluray med en video bitrate på 30mbps, dtshd-ma ljudspår. Kan du glömma över trådlöst. Vare sig tillverkarna påstår det, så kommer bild och ljud hacka konstant.

jag kör inte trådlöst som jag skrev jag har 2st zyxel nätverk över elnät som stöder 600mbps med en gbit plugg i varje ände....
men jag märker att det är mycket långsammare än mitt gbit nätverk hemma. har dock inte gjort några riktiga mätningar.

Av JuCke

om du läser från din dators interna disk istället för USBn som är utdelad?

Av JuCke

Jag kör just nu 2st pluggar från zyxel, som det står att de har 600mbit på elnätet och gigabit rj45 i båda ändarna. jag kan streama en 1080p med DTS-ljud utan att det krånglar. Dock märker jag en otrolig skillnad om jag tar en fil och för över mellan datorerna.