Inlägg

Inlägg som JuCke har skrivit i forumet
Av JuCke

Nu är det morgon. men skulle du inte kunna ta cf-kort till IDE omvandlare och stoppa i ett mindre cfkort? känns som om det är lättare att få tag på än en gammal disk?

Av JuCke
Skrivet av mrqaffe:

Det är en sak Yamaha har kanske främst för att lyfta ljudet så det placeras i bilden, bygger man väldigt seriöst så placerar man istället högtalarna bakom duken och spelar igenom den, då kan man ha dem i mitten av bilden, men att ha ljudet i fel höjd som de flesta har förtar lite av upplevelsen.
De större Yamahamaskinerna brukar ge ut 9.2 idag, men höjdkompenseringskanalen finns egentligen inte inkodad på filmen än men det har gjorts tester med höjd också på filmen så det kanske kommer en takkanal som ska placeras mitt i rummets tak för de som har möjlighet att använda det.

Tack så mycket! Då lärde du mig något nytt!

Av JuCke

än en gång till alla er som klagar på starmenyn i windows 8... Ni skulle varit med när startmenyn kom.... Det är bara att hänga med i utvecklingen.

Av JuCke

vad innebär övre frontkanaler? är det 7.1?

Av JuCke

Man behåller givetvis windows 8.. Det är väl ingen idé att vara bakåtsträvare. Isåfall är vi ganska många här som skulle suttit kvar med Windows 3.1 bara för att det blev krångligt med den där nya "start-knappen" eller att vi skulle stannat i DOS kanske?

MVH
JuCke

Av JuCke
Skrivet av Cribbe:

Tvheadend är ett program som kan köras på linux eller bsd.
Du sätter in ett tvkort som har stöd av linux eller bsd in din server.
Sedan kan du streama dina kanaler till klienter så som xbmc eller vlc.
Transcoding är något som nyligen fick komma med i master på deras GIT men är avslaget så du måste ändra en flagga i koden och kompilera själv för att det ska fungera. Det finns info om detta men jag kan även hjälpa till om du skulle vara intresserad av just transcoding delen.
Detta gör att man kan titta på tv på sin mobil eller om man har en lite segare uppkoppling t.ex. utomlands.
Servern utan transcoding använder endast några MB ram och nästan ingen CPU alls då den bara skyfflar signalen vidare ut på ditt nätverk.
Transcoding kräver mycket mera CPU och med min setup så tar den 70% av en kärna då den ska konvertera en normalupplöst kanal on the fly.
Som tur var används libav för att göra transcodingen så du kan med fördel tilldela två kärnor för att få bättre flyt i konverteringen.

Eftersom vi lever i Sverige så är många av kanalerna krypterade vilket betyder att du utöver tvkort behöver en kortläsare och en mjukvara så som oscam för att avkoda kanalerna. Notera att det är endast Viasat genom parabol som kan hantera HD kanaler ( SVT1 HD, SVT2 HD funkar fin med alla typer av lösningar) annars så fungera alla normalupplösta kanaler med t.ex boxer eller comhem. Se bara till att rätt tvkort (DVB-c för comhem, DVB-T för boxer, DVB-S för parabol).

Kollar gärna igenom http://comhit.net forumet för lite mera info ang. htpc tv lösningar.

Tack flr att du tog dig tiden att skriva ett sådant utförligt svar då förstår jag, jag trodde att det kanske även spelade upp lokala filer eller att man kunde koppla in sig i andra sidan boxen (HDMI in och sedan skickade signalen vidare till datorer eller telefon etc.)

MVH
JuCke

Av JuCke

Kan du kortfattat beskriva hur tvheadend fungerar, vad det gör hur mycket kraft det tar?
Jag kanske totalt har missuppfattat men jag fick för mig att den transcoda "on the fly"

Kul inspirerande projekt!
Tacksam för svar!

Av JuCke

kan du sätta din server i dmz i din router? typ demilitarized zone, om det bara är några dagar?

Av JuCke

eller tagen [löst] [solved]

Av JuCke

jag har haft en 3,5mm som kunde skicka både analogt och digitalt. alltså dts och hela kittet så bara för att det är 3,5mm är det inte 90tal...

kolla efter inställningar om du kan köra digitalt ljud ut spdif/assthrough/dtsc eller vad det nu kan stå i olika program

Av JuCke

det ärfullt normalt inget att bry sig om.

Av JuCke

ANG. förlorad RAMdisk ...

Det svaret gjorde min dag... skrattar så att det gör ont i magen (ja en ramdisk töms varje gång du startar om datorn)

Av JuCke

Jag förstår inte varför skärmarna man inte skulle fungera till laptops low profile och likande? kan någon förklara?
Skulle den fungera till R-pi?

"frågar man inte får man inget svar?"

Av JuCke
Skrivet av daevilb:

Jag tycker folk som gnäller på Windows 8 Modern UI är mest pinsamma

Vad gör ni om dagarna? Surfar runt i startmenyn och LETAR efter era applikationer?? GUD VA PINSAMT!

Jag försöker sätta mig in i er situation..

windows 7
1.BOOTAR DATORN
2.Får upp desktop
3. ???? går in i startmenyn och letar fram vad ni skall starta ????

windows 8
1. BOOTAR DATORN
2. Får upp Metro ui
3. ???? VAD ÄR PROBLEMET ????

personligen har jag "pinnat" dom spel/program som jag använder i min taskbar och har gjort i 10 år, nu med Windows 8 så pinnar jag dom vanliga apparn/spelen jag använder på Modern ui, KLOCKRENT!

Jag håller med, kör Windows 8 på min jobbdator och förstår inte heller problemet. dock tycker jag att det är omständigt att stänga av dator och komma in och ändra vissa inställningar.

Av JuCke

Jag orkar inte läsa hela tråden MEN,
fläkten tar så många A den behöver, är din fläkt på 12v 1,2A = 14,4watt

så länge du kopplar den på 12v tar fläkten exakt den strömmen den behhöver dock så måste du koppla in den på en avsäkrad sida så jag rekommenderar cigg uttaget eller liknande eftersom den förmodligen är avsäkrad med ca 10A vilket betyder att du kan koppla in 120watt med andra ord typ 8st fläktar.

MVH
Jocke

Av JuCke

castlevania?

Av JuCke

En dålig windows installation kan man ju också gissa på.

Av JuCke

Big Mac ser likadan ut På bild som i verkligheten...

Av JuCke

Bra ide snyggt, men jag har en tanke skramlar det inte och så när du spelar?

Av JuCke

Jag har ägt en roomba i 3 år ca och är mycket nöjd. DOCK långfransiga mattor och lösliggande kablar klarar den inte. Jag viker upp sidorna på min matta så den inte kommer dit. har lite trist planerad åägenhet ur roombans synpunkt så den hittar inte alltid tillbaks till stationen, men det åtgärdar man lätt genom att lyfta dit den när man kommer hem från jobb. märker direkt när den gått ett varv där hemma.