Inlägg

Inlägg som 135711a har skrivit i forumet
Av 135711a

http://www.short-media.com/review.php?p=1&r=300

På denna länk finns allt du vill veta. Det tar lite tid att läsa igenom men ger dig uttömmande info.

Av 135711a

Detta kan mycket väl vara grejen som får mina planer på inköp att tippa över till handling. Provade för länge sedan HALO på xbox och det, milt sagt, sög noshörningsballe. Detta är precis vad jag har hoppats på.

Av 135711a

Hade samma problem, även med mindre antal sessioner, tills jag satte DHT disabled (vad den nu gör?). Innan jag kom på det använde jag Brams egen klient, och det gick mycket bättre. Så det kan vara värt att testa.
Men nu då jag fått ordning på utorrent har jag gått tillbaka till den, gillar den bättre helt enkelt.

Av 135711a

Det verkar inte som om den silencer du har är anpassad för 7600. Den passar till GF3 och 9500-9800pro/XT. Jag skulle inte ge mig på att rådda med det, men lycka till om du bestämmer dig för det...

Annars kan du inhandla en VF700, som jag VET passar, jag har en sån själv och den fungerar bra.

Av 135711a

Nånstans runt 2000, ev lite över. Lite beroende på status hos grejerna, som om chassit är slitet, om den går högljutt och varmt, hur hdd status är , får du mus+tgb med osv.
Dator *verkar* lite äldre än nåt år...

Av 135711a
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flogiston
Boota knoppix eller ubuntu liveCD eller annan livedist och kör gparted.

Funkar det? Har du gjort så själv?
Jag hade en fd xbox hdd tidigare som jag köpt beg men då jag inte visste lösen fick jag aldrig igång den. Så jag letade efter verktyg av nåt slag, men läste att det var rätt kört om man inte kunde det däringa lösen.

Av 135711a

Hur blir det med popnit? Håller plexi för att man popnitar?

Av 135711a

Cerberus ftp med dyndns

Jag har, som framgår, satt upp ftp med cerberus på en dator som ligger bakom en router på dynamisk ip. Just nu är det konfat så att cerberus känner av det externa ip:t vid uppstart, och det verkar funka hyggligt.
Vad jag undrar är vad som händer då det externa ip:t ändras pga omständigheter utanför min kontroll (det händer då och då). Port 21 på routern är forwardad till datorn i fråga.
Det finns tre val under PASV options: Auto detect, use different IP fpr PASV command, Use DNS service.
Just nu har jag different IP som har läst vad det externa IP:t är, och det funkar som sagt, åtmnstone för tillfället. Är det bättre att i detta fall att välja att koppla det till den dyndns adress jag också har för att koppla upp mig med remote desktop, dvs use dns service? Jag lutar lite åt att detta borde vara bättre, då det i så fall inte spelar nån roll om IP ändras. Har jag rätt?

FTP är inte mitt bästa område, så jag har mer frågor. Vad är den eventuella vinsten eller förlusten med passiv kontra aktiv ftp? Är det något att bry sig om överhuvudtaget?

Att jag har ftp beror på att jag vill kunna komma åt filer på en dator jag annars fjärrstyr med remote desktop från jobbet. Det var det enklaste jag kunde komma på, alternativ mottages gärna.

Av 135711a

Eller starta vanliga nero, välj video dvd, innehållet i mappen video_ts skall läggas i samma folder på den dvd du ska bränna. Nu har jag inte Nero7 själv, men jag föreställer mig att det är likadant som på Nero6:
Den vänstra delen av programfönstret är den dvd du ska bränna, den högra är där du har filerna, på en hdd t.ex. Browsa till video_ts foldern på din hårddisk, eller var du nu har dem, och dra över till video_ts foldern på din dvdr. Blir det fel nånstans säger nero till, men det brukar gå bra, förutsatt att filerna är korrekta.

Av 135711a
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bl0ndi3
intel processorn helt klart

Det är ganska frikostigt av dig med tanke på din avatar. Men det är väl att vara ärlig också, så en eloge till dig för det.

Av 135711a

Kolla speedfan och/eller everest home edition.

Av 135711a

Nu hittade jag ingen sensor info om grafikkortet (ett 6600 AGP) i everest men i speedfan har jag en temp som ligger stadigt på 64 grader, vilket oroar mig lite. Jag har uteslutit CPU, mobo och hdd, dessa syns i både everest och speedfan. "Kvar" är liksom bara grafiken...

Kan det vara så att speedfan "hittar på" en temp? Som headcleander påpekar tycks det lite underligt att visa en temp som inte kan mätas. Jag har känt på grafikkortet och det var inte särskilt varmt.
Detta är lite o.t. men vore värdefullt för mig att få reda på.

Av 135711a

Vad sägs om att köpa en ny...?

Av 135711a
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lajning
mitt 7600 gt klarar carbon utan problem så most wanted borde inte heller vara ngt problem, dock så finns det inte till agp...

Kolla här:
http://www.priskoll.nu/pno_9191.html

Visst finns 7600GT till AGP.

Av 135711a

3000-3500 ungefär.

Av 135711a

Jo, jag trodde som sagt det med. Tankade och kollade, och cpu, mobo och hdd ser helt ok ut, runt 25 grader. Cpun upp till 30 ibland, dvs som även visas i speedfan. Var ser man grafik-temp i everest?

Jag öppnade lådan och kände på grafiken, och det var ljummet, som mest. Hade det varit 64 grader vill jag nog tro att det hade känns mer. Jag kollade f.ö. både nord och sydbryggor, även de ljumna.
Kan det vara sensorfel isf? Eller blir verkligen 6600 så varma? Har tittat runt på forumet och vissa verkar ha ganska varma kort, även om 64 grader ligger högt på den listan.

Av 135711a

Speedfan visar 64 grader, men VAD är så varmt?

Jag har försökt hitta vad det skulle kunna vara som blir 64 grader (det är lite oroande) men vet inte hur man får ut den infon i klartext. Jag gissar att det rör sig om grafikkortet, eller kan det det vara nordbryggan?

Jag har ett Asus K8VB med en Sempron3000 (som jag för övrigt inte kan få att fungera med C&Q heller, tips mottages tacksamt) och grafik Club3d 6600.

Enligt Speedfan är det AD7416 på VIA SMbus med adress $4A som är 64 grader. Men vad innebär det?

Av 135711a

Jag har mappat upp diskar från en AMD 450 MHz till min "dagligdator" och det går helt ok, det fungerar i stort sett som en NAS. Jag skulle nog inte spela FEAR från dessa, men titta på filmsnuttar osv går bra. Om jag kör remote desktop på denna dator går det bra mycket långsammare, då jag i så fall använder 450-processorn för att rendera filmerna.

Av 135711a

Det är väl runt 60 grader?

Av 135711a

Jo, men dvd region free går runt räkneverket och regionsinställningen i windows. Det bör gå bra att spela alla dvd med region free, även om det står att en viss region är förinställd.