Inlägg

Inlägg som 135711a har skrivit i forumet
Av 135711a

Om du ändå vill installera om alla program (för så tolkar jag din beskrivning) så är det väl lika bra att formattera c? Då uppnår du precis vad du verkar vilja, nämligen en helt ny miljö. De data du har på övriga partitioner påverkas inte av detta, (såvida de inte är program som har registervärden).
Annars kan du också installera över en befintlig installation: du får den möjligheten då du installerar eftersom då söks, och i ditt fall upptäcks, en tidigare version/installation av Windows, som du då kan välja att installera över.
Men det enkla lär ju vara att formattera c. Annars får du hålla på att reda ut härvor ett bra tag, med registernyckar och program som inte kan hittas osv.

Av 135711a

Det är ett inte orimligt antagande. Ska du ändå köpa nytt, är det troligen bättre att lägga pengarna på en CoreDuo som förefaller vara det prisvärda nu. Du måste ju ändå köpa nytt från grunden isf, så passa på när du väl har tillfälle. Dessa prollar går lite utanför mitt område då jagf inte tänkt köpa nytt själv på ett tag, så jag har inte läst in mig, men kanske en 6300? Det kan säkert andra svara bättre på än mig.
Dock tycker jag om det verkligen är en HTPC du ska bygga, så är det nog overkill att köpa nåt kraftigare grafikkort än 7600GT. Vill du nån gång spela (annat än harpan då) på denna dator, kan det vara idé att ta ett kraftigare kort som 7900 eller tom 8800 men är den bara till för media är det absolut att ta i. Det gör det dessutom svårare att få tyst.
Vidare: om du ska ha vista i denna dator är det nog klokt att ta åtminstone 1 GB. Ska du däremot köra XP, finns det ingen anledning att ha mer än 512 MB, åter under förutsättning att du inte ska spela på den. Isf skall du, minst, dubbla detta.
Det finns också linuxdistar som tydligen är alldeles utmärkta grunder för HTPC, men där är vi åter utanför mina tassemarker.

Av 135711a

Den KAN givetvis i befintligt skick agera HTPC, frågan är om den är så tyst? En P4 blir som bekant rätt varm, och kräver alltså hyfsad kylning, möjligen kan du byta ut den cpufläkt du har om den låter mycket.
Ett enkelt sätt att kolla om det går att driva som HTPC, om du nu tycker att ljudnivån är acceptabel, är att dra hem demo-filer på 720p. Där ser du om din dator är bra nog. Det borde gå bra, frågan är nog som sagt mera hur tyst den är då?

Komponenter som galant klarar 720p annars (om du vill köpa nytt istället) är s939/754 AMD64 3200+ eller mer (de går svalare än din P4 och kan därför enklare fås tystare), ett grafikkort typ 7600GS eller GT, gärna passivt kylt, med HDMI-utgång om du har eller tänker köpa motsv TV, och då får du skaffa nytt moderkort med. Vill du behålla dina minnen får du alltså ta s939 eller möjligen s754, nyare plattformar använder DDR2 och där passar inte de minnen du har.

Jag hade nog i ditt ställe behållit de komponenter jag har, och försökt få dessa så tysta som möjligt genom att byta ut kylningen på proc och grafik och kanske klätt insidan av burken med ljuddämpare. Möjligen också bytt nätagg om det låter mycket (det är vad som låter mest i min HTPC, såvida inte dvd-spelaren läser nåt, för då låter den mest). De pengar jag sparat där, hade jag sedan lagt i en pott för en ny härlig speldator!

Av 135711a

Kan vara ett fall av skit in-skit ut. Prova att istället (om det nu är vad du gjort) för med nero express bara "kopiera", bränn en video-dvd i nero. I foldern VIDEO_DS på "originalet", dra över alla filer du hittar i den foldern (.idx .vob mm) till motsvarande VIDEO_DS på den nya dvdn. Om du vill kan du även ge din nya kopia samma titel som originalet, eller ett annat namn om du vill, finns en titel-flik, du ser den säkert.

På så sätt kommer den nya skivan att bli formatterad som en video-dvd och en spelare, eller datorn, ska känna igen den som sådan. Din gamla skiva kan ha fått repor på ett sådant sätt att detta inte ha blivit igenkänd som video-dvd. Är det ett fall av förstörd data är det värre, som du förstår.

Av 135711a

Du känner nog till det, men Medal of Honor: Allied Assault (MOHAA) finns ju, ett av mina favve. Gammalt men bra. MOH har flera expansionspack, men ingen av dem är lika bra som originalspelet i min mening. CoD1 har ett expansionspack som är riktigt roligt, United offensive.
MOH Pacific assault finns ju också. Hyggligt.
Sen finns det mer tveksamma spel med: Ubersoldier t.ex. Inget vidare, och sämre voiceacting har jag nog inte hört, om det är realism (om man nu kan tala om det i samband med ett FPS) du är ute efter är det nog inte ett alt för dig.
Brothers in arms har jag inte provat, men det kunde kanske vara nåt.
Ingen av dessa är direkt nya, men de faller inom ramen för FPS under WW2.

EDIT: Jag kom på ett till, Commandos: Strike Force

Av 135711a

Du ska ha en router.

Av 135711a

Physical, used memory, i %.

Av 135711a

minnesvisningen i samurize

Jag har letat efter nån som har haft liknande problem, och det är fullt möjligt att detta avhandlats tidigare. Var då vänlig länka till den tråden.

Jag har stoppat in Samurize i en dator där jag vill hålla koll på bl.a. minneanvändningen. Det skiljer dock en hel del i hur mycket minne samurize tycker det används om man jämför med task managern.
Samurize kan glatt rapportera att det för närvarande används 700 MB medan task managern tycker det används runt 260 MB. OS är XPpro.

Är det någon som känner igen sig och kanske tom har ett förslag på lösning, så att taskmanagern och samurize kommer bättre överens? Eller vem av dem har mest rätt egentligen?

Av 135711a

Så varför skulle man då köpa en E6600? Var märks skillnaden?

Av 135711a

Var inte det exakt vad som fick VHS att klå betamax? Betamax var, som jag förstår det, egentligen ett bättre format (i meningen gav högre bildkvalité) men då porr hyrdes ut på VHS fick det större genomslag.

Av 135711a

Jo, men enligt sign har du ju också klockat upp dem till rätt mycket högre MHz => högre prestanda på proc => de ansträngs inte lika mycket av renderingen.
I övrigt har du tveklöst en poäng med grafikkortet. Det allra bästa varandes en lösning med bägge fördelar.
Alltså typ +3200 plus, och ett 6600/7600 GT plus. Eller motsvarande intel och/eller ATI givetvis, personliga preferenser spelar nog större roll i det valet.

Av 135711a

Nej, SSE3 är en instruktion. Jag är inte helt säker, men vill minnas att SSE3 finns med alla AM2. Så det bör vara ok.

Av 135711a

Det tycker jag personligen låter rätt svepande. Jag har förstått att de tidigare AMD-proc stundvis var lite tveksamma men det är sannerligen inte fallet numera, sedan flere år. Du har givetvis full rätt till din åsikt, men jag delar den inte.

Av 135711a

En AMD64 3200+ bör klara det galant. Allt däröver är bonus, om du nu vill ha lite utrymme uppåt. Försök få tag i en med SSE3.

Av 135711a

Jag skulle spara nån månad eller två till, och sedan köpa en ordentllig processor. Såvida du nu inte ska "bara" surfa och office. Det kan innebära att du tar en AMD64 sAM2 (eftersom du verkar ha DDR2) och alltså nytt moderkort med istället, men de är rätt billiga nu.

Kanske inte vad du ville höra, men så lyder min rekommendation.

Av 135711a

Jag skulle, rent generellt, hålla mig borta från budget-processorer. Att rendera är tämligen ansträngande. Inte sempron eller celeron alltså.

Av 135711a

Beror förstås på vad du ska göra: ska du bara slösurfa och köra office-liknande grejer, då funkar celeron hur bra som helst. I stort sett vilken cpu över 800 MHz klarar det utan att bli svettig.
Det är när du ska ha roligt, dvs spela eller redigera film, som det behövs bra kräm.

För att ge dig en ledtråd om frågan: googla. Just denna jämförelse kan vara svår att hitta, eftersom P4:n kommer vara bra mycket bättre än celeronen.

Av 135711a

Du kommer knappast behöva mer än 512 MB minne, såvida du inte ska spela på denna HTPC. Förutsatt du använder XP eller WME.
Hur det blir med vista vet jag inte, däremot, då kan det mycket väl behövas 1 GB.
1080p kommer inte vara en faktor på bra länge, så om du klarar 720p är det fullt tillräckligt.

Av 135711a

Att moderkortet _kan_använda_ minne som är byggt för dual channel är inte samma sak som att det använder dual channel. s754 är mycket riktigt single channel och vinner alltså inget extra på att ha dual channel minne i sig.

Det är inte riktigt samma sak, men ett moderkort kan ju t.ex stödja ddr266 såväl som ddr400. Det bästa vore ddr400 men det kommer gå bra även med ddr266, dvs det "stödjer" även ddr266. Om du hänger med i parallellen.

Av 135711a

Nej, det låter som en inte alldeles ovanlig temp, möjligen i det högre normal-intervallet. I varje fall inget att oroa sig för.
Det går säkert att få ner med annan fläkt, där är nog snarast problemet att hitta en alternativfläkt. Socket A är ju inte vardagsmat längre.