Inlägg

Inlägg som serdna har skrivit i forumet
Av serdna

Köpte en THINKPAD T60 från dustin så jag hoppas den är bra och håller i de 5 åren som jag ska studera. den gick på 11500 med försäkring och frakt.

Av serdna

Kvalité dator (vaio/thinkpad)för ca 8000kr?

Hej,
jag ska köpa en ny bärbar och vill lägga runt 8000kr helst lite lägre. Jag har föredrar kvalité och driftsäkerhet före prestanda. Märken som enligt mig själv lever upp till kraven är ibm/lenovo thinkpad och sonny vaio. Jag vill inte ha en mac.

-Någon som vet en bra dator, helst från dessa tillverkare i prissklassen 8000kr?

Någon som vet något bra ställe där man kan köpa thinkpad mer än på dustin?

tack på förhand
//anders

Av serdna

Han spelar lite datorspel men är mest gammla typ redalert 95

Av serdna

Det kvittar har lite gammla möss mm sedan innan, annars kan han nog köpa nått billigt på stan. Funderar på denna :http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010081871

Av serdna

Kan tilllägga att skärm inte är inräknat i de 5000kronerna

Av serdna

Bygga en dator till fashan för ca 5000kr

Tja,
Min far vill ha en ny dator och jag lovade att bygga en till han. Har byggt ett flertal datorer innan så det är inget problem. Dok så skulle jag vilja ha lite tipps om "bygga själv" paket för 4000-5000kr. Fashan har en bra laptop från jobbet så datorn han ska ha hemma är mest till räknigar och surfa på.

tack på förhand
//anders

Av serdna

Jag skulle kruta på lite mer på processorn och så är nätagget lite överdisionerat för den datorn men det kasnbke inte gör så mkt efter som då slipper du byta om du vill uppdatera i framtiden

Av serdna

Har bytt processor till 350 men det står att jag bara har 233 i bios?

Jag håller på att bygga en att bygga en dator av lite gammla delar hemma. men när jag satte dit en 350mhz processor så verkar jag bara få ut 233mhz. Hur ska jag göra för att få ut 350? har ett annat modekort som jag skulle kunan använda från en IBM dator det jag har nu är från en compaq. Men det ska väll gå att uppdatera bios någon som kan ge lite tipps hur jag ska få ut den prestanda som verkar utebli på min gammla processor.

Av serdna
Av serdna
Av serdna
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Prova mediaplayer Classic och ffdshow istället, mer resurssnålt, jag skulle också hellre valt Win 98SE framför ME eftersom ME har en massa hyss för sig.

Problemet är att jag inte äger någon 98 licens men det kanske man kan köpa billigt någonstans.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av the videfix
Processorn är lite klen men borde räcka för vanlig DVD, dvs MPEG2. Grafikkortet kan även det vara flaskhals, Hercules 32MB säger inte så mycket då de tillverkade kort baserade på chip från de flesta chip-tillverkarna. Kan vara att grafikchipet är för klent.
Till de första datorerna med DVD-spelare hade man ofta ett hjälpkort just för dekomprimering av filmen. Typ detta: http://www.buyrealmagic.com/realxcarwitr.html

Tror du det hjälper om jag köper ett nytt grafikkort typ : http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=120005
Du tror inte att en snabbare DVD läsare typ denna:
http://www.datorbutiken.com/home/default.aspx?Product=SAMDVD1...

Vet du om det finns någon svenskdatatillbehörsida som säljer hjälpkort.

Jag vill max lägga en tusing på att uppgradera datorn. tanken är som sagt att den ska vara till film och musik.

Av serdna

Jag tycker datorbutiken, komplett och dustin är bra kolla där de har färdiga gamerpaket och tar du ett i din prisklass så torde du bli nöjd http://www.komplett.se/k/cl.asp?bn=10627

Av serdna

Vad är flaskhalsen som gör att jag inte kan se på DVD på datorn?

Jag byggde en egen liten media dator på lovet av gammla datordelar som jag hade på vinden. Kopplade in den till min musikanläggning och byggde in den i ett litet snyggt egen byggt Barebone chassi. Men nu är det så att när jag ska se på film så hackar det. Vad tror ni är flaskhalsen och vad ska jag göra/köpa/uppgradera för att jag ska kunna se på DVD-film på datorn.

Prestanda:
cpu: intel PII 300mhz
ram: 320
DVDspelare: 8x läsare från 1998.
operativsystem: windows ME
Grafikkort: PCI Herkules 32mb
DVD program: Power DVD 6

Detta är inte min "vanliga" dator utan mer ett roligt bygge men vad tror ni behövs för att man ska kunna se på film? vet att jag sett på film på PII förut utan problem.

Av serdna

Hm får konstiga problem med programen för jag ska ha dem till en mediadator jag byggt av gammla delar och efter som jag inte vill lägga så mkt pengar så använde jag min gammla windows ME skiva för att slippa betala för ett nytt XP. Någon som vet något program som passar till lite äldre system?

Av serdna

man tackar och bugar

Av serdna

Bra mediaplayer program?

Söker ett gratis mediaplayer program som kan läsa många olika videosorter. Helst ska det inte vara så prestandakrävande för min dator är inte så ny.

//tack på förhand anders

Av serdna

Köpa skärm till mediadator (22")

Tja
Jag har byggt mig en egen desktop dator som jag ska ha som mediadator dvs lyssna på musik se lite film mm. Efter som jag redan har en vanlig dator så har jag inte lagt ner så mkt pengar på denna utan mest byggt den av gammla delar och billigt nytt. Jag ska nu köpa en skärm till denna helst 22" och det får kosta mellan 2500-3600. är det någon som är duktig på skärmar och kan komma med ett bra förslag så skulle jag vara tacksam.
mvh anders

ps här är två skärmar som jag funderat på duger de eller är jag ute och cyklar ds

Denna var prisvärd:
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010101652

Medans jag tycker att denna hade bra bild när jag tittade på den på siba.
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010099426

kom gärna med förslag på andra skärmar med som ni tycker är bättre.

Av serdna

Är ju alltid bra att ha en extra dator om en av dem skulle krångla. Plus att man kan ha fulltowern för att tanka med eller spara backup på. Så om du inte behöver pengar så skulle jag ha behållt den men det beror väll på hur mkt plats och cash du har.

Av serdna
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ReD-NuhT
Sätta på en trädgårdsslang hjälper inte det minsta, statisk elektrisitet kan lagras i nästan vad som helst. T.ex dig själv eller kläder... det finns speciella dammsugare för elektronic som har antistat, dock vet jag inte vart man får tag på sånt och det lär vara väldigt dyrt.

Hm läste det någon stans men det lär ju bli lägre Statisk elektrisitet ialf. Men som sagt jag brukar ploka ur delarna som jag ska rena och är det känsliga delar så använder jag luftspray

Av serdna

Ihentligen är det ganska korkat att damsuga inuti datorn. Men om du gör det så rekomenderar jag att dy tejpar fast en bit av något icke ledande material typ trädgårdsslang en meter så risken för statisk elektisitet minskar. Chansen att nått ska hända är inte så stor men om det gör det är det surt. Luftburk funkar bra men ibland är det för ingrott för det. Då kan det vara värt att ta loss CPU flärren och borsta av kylfänsen med en borste