Inlägg

Inlägg som Muji har skrivit i forumet
Av Muji

Din Aspie poäng : 146 av 200
Din neurotypiska (icke-autistiska) poäng: 56 av 200
Stor sannolikhet att du är Aspie

Av Muji

Tycker tråden dog ut lite för snabbt så här kommer en av mina favoriter.

Av Muji

Bara jag som inte ser några riktiga bilder?

Av Muji

Re: Avgjutning av innerörat pris?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av b1uemchen
Undrar om nån här har gjutit av sitt inneröra för öronproppar eller liknande och vad det kostade? Mailade några audiologer igår men inte fått svar än. Hittar bara info om vad gjutna hörselskydd kostar (är bara intresserad av gjutnigsdelen då jag ska införskaffa custom "pluppar" till ett par hörlurar)

Vad är det för pluppar du ska köpa? Länk uppskattas. Har letat efter något liknande själv.

Av Muji
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Mata inte trollet

Vad sägs om att argumentera emot istället för att komma med personangrepp?

Av Muji
Av Muji

Det är inte svårare än att de kräver att du tejpar för tatueringarna vid provtillfället.

Av Muji

Köpte precis Orange box och aktiveringen i steam funka utan problem.

Av Muji

Kopiera in excel-tabell till powerpoint

Försöker föra över en tabell från excel till denna powerpoint presentation:

http://pici.se/pictures/HOJBDkXeg.jpg

Problemet är att siffrorna behåller samma format. Varannan rad blir siffrorna osynliga och storleken ändras. Det går såklart att ändra manuellt i efterhand men det tar för lång tid.

Någon som har en aning om hur jag skall gå tillväga för att slippa ändra manuellt?

Lösning eftersöks främst för Microsofts officepaket. Bilden ovan vill jag visa i helskärm, så om nån har förslag på andra program där jag uppnår samma sak är välkommet också. Villkoret är bara att det ska gå att kopiera in data från excel.

Av Muji

Vore underbart om en stor majoritet av palestinierna vänder sig mot Hamas och vågar stå mot dem.

Av Muji

Skulle aldrig köpa demo ex när det kommer till LCD-skärmar. Stor sannolikthet att de har döda pixlar som kunder använt distansavtalslagen på.

Av Muji

Skönt, den nya hårddisken jag fick på garantin är inte påverkad.

Av Muji

Se till så att du har inaktiverat det inbyggda ljudkortet i BIOS.

Av Muji
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dave R
Det lät på dig som att araberna aldrig gjort en fluga förnär och vips kom det en massa judar för 50 år sedan, började "jävlas" och körde bort dem. Jag försökte med andra ord bara säga att du saknar den grundläggande kunskap som krävs för att föra en debatt i ämnet.

Kan du inte upplysa oss om den "grundläggande kunskap" istället för att tro att vi automatiskt kommer tro dig?

Din "jag-har-rätt-och-du-har-fel-attityden" genomsyrar nästan alla din inlägg.
För vilket syfte sitter du här och debatterar? För att vinna diskussionen och visa alla andra att du har rätt? Du tror inte att det är klokare att diskutera för att övertyga eller åtminstone skapa förståelse för din ståndpunkt?

Att diskutera är inte att tävla om vem som har mest rätt. Det är ett samarbete för att komma till sanningen.

Jag skulle nog säga att du saknar grundläggande kunskap för att debattera överhuvudtaget.

Av Muji
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Så då är det alltså en rättighet som skånska folket får så snart vi börjar använda våld mot dem. Då plötsligt har de rätt till det territoriet?

Det har alltså inget med den historiska aspekten att göra? Att det skånska folket har enligt hävd rätt till landet? Då är jag med. Så snart Israel slutat att bråka med palestinierna då tycker ni det är okay att israel existerar på det området.

Jag uppfattade det som att det var ett visst folk som hade rätt till området. Inte att det var pga att man använder våld mot dem som ger den rätten.

*** EDIT ***

Hur långt tillbaka kan vi ta det här då. Om tyskland börjar lägga för höga skatter/bråkar med folket i Schleswig-Holstein kan sverige då återta det genom att hävda att det har varit svenskt territorium en gång i tiden? Har sverige rätt till det territoriumet då kanske?

Det jag menar är att befolkningen i området bestämmer över sitt öde.
Väljer skånska befolkningen att förklara sig självständiga har de rätt att göra det. Varför då? Jo, för att de är en majoritet i området.

Edit: Skånska befolkningen har gått med på att ingå i Sverige, därför funkar inte din jämförelse!

Av Muji
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Så enligt dig är även skåne ockuperat av sverige och estland ockuperar sovjet?

Skånska folket bör väl få sin mark å det snararste? Marken tillhör ju folket. Samma sak med Estland, hur kan de ockupera sovjets mark? Det är ju en skandal! Det sovjetiska folket bör genast få sin mark tillbaka.

Vilka bra jämförelser:rolleyes:

Om den skånska befolkningen tvingas med våld att lämna sina hem och ge plats åt andra, är det en ockupation. Om de ofrivilligt tvingas ingå i en stat och underställa sig denna statens lagar, är det en ockupation.

Vilken majoritet bor/bodde i Estland? Varför skulle det tillhöra det "sovjetiska folket" om de är en minoritet i landet?

Av Muji
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Det är inget land, det är ett territorium som på sin höjd kan ses som delar av syrien, jordanien och libanon. Så du menar att man ska ge tillbaka territoriet till Syrien, Jordanien och Libanon alltså?

FN deklarationen hade majoritet som kom fram till att skapa en nation på det utsatta territoriet.

Palestina som land är en efterhandskonstruktion av uppretade arabländer som inte vill ha judar så nära inpå sig. De försökte flertal ggr att anfalla den demokratiskt grundade staten Israel men fick storstryk varje gång.

Det som är de facto ockuperat av Israel är sådana landområden som de tog efter 6-dagars kriget. Men detta har en logisk förklaring då de blev angripna och måste säkerställa att det inte händer igen.

*** EDIT ***

Om det hade gått att förhandla med araberna hade det gått att nå en fredlig lösning och kanske hade man inte ens behövt angripa igen. Men nu när det hela handlar om fundamentalism och judehat och har så handlat genom hela historien så går det inte precis att göra. Man kan inte förhandla med en part som vill döda dig för den du är.

*** EDIT 2 ***

Förklara gärna hur du får det till att Palestina skulle vara ett land då det aldrig varit ett land överhuvudtaget. Eller kallar du Skåne ett land också?

Okey, vi säger att det var ett herrelöst territorium, men folk har fortfarande bosatt sig på det territoriet. Marken tillhör dessa!
Det är inte fritt fram för vem som helst att komma och förklara sig självständiga på området. Inte heller för FN att bestämma över territoriet för den delen.

Av Muji
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Så vilket land ockuperar de alltså?

Palestina

Av Muji
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Du verkar inte ta till dig så värst mycket. Jag påvisar på att judehatet kommer till stor del av propaganda och hjärntvätt.

Var någonstans har jag diskuterat detta överhuvudtaget? Snälla citera.
Jag ställde en fråga och du går in i en helt annan diskussion.

Citat:

Jag nämnde om staten palestina när några började mummla om hur de blivit av med sitt land osv, vilket de inte har. Helt korrekt förfarande alltså.

Ja, det är helt korrekt om man väljer och se det på ett byråkratiskt sätt. Det är detta synsättet jag försökte ifrågasätta. Men nej, låt oss diskutera judehat istället:rolleyes:

Citat:

Hatet må bero på vad som helst att judarna varit elaka eller på rymdvarelsers strålning från atmosfären. Det är hjärntvätten och det utbredda antisemitismen som tillkommit som tillsammans med fundamentalismen gör det omöjligt att kunna föra en diskussion. Du kan inte diskutera med en part som vill förgöra dig och hatar dig pga att denne tycker du är ond och ska ta över jorden.

Ja, det håller jag med om. Men återigen, detta var inte alls det jag diskuterade.

Citat:

Jag har inte rättfärdigat någon ockupation överhuvudtaget. Det är dina egna fantasier. Det enda jag har sagt är att det inte fanns någon stat att "sno" landet ifrån. Jag har ju till och med flertal ggr sagt att Israel inte gör allt rätt. Samt att det är en problematiskt fråga. Försök att hitta på nåt bättre än att lägga ord i min mun.

Det du säger är att en ockupation inte har skett i.o.m. att det har inte funnits något land från första början att ockupera? Om detta inte är ett rättfärdigande, hur ska jag annars tolka det?

Av Muji
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Ja hur agerar man mot en gruppering inom landet som väljer att representeras av personer som vill utrota alla judar? Det kan bli lite knepigt förhandlingsläge. Ska man börja med att de kanske kan gå med på 50% utrotning istället eller nåt liknande?

Från skolböcker som lär ut hatet mot judar till såpor som sänds på bästa sändningstid osv

http://www.pmw.org.il/tv%20Al-Shatat.html

"graphic episode featuring Jews slitting the throat of a Christian boy to drain his blood for Passover Matzah, and the brutal execution of a Jew by a "Talmudic" court"

Och det här är alltså inte något som några fåtal extremister inom hamas kollar på till fredagsrunken utan något som är ett helt vanligt inslag på TV.

ex Al-Shatat och liknande program både i TV och tidningar kombinerat med skolböckerna (och här känns det som att jag måste lägga in en länk om skolböckerna trots att det är lika självklart som månlandningen i källhänseende.

http://www.mfa.gov.il/MFA/MFAArchive/2000_2009/2001/11/SPOTLI...

"In the 5th grade, discussion is devoted to the question: Why must we fight the Jews and expel them from our land? In the 7th grade, the children learn that 1948 was the year of "the Great Crime," when "the gang state" was established by seizing control of cities and villages and mistreating the residents. "

"The Oslo Accords - The accords are described as a move that enabled the Palestinian liberation army to entrench itself in the territories. Principles such as normalization and coexistence are, of course, not even mentioned"

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1388161/Mein-Kampf-for...

Mein Kampf försäljning till bästäljare i palestinska områden med hitlers porträtt och swastika på arabiska har nog inte precis enbart historieintresse som grund.

mer om skolböckerna finns här:

http://www.eufunding.org.uk/Textbooks/History.html

Här är en länk till lite vad Hamas handlar om:

http://www.pmw.org.il/tv-hamas.htm

Även om PMW kanske inte alltid är den bästa källan så finns här länkat material som är direkt hamas-producerat. De förnekar verkligen inte vad det hela handlar om. Men givetvis är det så att i strikt offentliga förhandlingar så inser de själva att de inte rakt ut kan säga att de vill utrota alla judar. Men se på vad de gör i samhället, vad deras filmer och annan media visar. Vad de själva säger i olika sammanhang.

Hmm, tillåt mig påminna dig om frågan jag ställde tidigare:
"Varför är det så viktigt för dig att Palestina inte existerade som en suverän stat?"

Du försökte rättfärdiga Israels ockupation med något så löjligt och intetsägande som att folket som bodde i det området inte lydde under en suverän stat och kunde därför köras ut ur sina hem.

Istället babblar du en massa om Hamas och hur araber/muslimer hatar judar.

http://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man

Förövrigt verkar du tro att araber/muslimer i det området alltid hatat judar, inte att det enorma hatet är ett resultat av den hänsynslösa sionismen som ville komma åt landet med vilka medel som helst.