Inlägg

Inlägg som Muji har skrivit i forumet
Av Muji

Kön (Sätt ett kryss efter)

Man [X]
Kvinna [ ]

Datorvana (Sätt ett kryss efter)

Hög [X]
Medel [ ]
Låg [ ]

Välj 3 alternativ som passar din dator bäst (Sätt ett kryss efter)

Lätt använd [ ]
Snabb [X]
Känns bekant [ ]
Prisvärd [ ]
Kompatibel [ ]
Bra batteritid [ ]
Pålitlig [X]
Snygg design [X]
Funktionell [ ]
Dyr [ ]
Dålig hårdvara [ ]
Dålig kompatibilitet [ ]
Instabil [ ]
Dålig säkerhet [ ]
Ful design [ ]
Långsam [ ]

Rangordna de 3 alternativen 1-3 där 1 är viktigast

1: Pålitlig
2: Snabb
3: Snygg design

Vad använder du för dator? (Mac/PC) (Sätt ett kryss efter)

Mac [ ]
PC [X]

Av Muji

Riktigt segt går det för mig också, den slutar upp helt och hållet ibland t.o.m.

Av Muji
Skrivet av Sentenced:

Ahaa, så det är alltså helt klarlagt att den här aktionen bryter mot internationell lag? Det var något nytt. Jag som trodde det var något man diskuterade och inte var överrens om riktig än men du kanske vet bättre?

Om man bara läser den internationella lagen rakt upp och ner och antar att detta verkligen skulle vara ett brott så finns ju även:

"Nödvändighet – Om ett visst handlande (som normalt sett kan anses vara olagligt) är det enda alternativet för en stat att trygga eller rädda ett väsentligt statsintresse gentemot en allvarlig och överhängande fara, kan en stat agera utan att anses brista i sitt internationella ansvar."

Om Israel finns skyldig till att brytit mot internationell lag så kommer detta alltså leda till FN-repressalier för att säkerhetsställa gottgörelsen dvs , restitution, kompensation, rehabilitering samt satisfaktion. Vi får väl se om detta sker. Annars får man gärna skrika sig hesa om att det är ett brott mot internationell lag som sker men det duger nog mest till en löpsedel på aftonbladet alternativt att Svd eller DN lyckas gräva fram någon professor som anser ditten eller datten(icke att förglömma att man givetvis kan gräva fram ytterligare en professor som istället hänvisar till blabla och lalala helt motsats professor ditten och datten alltså) . Inget mer.

OK, jag tar tillbaka det jag skrev. Se min edit.

Av Muji
Skrivet av Sentenced:

Vaddå bara en inspektion? Det behövs en inspektion för att säkerhetställa att terroristorganisationer som Hamas inte får vapen och ammunition samt annat som kan vara farligt att hamna i händer på sådana organisationer. Hamas som alltså är ute efter att utrota "der juden" alltså. Detta är deras primära propaganda-kampanj för närvarande.

"att ett fredligt projekt skulle lasta vapen" , återigen , snälla inte VM i naivitet tack. Det räcker inte att säga att ett projekt ska vara fredligt eller humanitärt för att man ska slippa inspektioner och övervakanden. Israel kan lika lite som Sverige eller något annat land förlita sig på andra länders inspektioner. Sverige kommer inspektera USAs skepp och vice versa när dessa tas in i landet just för att man ska förhindra och motverka att man får in olagliga saker i landet. Det räcker alltså inte att bara skriva "humanitära insatser" och sedan bli chockad om det krävs en inspektion.

Om man blir det så har man helt enkelt suttit runt sin lilla 68-förenings cirkel och sjungit Kumbaya för länge.

Varför kunde skeppen inte inspekteras på plats då? Varför var de tvunget att omdirigeras till israeliskt territorium? Det kom inte på tal som syntes på videon jag tidigare länkade. Dessutom tror jag att organisationen(FGM) var mycket medveten om att en inspektion var närmast oundviklig och en upptäckt av vapenlaster skulle innebära ett stort fiasko och även drastiskt försämrade möjligheter till humanitära insatser i framtiden. Dessutom finns det flera viktiga personligheter i projektet som säkert inte vill associeras med hamas och det låg i deras intresse att projektet verkligen hade ett fredligt syfte. Så nej, jag tror inte att jag är så extremt naiv som du vill framställa mig. Jag utesluter dock inte att några vapen kommer att hittas men jag befinner mig på en helt annan skala vad gäller den sannolikheten. Frågan är då om den misstanken om vapenlaster rättfärdigar en sådan våldshandling.

Av Muji
Skrivet av Sentenced:

Så det innefattar inte en inspektion? Det måste ju självklart hindra skeppen för överhuvudtaget göra en inspektion. Hur tänker du själv i saken då, säg att du vill frakta över vapen i ett skepp. Ska det räcka att du sätter på en klisterlapp där det står "humanitära insatser" och så är det klart att skeppas vart som helst utan någon som helst kontroll överhuvudtaget?

Komigen! Du får det låta som Israel bara försökte hindra vapen från att komma till Gaza. Så är inte fallet. Deras mål var att ta kontroll över lasten och bestämma vad som skulle få fraktas till Gaza eller inte. Detta inkluderar laster som faller inom ramen humanitära insatser. Att ett fredligt projekt skulle lasta vapen är bara en grundlös ursäkt. Dessutom har skeppen redan inspekterats av andra myndigheter (hittar inte tillbaka var jag läste detta dock.).

Säg inte att det bara är en inspektion när du är väl medveten vad det egentligen innebär!

Av Muji
Skrivet av Kazen:

De bordade skeppet för att styra fartyget till hamnen de ombads att åka till så att de där kan inspektera allt, och då även frakta allt bistånd till Gaza via land. Varför de på båten vägrade göra de på det viset är för att de ville att det som hänt skulle hända...

Ett viktigt syfte med skeppen var att protestera mot blockaden. Om de skulle tillåta Israel ta hand om de humanitära förnödenheter skulle det innebära ett stort misslyckande för projektet. Israel tillåter och har regelbundna humanitära frakter in till Gaza som de gärna berättar. Men vad som inte nämns är vad som får och inte får fraktas in. Enligt wikipedia är cement inte tillåtet t.ex.

Av Muji
Skrivet av Sentenced:

De har bordat skeppet för att göra inspektioner.

Hur vet du det? Här säger flottans befälhavare klart och tydligt(förutsatt att det är en korrekt översättning) att deras mål är att hindra skeppen från att komma fram till Gaza.

YouTube - Israeli Navy Commander Vice Admiral Eliezer Marom Briefs Forces Set to Intercept Gaza Flotilla

Av Muji

Hittade en perfekt video för den här tråden:
http://www.youtube.com/watch?v=VABSoHYQr6k

Av Muji

På vilket sätt utgör en evakuering av en skadad ett hot? För det första anfallet krävdes det tydligen att man identifierade vapen men för männen som kom i minibussen räckte det med att de var "military aged males"? Är det själva räddningen av en potentiell terrorist/motståndsman som utgör ett (indirekt) hot?

Av Muji

Vad tycker ni om mitt förslag som ska ge bot på ett av problemen med matchmaking? http://forums.heroesofnewerth.com/showthread.php?t=97339

Av Muji
Av Muji

Hur är det med det omvända? D.v.s. om poliser är tvungna att legitimera sig? T.ex. om man vill lämna klagomål på någon specifik polis är det ju ganska viktigt att kunna namnet på polisen i fråga.

Av Muji

Mår illa när jag läser sånt här. Vilken mardrömssituation. Självklart ska hon beviljas sitt önskemål! De som tycker annat kan inte vara något annat än onda!

Av Muji

Jag har själv haft HD555 i ungefär 3 år och jag har aldrig riktigt tyckt om ljudet. Jag tycker att de är för tråkiga, det känns som allt ljud kommer lite bakifrån och samtidigt lite avlägset. Även efter att jag köpt en DAC/förstärkare (Compass) märkte jag inte nån radikal förändring. Ljudbilden passade mig inte helt enkelt. Tycker de låter bra för klassisk musik men för allt annat var de en besvikelse. Kan nämna att min musiksamling är nästan uteslutande i FLAC.
Jag tror inte att man tjänar så mycket på att köpa en hörlursförstärkare om man inte tycker om lurarnas ljudkaraktär så som du verkar tycka. Jag hade kollat på slutna lurar. Creative Aurvana Live som nämnts tycker jag verkar vara ett prisvärt alternativ. Beyerdynamic DT-770 kan också vara ett alternativ men de är betydligt dyrare och mer tungdrivna så de kräver en hörlursförstärkare för att uppnå sin fulla potential.

Edit: Jag tror också att det skrikiga ljudet försvinner med tiden och samtidigt blir det ett varmare ljud. Nu var det längesen mina lurar var nya men jag minns att jag också upplevde dem som lite skrikiga i början men det har försvunnit nu.

Av Muji
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Data Janne
Ja man blir riktigt sugen, såg att någon lagt ut den på Tradera
http://www.tradera.com/Dell-UltraSharp-U2711-med-PremierColor...

Denna "någon" råkar inte vara du själv? Och "Produkten går ej att avhämtas", känns väldigt pålitligt...

Av Muji

Undra hur den funkar med personer som har riktigt stora händer som mig.

Av Muji
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Detta för oss till följande, högst filosofiska, fråga: Kan en fullt frisk och välmående människa vara suicidal? Blir inte det en paradox i sig?
Svaret är: ingen vet. Detta tas ständigt upp som en diskussionsfråga på plugget men svaret är varje gång; ingen vet.

Det är väl inte alltför svårt att hitta på hypotetiska exempel som svarar ja på den frågan? T.ex. någon som tar sitt liv av altruistiska skäl, där enda sättet att rädda livet på någon annan är genom att ta sitt eget. Inte speciellt realistiskt. Men jag tycker definitivt inte att det är en paradox.
Hur som helst, den frågan som jag är mer intresserad av, är: Kan en olycklig (icke välmående) men samtidigt frisk människa vara suicidal? (Det spelar alltså ingen roll vare sig man är välmående eller inte så länge man är frisk och medveten med vad självmord och dess följder innebär.)
Här skulle alltså läkarkåren anse att en sådan människa inte kan existera? Det är i alla fall en implikation som jag tolkade ur den meningen jag citerade tidigare: "Och som det ser ut idag så är samhället och läkarkåren överens om att en fullt frisk människa inte vill begå självmord [...]"

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Men, precis som du säger så lider en alltför stor del av de som försöker och begår självmord av en underliggande sjukdom eller en social situation som får dem att må dåligt.
Jag skulle nästan till och med vilja påstå att absoluta majoriteten utgörs av dessa.
Så spelar det då någon roll ifall en eller två av dessa tusentals som varje år lyckas ta sina liv begår självmord trots att de är friska och välmående på alla sätt? Ska dessa få undantag diktera hur man ska se på begreppet självmord när det gäller generellt?

Jag har inga problem med att man utgår från att suicidala människor är psykiskt sjuka och därmed erbjuds (t.o.m. tvingas till) en undersökning.
Men om vid undersökningen likställs självmordsbenägenhet med att man har en psykisk sjukdom så blir det genast problematiskt. Alltså att självmordsbenägenhet i sig är ett kriterium för en psykisk sjukdom (då uppfylls ju kraven för LPT ganska lätt?). Det är återigen den tolkningen jag gjorde av det tidigare citatet.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Vad vill jag ha sagt med detta? Jo, att man erhåller en behandling innebär per automatik inte att man är klassad som sjuk. På samma sätt gäller det vid självmordsbenägna personer som erhåller vård, många av dessa är inte sjuka men de har sociala förhållanden som gör att de inte mår bra.
På samma sätt som man behandlar en person med högt blodtryck (som dock inte har några symtom av detta) för att förhindra värre sjukdomar behandlar man en sådan patient för att förhindra att detta, oftast tillfälliga, tillstånd ska driva dem till att ta sina liv.

Menar du då att man kan utnyttja tvångsvård i förebyggande syfte då en människa som inte mår bra kan leda till en psykisk sjukdom? Jag är ju inte emot frivillig vård utan jag kände att en subjektiv värdering kunde vara ett kriterium för en psykisk sjukdom och därmed leda till tvångsvård.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Därför har man satt som mål att ingen person ska behöva känna att avslutande av sitt liv är enda utvägen ur sin situation.

Även om det innebär att man tvångsvårdar en frisk människa? För att jag har som sagt inget emot frivillig vård.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Kort och gott: man anses inte vara sjuk per automatik för att man vill begå självmord, däremot anses man inte må bra vid tillfället.

Då har jag alltså gjort en feltolkning? (eller så har den meningen jag citerade get oavsiktliga implikationer)

Vill tillägga att jag hoppas att vi inte använder olika definitioner på välmående och frisk. Med välmående menar jag någon som allmänt ser livet som något positivt och njutbart och med frisk menar jag fri från sjukdomar, inklusive psykiska sjukdomar.

Av Muji
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Kunskap samt vetskap att en välmående människa inte per default vill avsluta sitt liv. Därför är det inte svårt att se att många som är suicidala är det pga något samt att detta något i nästan alla fall går att påverka så att personen i fråga återgår till samma tankebanor som denna hade när denne mådde bra.

Nu är det dock en stor skillnad mellan en välmående och en frisk människa. Men om du nu menar att det är helt omöjligt för en frisk människa att vara suicidal så har jag väldigt svårt att tro att man kan bevisa detta. Jag kan dock tänka mig att en stor majoritet av de som är suicidala lider av en psykisk störning.Men tanken vid att man per automatik utdöms för psykisk störd och således berövas sin frihet är skrämmande.

Ursäkta för att jag starta en off-topic diskussion förresten.

Av Muji
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
hur menar du?

Vad ger en rätt att göra anspråk på hur någon annan upplever livet?

Av Muji
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Och som det ser ut idag så är samhället och läkarkåren överens om att en fullt frisk människa inte vill begå självmord [...]

Bara jag som tycker att detta 'a'r lite skr'a'mmande?