Inlägg

Inlägg som SuperNova har skrivit i forumet
Av SuperNova

Att abonnemangen är hushålsbundna är väl inget konstigt?
Det är väl stadndard för det mesta?
Dela el eller vattenabonnemang med grannen lär ju inte heller vara uppskattat.

Ni som drar jämförelsen med att bjuda på mat är ju lite lustiga.
Absolut, bjuda hem kompisarna på mat och köra en film som alla sitter och tittar på är ju inget konstight, men att hela kompiskretsen delar på samma konto är ju en helt annan sak.

Av SuperNova

Det jag ser som skulle kunna ställa till det är att uttaget _kanske_ inte har en infälld dosa bakom sig utan endast ett rör som man satt de utanpåliggande uttaget över.

I sådana fall får du kapa ut och installera en rotdosa och få in röret och kablarna i den, för att sedan montera ett infällt uttag.

Nästa problem är att de förmodligen kontakterat kablarna jäkligt tajt. Så det kan bli lite knivit att få bort dem och kontaktera om.

Men inget är ju omöjligt. I värsta fall får man dra en ny kabel bara men det kan ju vara alt från jättelätt till knepigt. Ex om du har en patchpanel eller liknande i bostaden som uttaget är anslutet till kontra om du bor i en lägenhet och patchpanelen sitter i källaren bakom lås och bom och ägs av nätägaren/fastighetsbolaget.

Av SuperNova

Toppen!

Jag ska bara ta och kolla på min köpta Bluray!
Ska bara klicka förbi alla saker/menyer/varningar.
Just ja klart "ni" ska scanna materialet som spelas upp i mitt hem via HDMI. Visa reklam så fort "ni tycker att jag pausat? SJÄLVKLART! Tänk att jag fått äran att erhålla denna funktion!!!

Va?!
Hur kan någon ens uttrycka ett uns förståelse/posivitet gällande detta?!

Edit: Fungerar det med svenska bansker också? Utgår ifrån att de för över en summa varje månad för besväret?

Va-F-n komme härnäst? Dörrförsäljare som dyrkar upp låset när de tror att jag ställt in lasagnen i ugnen?

Edit2: För att förtydliga, det står att den gör detta vid strömmat material. Visst men tekniken är implementerad och finns på plats så det är ju inget jag känner mig jätte bekväm/säker med.

Av SuperNova
Skrivet av GreyWilk:

->START RANT<-
Börjar fan bli riktigt trött på att läsa tråd efter tråd där det är typ samma andemening: "Microsoft styr över min dator, får inte göra något/som jag vill" eller "Diablo 4 är inte som 2:an".

Om du vill använda Windows 7 så använd Windows 7 och håll k*ften. Ingen tvingar dig att uppgradera för du vill ju ändå inte ha feature updates eftersom de ändrar på saker och ställer till det på ditt fina Windows XP-tema/GUI till Windows 11.

Windows har fan varit sig helt jävla likt sedan 15 år, typ. Om det råkar vara rundade hörn i denna utgåvan eller något annat spelar väl för tusan ingen roll. OJ! Startmenyn har flyttat på sig?! Eller den har stuff på sig som jag inte vill ha, men jag vill ändå bara använda Evaluate-utgåvan för att jag inte vill lägga några pengar på det. Eller köpa grå-licens och klaga på OS:et som kostade dig 50:- istället för, vad du egentligen vill ha - möjlighet att pausa eller bestämma när Windows Update får starta om din dator!
När du väl kör en Pro-licens eller uppåt då tycker jag det börjar bli okej att du kan ge lite feedback men är du snål nog att leka med OEM eller grå-licens så tycker jag inte du har mycket grund att stå på.

Och jävlar vad det klagas på D4 stup i kvarten. D2 var fan inte fantastiskt heller. Finns en hel akt som ingen vill spela. Du har dödat alla bossar 1000000 gånger och en av orsakerna till att "D2 är så bra" är för att du kunde bli helt jävla OP utan allt för stor insats.

Igen, du vill ha allt som du vill, vara OP osv men lägger varken in pengarna eller tiden.

Det är antingen samma klagosång om och om igen eller så vill någon ha hjälp för tusende gången med sin Programmering 1, första uppgiften i C++ eller så ska någon ha en ny dator där TS har exakt samma behov som som 20 andra senast två månaderna. En sökfunktion hade varit bra.
->END RANT<-

Och självklart finns det massor med folk på andra sidan som inte ska känna sig träffade här, jag är bara trött på att läsa samma grejor om och om igen.

Jag förstår att SweC får in nya medlemmar och att fokus ändras då OC:ing och modding inte riktigt har samma påverkan längre. Men är det här vad det är reducerat till nu? Klaga på Windows, D4 och fråga om C++-hjälp eller bygga dator (som i dagsläget är som att bygga duplo)?!

Jag behöver nog en ny funktion till SweC där jag kan filtrera bort forumdelar och trådar med viss typ av rubrik eller liknande.

Så du tycker att de borde skapa en gubbdel för oss som minns tiden kring/strax efter millennieskiftet? Fan, im in!

Av SuperNova

Finns två vägar att gå, vanliga och hardcooooore

Vill man börja om helt från början så lutar man av den, men det är starka grejer så inget man ger sig på utan att ha lite koll.

I ditt fall så gör följande:

Skrubba rent med tex en sån där rostfri trasseltuss som man kan köpa överallt. Gnugga på med diskmedel tills du tycker allt ser jämt och fint ut. Det kommer bli svart/brunt och se jäkligt skitigt ut. När du är nöjd diskar du bara rent den inför steg två.

Sätt ugnen på typ 250 grader. Smörj in pannan med ett tunt lager olja, typ valfri matolja. Man kan laborera med lite allt möjligt som olika vaxer och ha sig, tex bivax. Men har du inte det hemma så kör helt vanlig matolja.

Så tunt lager olja, in i ugnen i typ 30-60min. Du ser när det blivit svart/mörkbrunt. Detta gör du sedan i omgångar tills du är nöjd. Vill man snabba på lite så tar man bara ut den medans den är varm, använd typ grytvantar. Smörjer in den igen (kommer ryka och ha sig och beroende på olja så skulle det i teorin i alla fall kunna börja brinna).

In med den i ugnen igen och upprepa tills du börjar nöja dig med svärtan i pannan. Sista vändan kör du in den i ugnen och så stänger du av ugnen efter 30-60min men låter pannan stå kvar tills både ugn och panna är kall.

Klart!

För lite vardagsunderhåll om du tex behövt diska pannan lite grundligare eller vill ba bättre glid, så smörjer du bara in tunt med lite matolja och ställ på plattan. Låt den bli riktigt varm så det ryker och har sig en stund (ha uppsikt pga ev brandrisk). Sen låter du den vara svalna.

Tänk på att om tex grytvantarna blir oljiga så leder de värme bra och man bränner sig som f-n!

Av SuperNova

Lite nyfiken här på de olika kommentarern.
Det brukar ju låta i stil med att konsollerna säljs med förlust för att tjäna pengar på spelen.

Nu menar folk att MS är dumma som inte har exklusiva titlar.

Men om MS säljer en jäkla massa spel på olika plattormar UTAN att gå back på hårdvaran är inte det en dubbel-win?

Visst man vill i regel låsa in spelarna/konsumenterna på sin plattorm för att kunna få mera vinst. Men eftersom MS äger en hel del stora studios kan de förmodligen byta fokus till att få ut så många spel det bara går, oavsett plattorm, och ändå tjäna stålar.

Av SuperNova
Skrivet av Tina Gerson:

Du har förstått!

Går det att lösa i Win 10 eller 11?

Absolut!
Du kan använda WinaeroTweaker för att ändra massor med saker som bla fonter. Men jag tycker det är enklare att bara ändra i registret/göra en regfil. Har inte regfilen här nu så saxar in vad det skall stå i den från google nu.

Du kan göra en backup av följande platser, genom att leta upp dem i registret oci välja exportera, innan du gör gör förändringar:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes]

Sen tar du bara texten nedan, klistrar in i notepad och sparar som valfritt_namn.reg

Notera att Tahoma i detra fall under FontSubstitutes blir den fonten som ersätter originalet. Du kan byta ut Tahoma mot vilken font du vill som du har installerad på systemet du kör.

Du kan ändra direkt i registret också om du föredrar det.

Däremot är jag inte nöjd med texten när man högerklickar på ikoner. Går säkert att slipa mera på men sitter i linux mest nu så har inte grottat ner mig i det.

Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts] "Segoe UI (TrueType)"="" "Segoe UI Bold (TrueType)"="" "Segoe UI Bold Italic (TrueType)"="" "Segoe UI Italic (TrueType)"="" "Segoe UI Light (TrueType)"="" "Segoe UI Semibold (TrueType)"="" "Segoe UI Symbol (TrueType)"="" [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes] "Segoe UI"="Tahoma"

Av SuperNova

Jag gillar verkligen inte cleartype/aliasing eller fonter som mer eller mindre kräver det. Tahoma (2000/xp) över SegoeUI alla dagar i veckan!

Av SuperNova

Infällningen av hästen, är det just en infällning eller går den rakt igenom? Kör du maskin eller hugger du för hand?

Av SuperNova

Även om jag tycker att det är jäkligt dålig stil att marknadsföra dessa telefonen så känner jag mig ändå lite som djävulens advokat nu.

Vart går gränsen för vad man inte får marknadsföra?
En gammal telefon/platta som inte längre får uppdateringar och snart inte kan köra viktiga appar som bankid?

En dator som är gammal men ändå säljs som gamindator?

Visst att kunna ringa och vara uppkopplad är ju en ganska väsentligt del på en telefon så jämförelserna är inte toppen men ändå. Inte så att jag försvarar detta beteende utan snarare att skall man klaga på och stoppa detta så tycker jag att man skall göra det på andra områden också.

Det skulle bli lite hela havet stormar om man förbjöd marknadsföring av produkter som snart når end of life. Samtidigt skulle det förmodligen driva på utvecklingen av produkter som håller längre.

Av SuperNova
Skrivet av SUMITOMO:

Säger han som storhandlar på Biltema

Det där måste vara årets övertramp!

Av SuperNova

Det är ju ett jättebra initiativ.
Att gemene man i länder med ingen/mindre censur själva låser in sig i en bubbla som kryper och krymper borde det utbildas/informeras mer om.

Confirmation bias tillsammans med företagens riktade innehåll är ju ett reellt problem.

Man letar information som passar sin synd på något. Man får då mera riktat innehåll inom detta område. Man spenderar procentuellt mer tid på detta material så filtrerings tjänsterna koncentrer innehåller ännu mera och man är fast och går mot en typ singularitet.

Man kanske skall experimentera på att aktivera allt som heter spårning/riktad reklam och börja söka på ordet "svart". Till slut bör man ju bara presenterad av en svart skärm om man drar det till sin spets.

Av SuperNova

På stenåldern skaffade man mat genom att kasta pinnar och stenar och nu har den metoden blivit aktuellt igen.

Av SuperNova

Det komme nog bara bli värre och värre då de lagt om fokus på proffesionella användare, AI för tillfället. Det är ju förståeligt med tanke på att de segmentet drar in mest. Nästa konstigt att man ens vill lägga pengar och resurser på konsumentgraffikkort som marknaden ser ut för dem i nuläget.

Av SuperNova

Så måste man bränna dem i 2x och absolut inte röra datorn under bränningen. Åhhhh härliga minnen av tillförlitliga cdbrännare kring millennieskiftet.

Av SuperNova
Skrivet av PeCe:

Juridiskt finns det säkerligen ett svar på vem som anses ansvarig, men moraliskt tycker jag delad kostnad för byte av glaset/hällen är en bra lösning då säljaren inte informerat om defekten, och köparen misslyckats med att upptäcka den vid undersökning.

Då kostnaden är såpass liten i förhållande till de summor som ett bostadsköp oftast handlar om så borde det inte vara omöjligt att komma överens om en kostnadsdelning och slippa omaket med en juridisk tvist.

Fast så fungerar det ju inte...
Man kan ju inte utgå ifrån att allt skall vara i nyskick.
Skulle vitvarorna vara helt nya och felfria så hade säljaren säkerligen begärt ett annat pris också.

Hur långt skall man dra det?
-En ägare för 15år sedan satte ett foder lite snett vid fönstret bara så ni vet. Jag kan ju dra av lite för det om ni vill?

Ska man hålla på så, så är det ju bara helt nyrenoverade bostäder med helt nya vitvaror som skulle säljas till HELT andra priser.

Man får ju kontrollera allt som man tycker är viktigt på en visning, ta dit en besiktningsman osv för att dubbelkolla. Man köper ju en begagnad bostad som folk faktiskt levt i.

Av SuperNova

Bara för att man försökt laga något så är det ju inte dolt fel?
Detta går ju definitivt under undersökningsplikt OM det inte var så att skadan skedde mellan visning/kontrakt och tillträde. Dvs att spisen var hel vid visning och gick sönder efter det.

Dolt fel avser sådana saker som man som normal köpare inte kunnat se/påvisa. Det är ju tex svårt att börja riva ner kaklet för att kolla om tätskiktet saknas. Men vanliga saker som man kan se går under undersökningsplikt.

Edit: Det är inte bara det som en köparen själv kan se som räknas in i undersökningsplikten utan man räknar även med att en normal köpare kan anlita en besiktningsman för kontroll.
Att det sen är knepigt på dagens marknad när allt skall gå fort med många spekulanter är ju tråkigt dock.

Av SuperNova

Om man inte måste ha åäö så kanske detta kan vara något?
https://support.lenovo.com/se/sv/accessories/acc500060-lenovo...

Av SuperNova

Eller så löser man problemet en gång för alla:
En svart och gul 35mm2 kabel, klämda skor med hål för m8 och så bultar man fast kontrakteringen med korrekt vridmoment (dvs så hårt man bara vågar dra med ett lite för stort spärrskaft.

Av SuperNova

Från 23 december är det krav på att ha trafikförsäkring på elsparkcyklar som går över 20km/h alt om de gåt över 14km/h och väger mer än 25kg. Försäkringsbeviset skall medföras när man kör.