Inlägg

Inlägg som olirc har skrivit i forumet
Av olirc
Skrivet av Henke420:

Du förlorar inte din ångerrätt om du öppnar paketet, däremot förlorar du den om du öppnar något av paketen som finns i.

Ehh? Sprid inte felaktig information tack och för din och andras skull så kan du läsa detta:

12 § Konsumenten får utöva sin ångerrätt endast om den vara som han eller hon har tagit emot hålls i väsentligen oförändrat skick. Detta gäller dock inte om varan har förstörts eller förändrats på grund av någon åtgärd som har varit nödvändig för att undersöka den eller på grund av någon omständighet som inte kan hänföras till konsumenten.

Källa: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfatt...

M a o får du öppna och även prova varan.

Av olirc

Du har enligt ARN rätt att häva ditt köp då Dell försökt fixa din dator genom att fyra ggr byta ut moderkortet pga samma fel se http://www.arn.se/Nyheter/Mobler/Vanliga-fall-listning/Katego... så vad Dell menar med olika fel är väldigt konstigt?

Av olirc
Skrivet av quattro-2.6:

Oftast ingen garanti på vinst prylar heller då dessa kan vara OEM, men bäst att kolla med tillverkaren.

Vissa butiker (läs : PC shity) säljer OEM diskar som vanliga.. Köpte en disk till min laptop för 2500kr och den gick sönder, butiken hade upphört så jag tog kontakt med tillverkaren men fick svar = OEM, garanti existerar inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Elgiganten har tagit över garantiansvaret http://www.dn.se/ekonomi/pc-city-lagger-ned-i-sverige så vänd dig till dom om du fortfarande har kvar disken?

Av olirc
Skrivet av Zpnk:

Du var bara tvingad att slänga iväg en så pantad kommentera? Det där är inte rasrelaterat... man ska inte lämna små barn ensamma öht! Om man nu absolut måste göra det så ska det inte göras med en hund som är osäker eller instabil, oavsett vad det är för ras.

Min staffemix är nog säkrare bland barn än 90% av alla andra hundar i detta avlånga land. En trygg och säker staffe/amstaff kan faktiskt vara bättre bland barn delvis för att de har en mycket högre smärtgräns. Ett litet barn som klättrar på och/eller nyper en hund... en staffe/amstaff bryr sig eventuellt inte om det medans en annan hund kanske försvarar sig.

Håller med dig eftersom jag har en långhårig collie som är väldigt "vaktig" mot mat och vad som skulle hända om en krypande bebis "snodde" mat från hans skål medan han är där vågar jag inte tänka på.

Så nej det beror inte på hundrasen utan snarare kynnet/uppväxten på hunden. Nu är jag medelålders och inga barn i hans närhet så det är ett ickeproblem men om så vore så skulle jag inte släppa han lös i en sån situation.

Vad jag vill ha sagt? Jo att ingen hundras är barnsäker utan att du kollat just den hundens personlighet/uppväxt för som människor är även hundar personligheter med svaga och dåliga sidor utanför rasbeskrivningen (hört talas om Homo Sapiens & Homo Sapiens Neanderthalensis?).

Av olirc

Jo Misco gör fel för du kan vända dig till säljaren eftersom det är denne du har avtal med och ingen annan. Var ju uppe i Plus där Dustin fick på nöten för att en kund hos dom hela tiden blev hänvisad till Lenovo fast du har konsumentköplagen bakom dig som ger dig rätt att vända sig till säljaren.

Sen om man ändå vänder sig till ett tidigare led är helt upp till en själv och kom ihåg att du ska inte behöva betala en enda krona så länge det är ett garantifel och om du får lägga ut för frakten fråga Lenovo om dom betalar tillbaka det och säger dom nej så vänder du dig till Misco och står på dig isf.

Av olirc

Om SSD,n inte är minst lika bra packad som när du fick den till dig levererad så då kommer nog säljaren att klaga på din packning och hävda att garantin inte längre gäller.

Av olirc

MM har ju bara öppet köp när kartongen är obruten vilket gör att man kan inte lämna tillbaks en vara som är använd och räkna med att få tillbaks någonting egentligen så 50% är i detta fall ett generöst erbjudande.

Bara att godta eller förkasta TS eller sälja skärmen på Tradera, Blocket mm liknande säljsidor.

Av olirc

TS Du ska lägga hd i en antistatpåse plus stötdämpande material runt om för att vara säker på att den kommer fram oskadd. Finns kartonger att köpa på bl.a Staples för en billig peng som Inet givetvis ska ersätta dig för.

Så glöm kuvert för det funkar inte vilket jag själv erfarit då jag köpt ett nytt batteri till min bärbara och företaget packat det i ett vadderat kuvert med bubbelplast runt om men det var iaf trasigt. Fick snabbt ett nytt levererat i en kartong o stötdämpande vilket resulterade i att den nu kom fram hel.

Av olirc

Vänd dig till Dustinhome igen och säg åt dom att nu får ni fixa detta. Du kan även vända dig till http://www.ehandel.org/nyheter/dustin-home-far-kritik-av-svts... och anmäla dom för detta tilltag eftersom dom riskerar att uteslutas ur den organisationen om dom missköter sig enligt deras regler.

Reglerna hos Trygg E-handel stipulerar citat 3. Konsumentens rätt till hjälp

Konsumenten har alltid rätt att vända sig direkt till företaget för att få hjälp med reklamationer, ångerrätt samt annan hjälp som berör köp eller beställning även om företaget själv inte själv tillhandahåller varan eller tjänsten. Slut citat.

Reglerna i sin helhet hos Trygg E-handel kan läsas här http://www.tryggehandel.se/?sida=krav

Av olirc
Skrivet av toi:

Har fått svar nu. De skrev att jag ska skicka det med FRISVAR till en adress.
Jag är lite nyfiken nu bara, har jag skyldighet att själv åka till ett postenombud eller kan jag begära att de ska komma hem till mig och hämta? Jag kommer att åka till posten utan problem, e bara nyfiken eftersom en diskussion uppstod med kamrater.

Om du får nån kostnad pga detta strul så skulle jag rekommendera dig att ta kontakt med företaget igen för att få direkt ersättning för detta och inte lägga ut några pengar på t.ex kuvert,bensin o dyl eftersom det är dom som gjort fel. Tjafsar dom så säg bara till dom att dom är välkomna hem till dig för att hämta varan isf.

Av olirc

Kom ihåg det att om säljaren vill ha tillbaks varan så kan du faktiskt tala om för dom att dom är välkomna att komma och hämta varan eftersom du inte beställt den och inte har någon skyldighet att lägga ner varken pengar eller tid på att återbörda den till dem.

Nu kan man i o f s vara snäll och ändå gå till utlämningsstället för att posta den men se till så säljaren skickar fraktlapp för du ska inte lida nån ekonomisk skada pga detta.

http://www.konsumentverket.se/sv/Lag-ratt/Din-ratt-som-konsum... nämns bl.a "Du är inte skyldig att betala porto för att skicka tillbaka varor du inte har beställt. Om företaget vill ha tillbaka varorna får de antingen hämta dem eller skicka returporto."

Däremot om man använder varan så anses man ha gått med på beställningen och blir då också skyldig att betala vad den kostar.

Av olirc

För säkerhets skull ja men jag har själv lyckats med att dra igång ett moderkort med jumpern i "clear CMOS" läge och det moderkortet fungerar ännu.

Men normalt så bryter man strömmen totalt genom att dra ur kabeln till nätagget.

Av olirc

Electroworld var ju tidigare PC-City men ska nu ha nya ägare vad jag vet. Tyckte också att dom var lite suspekta men då dom erbjuder faktura genom PayEx så ser jag inga hinder att handla därifrån.

Köpte själv en bilstereo därifrån som El-Giganten skulle ha 200:- mer för inkl frakt och den levererades 2 dagar senare till mig trots att ordern lades före 15:00 och då lovas att varan levereras samma dag men ähh inget jag går och grunnar över direkt.

Av olirc
Skrivet av Ratatosk:

Freethinker har rätt, vad som skulle hända om portarna blockerades, vore att ett antal flitiga människor skulle löda dit riktiga kontakter i stället, sen är cirkusen i full gång.

Så ibland kan man vara miljömänniska och ibland inte? Du kanske inte hör till dom som köper ecoprodukter men dom som gör det och förespråkar att det är rätt att skrota produkter som är användbara men dock inte fullt ut borde tänka efter vad dom pysslar med för inte är det naturvård iaf!

Nåja jag lever som jag lär och struntar fullkomligt i dessa miljömärkningar för dom är ändå bara kosmetika för att invagga lättlurade konsumenter i att dom ändå gjorde rätt som köpte den dyrare produkten när konkurrentens var 50% billigare.

Sen att dagens moderkort är märkta RoHS spelar väl i sammanhanget ingen roll då dessa moderkort säkerligen hamnar i nått låglöneland där arbetsmiljöfrågor är något som betyder pengar hos presidenten så är det fixat?

Nej säger jag och vad är felet i att sälja dessa moderkort billigare och om nån driftig fixar dessa för en billig peng? Är inte detta att hushålla med naturens ändliga resurser för hur Sci-Fi vänlig jag än är så lär det dröja innan man ger sig ut på mineraljakt i den yttre rymden och dessutom har löst logistikproblemen!

Av olirc

Suck! Rasistkortet igen! Detta kort har spelats så många gånger att det devalverats men rasism för dom som inte vet dess rätta innebörd är"att man ser ner på folk av annan ras och nedvärderar dessa" så ge er ni som spelar rasistkortet i tid och otid för det går inte hem längre!

Av olirc
Skrivet av heande:

kan vi inte hålla oss till verkliga bilder?

Min tanke med, så några nya bilder på min kompis Rocky

ImageShack(TM) slideshow

Japp han har sin favorit-tortyrleksak som jag lite skämtsamt kallar hans lilla jude (oops har jag gått förbi pk nu?) men så vitt jag vet är han inte en jakthund till skillnad mot en tax som jag träfade genom mitt ex som vid en promenad drog upp en rejäl hare mär jag bodde i Örebro.

Glömmer det aldrig och när jag senare gick förbi det stället så var haren inte kvar så jag antar att den låtsades vara död?

Av olirc
Skrivet av grabben!:

Jag vägrar betala 30 dollar för drivrutinen! Jag köper hellre en ny skrivare, och då kan det absolut inte bli tal om Samsung. Inte heller vad gäller TV, Mobiltelefon etc.. Dom är out!

Önskar nu köpråd på skrivare som garanterat klarar WIN7 64- biter! Hur vet man det? (livrädd för att köpa samma Sk**t)

*Laser A4 svartvit enklare typ runt 1000kr

Brother är ett hett tips! Har en laserskrivare här som hängt med sedan man körde med Win98 + en nyköpt multiskrivare bläck ganska nyligen inköpt.

Laserskrivaren hade drivrutiner med i Win 7 så det var i princip bara att plugga in skrivare.

Av olirc
Skrivet av grabben!:

Tack- det borde vara en lätt sak att uppgradera, men Samsung skall ha betalt före drivrutinen. på den länken du föreslår...

Jag har köpt en laserskrivare för några år sedan och nu uppgraderat mitt OP till WIN7, nu funkar inte skrivaren pga 64- bitars ...

Jag klarar inte att få tag i och uppgradera drivrutinen! Det går inte utan att betala 27 dollar. Vansinne

Även om du väljer alternativet längst till höger som leder till http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFi... ?

I s f är detta en ytterligare anledning till att strunta i Samsungs produkter för Agfa körde nått liknande i det föra seklet och var är dom idag?

Av olirc
Av olirc
Skrivet av zorp:

Jag menar givetvis inte en dyrare/likvärdig vara utan en dyrare/bättre vara vilket brukar vara det vanliga. Varan har utgått, den som finns är bättre men också dyrare.

Spelar i sig ingen roll för kan inte säljaren leverera en likvärdig vara så får han antingen leverera en bättre vara som om den är dyrare är något denne får stå för eftersom jag som kund skall hållas skadeslös som skrivningen säger i KKL.

Nu brukar säljaren vara selektiv och välja ge tillbaks pengarna eftersom dom vill undvika ovanstående scenario för även motsatsen inträffar att säljaren skickar en bättre men billigare vara men inte får man igen några pengar då och det är precis som det ska vara för jag har köpt en vara som levererar en viss prestanda/tjänst o s v.