Inlägg

Inlägg som olirc har skrivit i forumet
Av olirc

Om du inte är allt för lång så är Hyundai Atos ett bra tips! Jag som är 182cm sitter inte bra i en sån men exet som är 160cm satt perfekt i den!

Visst en tråkig bil men är det bang for the buck som gäller så får du mycket bil för pengarna ;).

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cp_
Jag har själv jobbat som servicetekniker och lagat telefoner. Vet inte hur många gånger man fick in telefoner där det i princip växte mossa i eller telefoner med displayer som va spräckta på både längden och tvären. Varje gång blev man utskälld av någon rabiat kund som bestämt hävdade att telefonen absolut inte blivit tappad eller badad.

Som serviceverkstad tjänar man inte ett öre på att kassera en telefon. Det är en ren förlustaffär, dels att man fått lägga ner dyrbar tid på att titta på telefonen och rapportera skadan. Därtill kommer ofta tjafs att man ska ringa och prata med kunden, ta kort och förklara varför man inte kan reparera en telefon som oxiderat sönder. Och att man inte får betalt av uppdragsgivaren om man byter ut en spräckt display.

Att man i detta skedet skulle helt utan betalning skicka tillbaka telefonen och betala ytterligare en frakt som man inte får igen... det kan vem som helst räkna ut att det inte håller.

Det du kan göra är att ta kontakt direkt med tillverkaren, tjata och klaga. Är du tillräckligt jobbig, (observa INTE OTREVLIG) kan det till slut gå vägen och du får telefonen utbytt eller lagad på s.k. goodwill.

Förmodligen har telefonen tappats eller knäckt i bakfickan. Plasten är mjuk, displayer är hårda, man får inte böja eller sitta på mobiltelefoner. Det håller dem inte för.

Och jag har varit med om Anovos totalt ointelligenta service där jag den tredje gången skickat med en total lista på vad som är problemet! Japp det var en doktorsavhandling! Tror du dom fixade det? Nej!

Kommer aldrig rekommendera nån dyrare telefon (läs >3000:-) för Anovo fixar det inte!

Hårt omdöme? Visst! Men den räcker för mig!

Av olirc

Re: Panasonic - Garanti utgången modell

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Foggy
Hej, jag har ett litet bekymmer. I somras köpte jag en Panasonickamera från England. Den köptes ny men är av äldre modell. Nu har den gått sönder. Jag mailade panasonic sverige som sa att dom fixar garantiåtgärder inom EU (vilket var skälet jag köpte den från första början). Hursomhelst, nu efter två veckor kontaktade jag serviceverkstan som konstaterar trasigt moderkort. Dock låter dom det inte gå på garantin då verkstan nu säger citat "OBS efter kontroll med Panasonic så tar ej dom detta på garanti då kameran är tillverkad 2005".

Vad gäller, skall jag nöja mig med detta godtyckliga besked?

Tack på förhand.

Hör med Konsument Europa vad som gäller på http://www.konsumenteuropa.se/

Av olirc

Ta kontakt med OnOff och begär ut bevis på att det är åverkan på skärmen så ser du isf vad som menas.

Det som är konstigt är att dina problem med mobilen har inget med skärmen att göra så jag är väldigt frågande till verkstadens uppgifter här?

Sen har väl även OnOff att dom antecknar på serviceordern om det finns några synliga yttre skador?

Av olirc

Nja Bredband2 Skulle jag akta mig för alt kontakta kundservice redan nu för att se om dom svarar vilket det varit lite si & så med enligt inlägg på http://www.fairshopping.se/viewopinion.asp?opinionid=4378

T3 har jag ingen aning om förutom detta inlägg http://www.fairshopping.se/viewopinion.asp?opinionid=3358 som verkar bra men kolla även där med att kontakta kundservice för att se om & när dom svarar?

Av olirc

Har själv haft slutsteg monterat under baksätet utan problem. Det slutsteget gav 2x100W vid 0.0 någonting distorsion som var bryggkopplat för att driva en bashögt.

Hade en Fiat Tipo 90 ny då så det är några år sen ;).

Hade i en tidigare bil kopplat slutsteget till högt via en släpvagnskoppling som funkade utan problem så när man parkerat bilen kopplade man ur den och gick upp med hatthyllan.

Så skruva fast en släpvagnskoppling i ryggen på ett baksäte eller annan lämplig plats så kan du lätt och smidigt ta ur hatthyllan sen.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tozil
datorn är 3-4 år gammal och har ett 250 nätagg till ett 6600 graikkort

som sagt kommer inte änns till bios utan skärmen är bara svart
(fast det kanske är bios som gör att det piper?)
jag är en nybörjare på detta ^^

Ett 6600 grafikkort tar ju inte så mycket ström och är datorn i övrigt normalt konfigurerad dvs 1st hd o 1st dvd/cd så bör det inte vara nått problem.

Däremot om du kan så prova med ett annat nätagg men kolla först så att färgerna på sladdarna stämmer övererens med bägge nätaggen om det är en dator byggd av dom stora aktörerna på marknaden som t.ex Dell som tidigare gärna hade en egen konfiguration på anslutningen till moderkortet från nätagget.

Av olirc

Vid nätaggsproblem indikerar inte bios att det är nått problem utan då kan det visa sig som att datorn kraschar när den ansträngs, att den är svårstartad kall mm olika sätt.

Men hur gammal är datorn och vad är det för nätagg i nu isf?

Av olirc

Vad är det för moderkort? Om det är AMI Bios på moderkortet så är det troligen moderkortet som är paj eller att nått instickskort har gått sönder.

Kan även vara processorn men det är väldigt sällan den går sönder så moderkortet tror jag mer på.

Men prova även med att ta bort mus & tgb för jag har varit med om att en dator inte velat starta pga trasigt tgb.

Ta även bort ev andra usbanslutna grejer.

Av olirc

Kan även vara problem med en trojan så gör som Sleten säger.

Av olirc

CDBurnerXP kanske är något? Kostar iaf inget så prova om det funkar bättre?

Annars kan det vara brännaren som är mogen för ett utbyte?

Av olirc

Re: Aktivera Windows 7

Citat:

Ursprungligen inskrivet av heliumftw
Jag har nu fått ett meddelande från Windows 7 att mitt exemplar inte är äkta och vill gärna aktivera det, men när jag försöker göra det online får man inte ens välja Windows 7 som operativsystem så det går inte att skriva min nyckel någonstans. När jag försöker aktivera det genom kontrollpanelen får jag inte ens välja att aktivera det.

Vad kan jag göra?

Sök på "rearm windows 7" så hittar du info om hur du förlänger provperioden med 30 dgr till.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blade80
Ja om fakturan kommer så betalar jag inte den innan jag har fått ett kort som fungerar. De kommer inte få en slant av mig innan dess och det kommer jag maila direkt om. Om det händer så får dom ta det till rätten i sånt fall. Om dom är så svåra att kontakta som det sägs är det deras problem. Jag betalar som sagt inte för något som jag inte har fått. Speciellt inte när jag har tagit det mot faktura.

Du ska vi inte måla fan på väggen utan nu är det bara att vänta och vara glad å nöjd sen Så jäkla billigt kort får man ingen annan stans och det var detta kort eller inget alls för egen del så.

Kontakta bara fakturautställaren så fixar dom det. Åtminstone gjorde dom det när jag kontaktade dom så jag inte behövde betala fakturan innan jag hade min vara i handen.

Av olirc

Om du inte har bråttom och inte bryr dig om att det levereras med UPS som inte aviserar när dom kommer så ska du handla hos Digiswe men se då till att vara hemma hela dagen för annars är risken stor att UPS skickar tillbaks varan till Digiswe.

Har handlat där en gång och det tog 4 veckor innan jag hade varan i handen trots att den fanns i lager. Deras hemsida säger 4-7 arb dgr är normal leveranstid men det håller dom nästan aldrig.

Sen hade dom även annulerat ordern men lika förbannat så kom varan två dgr senare men som tur var så var jag hemma då så jag tog emot den även om jag först lekte med tanken att vägra ta emot den för Digiswe hade inte kontaktat mig och frågat om jag ville ha varan ändå.

Av olirc

Reagerade på följande mening i ditt första inlägg "Ifall dina övriga komponenter är köpta av oss och de går sönder på grund av nätaggregatet byter vi givetvis ut dessa inom garantitiden" därför att säljare är skadeståndsskyldig även om skadade komponenter inte är köpt hos denne se KKL http://www.notisum.se/rnp/sls/LAG/19900932.htm och då specifikt §30 och §31.

Tillämplig lagrum bör vara:
-----------

31 § Säljarens skadeståndsskyldighet enligt 30 § omfattar även skada som på grund av fel på den sålda varan uppkommer på annan egendom som tillhör köparen eller någon medlem i hans hushåll och egendomen är avsedd huvudsakligen för ändamål som faller utanför näringsverksamhet. Lag (2005:62).
-----------

Så Kompletts snack om att det bara gäller komponenter köpta hos dom är kvalificerat skitsnack!

Så ta tillbaks nätagget och belasta det med nått testprogram så datorn körs till 100% och lämna den sen på i ett utrymme med uppsikt där du snabbt kan släcka ev eldsvåda och om så sker kontaktar du sen Komplett igen och begär ersättning för allt som blivit förstört pga detta som matta, andra komponenter mm.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flancen
från Sverige till Kurdistan på 5 sidor:)

<3

någonting man stör sig på i Sverige är när man ibland får läsa att rektorer på några skolor förbjudit folk från att bära trekronor tröjor och andra tröjor med svenska symboler på, för "invandrar barnen känner sig illa till mods" eller liknande anledning, vad säger ni som hänger är i tråden om sådant?

Det är strukturell rasism mot urbefolkningen brukar jag hävda för att använda sig av pkspråk ;).

Isf kan vi lika gärna införa skoluniform så alla ser likadana ut och ingen blir irriterad på någonting. Alla går runt och är glada och hjälpsamma. Achmed får låna en mobil av sin kompis Kalle som sen får tillbaks den utan problem.

Ähhh så funkar det ju inte för åsikter sitter inte i kläderna utan hos individen men få insnöade rektorer kämpandes om en plats på pktronen att fatta det idag är som att sälja sand till Saharaöknens urbefolkning!

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Halogen
Jag vet. Dock tror jag inte att det ligger någon större konspiration bakom dessa icke-existerande siffror utan mer jordnära skäl. Och det betyder inte heller att Lektor Jansson och hans svammel ska tas för något annat än just svammel bara för att någon officiell siffra inte finns.

Vilka skäl kan finnas till att man inte tillsätter en utredning före 2010? Kan det vara så att det är val 2010? Kan det vara så att man vill inte ge SD gratis ammunition till valdebatten?

Ang lektor Jansson och hans svammel så det enda jag vet är att en post i hans uträkningar ska vara dubbelbokförd men om man halverar hans uträkning så bör man hamna på en rimlig siffra för kostnaderna som då hamnar på ca: 130 miljarder.

Om inte du har nån annan siffra att visa?

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Halogen
Jag visste att Jansson skulle komma upp förr eller senare... Fakta: Janssons siffror har samma akademiska värde som "Mitt sommarlov" av Wilmer i klass 4b eftersom Jansson (av ganska uppenbara skäl) underlåtit att peer reviewa sitt arbete och sedan gett ut det på sitt egna förlag. Jansson har fått en hel del skit för detta, givetvis. Välj en annan källa är du snäll.

Finns ingen annan källa för det finns inga officiella beräkningar på hur mycket invandringen kostar Sverige så det är ju därför som Gunnar Sandelin, journalist, socionom och tidigare pressombudsman på Bris kräver i en tidningsartikel på http://www.dn.se/opinion/debatt/jou...DEA3A0D3583D6C0 att regeringen genast bör utreda hur mycket de människor som kommit hit kostar i offentliga utgifter och tillför i skatteintäkter. Att ett samhälle faller sönder på grund av en alltför stor invandring gagnar ingen.

Men tystnaden i maktens korridorer på Rosenbad är kompakt av nån anledning

Men om du vet nån källa som har tagit upp hur det står till med invandringens nettokostnad så varsågod posta gärna den länken här. (Hint) Du lär inte hitta nån

Av olirc

Re: Min externa hdd stänger inte av sig tillsammans med datorn.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av satanas
Hur kommer det sig att vissa externa hårddiskar stänger av sig tillsammans med datorn och andra gör det inte?

Jag har 2st externa hårddiskar, 1 Mybook & 1 Trekstor Sungoo lan.
Min Mybook stänger av och sätter på sig med datorn utan problem, dock är det inte alls så med min Trekstor, den måste jag själv trycka på knappen för att stänga av och sätta på.
Det kan vara värt att nämna om jag stänger av strömmen bak på min PSU då stänger också min Trekstor av sig. Det är som att så länge den får spänning via USB porten så är den på.

Då min Trekstor står lite avigt är detta ganska jobbigt.

Nån som vet om det finns en lösning på detta?

Tack på förhand.

En sån här http://www.jordklok.se/show_product.asp?artnr=KG101 kan nog lösa ditt problem då den bryter strömmen till slavuttaget då masteruttaget inte har nån last.

Av olirc
Citat:

Ursprungligen inskrivet av djonn
Ja, det är självklart att man kan ifrågasätta varför staten inte tillsätter vissa utredningar, men det betyder inte ovillkorligen att invandringen är en förlustaffär. Det betyder inte heller att den genererar vinst. Om du däremot kommer med ett påstående om att invandringen är en nettoförlust, då får du underbygga det med något annat än konspirationer. Det finns till och med forskning som stöder ditt påstående. Varför hänvisar du inte till den?

Du ska alltid vara skeptisk till folk som tror att fakta är någonting man drar ur röven, oavsett om det talar för din ståndpunkt eller mot den.

Bo Södersten indikerade redan 2003 att invandringen kostade 50 miljarder/år se http://www.bgf.nu/kostnader/bs.html

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_61728.svd säger Lars Jansson
universitetslektor i företagsekonomi att invandringens kostnader är uppe i 267 miljarder vilket låter väldigt högt men även hälften är enligt min mening för mycket!

Gunnar Sandelin, journalist, socionom och tidigare pressombudsman på Bris kräver i en tidningsartikel på http://www.dn.se/opinion/debatt/journalisterna-morklagger-san... att regeringen genast bör utreda hur mycket de människor som kommit hit kostar i offentliga utgifter och tillför i skatteintäkter. Att ett samhälle faller sönder på grund av en alltför stor invandring gagnar ingen.

Men tystnaden i maktens korridorer på Rosenbad är kompakt av nån anledning