Inlägg

Inlägg som Purren har skrivit i forumet
Av Purren

Hur vet kan man med säkerhet ta reda på om det är trasigt?

Hur kan man med säkerhet bekräfta att ett moderkort, respektive ett nätagg är trasigt?

För tillfället så klarar nätaggregatet följande saker

*Fläktarna kommer igång
*CD-romsläsaren går att trycka in och ut
*Hårddisken varvar upp
*Lampan på moderkortet lyser
*Powerlampan lyser

men jag får tyvärr ingen bild.

Jag försökte även koppla in ett annat nätagg, och starta upp datorn då, men med liknande resultat. Dock vill jag inte lita på detta helt, eftersom jag använde en adapter för ATX kontakten, 24->20pin, och jag vet inte om spelreglerna kanske förändras.

Av Purren

Det är det jag inte har, tyvärr, de enda andra datorerna jag har i huset är av gammal modell med 20 pins atx kontakt, och agget i fråga har 24 pinnar. Har visserligen en adapter men den omvandlar bara 20->24 inte tvärtom.

Om jag mäter spänningarna med en multimeter, ger det svar nog?

Av Purren

Trasigt nätaggregat?

Är det något av det här som säger 100% att nätaggregatet inte är trasigt?

*Fläktarna kommer igång
*CD-romsläsaren går att trycka in och ut
*Hårddisken varvar upp
*Lampan på moderkortet lyser
*Powerlampan lyser

Det jag undrar alltså är, om alla dessa saker sker på min dator, kan jag med säkerhet utesluta att agget inte är trasigt?

Anledningen till att jag undrar är att jag inte får någon bild, och jag måste veta vilken del som är trasig så jag ska skicka tillbaka den till datorbutiken.

Edit: Finns det något ytterligare jag kan göra för att bekräfta att det inte är trasigt?

Av Purren

Kortslutning genom USBn?

Tjena.

Jag tror jag råkade bränna något i datorn igårnatt. Trött som jag var, försökte jag pilla fel ände av en usbsladd in i porten och då slocknade datorn och sen dess vägrar den starta upp på normalt vis; den startar och power-lampan lyser starkt och fint, enheterna varvar upp, men det syns inget på skärmen, och man hör inte att den kommer fram till det fina windows-uppstart ljudet. Personligen tycker jag att ett så avancerat moderkort borde ha något sorts skydd mot kortslutningar i externa enheter, men det tyckte visst inte moderkortet.

Jag skulle uppskatta lite hjälp med att försöka säkerställa vilken del av hårdvaran som har dött på mig, samt om det går att fixa på något vis eller om det bara är att beställa nytt.

Och ni kan väl gärna berätta om ni tror det går att ta på garantin, grejerna är inte mer än sex månader gamla.

Edit: För att tillägga lite information. Led-lampan på moderkortet lyser även när datorn är Soft-off, dvs, så länge strömbrytaren inte är av lyser den.
Om det var nätagget som rykt, då skulle ingenting ha startat eller hur?

Edit2: Nu testat att koppla bort all utrustning, och sen koppla till endast grafikkortet. Oförändrat. Fläktarna varvar upp, men mer än så märker man inte av. Märker även nu att knappen inte trycker igång datorn varje gång, utan ibland varvar fläktarna bara upp medan man håller knappen intryckt. Kan det vara agget som dött?

Har ett Neo HE 430, lika gammal som resten av prylarna i burken.

Av Purren

frifraktfrifraktfrifrakt! tillbaka!

Personligen så betyder den fria frakten att jag oftare väljer dustin framför andra butiker, även irl butiker, typ webhallen, bara för att det är så bekvämt.

Av Purren

RAID0 Prestandavinst

Går RAID0 mycket snabbare än ett vanligt upplagt system för den vanliga användaren? Vad har ni haft för erfarenheter inom området?

Av Purren

Det är nog ett tag kvar innan det kommer en uppföljare. Antagligen iallafall till Våren/Sommaren 2007.

Av Purren

Tack för svaret!

Jag har det inställt på Custom EQ med inställningarna +4, +3, +1, +2, +3, detta är den inställning som funkar bäst för mig, men ljudet är ändå väldigt "platt". Lite svårt att beskriva ljud, men det känns inte riktigt som att jag kan ta ut en detalj av ljudet utan allt bara smälter samman. Den bästa beskrivningen jag kan ge är att istället för att slå på en tangent i taget (på ett piano t.ex.), så slår den på tio stycken samtidigt.

Tycker det är konstigt med tanke på att man hypat upp det så mycket att det ska vara så bra ljud i denna mp3 spelare. Mina Cresyn E630SN lär knappast vara idealverktyget för att lyssna efter med, men jag får samma resultat när jag kopplar in den till datorhögtalarna.

Någon ide?

Av Purren

Kort förlängningssladd

Går det att köpa en kortförlängningssladd till sina hörlurar? Brukar vanligtvis ha spelaren hängandes runt halsen, men vill ogärna göra detta när jag är och träna. Sladden räcker dock inte hela vägen ner till fickan, varför jag behöver en kortare förlängningssladd. Hittar endast sladdar på 1,8m vilket är alldeles för mycket. Om någon tipsar om en förlängningssladd på 0,7m vore det bra.

Av Purren

iriver e10 dåligt ljud?

Försökte posta detta på irivers egna forum, men det går typ inte eftersom det buggar sönder.

Häromdagen kopplade jag in min mp3 spelare till mina högtalare. Tyckte ljudet lät väldigt platt och tänkte att det kanske var en fråga om att ljudet var mycket högre så eventuella imperfektioner i ljudet skulle väl komma fram tydligare.

Kopplade sedan in en iPod nano och det lät plötsligt mycket bättre. Mycket mer "3d".

Så ska det väl ändå inte vara? Man har ju blivit matad med att e10an ska vara bland det bästa i ljudväg och har knappast hört speciellt mycket liknande om nanon. Är det någon EQ-preset jag bör aktivera för "3d-ljudet" jag tänker på?

Av Purren

Ingen av oss har brandväggar, och rutan där det står "Tillåt att jag ansluter direkt till mina kontakter när jag skickar meddelanden msn" är grå.

Jag tror dessutom inte grejerna går igenom MSNs servrar, skulle innebära en sån stor påfrestning, speciellt när grejerna ändå går hyfsat snabbt iallafall.

Av Purren

Filöverföringshastighet i MSN

Har ett problem med filöverföringshastigheten i MSN. Min ADSL lina som kommer från BBB maxar ut på ungefär 1mb/s, men när jag tar emot filer över msn så blir det högst typ 100-150KB/s.

Jag tankar från någon med 100/10, som jag kan maxa ifrån med t.ex. DC. Har ingen annan hårdvara inkopplad förutom modemet man fick av BBB, och Windows brandväggen är avstängd.

Tips?

Av Purren

Vänteläge

Går det att få ett program att startas automatiskt när man hoppar ut ur vänteläge?

Av Purren

Ah, gött. Började tro att det var något fel på min hårdvara.

Av Purren

"NOT CONVERGENT IN SQR05" fel i SuperPI

Jag håller på att testa att köra fläkten på cpun på en riktigt låg hastighet för att se hur det fungerar. Funkar prima när jag t.ex. surfar osv, men jag vill även se hur hett det skulle bli när den faktiskt får arbeta.

Eftersom jag har en AMD X2 4200+ tänkte jag starta 2 instanser av SuperPI så att hela processorn får arbeta, dock kan jag inte köra båda samtidigt då jag får
"NOT CONVERGENT IN SQR05" när jag har igång båda. Jag kan köra en felfritt. Det är när båda är igång som det där dyker upp.

Vad händer och vad ska jag göra åt saken?

Jag har inte klockat processorn och SpeedFan visar en hastighet på runt 50 grader. Kan det vara så att det blir för varmt?

Av Purren

Fan vad najs. Funkade! Tack!

Av Purren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MugiMugi
Testat att bara använda 1 kärna ?

Hur gör jag det?

Edit: Om det inte var tydligt nog handlar detta om Unreal Tournament 1, alltså det äldsta i serien.

Av Purren

Unreal Tournament

Har köpt en ny dator, innehållandes en AMD Dual core samt ett 7600GT grafikkort. Eftersom jag gillar oldschool spelen mycket bättre, försökte jag starta igång Unreal Tournament, men inte då!

Det vill inte fungera. Känns som att det går alldeles för snabbt. Liknar lite speedhack, går skitsnabbt 3-4 sek, sen går det i vanlig hastighet, sen skitsnabbt igen, etc etc.

Några ideer?

Edit:

Testat både D3D och Software Rendering, samt att stänga av/sätta på vsync och stängt av precaching.

Av Purren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bredband
Det var oxå det jag tyckte, nu när jag har Scythe MINE 1000 så är det tyst.

Hur tyst? Och är det en produkt du rekommenderar?

Av Purren

Näe, det där verkar overkill för något jag inte använder speciellt ofta.

Men kan någon förklara för mig vad Creative menar med "hörlursjacket"? Är det denna frontaudioslot?