Inlägg

Inlägg som lassekongo83 har skrivit i forumet
Av lassekongo83

[löst] Webextension: Hur länka inställningar från options.js till content.js?

Jag håller på att skriva mig ett litet webbläsartillägg, men har kört fast när det kommer till att få mina inställningar till att faktiskt göra något.

Min options.js:

// Saves options to extensionApi.storage function save_options() { const testOne = document.getElementById('test1').checked; const testTwo = document.getElementById('test2').checked; browser.storage.sync.set({ testOne: testOne, testTwo: testTwo }); } // Restores select box and checkbox state using the preferences function restore_options() { browser.storage.sync.get({ testOne: true, testTwo: true }, function(items) { document.getElementById('test1').checked = items.testOne; document.getElementById('test2').checked = items.testTwo; }); } document.addEventListener('DOMContentLoaded', function () { restore_options(); document.getElementById("test1").addEventListener('click', save_options); document.getElementById("test2").addEventListener('click', save_options); });

Den fungerar som det ska. Men nu vill jag faktiskt få mina checkboxar att aktivera/inaktivera ett par content scripts (inställningar) till webbsidan jag valt i min manifest.json:

"content_scripts": [ { "matches": ["https://*.youtube.com/*"], "js": ["content.js"] } ]

Min content.js:

// aktivera denna om checkbox test1 är checked (function() { alert("Test 1 aktiverat"); })(); // aktivera denna om checkbox test2 är checked (function() { console.log("Test 2 aktiverat"); })();

Hur gör jag så att mina checkboxar länkar till dessa två och aktiverar/avaktiverar dem?

---

EDIT: Löste det med detta i content.js:

function testEtt(){ browser.storage.sync.get({ testOne: true }, function(settings) { if (true === settings.testOne) { alert("Test 1 aktiverat"); } else { // Gör inget } }); } browser.storage.onChanged.addListener(testEtt); testEtt();

Av lassekongo83
Skrivet av anon309108:

men med adblock och noscript addons

Använd uBlock Origin istället. Tar mindre minne än Adblock. Sen behöver du heller inte använda NoScript.

Av lassekongo83

Se upp för Nano Defender (Logga ut från konton och byt lösenord.)

Om ni har/hade några av dessa webbläsartillägg installerade mellan 7-20 okt 2020: https://github.com/partridge-tech/chris-blog/tree/uas/_conten...

Då kan det vara på tiden till att logga ut från dessa sidor: https://github.com/jspenguin2017/Snippets/issues/5 (och även byta lösenord för att vara helt säker)

Edit: Folk har rapporterat att man bör logga ut från alla sessioner på följande sidor:
- Instagram
- Facebook
- Twitch
- GitHub
- Battle.net
(Kanske även några fler.)

Dessa tillägg har tydligen blivit sålda till några turkiska Instagram-likes-säljare.

Detta gäller enbart om ni hade tilläggen installerade i Chrome, Chromium, Edge, Opera, Vivaldi eller Brave (eller annan Chromium-fork).

Av lassekongo83
Av lassekongo83

Somliga föredrar malt kaffe, men jag föredrar hackat.

Av lassekongo83

@NettoEnergi: Blir du av med den om du lägger till detta under "Mina filter" i uBlock Origins inställningar?

nsk.se##+js(nostif, f.parentNode.removeChild(f), 100)

Av lassekongo83

@bärplockaren: uBlock Origin Extra gör inget på YouTube. Den är bara användbar på dessa sidor.

Av lassekongo83

Se om det finns nån lösning här: https://www.reddit.com/r/uBlockOrigin/comments/ht4o9h/youtube...

Spelar nog ingen roll om du använder någon annan annonsblockerare. Adblock Plus har vad jag kan se inga filter som skiljer sig från någon annan blockerare. Se helt enkelt till att alla filter är uppdaterade, speciellt EasyList och uBlock Filters.

Av lassekongo83

"Svara" borde lägga till en länk till inlägget som svarades istället för att tas bort.

Av lassekongo83
Skrivet av Findecanor:

klaring jag hört om varför Youtube blivit slöare är att det skulle ha blivit mer aggressiv mot ad-blockers. Youtube skulle testa många filmer på något sätt tills en oblockad går igenom ... Vet inte om det stämmer.

Jag vet att dom testar nya annonslösningar på vissa inloggade användare. Ingen som skriver annonsblockeringsfilter har fått dessa annonser ännu vad jag vet. (Inklusive mig). Att det sen ska påverka prestandan till det sämre tror jag inte stämmer. Polymer designen som YouTube använder är segt skräp helt enkelt.

Uppdaterade nyligen mitt webbläsartillägg till att också fixa den trasiga video infon så att den går att expandera i den gamla layouten. Får kanske se över hur jag signerar ett Firefox-tillägg också, då den lösningen jag länkade till i det förra inlägget inte fungerar längre, då de har tagit bort stöd för custom user agent i about:config.

Av lassekongo83

Jag gjorde en liten extension till Chromium-webbläsare som återställer non-polymer YouTube design. (För tillfället i alla fall.) Kanske inte dröjer länge innan det slutar att fungera, eller att saker på sidan slutar att fungera som de ska. Lärde mig lite saker under tiden jag slösade tid med den i alla fall.

Firefox-användare behöver inte någon extension (finns dock många extensions som kan ändra user-agent till Googlebot.) - https://www.howtogeek.com/113439/how-to-change-your-browsers-...

Av lassekongo83

Har du uppdaterat dina filter? uBO Inställningar > Filterlistor > Rensa alla cachar > Uppdatera nu

Får du reklam om du loggar ut från ditt konto?

Får du reklam om du öppnar videos i en ny flik, och inte om du öppnar videon med ett direkt klick?

Av lassekongo83

På tal om telemetri. Ubuntu har också sånt, men den är inte lika krånglig att få bort som det är i Windows.

# Tar bort Ubuntus telemetri sudo apt purge ubuntu-report popularity-contest apport whoopsie # ubuntu-report # sänder info om din PC och program till Canonical # popularity-contest # rapporterar dina installerade paket till Canonical # apport # genererar kraschrapporter # whoopsie # daemon som sänder rapporter från apport till Canonical # Avaktivera motd-news sudo sed -i "s/ENABLED=1/ENABLED=0/" /etc/default/motd-news

Av lassekongo83

@TaunyTiger: Ser du reklam om du är utloggad från ditt konto?
Om du inte gör det, så kan det vara så att Google A/B-testar något nytt på ditt konto.

Om du använder uBlock Origin, så kan du prova detta filtret:

youtube.com##+js(json-prune, playerResponse.adPlacements playerResponse.playerAds adPlacements playerAds)

Om du även ser reklam när du är utloggad, så prova med att avaktivera andra webbläsartillägg du har installerade. Det kan vara så att ett av dina tillägg skapar någon konflikt (eller har köpts upp av någon skum tredje part).

Skrivet av 13ers3rk:

Anti-Adblock Killer

Den har inte uppdaterats på 4 år. Den löser inga problem i dagsläget. (Kan potentiellt skapa mer problem istället.)

Använder du uBlock Origin och:
1. ser anti-adblocks (som låser sidan) på någon internationell sida så kan du rapportera det till uAssets.
2. ser anti-adblocks eller reklam på någon svensk sida så kan du rapportera det till mig.

Av lassekongo83

Är det inte så att videon pausas när du klickar på den? Ett dubbelclick registreras som paus+play och sen helskärm. Händer samma sak om du klickar på helskärmsikonen nere i högra hörnet?

Av lassekongo83

Installerade det i en virtuell maskin för att testa lite. Verkar fungera utan några buggar eller krascher hittills.

Jag gillar verkligen inte snap. snap-store tar ju 200MB+ i minne hela tiden. Startup tiden verkar också vara under all kritik med snapd service aktiverad. Körde sudo apt autoremove --purge snapd för att plocka bort snap då det inte är något jag använder. Märkte av en betydligt behagligare startup-tid efteråt. Min hårddisk som min virtuella maskin är installerad på blev också tystare. Installerar hellre vissa av dessa appar med flatpak istället. (Så som steam, inkscape, vlc med mera.)

Av lassekongo83

Firefox och Vivaldi.

@Irre: Opera är kinesiskt, inte norskt.

Av lassekongo83

@mr_c: Om du använder Windows. Högerklicka på genvägsikonen och välj egenskaper. I fältet "mål" lägg in ett mellanslag i slutet och klistra in: --disable-gpu

Av lassekongo83

Vilka inställningar och filter kör du med i din annonsblockerare? URL till nån sida du inte kan komma åt?
Om det är Firefox du kör med. Är blockering av "fingerprinting" aktiverat i inställningarna? Alternativt privacy.resistFingerprinting i about:config. Avaktivera den i så fall och kolla om det fungerar.

Av lassekongo83

Är DRM aktiverat i inställningarna?

Om ni kör Ubuntu, har ni alla codecs installerade? (ubuntu-restricted-extras)