Inlägg

Inlägg som pizzamonstret har skrivit i forumet
Av pizzamonstret
Citat:

Samma problem här... när jag stängde av den trådlösa funktionen helt och hållet fungerar modemet stabilt och inga omstarter hittills! NAT är påslaget. Hoppas detta även korrigeras vid nästa uppdatering COMHEM, tack....... /marc

Jag stängde faktiskt bara av NAT för att prova om det blev stabilare. Kan säga att jag är hur nöjd som helst över det beslutet. Tredje dagen jag kör utan nu och jag har nyttjat linan oerhört mycket för att testa, och den har inte lagt av en enda gång. Får hoppas det håller i sig helt enkelt.

En annan sak jag tänkte på nu när mina fyra datorer har externa IPn. Hur fungerar det med att nå varandra inom det lokala nätverket? Går jag in under nätverksplatserna i Win7 så verkar det vara lite slumpmässigt om jag kommer åt datorerna eller inte. Ungefär som att dom kommer och går. Trodde först inte att man skulle kunna se dom alls, just med tanke på att alla låg med externt IP, men så var inte riktigt fallet.

Streamar en del material från ett par datorer till min HTPC, via XBMC. När jag klickar mig in på mina utdelade mappar så är det bara ibland man kommer åt dom.

Aldrig haft problemet med att inte komma åt datorerna i nätverket innan jag stängde av NAT.

Någon som kanske har några tips & trix?

Av pizzamonstret
Citat:

Har du NAT på eller av?

Det skulle jag givetvis skrivit. Har det påslaget faktiskt. Kanske borde testa stänga av det. Versionen är även den nya skiten, 3.9.21.9.mp1.V0026

Av pizzamonstret

Någon annan som upplever problem så som att internetanslutningen dör helt efter en/två timmars hårt användande av linan? Undrade först vad det var, men har nu lagt märke till att det händer varje gång jag börjar utnyttja linan lite extra.

Enda sättet att få tillbaka anslutningen är att starta om modemet.

Kan det vara så jävligt att modemet på något vis är kasst eller eventuellt något vajsing i stationen här på gården?

Av pizzamonstret

Jag har precis samma problem med korrupta filer. Så snack om trasiga modem är inte på frågan. Senaste uppdateringen är en synd och bör straffas hårt och länge.

Även om inte Comhem själva utvecklar uppdateringarna så bör kunder med problem få kompensation för onödigt lidande. Sånt här ska testas innan det lanseras, inte skicka ut någon jävla beta-skit-uppdatering som fördärvar. USCH! :'(

NAT är påslaget för övrigt.

Av pizzamonstret

Uppdaterade mjukvaran i modemet i eftermiddags. Gick väl till synes ganska smärtfritt. Har under kvällen tappat kontakten med nätet 9 gånger. Har vart så illa att jag fått dra ur sladden till modemet varje gång för att det ska komma tillbaka.

Om detta är en tillfällighet eller inte, det vet jag inte. Men att det händer just efter en uppdatering känns lite väl konstigt, speciellt eftersom modemet hade vart igång i 45+ dagar utan problem.

Av pizzamonstret

Nu när telejacks-leverantörerna har gått om och förbi, och börjat erbjuda sina kunder högre upload än vad Comhem gör i sitt nät så tycker Jag personligen att saker och ting bör snabbas på en aning. 10Mbit uppströms är i klenaste laget, även för de personer som inte sysslar med illegal fildelning till vardags.

Chop-Chop, lansera nu en tidig julklapp åt oss uppströms-tokiga nördar

Av pizzamonstret
Citat:

hej comhem, väntar fortfarande på svar på förra posten, uppskattar verkligen om vad exakt gäller vid uppgradering, om man har bindningstid kvar.
http://www.sweclockers.com/forum/14-...l#post11294281

När jag uppgraderade från 24/10 till 100/10 när tjänsten var ny så hade jag fortfarande 7 månaders bindningstid kvar. Comhem plussade helt enkelt på 12 månaders bindningstid på mina befintliga 7 månader. Då fick jag modem och hela köret för 1:-