Inlägg

Inlägg som Printscreen har skrivit i forumet
Av Printscreen
Skrivet av folke123:

Hej!

Vad är vinsten med den jämfört med den jag länkade? (Efter som den är mer än dubbelt så dyr)

Skrivet av BigElla:

Varför ska man inte köpa något med DisplayLink?
Sorry ifall jag hijackar tråden lite.
Jag sitter dessvärre i samma båt. Jag har en MacBook Pro 16" 2023 M2 Pro och har dessvärre stora irritations moment av anledningen:

Jag har Philips Momentum 32" 4K som stödjer 144Hz och en Billig Samsung 32" som klarar 60Hz.
Min problematik är att kopplar jag direkt mot datorn tar det en jäkla tid tills skärmen ens vaknar upp och då refererar jag till Philipsen. Misstänker att de är något USB C problematik med Apple generellt.

Så jag köpte av min vän en Docka för 300 kr (DOCK190EUZ) från Targus. Visst kopplar den ihop båda skärmarna fint och skärmen startar ganska omedelbart men ÄVEN om jag sitter på 120Hz på ena skärmen och den andra 60Hz så känns det som 30Hz. Färgerna blir dessvärre inte heller så särskilt motiverande. Jag vet inte hur jag ska göra för att hitta en vettig docka som kan koppla flera skärmar och inte tappa kvalitet på bild och bibehålla prestandan.

Mitt andra citat förklarar varför. Dell gör "ol' reliable" grejer som bara funkar. Att jaga hundringar kommer sluta med att du sliter ditt hår. Jag har själv en sån här Dell Thunderbolt efter att ha testat billiga skitgrejer.

Man kan sitta och hacka och trixa, men i slutändan är det skönt att bara köra sann plug'n'play.

Av Printscreen

Jag hade inte köpt nån Aliexpressgrej på amazon, utan snarare kört på något kvalitativt. Vad sägs om en Dell thunderbolt-docka

Av Printscreen
Skrivet av Laxpudding:

UB8xx för mer funktioner runt bildprocessning, särskilt HDR-nivåer och HDR->SDR-konvertering om det är önskvärt. UB9000 är mer för ljudegenskaperna och konstruktionen om man vill slippa den blanka plasten.

Med ljudegenskaperna, vad menas då? Processar själva spelaren ljudet? Jag vill ju gärna att min receiver gör det jobbet, eller vill jag inte det?

Samma med HDR-nivåer, är det inte hårdkodat i skivan, och sen upp till min TV att lösa hur det visas?

Av Printscreen

Ingen inställning vad jag känner till. Det som treesize och liknande gör är ju en relativt tung operation som tar tid att göra. Windows kan ju inte sitta och göra det varje gång du går in i en folder, då blir nog bläddrandet rätt segt

Av Printscreen
Skrivet av saigon:

Alternativt en Series x. Bättre pris, spontant mer välbyggd, tystare och snyggare i tv-bänken.

Edit: Däremot kan ju PS5 rent krast vara en bättre bluray-spelare, det låter jag vara osagt

PS5 stödjer inte Dolby Vision för bluray, bara för spel. Kanske inte en dealbreaker, men värt att ha i åtanke.

Av Printscreen
Skrivet av napahlm:

Oj, vad vissa scener inte har åldrats bra...

Vilka scener då?

Av Printscreen

Shit, nästan full pott, den tar vi jul på, skål!

Av Printscreen

Krånglar du inte en massa nu bara för att spela CS och wow? En modern M2 eller M3 macbook klarar ju de titlarna galant (med crossover). Och att köpa en intel-mac känns lite smådumt med tanke på att Apple har övergivit intel och gått helt över till hemmasnickrade arm-processorer.

Det behövs pro eller max-varianter av macarna för att ha mer än en extern skärm, tänk på det, men kan en Apple Silicon-mac vara ett alternativ för dig?

Är EGPU ens "löst" idag? Jag har använt det för något år sen och fick battlefield 1 att lira i sjysst (120) fps på en extern skärm, men det är massa strul runt omkring som gör att det inte riktigt blev en bra lösning

Av Printscreen

Vad ska du göra? Spela spel eller kolla film? För film hade jag laddat hem appen "Dolby Access" så att du får ordentligt Atmos-ljud till din receiver. Man startar appen, aktiverar Atmos, och väljer sen rätt "Spatial Sound" inne i Windows.

Jag har en LG OLed och en X4700H, så nästan samma setup

Köp också en ordentlig 8K-kabel (Ultra High Speed) som krävs för 4K 120hz, HDR, VRR och allt sånt. Den ska in i porten för 8K på receivern.

Har du fler frågor så skjut på! Har kört min Denon i nästan två år med TVn och ett 3080.

Ajuste, med Windows 11 blev HDR bra i desktop-läge, så det kan du lämna påslaget i Windows. Dubbelkolla i nvidia control panel så du har 10bit färg också, det kan defaulta till rätt risiga inställningar.

Av Printscreen

Helt ny Volvo S90 T8 ultimate med all utrustning som går att få. Helt underbar.

https://i.imgur.io/O4AbA6C_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&fide...

Av Printscreen

Därför att Xboxen startar på 10sek genom att man startar handkontrollen, sen är jag inne i mitt spel ytterligare 10 sekunder senare. Quick resume är helt underbart.

Grafikmässigt går man ned ett snäpp jämfört med mitt 3080 , men Forza Horizon 5 rullar på i 60 fps med fin grafik ändå.

Min dator är inkopplad i TVn, men det är liksom meckigare att dra igång ett spel på datorn än vad det är på Xboxen, och när man mest sitter med handkontroll på en OLED så spelar det ingen större roll...

Plus att xboxen hanterar Dolby Atmos bättre än datorn.

Lathet, helt enkelt!

Av Printscreen

Vem tar över på att komma med alla ordvitsar? Minns att jag blev helt förbluffad redan bland dina första artiklar hur kul språket var! Du kommer saknas Noelia!

Av Printscreen

När jag är osäker brukar jag hoppa in på någon stabil återförsäljares hemsida, gå till kategorin och sortera på "mest sålda", det brukar ge en fingervisning.

Webhallen t.ex.: https://www.webhallen.com/se/category/9245-Batteripack-Powerb...

Där leder en Andersson för 199kr, så där har nog kunderna fokuserat på pris. Straxt därefter ligger en Anker Powercore, som säkert säljer på att det är Anker, och att den kan leverera 100 watt.

100 watt är ju inte något som en iphone 11 kräver, då den snabbladdas mellan 18 och 22 watt (enligt google), men du kanske vill framtidssäkra?

Av Printscreen
Skrivet av Greenapple123:

Jo jag känner mig hyffsat säker med 2FA, problemet med att anmäla är att han är rysk... han predikar om wagner och att vi i Sverige kommer få lida så en anmälning leder nog till inget. om inte SÄPO är intresserad...

Hur kommunicerar ni? Blocka på samtliga plattformar, då brukar dom tröttna, och det blir inget mer än så.

Av Printscreen

Hur då inte fullscreen? Hur ser det ut?

Av Printscreen
Av Printscreen
Skrivet av flashen:

Jösses, hur hittas inte detta innan dom går live?

Ähh ship it to prod and we fix the bugs there

Det fanns nog tekniker som skrivit 17 jiras om problemet, men management tänker väl bara "äh, det är ingen som märker något, skicka den till labbet bara".

Av Printscreen
Av Printscreen

Så, när jag får det här på min iphone, kommer det funka rakt ur lådan med farsgubben som har en Samsung Galaxy S23? Behöver han göra något på android-sidan?

Av Printscreen

Det blir ju inte en bra 1:1 pixelmappning, så jag undviker att köra spel i 1440p på min LG. Jag kör hellre 4K och lite DLSS eller dra ner på inställningarna.

DOCK så märks det inte fullt lika mycket i racingspel. När jag kör CP2077 ser det ganska risigt ut, men i PCars2 så är det ändå rätt ok.