Inlägg

Inlägg som Printscreen har skrivit i forumet
Av Printscreen

Eve Online? Skillsen går upp över tid, så man levlar även när man är offline. Så ingen *kan* levla ifrån bara för att man sitter mer vid datorn.

(Börja inte spela eve, det är en hemsk drog, och känd inkörsport till Excel)

Av Printscreen

Jaha, man behövde "riktigt" premium för att få prova på, jag som bara har Premium Lite får inte testa. Lite är ju asvärt, men riktiga premium håller jag mig från

Av Printscreen
Skrivet av Clasito:

Lagen tar väl ändå inte hänsyn till när en produkt släpptes? Om den inte gör det känns det rimligt att byta till USB C på årets modell då Apple brukar ha kvar 2 år gamla modeller i sin butik.

Jag tolkar det som nya produkter, dvs att man kan sälja en modell med annan dum proprietär kontakt om den marknadfördes t.ex. under 2023. Jag är dock bara en dum användare, inte jurist

Från https://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20220930IPR...:

"By the end of 2024, all mobile phones, tablets and cameras sold in the EU will have to be equipped with a USB Type-C charging port."
...
"Regardless of their manufacturer, all new mobile phones , tablets, digital cameras, headphones and headsets, handheld videogame consoles and portable speakers, e-readers, keyboards, mice, portable navigation systems, earbuds and laptops that are rechargeable via a wired cable, operating with a power delivery of up to 100 Watts, will have to be equipped with a USB Type-C port."
(Min fetning för förtydligande) Frågan är då vad "new" är för något. Ny på marknaden, eller oöppnad kartong?

Av Printscreen

Har du börjat i rätt ände? Du är redan nere och roddar i routerns QoS-lägen, men kan det vara så enkelt att CMORE-tjänsten bara går segt när det är bästa sändningstid?

Har du kompisar som har liknande problem i ditt område? Ta med appleTVn till en kompis och streama samma program vid ungefär sammatidpunkt, där hade jag börjat iaf

Av Printscreen
Skrivet av Cooling23:

Kommer iPhone äntligen få USBC detta året är min största fråga.

Jag sticker ut hakan och säger att jag tror det blir på typ iphone 17. Lagen träder i kraft December 2024, så då hinner ju Apple både få ut iphone 15 och 16.

Av Printscreen

Bang for the buck vet jag inte, men Logitech G915 TKL är ju såklart bäst (inte alls för att jag har ett, jag looovar att det är helt objektivt)

Av Printscreen
Skrivet av acer92:

Okej! Hur är andra spel då? Har du testat iracing, dirt rally, ac osv? ACC är inte mitt favoritspel direkt och jag har läst att VR funkar rätt så dåligt i det.

Har inte testat iracing, vill inte fastna

AC funkar smidigt, har mest kört ensam på Nurburgring dock, så... stor bana, få bilar?

Dirt Rally 2.0 är helt horribelt för mig, jag får spela på low/medium, medans på en 4K-skärm är det allt maxat som gäller. Men vilken otrolig känsla det är första gången du åker över ett hopp i VR, hjärnan blir HELT lurad och du tror att du lyfter IRL också. Även att lägga i backen (man kör ju ner i diket ibland) är en konstig känsla, hjärnan tror verkligen att kroppen förflyttas, trots att man sitter still i stolen

Av Printscreen

Jag har kört en del VR med ett HP Reverb G2, och mitt 3080 räcker inte alltid till i t.ex. ACC. Jag kanske är kinkig och vägrar ställa ned via upplösningsskalaren i steam.

Mitt headset har typ exakt samma upplösning som Oculus Quest 3, men kör bara 90hz istället för Oculusens 120, så kanske att ett 3080ti blir svettigt om det är många bilar runt dig.

Av Printscreen

LG oled är ju självklar.

Av Printscreen

Tror det blir många "nostalgi-röster" här, dvs folk kommer rösta på det operativsystemet dom körde när dom växte upp och introducerades till gaming.

Jag röstade 11, nyast är bäst.

Av Printscreen

Det som är kvar att testa är väl att prova en annan dator. Dom där kontrollerna kanske bara är "slut", dom måste väl vara lastgamla vid det här laget?

Av Printscreen

Jag sökte på c++ current time milliseconds och det verkar som att det går

Av Printscreen
Skrivet av Rixxz:

Om han går över till Linux så kommer han fortsätta få både säkerhets och funktionsuppdateringar, ja

Vilken linuxdist har säkerhetspatchar i 8år?

Edit: det var några stycken faktiskt. Ubuntu har 10 år. Imponerande!

Av Printscreen

Var den lite enkel idag?

#ShikakuOfTheDay #HARD230714
⏱️ 00:02:41
https://shikakuofthe.day

Av Printscreen
Skrivet av Rixxz:

Jo, men varför ska man riva ut fullt fungerande hårdvara när alternativet är att helt enkelt installera ett annat modernt och säkert OS, som tillåter dig använda datorn för samma ändamål som innan, väldigt slösaktigt.

Windows 10 har end of life oktober 2025, då är processorn nästan 8 år gammal. Får du säkerhetsuppdateringar för *någonting* som är 8 år gammalt? Inte ens Apple gör ju det med sina iphones...

Man måste inte köra W11 för någonting i dag, tror jag?

Av Printscreen
Skrivet av Joppis:

Det kommer ju finnas kvar. Bara inte förvalt. De dokument som skrivits med Calibri kommer ju fortfarande öppnas upp med det. Och så är det ju inte svårt att själv ändra tillbaka till Calibri som förvalt typsnitt

Jo sant, men när ett så stort företag som Microsoft byter, kommer det effektivt betyda döden för calibri. Apple dödade ju floppyn, kan man säga

Av Printscreen
Skrivet av Hubertus:

lägga pengar på en dator som klarar Windows 11

Vadå, en processor som släpptes för 6 år sen är väl inte ohemult avlägset? Kom igen

Av Printscreen

RIP Calibri

Jag har alltid tyckt att det ser så cleant ut. Har dock inte testat Aptos

Av Printscreen
Skrivet av Spelkritik:

Har tänkt på det själv faktiskt, är nog något jag kommer lägga till snart

Ja då hände "snart" då, tack och bock

Av Printscreen

Jösses vad jag hade svårt med dagens

#ShikakuOfTheDay #HARD230713
⏱️ 00:09:18
https://shikakuofthe.day