Inlägg

Inlägg som PhatCat har skrivit i forumet
Av PhatCat

Pff, det där är väl inget speciellt? Lite väl mycket "köpt artikel" över det där tycker jag. Finns andra som har mycket bättre erbjudanden än så. Hittade denna t.ex. med hjälp av lite sökande:

http://www.datorshopen.se/?&prod=415

Där har faktiskt inte Komplett-datorn mycket att säga emot i min ärliga mening.

Av PhatCat

Tråkiga nyheter, har faktiskt varit nöjd med mitt LanParty NF2Ultra i snart 4 år nu trots att det konstant har buggat loss.. bränt 4 bioschip på det och fått det utbytt 2 gånger, och än idag jävlas det genom att datorn oförklarligen låser sig lite då och då.. misstänker även att den har grillat en Barton för mig för några månader sedan.. men ändå är det en slags kärlek till det kortet, jag menar titta bara på det.. vilken annan tillverkare har lika heta kort både prestandamässigt och utseendemässigt? en förlust för entusiastmarknaden om pionjärerna lägger ner IMO.

Av PhatCat

Ser ju bra ut, förutom lysepärorna.. som om inte D-ledarna på tidiga DFI LanParty-korten var jobbiga >_<

Tja ser väl möjligheten att den där LCDn kan bli rätt så användbar när det kommer till felsökning om den används på rätt sätt. Eller så är det i sann Fatal1ty-anda utseendet som vinner och det ska vara så mycket ljus och flash som det bara går

Av PhatCat

morkizgubben, ta det lungt nu sitt o dreggla över din nya burk istället

Av PhatCat

Precis, inte bara jag som tycker att det ser kalt ut alltså

Av PhatCat

Man vet aldrig, men det verkar vara en kanonlappis, nästan så man själv blir sugen på att byta ut min vattenvana Dell Inspiron 5100 Importera från UK kanske?

Av PhatCat

Tänkte sticka in med en liten fråga här... Vad är den reella skillnaden mellan R350 och R360-kärnan när det gäller att flasha om till XT-BIOS? Jag har ett Sapphire 128Mb med R360-kärna och Hynix-minnen (enligt märkning antingen 2,2 eller 2,8ns, vet inte riktigt vilket som är vilket). Bekräftat dessutom då jag bytte kylning på den häromveckan. Om någon som är lite mer hemma på området kanske kan peka mig i rätt riktning om var jag kan hitta en BIOS till det vore jag tacksam...

Av PhatCat

Nu ska vi se hur min lilla historia ser ut..

Början 2003:
MSI K7T Turbo (socket A, VIA KT133A)
Det bästa moderkortet jag någonsin har haft vill jag påstå. Hade det ca 2 år och aldrig någonsin hade jag problem med det. Det led visst av någon sjukdom som gjorde att kondingarna runt processor och dylikt svällde upp och började läcka lite. Dog till slut av att jag, den klantröv som jag är, råkade slå av en resistorbrygga strax norr om processorn vilket på grund av bristande uppmärksamhet även ledde till en ganska grillad 1800+-processor. (som den inte var varm nog sedan innan...)

Fördelar:
* Stabilt
* Ganska mycket extra lull-lull (för sin tid, t.ex. två extra IDE-kanaler)

Nackdelar:
* Bristande kvalitet på kondensatorer (uppenbarligen)
* Komponenterna sitter för löst...

Mitten 2003:
Soltek SL75-FRN2-L (socket A, nForce 2)
Ett av de bättre moderkorten jag haft faktiskt. Förutom den coola guldfärgen (pimpin') på PCB:t var den sparsamt utrustad. nForce2-chipset var av budgetmodell och därmed likaså ljudkortet, vilket gav en hel del "chipmunk"-effekt i spel etc. Kortet överklockade ganska dåligt, men det kan också bero på mina übersnabba 333mhz TwinMos originalminnen jag hade för tillfället...

Fördelar:
* Snabbt och stabilt
* Snygg färg...

Nackdelar:
* Väldigt mycket basic-variant
* Jag gjorde misstaget att sälja det...

Början 2004:
DFI LanParty NFII Ultra B (socket A, nForce 2 Ultra 400 MCP-T)
Det är vid det här laget jag börjar få rysnngar i kroppen.. jag hade fått goda erfarenheter av nForce2 med Soltek-kortet och jag hade hört att LanParty-korten i stort sett var det häftigaste man kunde få tag på... efter mycket letande kom jag över ett sådant och problemen började direkt..
Utan överklockning eller dylikt hade jag inte stabilitet för fem öre. Datorn hängde sig 2-3 minuter efter start och ibland lade ljud, nätverk och USB av medan resterande delar av systemet tickade på som vanligt. Dock var det bara att reboota datorn en eller två gånger så var den stabil nog för ett par dygns gaming. I oktober 2004 förvärrades problemen; nu var jag tvungen att nolla BIOS för att överhuvud taget kunna boota. Sen var den ju inte nåt under av instabilitet heller. Eftersom den butik där jag köpt kortet gått i konkurs och ägaren var spårlöst försvunnen sökte jag mig direkt till generalagenten i Sverige, PCB. Frid och fröjd, jag fick skickat upp kortet och efter ett par veckor av abstinens kom så ett annat kort tillbaka. Efter inspektioner tänke jag bara "vad i hel..."... kortet såg ut som det hade brunnit nästan. Svartflammigt överallt. Sen satt det nån ghettofix nere runt BIOS-chippet, en brun kort liten kabel som byglade ena sidan av en resistor och ena benet på en MOSFET. Dessutom var kortet mycket äldre än det jag hade innan. Jaja tänkte jag, det är väl inte hela världen.. och det hade det inte varit heller, om det inte hade varit för att problemen likförbannat kvarstod! Jag har vid det här laget bytt allt ett par gånger om; processor, minne, nätaggregat, grafikkort, t.om. chassi bara ifall det bodde onda andar i det eller något. Fortsatt strul. Så igårkväll hängde sig lortet och vill efter det inte boota igen. Tack för det! Jag hann inte ens försöka testa dess "utmärkta" överklockningsegenskaper...

Fördelar:
* Cool färg...
* Mycket, med betoning på MYCKET, lull-lull

Nackdelar:
* Mycket dålig/ojämn kvalitet på korten.
* Långsam RMA (förmodligen på grund av bristande rutiner)
* Mycket, med betoning på FÖR mycket, lull-lull

Slutet 2004:
MSI KT6V-LSR (Socket A, VIA KT600)
Detta kortet köpte jag och använde medan DFI-kortet var iväg på retur. Det fungerade väl skapligt, inte ett under av prestanda direkt men det fungerade och var stabilt (!). Hann inte köra några direkta prestandatester men skillnaden mellan detta kort och DFI-kortet (när det fungerade under lyckliga stunder) var enorm. Sålde kortet igen så fort jag fick tillbaka DFI-kortet.

Fördelar:
* Bra pris
* Lagom mycket features

Nackdelar:
* Prestanda

Vad har framtiden i sin lilla påse då? Eftersom jag nu står utan stationär dator hastigt och lustigt blir det uppgradering till AMD64 asap. Beställning går iväg ikväll på ett MSI K8N Neo2 Platinum-54G, förhoppningsvis skall det följa de erfarenheter jag har av MSI och ge mig både prestanda och stabilitet. Bytet kostar mig allt vad jag äger och har i kontanter men det kostar ju att ligga på topp...

Förresten, någon som är intresserad av ett DFI LanParty NF2 Ultra B när det kommer tillbaka från RMA...?

Av PhatCat

Ti4200 helt klart!

Har ett sådant.. testade en gång ett 5200 bara för skojs skull och jag instämmer med flertalet ovan; Ti kortet är mer än dubbelt så bra!

Helt sjukt... Undrar då hur Ti;et står sig mot ATI:s motsvarigheter i samma prisklass...

Av PhatCat

Kvittar kanske, de är väl likvärdiga antar jag. Kör själv NEC ND-1300A, funkar helt perfekt!

Av PhatCat

Min NEC ND-1300A funkar alldeles utmärkt, har inte hunnit testa mer än 2-3 skivor men de har funkat bra allesamman, inga missljud alls med CDex. Inte tokiga prestanda på brännaren heller.

Av PhatCat

Jag har samma brännare, dock vit, samma firmware. Också Princo-skivor. Måste vara programmet, jag har dock bara provat bränna i Nero och det fungerar finfint. Kolla om det finns nyare versioner av det andra brännarprogrammet och/eller installera om det. Kolla inställningarna för progget också för all del!

Av PhatCat

Antingen har hårddisken kastat in handduken, eller så är de felbyglade. Byta kabeln/kablarna, kolla så att alla kontakter sitter i som de ska.

Av PhatCat

Glöm inte NEC ND-1300A, ca 1200 på datorbutiken.com och bränner alla format du kan hitta (förrutom DVD-RAM). Fick min för två veckor sedan. Uppgradera bara till den senaste firmwaren (busenkelt med ett windowsprogram som sköter allting själv) så funkar den kanon, bara att rekommendera!

Av PhatCat

i865G mot i875P

Har en liten kort fråga bara. Vad är skillnaden i prestanda (om någon) mellan i865G och i875P chipsen? Jag vet spec på båda, undrar nu om någon har hört om eller kanske erfarat någon skillnad mellan de båda?

Jag tänker inte på något speciellt moderkort, bara chipsen i allmänhet.

Av PhatCat

Funderar på ett sånt Hercules Prophet 9800SE AIW som några ovan har provat på... hur är kortet prestandamässigt även om modden inte lyckas då? är det bättre än t.ex. 9600(pro) i alla fall?

förresten, lite offtopic och lite noobfråga men iaf.. hur kan man köra både 3Dmark01 och 03? måste ju installera DX9 för att köra med 03:an men kan inte köra med DX9 i 01... tacksam för svar på den!

Av PhatCat

Beslutssvårigheter (gfx)

Jag är i begrepp att sälja min dator.. trött på den, ska bygga ihop ett Intel-system istället för omväxlings skull.

Saken är nu den att den enda punkten jag är osäker på med mitt nya system är grafikkortet. Jag nu kör med ett GF4 Ti4200 64Mb 4xAGP som funkar skitfint, kan köra 1280x1024 på högsta detaljnivån i alla nya spel (dock ej Halo för att programmerarna suger)(och om någon tvivlar på mig så kan jag gladeligen bevisa). Jag är helnöjd med det, men nu är jag så illa tvungen att byta... Det börjar som bekant sina med GF4:or ute på marknaden..

Så, jag undrar om någon skulle vilja tala för eller mot något av grafikkorten GeForce FX 5600 eller Radeon 9600 (Pro).

Går det förresten att "mjukmodda" ett 9600 till ett 9600 Pro som med 9800:orna? Bara en liten tanke...

Jag har (för tillfället) en ganska stram budget och systemet jag ska bygga in det i är en CFI Barebone (inga negativa kommentarer om denna tack!) så det ser inte ut som det blir något bättre. Eventuellt kanske det kommer se ljusare ut i plånboken så man kanske införskaffar ett 9800 i någon smak, men efter lite avskräckande poster längre ner så är det kanske bäst att hålla sig till ett gammalt hederligt GF4 Ti4800...

Note: sig stämmer nog inte, orkar inte kolla eller ändra.. men den är inte betydande i sammanhanget!

Av PhatCat

Lyckades få ut datan. Den var uppdelad i två partitioner, en med windows och sånt trams på och en med dokument, musik o sånt på. den som innehöll systemet kunde jag komma åt, men så fort jag försökte skriva till den (eller så fort windows fick för sig att den skulle skriva till den), så låste den sig. den andra partitionen kunde jag inte ens komma åt i windows, hittade dock ett ypperligt bra program vid namn File Scavenger som inte bara hittade mina filer utan fick tillbaka dem i urspringsskick. sen lekte jag bara runt med den skadade disken lite och tog bort partitionerna, skapade en stor. Det sista livstecknet var att när jag försökte formatera denna stora partition låste sig datorn och vid omstarten hittade inte ens BIOS hårddisken.

Jaja, det är retur på den. Jag upptäckte att den bara var tre månader gammal, så den kommer jag gladeligen returnera dit jag köpte den!

Och bli nu inte rädda för Maxtor bara för det, en polare till mig hade tydligen haft exakt samma problem med en WD, dock så satte han bara på fet kylning på den sen funkade den ett tag till...

Enk: hjälper det tro att lägga den i frysen? kanske ska göra det när den är igång för bäst verkan...

//Betydligt lugnare PhatCat

Av PhatCat

Rasad maxtor, finns det hopp?

Jaha, då har man råkat ut för sitt första hårddiskras... en sex månader och en dag gammal Maxtor DiamondMax Plus 9 120Gb 8Mb cache... Den började helt plötsligt starta och stanna hela tiden, ungefär som om man ryckte ut och satte i strömkabeln hela tiden.. jag har isolerat felet till att vara den disk jag har som primär disk (läs: har all data som jag sedan inte har backup på). Nu är det så att jag har en disk till, exakt likadan fast tre månader nyare. Den lever och är pigg (i ca. tre månader till...) så den installerar jag operativsystem på.

Tanken är sedan att, för att kunna få ut datan, koppla in den andra som slave och sedan sakta men säkert kopiera ut informationen från den skadade disken. Det är ca 3 gig som jag absolut MÅSTE ha ut från den, dvs ovärderliga dokument, bilder och webdesign som jag har åstadkommigt under de senaste tio åren.

Disken roterar fortfarande och när jag testade sista gången innan jag plockade ur den så kunde jag ladda windows från den, dock låste sig datorn sedan med en ständigt lysande hdd-lampa.

Någon som är bekant med fenomenet och kanske kan ge mig några tips hur jag ska göra för att få ut informationen från den skadade disken?

Tacksam för snabba svar, disken ska efter data recovery till retur direkt så man kan få tillbaks den innan jul kanske.

Ni kan tro att här har ni en som är noga med backup i fortsättningen...

//Mycket desperat och deprimerad PhatCat.

Av PhatCat

Har två stycken 120Gb DM9-diskar. Knäpptysta bägge två, både idle och när de arbetar.

AMSet fungerar inte på nyare Maxtor-diskar, har provat. Den hittar inte ens disken. Hade nämnligen en Maxtor 80Gb innan som jag använde AMSet på med lyckat resultat, när jag hade den ena av 120:na tillsammans med den gamla så hittade programmet bara 80:an.

Skruva fast diskarna för kung och fosterland i chassit, det brukar hjäpa för mig iaf.