Inlägg

Inlägg som ah! Bubble gum har skrivit i forumet
Av ah! Bubble gum

Jag väntar ivrigt och spänt på http://www.sweclockers.com/nyhet/16181-asus-forbereder-vg248q...

"Kommer vid årsskiftet."

Av ah! Bubble gum

Jag tackar så otroligt för svaren, fick en hel del intressanta tips! Gillar!

Av ah! Bubble gum

Kan man flytta Win 8 till annan partition?

För att ta det kort - kan man flytta en Windows 8-uppgradering från XP till annan partition (eller egentligen till SSDn) när installationen är klar eller kan man göra en ren installation av den nyckeln man får då man köper uppgraderingen, om man nu får någon?

För att ta det lite längre - jag har byggt ihop ett AsRock Extreme4 med en Samsung 840 SSD. Planen var att installera Vista för att direkt koppla upp sig mot nätet och uppgradera till Windows 8. Det har gått käpprätt åt helvete, har lagt ned åtta timmar på att försöka få drivrutinsproblemet löst. Asrock-kortet hanterar tydligen inte Vista alltför bra. Så utan nätåtkomst med Vista tänkte jag att det får väl bli att installera XP och uppgradera därifrån, men vid installationen får jag blåskärm med felmeddelande 0000000x7 (tror antalet nollor är rätt), i vilket fall verkar det vara kört att köra den vägen med.

I all frustration kom jag på den briljanta idén att ta en gammal raptordisk, ha XP eller Vista på den för att sedan uppgradera till Windows 8. Men väl när uppgraderingen är gjord vill jag ju självfallet ha Windows 8 på den magiska SSDn. Då till den slutgiltliga miljonfrågan, är detta en metod som går att köra? Kan jag installera Win XP eller Vista på en HDD, uppgradera till Win 8 och sedan flytta Win 8 till en SSD eller på något vis lösa så jag får Windows 8 på "rätt" disk?

Tacksam för svar.

Av ah! Bubble gum

Kan ljudkortet vila mot processorfläkten?

Hej! Håller på att montera ihop en dator, men har stött på något bekymmer. Först och främst, jag har ett Asrock Extreme4 med en Noctua NH-D14. Då denna fläkten är hyffsat stor blockerar den mer eller mindre första PCI-E-platsen.

Klicka på bilden för att förstora

Jag skulle vilja stoppa in ett externt ljudkort samt två stycken grafikkort som vardera tar upp två kortplatser, därför stryker vi den nedersta PCI-E-platsen. Så kort fråga, hur ska jag lösa problemet med att få in ljudkortet? Det går, men det kommer ligga snett och stöta emot fläktflänsen. Går det att köra så?

Några tankar?

Av ah! Bubble gum

Om du fått bekräftelse på att försäkring är tecknad, skall det gälla från den dagen.

Bolaget kan bakåtdatera försäkringen, men det krävs en riktigt vettig motivering samt att bolaget gjort fel själva. Vilket de gjort.

Av ah! Bubble gum

Har vi fler synpunkter på detta?

Av ah! Bubble gum

Nu finns 7970 ghz vapor på kompletts rea, pris 3399:-

Skulle vara mycket vänligt att höra av er, ni som sitter med crossfirelösningar med detta kort. Hur har ni löst värmeproblemen, vad har ni gjort?

Av ah! Bubble gum

Slänger in en tanke här, har någon erfarenhet om hur varmt i lådan det bör med 2x Sapphire Radeon 7970 GHz, alltså i en crossfirelösning?

Korten tar ju upp 2,5 kortplatser. Kan räkna på att köra med Fractal R4, med en sidofläkt.

Av ah! Bubble gum

Jag tror också på 44!

Av ah! Bubble gum

Drummer cat!

Av ah! Bubble gum

Det där med nytt vapen i spel, vad kom ni på?

Min fantasi begränsade mig till ett impulsvapen (som en kort stöt, inte plötslig idé), som vid träff får motståndaren att auto-avfyra alla kvarvarande skott i sitt magasin. Motståndaren kan under tiden som påverkad av impulsen inte byta vapen innan en omladdning har skett.

Genom auto-avfyrningen ges motståndaren möjlighet att försvara sig, samtidigt som attackeraren ges ett glapp på 1-2 sekunder (eller 10 om tuuugnt vapen ) att kunna förnedra motståndaren på bästa sätt!

Av ah! Bubble gum

Det nalkas inköp och just nu ligger dubbla Gigabyte 7970 Ghz i täten. Som jag har förstått det är kortet ett rent 2-slots-kort i jämförelse till Sapphire 7970 Ghz som ska ta upp 2,5 slots. Jag är rädd att det hela ska bli för varmt och trångt att köra på Sapphire med Asrock Extreme4, då tidigare postare haft ett annat moderkort.

Tror ni att detta är en bättre lösning, d.v.s. att köra Gigabyte istället för Sapphire?

Av ah! Bubble gum
Skrivet av Heskeytime:

Enda skillnaden mellan ghz och vanliga är höjda frekvenser, resten är exakt samma.

Menas det att man kan förvänta sig endast någon enstaka grad temperaturhöjning och någon dB över resultaten som behandlar Gigabyte 7970 OC?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ah! Bubble gum

Det är lurigt det här. Har hittat informativa och pålitliga recensioner om asus- och sapphirekorten, men ingenting om Gigabyte 7970 Ghz Edition.

Finns det någon recension för Gigabyte Ghz? Har jag missat den, dvs är jag dålig på att googla eller görs det under annat namn i utlandet? Tack för all hjälp.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ah! Bubble gum

Temperatur, ett kort, öppet system:

http://www.legitreviews.com/images/reviews/2068/temps.jpg

Ljudnivå, ett kort, öppet system:

http://www.legitreviews.com/images/reviews/2068/noise.jpg

Uppskattar verkligen att du skriver hur många fläktar du har, om än jag inte vet mer än just "att du har dem".

Det är just bara det att jag är orolig över hur varmt det kommer att bli i lådan, vill inte att datorn ska extraknäcka som ugn när gratängen står i och man försöker hitta plats åt de ugnsgrillade tomaterna. Att extrafläktar behövs, det är nog bara att konstatera utan tvekan.

Just chassifläktar har jag väldigt dålig koll på, finns det någon speciell modell därifrån som kan passa mitt ändamål utan att låta alltför mycket?

Av ah! Bubble gum

Crossfire med 7970 - vilka?

Jag har planerat att köra crossfire och står nu i begrepp till att inhandla två stycken 7970 till ändamålet. Det jag funderar på är vilka versioner jag ska köpa för att få ett system med bra kylning och med låg ljudnivå. Moderkortet är ett Asrock Extreme 4: https://www.inet.se/produkt/1902224/asrock-z77-extreme4-atx i ett Fractal Design R4.

Enskilt vinner givetvis Asus Matrix Platinum, men detta tar upp tre kortplatser vilket jag befarar skulle bli väldigt trångt, om det ens skulle vara möjligt. Jag har tänkt mig en dubbeluppsättning av någon av dessa:
http://www.komplett.se/k/kcp.aspx?sku=742804&sku=763976&sku=7...

Har läst mig till att referensdesign hade varit bra, då luften slungas ut på baksidan istället för inuti chassit. Jag önskar däremot något kraftfullare än ett sådant och kan tänka mig att köpa någon eller några extra 120mm/ 140mm-fläktar till chassit om det är nödvändigt för att få bra luftcirkulation.

Har vi några förslag?

Av ah! Bubble gum

Ta en titt på tråden http://www.sweclockers.com/forum/126-radeon/1160413-micro-stu...

Med det sagt är inte microstuttering längre ett större bekymmer, men jag har för mig att x79 och 7970 inte går väl hand i hand. Har inga belägg för det, men det känns som det är något jag snappat upp som lagt sig i bakhuvudet.

Av ah! Bubble gum

http://www.komplett.se/k/kcp.aspx?sku=763976&sku=763979&sku=7...

Saknas eventuellt Asus DC2T i listan. Jag står inför samma val som dig, vet inte heller vilket 7970-kort jag ska välja. Jag tror att länken visar de "bästa" korten, men skulle likväl som dig höra vidare om varför man ska välja det ena kortet över det andra. Vi får hoppas att det finns någon som kan hjälpa till

Av ah! Bubble gum

Låter högintressant för en som står i begrepp att köpa nytt. Får nog göra lite efterforskningar på dessa, eller finns det rentav någon som har handlat dessa redan? Skulle uppskatta om någon erfaren fläktfanatiker gjorde en enklare subjektiv bedömning om dessa fläktar avseende kylning och ljudnivå.

Av ah! Bubble gum

Eftersom du menar på att du släppt ämnet känns det inte speciellt relevant att fortsätta skriva, men om du ändå skulle sitta där och smygläsa rekommenderar jag att provar på följande:

Uppdatera dina drivrutiner till den senast stabila releasen (12.10)
- Fungerar inte detta för dig kan du prova på 12.11 beta 7

Läs igenom tråden http://www.sweclockers.com/forum/126-radeon/1160413-micro-stu...