Inlägg

Inlägg som ah! Bubble gum har skrivit i forumet
Av ah! Bubble gum

Inte för att vara sån, men det är helt fantastiskt hur du lyckas undvika att skriva ut om du kör SLI (nvidia) eller Crossfire (AMD). Det har nyligen släppts uppdateringar till både nvidia-kort och AMD-kort, vilket kör du?

Det är alltid en fördel att skriva ut vad man har för hårdvara, det blir enklare att ge tips och eventuellt presentera en lösning. Har du möjligen sökt något på tillverkarens hemsida?

Av ah! Bubble gum
Skrivet av Henke420:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2548407/2012-11-17

Mitt förslag. Det finns en ljudkrets integrerad på moderkortet, du kanske inte visste detta.

Det här har jag sett ett antal gånger, men aldrig funnit någon förklaring till. Varför "XFX Radeon HD7970 3072MB Dual Fan" istället för en ghz-kort, eller vad som helst annat? Varför är det så att just XFX Dual Fan är så rekommenderad i forumet?

Av ah! Bubble gum

Detta är nog i rent informationssyfte, men frågar man inte får man inget veta

Om vi tar detta kortet, som jag nästan börjar bli lite intresserad av, funderar jag på om det skulle få plats att klämma fast två stycken sådana här Gigabyte GTX 680 4GB i/ på det moderkortet jag valt i tidigare konfigurationen http://www.inet.se/kundvagn/visa/2535798/november

Hur får man reda på hur många slots ett grafikkort tar upp?

Om detta nu skulle vara möjligt, får jag plats med något annat som kräver PCI-plats, till exempel nätverkskort eller ljudkort? Nätverkskort förstår jag finns integrerat i moderkortet, men ljudkort skulle jag vilja köra ett separat.

Av ah! Bubble gum

I appreciate your input!

En tanke som slog precis slog mig, har alla (moderna) spel godtyckligt stöd för SLI/ Crossfire? Det som hade varit ännu mer intressant att veta är om stödet för flertalet grafikkort skiljer sig mellan märkena, alltså finns det spel som stödjer SLI men inte Crossfire eller vice versa?

Av ah! Bubble gum

Novembers speldator. Budget ~ 15 000 kronor.

Här sitter jag kvar i det föråldrade med Windows XP, DQ6, E6850 och en 19-tums CRT. Jag känner att det blivit dags att uppgradera så man faktiskt kan få spela den tid man tillbringar vid datorn.

Jag söker en konfiguration med inriktning speldator. Jag har en premilinär budget på 15 000 exkl. skärm och operativsystem, som kan utökas vid behov. Jag är inte den som uppdragerar datorn med jämna mellanrum, utan vill gärna köpa så bra som det går nu och klamra mig fast vid detta i några år framöver. Jag lägger gärna en extra slant på att få ned ljudnivån, samt att skaffa mig bättre överklockningsmöjligheter. Här är vad jag tänkt mig:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2535798/november

Chassit, DVD-brännaren, CPU, SSD, HDD känns för mig som givna val.

Moderkortet, minnen, CPU-fläkt har jag i pricip valt baserat på rekommendationer.

Grafikkortet och nätaggregatet är dessvärre större frågetecken med, men jag sammanfattar hur jag tänkt.

Jag förstår att det skiljer några fps hit eller dit baserat på vilket spel man spelar, men enligt recensioner och tester har jag dragit slutsatsen att 7970 GHZ Edition och ett GTX 680 presterar ungefär likvärdigt i dag. Jag har alltid kört med nvidiakort men kan inte längre bortse ifrån att AMD-kortet är närmare 800-1000 kronor billigare. Jag har dessutom funderat på att skaffa mig två 7970 för Crossfire, något som varit uteslutet tidigare då micro-stuttering varit ett ordentligt problem. Nätaggregatet kan tyckas overkill, men jag suktar efter någon slags kvalitetskänsla och att man bör kunna använda det även i framtiden.

Frågor:

  • Kan jag i framtiden köra Crossfire på valt moderkort med valt grafikkort?

  • Finns det någon annan version av 7970 som kan passa mig bättre?

  • Borde jag köpa någon eller några extra 140mm-fläktar till chassit? I så fall ber jag ödmjukast om tips inom den kategorin.

Övriga synpunkter från er kunskapsbank mottages varmt, så ska det få bli ett köp här i dagarna.

Av ah! Bubble gum

Ice climbers!

Denna då?

http://i44.tinypic.com/11uchlt.jpg

Av ah! Bubble gum

Dubbelklicka på knappen, håll fingret på ikonerna och nudda krysset för att "stänga av" en app. De ligger alltid passiva i bakgrunden annars.

Något som drar väldigt mycket batterikraft är om telefonen får söka efter 3G-nät, hittar och ansluter, tappar täckningen och tvingas söka, ansluta, tappa, söka, ansluta, tappa. Kort sagt är det inget du kan göra något åt, annat än stänga av 3G.

Av ah! Bubble gum

Spontant skulle jag be dig att se över sladdarna till grafikkortet. Du kan identifiera pipkoden om du vet vad för BIOS du har installerad.

http://www.bioscentral.com
http://www.computerhope.com/beep.htm

Av ah! Bubble gum

Hårdvaruproblem med bilden

Dagens, går igenom specsen som kan kännas nödvändiga:

19" CRT
nVidia 6800GT
En 15-pins hona -> till "en jäkla massa pins +1 bred pin på ena kanten"-adapter

Problemet grundar sig i att jag inte får någon bild på bildskärmen vid uppstart eller senare. Problemet uppstod efter att en snickare och/ eller flickvännen flyttat datorn någon meter. Känns som de föst datorn åt sidan med kontakt med golvet. I felsökningen har jag uteslutet att skärmen skulle vara trasig, den ger bild när man kopplar den via laptopen.

Jag kan tänka mig att det kan vara fel på två komponenter, antingen grafikkortet eller adaptern (finns det någon som kan berätta vad en sådan kallas, med beskrivningen i toppen, DVI->AGP eller vice versa?), att något annat skulle vara trasigt kan jag inte tänka mig. Jag har sett till att alla kablar sitter rätt anslutna i lådan. Grafikkortet har två utgångar som ser likadana och jag har även provat att byta utgång. Lådan är tömd på damm, ja nästan.

Jag söker nu tips på två frågor:
Finns det någon med erfarenhet som kan tänka sig att det skulle vara fel på någon annan komponent i systemet annat än grafikkortet eller adaptern?
Vilken väg i felsökningen skall jag nu gå, finns det något jag missat? (Kan ju tänka mig att köpa ny adapter sen låna ett annat grafikkort, men innan jag går till handling vill jag gärna kolla runt lite om någon har svar på första frågan.)

Fridens!

Av ah! Bubble gum

http://www.dustinhome.se/pd_5010382420.aspx

Slänger in H15 som ett alternativ när du väl hittat S8000 själv. S8000 är starkare på en punkt, närgräns 1 cm kontra H15 som har 7 cm närgräns i makroläget. I övrigt tekniskt bättre, marginellt (mycket marginellt) mindre kamerahus och på personligt plan ett smartare uppbyggt menysystem.

Av ah! Bubble gum
Skrivet av Lillem4n:

Nja Expert verkade riktigt okunniga. Därför jag vände mig till sweclockers kloka användare.

Vilken butik har du vänt dig till då? Skulle vara intressant att få veta.

Av ah! Bubble gum

Ta och se först och främst på en Casio H15 innan du slår till på ett köp.

Av ah! Bubble gum

Du har möjlighet att besöka närmaste Expertbutik. Överföringen kostar 149 kr per band (ifall filmen är över två timmar behövs en extra dvd vilket resulterar i +20 kr). Leveranstiden bör vara sju dagar.

Av ah! Bubble gum

42"-klassen: LG450 eller Panasonic?

Tja,

Jag är en orolig förälder till en TV på 10 år som hamnat i trotsåldern. Har sagt till honom att både växa vertikalt och minska horisontellt men han vägrar, han visar dessutom endast två-färgers text-tv. Därför ska jag mörda honom och förlätta mitt sorgearbete med en ny. Skämt åsido,

Jag har kollat på två stycken intressanta 42".
Här är LG 42LD50
Här är Panasonic TX-P42U20E

Kriterier för mig har varit 42", 5000-5500kr sen allteftersom det bästa man kan få tag på.
Jag skall inte spela på TV:n, jag kommer att se en hel del högupplöst film, serier och större sportevenemang. Vilket tycker ni vore det smartaste valet?

Tack för hjälpen

Av ah! Bubble gum

Jag vet inte hur länge jag vågar vänta på att den ska bli varm. Jag har väntat maximalt fem-åtta sekunder för att se om fläkten skulle köra igång. Men det kanske ligger i något det du säger nCredit04.

Finns det någon som kan bekräfta detta, någon som också kör på stockkylning?

Av ah! Bubble gum

Intel stockkylning

Tjoho i forumet.

Jag är nästan färdig med mitt datorbygge men ack så viktig detalj strular.
CPU-fläkten går inte igång, resten av datorn verkar fungera perfekt.

Jag har GA-DQ6, Corsair 620W och E6850 med medföljande kylning. Jag har kopplat i atx_12v_2x och 24-pin ATX-strömkabeln så resten av mobot får ström. Datorn startar men inte fläkten. Jag har inte rört sys_fan1 eller sys_fan2, inte heller pwr_fan eller nb_fan. Borde jag göra detta? Jag har då inte fått med några delar till det. Chassifläktarna går direkt in i nätagget genom molexkontakter.

Fläkten rycker till vid uppstart och när jag bryter strömmen. Jag har försökt sätta igång fläkten i rullning "manuellt" (genom att snurra på den med fingret) medan datorn varit påslagen.

Jag förstår att detta inte är något enkelt för er att sätta er in i speciellt inte över nätet, men snälla jag ber om hjälp, detta driver mig till vansinne. Har jag varit otydlig så skriv det, all hjälp uppskattas. Tack på förhand.

Av ah! Bubble gum

Har mailat db nu och med frågan om leveransdatum för DQ6.
Avvaktar svar och uppdaterar så snart som det är möjligt med responsen.

"I lager för omgående leverans"

Av ah! Bubble gum

Pontuz1972 - Samma här hos mig. Har beställt ett komplett nytt system och har väntat i cirka tre veckor redan, börjar bli smått otålig.

Av ah! Bubble gum

QuantoR: Kolla i trådskaparens signatur så ser du vad har har för moderkort

Av ah! Bubble gum

Garanti hos datorbutiken.com

Goddag!

Jag har en fundering över den garanti man kan köpa till sig när man beställer nytt system. Här är länk: http://www.datorbutiken.com/home/default.aspx?Product=GAR

Bortsätt från den livstids hårduvarusupporten har jag svårt att se vad det egentligen är man skriver upp sig för. Vore bra om detta kunde redas ut då jag för tillfället ser på alternativet som en reklamationsrätt för 1700kr (montering+garanti). Vad händer om nätaggregatet går sönder efter 1 månad, 6 månader eller 1½ år? Beskriv de olika tänkbara scenarion för mig.

Får be om ursäkt om detta skulle vara fel del att posta i, men det är den som beskriver mitt ämne bäst.

Citat:

3 års inskicksgaranti och livstids hårdvarusupport via telefon eller e-mail på datorpaket monterat och konfigurerat av datorbutiken.com.

SYSTEMGARANTI omfattar funktion på datorn som helhet under garantiperioden. Systemet får modifieras i efterhand, dock endast av fackman efter särskilt skriftligt godkännande från datorbutiken.com och endast med hårdvara köpt hos datorbutiken.com. För det fall systemet skulle öppnas och/eller modifieras av obehörig förfaller denna SYSTEMGARANTI i sin helhet och övergår i garanti på varje i systemet ingående komponent.

Allmänt om garanti:
Garanti omfattar ursprungsfel på hårdvaran - ej fel som kommer av normal förslitning, handhavandefel eller olyckshändelse eller andra liknande fall vilka normalt täcks av hemförsäkring/tilläggsförsäkring.