Inlägg

Inlägg som Lythelius har skrivit i forumet
Av Lythelius

Började jobba inom telekombranschen precis när smartphone-marknaden tog fart och minns lanseringen av Galaxy S, HTC Desire och Sony Ericsson Xperia X10. Kommer ihåg en sales-träff med representanter från Samsung som presenterade Galaxy S och Samsung Wave för oss och hade väldigt svårt att fatta tycke för Galaxy S (4 tum, herregud det var gigantiskt!), däremot tyckte jag Wave var störtskön i formatet. Men Bada, haha det var ingen höjdare...

Därefter började det intressanta med att försöka få vanligt folk att förstå att inte bara iPhone 3GS och 4-an runt hörnet var en smartphone, utan att även Android hade samma funktioner och stor potential.

Själv hoppade jag på tåget med HTC Desire.

Lämnat branschen och all hysteri sen ett par år tillbaka, och det är jag rätt glad för.

// Peter

Av Lythelius
Skrivet av THB:

Tänkte det kunde vara kul att ha en tråd där vi samlar bilder på gamla annonser.

Börjar med denna från 1983.

http://b.1339.cf/ewwriyn.jpg

G7000! Underbar bild! Var troligtvis den som lade grunden till vem jag är idag. Var i.o.f. bara 4-6 år då jag spelade på den (mitt tidigaste minne i livet är från ca 4 års åldern och den försvann i en flytt vid 6 år så där någonstans).

Minns ett spel där man sköt upp en raket som skulle fastna i en satellit tror jag samt ett där man sprang runt på en PacMan-liknande skärm och undvek 2 robotar. Man kunde gömma sig i två rum längst ner på skärmen som var "safe-house". Vill minnas att omslaget var en bild på två rånare som jagades av typ polisrobotar. Vi hade en drös spel till den konsollen/maskinen/datorn/vad-tusan-det-defineras-som.

Tack för nostalgin!

// Peter

Av Lythelius

Personliga rekommendationer på 140mm fläktar inför Black Friday

Hej kära vänner!

Planerar att investera i ett FD Define S samt 3-4st 140mm fläktar (tänker byta ut de som följer med). Har googlat och kikat runt och fått lite idéer om vilka fläktar jag bör titta efter men önskar nu få lite personlig input från era egna erfarenheter och vilka tips ni kan ge.

Fläktarna behöver inte vara supereffektiva utan räcker med att det blir ett hyffsat bra luftflöde, dock önskar jag att de är så tysta som möjligt då datorn står precis bredvid mig på skrivbordet.

Bytte nyligen fläktar i min hemmaserver (FD Define R4) och lyckades dämpa ljudet avsevärt genom att plocka bort originalfläktarna. De ersattes med 2 andra fläktar av märket Fractal Design men skulle ändå önska något tystare fläktar.

Även nyfiken på PWM men blir osäker på om man behöver ett moderkort som stöder det? Har bara 3-pins kontakter på nuvarande moderkort.

Vad rekommenderar ni utifrån egen erfarenhet?

Mvh

// Peter

Av Lythelius
Skrivet av Neeon123:

@Lythelius:
någon speciell i3a du tycker? antar man vill ha så låg TDP som möjligt?
Tror jag vill undvika skylake för att slippa DDR4 minnena o hålla nere kostnaden? =P

Inte så insatt att jag kan ge andra rekommendationer än den jag har.

// Peter

Av Lythelius
Skrivet av Neeon123:

@Lythelius:

Tack, så det räcker med i3a och ett random moderkort som passar cpun? inget mer att tänka på?

Tycker gott det räcker. Moderkortet valde jag just för att det hade 8st SATA-portar då jag ville kunna bygga ut servern med fler hårddiskar (alla portar tagna nu^^). Dock har jag inte servern kopplad med HDMI direkt till TV-n så vet inte hur bra integrerade grafikkretsen presterar vid direktuppspelning.

Har även kompletterat servern med en SSD för OS, kan dock inte direkt påstå att jag märker av någon större prestandaskillnad bortsett från att den är tystare än min tids nog kraschade HDD.

Kör själv Plex via mobil/surfplatta och Chromecast. Där märker jag stor skillnad på Chromecast 1st gen och 2nd gen och framför allt mellan mobil och surfplatta då mobilen stöder 5GHz bandet och surfplattan endast 2.4GHz, just vid tyngre filer. WiFi drivs f.ö. av ASUS RT-N56U.

// Peter

Av Lythelius

@Neeon123: Jag kör själv en Plex Media Server på hemmaservern som jag har i min signatur och det funkar klockrent utan problem. Nu har jag byggt servern med både energispar och långsiktighet i tanken så går självklart att göra det billigare.

// Peter

Av Lythelius

Användare: @xobust
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Möte
Produkt: Soundblaster Audigy SB0090 samt Soundblaster Audigy 2 ZS

Positivt: Visade sig bo på andra sidan gatan av mig så blev en väldigt
lokal affär.

Trevlig, enkel att ha att göra med och dök upp på utsatt tid. Glömde nästan
betala, men vi snackade så mycket så glömde nästan själv att ta betalt.

Negativt:

Inget att anmärka på.

Slutbetyg: 5/5

Av Lythelius

@compaq älskaren: Skickar PM.

Mvh

// Peter

Av Lythelius

@xobust: Hm, 75 kr för Soundblaster Audigy SB0090 och 200 kr för Soundblaster Audigy 2 ZS SB0350?

Mvh

// Peter

Av Lythelius

@compaq älskaren: Säg 100 kr då och då slänger jag även med CD-läsaren och Chassit?

(Du har helt rätt i att jag föreslog Trisslotten men jag har ändrat mig vid närmare eftertanke. En 100-lapp känns dock motiverat att lägga till mina lilla pool som jag hoppas kunna köpa nya datordelar för en dag.)

Mvh

// Peter

Av Lythelius

@xobust: Tack för erbjudandet, men avstår det budet.

Mvh

// Peter

Av Lythelius
Skrivet av compaq älskaren:

@Lythelius: Jag är nog fortfarande intresserad av datorn

Hej,

Jag väljer att avstå ditt bud om 30 kr/1 Trisslott då jag dels känner att det är för lågt men också har börjat få idéer för hur jag ev. kan nyttja burken om den inte blir såld. Är alltså inte desperat att sälja den, dock är den fortfarande till salu men önskar då ett mer attraktivt bud.

Ber om ursäkt för sen återkoppling, varit mkt på senaste.

Mvh

// Peter

Av Lythelius

Jag rekommenderar SBAB som bank. De håller låga räntor men erbjuder också bra sparräntor, även nu under "tuffa tider" på sparräntefronten.

Har också varit väldigt lätta att ha att göra med till skillnad från Swedbank som erbjöd oss skamligt höga räntor vid jämförelse och ICA Banken som mest kändes tjuriga och motvilliga när vi var i kontakt med dem (kan i.o.f. bara haft oturen att hamna hos fel handläggare som haft en dålig dag).

SBAB har även en bra internetbank med möjlighet att skapa flera olika sparkonton. Perfekt för en sån som jag som älskar olika konton för olika buffertar. ^^

Däremot så ska de inte vara lika lätta att kunna förhandla med som andra banker men du slipper å andra sidan byta bank och flytta över olika tjänster till dem i processen.

// Peter

Av Lythelius

@lazat: Det är taget. Har du möjlighet att svänga förbi Sollentuna och hämta upp dem? Skicka gärna ett PM om det är fortsatt intressant.

Mvh

// Peter

Av Lythelius

@compaq älskaren: 500 kr paketpris (inkl. stationära datorn)?

// Peter

Av Lythelius
Skrivet av compaq älskaren:

@Lythelius: Jag bjuder 20kr för datorn.

30 kr eller en trisslott så är den din.

// Peter

Av Lythelius

Nu får du bli förbannad på mig om du vill, men det är egentligen inte meningen att rikta det här mot dig personligen. Men jag hoppas att dom faller för om man kan vingla runt dyngrak med en kniv på sig utan påföljder så är något tokigt med lagen.

En berusad/påverkad person kan lätt tappa omdömet och hittar denne då en kniv i bakfickan kan det gå riktigt illa. Räcker ibland med en enkel konflikt för att en berusad person ska bli våldsbenägen.

Tänk dig ett scenario där du av misstag råkar tränga dig i kön vid kiosken (inte helt ovanligt hos en dyngrak) och en person vänligen ber dig ställa dig sist (något som en dyngrak kan tolka som "en gubbj*vel bad mig ställa mig sist i kön, vad fan fick han luft ifrån han ska f*n få!"). En rak höger skulle i en sån här situation kunna bli ett knivhugg.

Kanske låter drastiskt och överdrivet, men det är sådana här konflikter som uppstår och spårar ur till vardags.

// Peter

Av Lythelius

@FilosofN: Inga problem!

// Peter

Av Lythelius

@stansthlm: Ingen aning vad som kan vara rimligt. Kollade snabbt på Prisjakt och nya verkar de ligga runt 250-300 kr/st exkl frakt. Är jag ute och cyklar om jag föreslår 400 kr för samtliga?

// Peter

Av Lythelius

@FilosofN: 300 kr är mer än vad jag har liggandes i cash i förrådet som det är så godtar det budet.

Har du möjlighet att svänga förbi mig i Sollentuna och hämta armbandet?

// Peter