Inlägg

Inlägg som Torva har skrivit i forumet
Av Torva

Problem trådlöst nätverk (nätverkskort?)

har problem med mitt trådlösa nätverk. Instalerade det idag och allt gick bra och funka fint, men senare när jag stängt av datan och nu försöker ansluta till routern så hittar jag den inte. Anslutningen eller räckvidden är inte felet eftersom jag sitter precis brevid datan med min iphone och surfar utan några som hellst problem, så då är de ju bara 2 grejer som kan vara problemet:
Usb nätverkskortet som man fick till routern (dlink dwa 111) eller så är det något fel på mina inställningar i datan (kör vista). Det messt troligaste är väl att det är något knas med inställningarna då allt funkade som de skulle efter att jag gick igenom guiden hur man skulle gå tillväga med nätverkskortet men sedan stängde av datan och då helt plötsligt inte hittar routern :/ Någon här som har någon ide om vad jag kan göra åt saken?? Tacksam för svar.

Av Torva

men de måste väl gå att lösa med hdmi inkopplat, värkar väl vara vädligt konstigt annars

ingen som har ngt svar på detta? enda lösningen jag kan komma på är att byta ut kabeln till en vanlig xbox360 till vga + audio kabel isf och skippa hdmi, men då lär man väl förlora ngt rejält i bildkvalite eller? VGA är ju bara analogt också så de lär man ju bara där tappa en del..

Av Torva

Ljudutgång på Xbox360??

Har precis införskaffat ett xbox360 arcade och har införskaffat en hdmi till dvi kabel för att koppla in till datorskärmen. Men när man sedan skall sätta i den stora AV kabeln för att få ljudet kopplat till sterion så är den helt ivägen och det går ej att ha i dessa kablar i samtidigt, så nu är då frågan, Hur ska jag kunna få ljud ur lådan till sterion när jag kör bild igenom hdmi?

Av Torva

okey, då funkar de säkert:) man kan köpa en kabel som går från hdmi till vga;)

Av Torva

Koppla 2 enheter till en skärm?

Har en HP w19b skärm som har 2 st utgångar bak, en VGA utgång och en DVI-D utångå. Kan jag då koppla in min dator till DVI-D utgången samtidigt som jag har inkopplat ett x-box 360 i VGA utgången. I skärmmenyn finns det en "input select" där man har och välja på manual och digital. Kan man göra så att man bara väljer mellan dom 2 för att köra bild från xboxet eller pcn? Om inte detta funkar så, Finns det ngt annat sätt att lösa dethär på?

Av Torva

SATA hdd i XP som extern?

Jag har precis formaterat om datan (XP) ock nu när jag gjort det, lagt in drivrutiner ock sånt till moderkortet etc. så märker jag att min SATA hdd har blivit som en extern, altså jag har fått en "säker borttagning av maskinvara" i aktivitetsfältet. Detta i sig kanse itne låter som något större problem, men när jag ska synca min iPhone till iTunes får jag upp ett felmeddelande om att iTunes inte kan ansluta till iPhone-enheten pga okänt fel.
Detta tror jag beror på att hddn har blivit som en extern hdd. Hur kan jag få den att fungera som en vanlig hdd i xp? Har sökt efter detta men hittar bara folk som har problem under formateringen, vilket jag också hade, men eftersom hddn som jag instalerar operativsystemet inte är SATA så spelar detta mindre roll.

Av Torva

Fattar inte hur man skall gå till väga i routern, har en D-link Dir-301 router, hittar ej ngt om mac adresser.

Av Torva

Hur gör jag detta då?

Av Torva

Statiskt ip ändrar sig!

Mitt statiska ip ändrar sig från dag till dag av nån anledning. Detta är väldigt störande då jag använder mig av öppna portar i min router somjag måste ändra manuellt varje gång ip:t ändras. Varför blir det såhär och vad kan jag göra åt det? Min teori är att jag har en iphone som använder sig av bb lite då och då och om jag har på iphonen innan jag satt på datan så får den det primära statiska ipt och tvärt om. Kan man på ngt sätyt låsa datorn och iphonen till ett och samma statiska ip så jag slipper byta detta varenda gång jag stänger av och på datan?

Av Torva

Datan krashar vid överbelastning

Har använt mig av Vista x64 i över ett halvår utan några som hellst problem. Men så har jag formaterat om datan för 1 månad sen och la in xp, vilket jag nu ångrade och la in vista igen. Nu varenda gång vid minsta lilla överbelastning krashar datan. En blå skärm dyker upp med någon vit text som man knappt hinner läsa igenom innan datan startar om. Vad beror detta på och vad kan jag göra åt det? väldigt iriterande!

Av Torva

jo men jag fick ju kontakt med wifin men bara det att jag inte kunde komma in på sidan jag ville komma in på, då borde de väl betyda att den funkar som ap eller?

Av Torva

Inställning av Wlan

Nån som kan hjälpa mig ställa in min wifi usb nätverkskort. jag ska dela ut mitt bb från den datorn jag instalerat wifi stickan och ska dela detta till iphonen, men vet inte hur inställningarna ska vara, nån som kan hjälpa mig?? fått kontakt med iphonen 1 gång men då gick et inte att använda nätverket, antagligen för att det är felinställt, så nu skulle jag behöva hjälp med att ställa in detta då jag är totalt novis inom detta.

Av Torva

okey, hur gör jag detta då? nåt som jag ställer in i nätverksanslutningar eller?

Av Torva

Wifi usb inställningar??

Jag har skaffat mig en wifi usb sticka för att kunna dela ut mitt internet från den datan till min iphone, men fattar inte hur man ska gå tillväga, min iphone hittar inte nätverket, vad är de för inställnignar jag måste göra för att detta skall funka??HUr ser jag om jag delar ut nätverket eller inte?

Av Torva

Okey=/ känns ju jävligt surt att behöva slänga stora delar av allt man har på hddn bara för att byta operativ system

Av Torva

Formatera datan utan radera hdd??

Nu hade jag tänkt att nergradera mig från vista till xp genom en formatering, men hur gör jag detta och sparar mycket av det jag har på hddn? funkar detta och hur går jag till väga?

Av Torva
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kalle@anka
antenen är bara en förstärknings anten till en trådlösrouter, antar att din inte är det, nej den kopplas inte till en lan port, om du har fler datorer kan du ju köppa ett trådlöst kort elr usb, o låta en dator dela utt internet om du ska ha det, anars får du nog köppa en trådlös router

skulle det funka med en sånhär då menar du?

http://www.netonnet.se/item.asp?iid=81221&sid=1004164&SpaceCo...

är ute efter att dela ut nätverket till min iphone mest bara så man kan surfa på den när man känner för de.

Av Torva

Koppla in antenn i router för trådlöst nätverk?

Tänkte skaffa mig ett trådlöst nätverk hemma till min vanliga router (D-Link 604) Hur funkar då en sånhär antenn? Fungerar den så som jag tror att man kan koppla in den till en tom lan port i routern och på så sätt få ett trådlöst nätverk i hemmet? Om inte detta fungerar så som jag tror är det någon annan som har ett billigt alternativ som fixar ett trådlöst nätverk i hemmet?

http://www.netonnet.se/item.asp?iid=83294&sid=1004166&showLag...

Av Torva

Hur är det med brända filmer, vet att brända spel ej funkar men hur är de med filmerna? Funkar dom? Sen så undrar jag om det går att föra över ex. nerladdade hd filmer till ps3s hdd och se dom på det viset? eller måste man se dom via skiva? Är ju ganska meningslöst och se bluray filmer på den om det inte funkar att fixa nerladdade eftersom det inte finns några svenska filmer med den regionskoden

Av Torva

iTunes funkar ej, HJÄLP!

Laddade precis ner de nya iTunes och instalerade det, starta om datan och sen när jag försöker öppna det får jag följande medelande:
Den krävda mappen "iTunes" kan inte hittas eller skapas. Den här mappens förvalda placering är i mappen "Musik".
Har förökt skapa mappen i alla olika Musik mappar jag har men inget hjälper, vad beror detta på och hur löser jag detta?