Inlägg

Inlägg som Torva har skrivit i forumet
Av Torva

Prövade bordsfläkten nu efter att datorn krashade igen , denna gången utan att jag gjort något särskillt krävande förutom lyssna på musik. Iaf. Så värkar det inte som fläkten hjälper så mkt. Den har stått på i 20 min och ändå går inte datorn igång utan att skärmen är full av streck, altså kan det inte bero på överhettning, så vad kan då problemet vara?

Av Torva

jag lät datorn stå och kyla av sig några timmar, och efter det så fungerade allt som det ska. Men nu efter några dagar har jag märkt att den krashar såhär nästan varje gång jag sätter på en film. Låter man då datorn stå någon timma så funkar den igen. Såhär höll den på för ett halvår sen också såfort den blev överbelastad, dock utan de röda sträcken. Detta hjälpte genom att sättra i en ny fläkt. Kan det va så att datorn fortfarande år överhettad? Alla fläktar funkar, ingen värkar gått sönder. Finns dert något jag borde felsöka? Är det troligt att det är grafikkortet fortfarande som krånglar iom att den krashar när jag kollar film just, den har inte krashat under några andra omständigheter ännu.

Av Torva

dator crashat! Grafikkortet pajat?

Satt och kollade film när plötsligt skärmen blir blå och datorn crashar. När jag sen rebootar den så är skärmen streckad och vägrar starta i normal mode. Så frågan är nu, är det grafikkortet som har pajat, finns det något jag kan göra för att lösa detta? Vågar man radera grafikorts drivrutinerna och prova instalera om dom eller försämrar jag bara läget då eftersom jag bara kommer in på safemode?

Av Torva

Dela upp ljudkortets portar?

Är ute efter något program som man skulle kunna dela upp ljudkortets portar så jag kan dela det på 3 olika högtalarsystem, altså kunna koppla in 3 st separata högtalarsystem i ljudkortets frontport,bak och center port ev. någon annan port på ljudkortet (har ett Creative audigly 2 ZS) och få ut frontkanals ljud ur alla dessa. Är detta möjligt att fixa?

Av Torva

okey, men vad är de för program ja ska ta och ladda ner då om inte gparted funkar? Kan du länka till någon annan livecd som klarar av att konvertera om NTFS till FAT32?

Edit: Hittade ett klockrent program som till och med gick att använda i Vista Tog typ 5 röda sen var det klart. Använde Paragon Partition Manager v9.0 Professional om någon annan stöter på detta problemet. Hur enkelt som hellst att använda

Av Torva

GParted i Vista?

Skulle någon vänlig själ här inne kunna vägleda mig med hur man använder GParted för att göra om en extern disk på 160 gb till FAT32? Läst runt lite på forumet och vad jag förstått så skall detta vara möjligt genom detta program. Jag laddade ner programmet och körde igång det på den externa. Det stog att den la in en osynlig fil på disken som gjorde disken möjlig att "boota", Sen efter det hände inte mycket mer. Hur går man tillväga efter dethär? Provade att högerklicka/formatera.. för att kolla om de då gick att formatera den i FAT32 men icke, så nu är jag helt fast =/
Tacksam för hjälp

Av Torva

njae vilktigt och viktigt, det är väl inte direkt sånt man vill riskera att förlora heller Man kan ju säga så att chansen att riskera allt på disken för en sån grej är ju inte värd att ta

Av Torva

hehe,nä men de kommer ta sån tid att kopiera över allt till min andra hdd, eftersom ja måste bränna ut en massa först isf

Av Torva

hur får jag tag i en sånhär linux live cd då? fungerar dom på ett windows baserat operativsystem ens?
njae altså bilsterion lär nog inte klara av att formatera en disk, den måste helt enkelt vara formaterad i FAT32 med låtarna på disken innan man kopplar in den, annars så hittar den inte hddn.

Edit: Sökte runt lite här på forumet och hittade ett program som heter GParted som tydligen skall kunna göra om den till FAT32. Nu är frågan bara:
Måste jag rensa disken innan jag börjar göra om den till FAT32? Jag läste att formatet inte klarar större filer än 4gb, men om jag tar bort alla dessa å låter resten vara kvar, låter programet dessa filer ligga kvar då?

Av Torva

Formatera FAT32 eller exFAT?

Har skaffat mig en extern hdd som behöver vara formaterad i FAT32 då jag skall ha den i bilsterion. När jag kopplar in den till min data med Vista i och skall formatera den så finns inte FAT32 att välja på, Det enda som finns är NTSC och exFAT. Har detta med Vista att göra eller är det fel på hddn? Eller är det så att exFAT och FAT32 är samma?

Av Torva

värkar ju råda väldigt delade meningar ang. det här. Skulle va kul och höra om det är någon som testat de att koppla en 3,5 disk i bilen.
I mitt fall så skulle ju detta vara den smartaste lösningen eftersom jag redan har en stor disk och skulle detta inte fungera så har jag ju inte förlorat så himla mycket pengar på försöktet än om jag köper en 2.5 disk och märket att det inte fungerar alls.

edit:
Har varit i kontakt med pioneer om detta och dom sa att detta inte skulle vara några som hellst problem så länge hddn är formaterad i FAT32. Vill man sedan använda en som tar sin ström ifrån USB så skall den inte dra mer ström än 500milliamp, utöver detta kan hddn vara hur stor som hellst.

Av Torva

hm, vad jag har hört så ska inte bilSTEREONs USB klara av att driva för stora hårddiskar, utan då får man gå ner på kanse 30-40 gb för att det ska lyckas driva hddn, så det är nog ett säkrare kort att köra med en vanlig extern som kopplas till ciggarett uttaget isf

Av Torva

vad menas med det då? att det inte fungerar att ta strömmen från ciggarett uttaget så?

Av Torva

står 12v 2a på transformatorn så de borde väl gå? jag menar om det är 5 a så spelar väl intede ngn roll?

Av Torva

jo de har den, men vad ska de stå på den om detta skulle gå och lösa då? ska den transformera 230v - 12v om det funkar då?

Av Torva

200gb Extern till bilsterio?

Tänkte kolla med er om detta är en möjlighet att göra? Kan man ta en vanlig extern hdd, koppla till ciggarett-uttaget på 12v och koppla den externa enheten vidare till bilsterio med USB anslutning? Är detta möjligt att genomföra med en sånhär adapter:
http://www.netonnet.se/item.asp?iid=77486&...SectionRow1Left
altså, kan en sån sladd driva en extern hdd på 200 gb eller behöves något annat för att detta skall vara möjligt att göra?

Av Torva

okey, tack föt hjälpen. Ska prova detta omgående och kolla om det hjälper

Av Torva

nä, den är inte särskillt dammig. Har inte provat iofs att köra med öppet chassi för att se om de hjälper något, för gör de det då måste det väl bero på överhettning eller?

Av Torva

dator krashar offta ( överhettad?)

min dator krashar typ 1 gång i halvtimmen. Den helt plötsligt efter minsta lilla belastning krashar, får blåskärm där det står massa text bla. någonting memory och sedam stängs dem av och man får vänta minst en 10-15 min för att den skall starta igen. Hade detta problem förca ett halvår sedan också, då införskaffade jag en extra fläkt till burken som man kan reglera farten på, detta hjälpte då men nu när jag har den på högsta hastighet ( låter väldigt mkt i detta läge) så värkar inte detta hjälpa det minsta utan datorm kraahar ändå. Bör jag sätta in ännu en fläkt i datorn för att lösa detta eller kan problemet ligga nån annanstans?

Av Torva

Lösen för bortagning på extern hdd?

Kan jag lägga upp något lösen på en extern hdd så att man inte kan slänga något på den eller flytta och sånt? Altså jag skall koppla denna hdd med massa musik på till en annan dator så att man kan spela denna musik på datorn, men jag vill att man ska kunna skydda innehållet på den externa hddn så att inget kan slängas eller ev. flyttas på den. Går detta att lösa på ett smidigt sätt, typ ett lösenord eller någt när man vill slänga något på den? Altså det ska ju gå att använda allt på hddn med inte slänga grejer på den. Tacksam för svar