Inlägg

Inlägg som Torva har skrivit i forumet
Av Torva

kan jag göra detta utan att behöva vara rädd för att allt ska försvinna på den?

Av Torva

SATA sönder?

Min dator har nu ett tag stannat upp eller "frysigt sig". Detta har skett under ca 5 min, sen när den börjar gå igång igen har min SATA disk på 500gb (full) försvunnit från datorn och man har varit tvungen att starta om datorn för att få tillbaks den, men då har detta med att datorn stannat bara börjat igen efter 30 min eller så. Först trodde jag att det var nätaggregatet som spökade, men nu har jag märkt att detta slutar när jag kopplat ut sata disken ( har ej operativsystemet på den, utan bara löst skit). Är min sata hdd reda för att skrotas, eller finns det fortfarande hopp för den? Finns det nåt sett att felsöka den eller nåt?

Av Torva

Okey, kanse lite i det dyraste laget, hade tänkt mig något så prisvärt som möjligt, med kraven för att den skall klara av att spela höguplöst film på stor hd tv.

Av Torva

japp. Bytte ut den som satt löst till moderkortet, bytte även port som den satt i, fortfarande kvarstår problemet :/

Av Torva

Okej, tack så hemskt mycket för hjälpen, värkligen jätte trevligt av dig

Någon annan här på forumet som kan hjälpa mig med mitt problem med att just sata disken försvinner från datorn när den fryser till sig. Den fryser altså till i några minuter, sen återgår allt till det normala, bara det att sata disken har försvunnit och kommer inte tillbaks för än man startat om datorn. Värkar inte som om datorn fryser till sig när disken inte är tillgänglig heller, så nogot samanträfande måste dom ju ha

Av Torva

Köpråd bärbar dator?

Nu när min gammla stationära dator börjar bli gammal och krånglar nåt såini h#!¤%%e så tänkte jag kolla runt lite på en bärbar. Finns ju hur mycket som hellst att välja på. Kollar man runt på pricerunner så räcker det ju inte med att filtrera. Så jag tänkte kolla här lite vad det är man skall gå efter om man ska ha en dator som jag kommer att ha nästan uteslutet till surfa,musik & film (kopplad till hd tv). Spel kommer jag nog väldigt sällan spela på då jag har ett X360, men skadar väl inte att ha en någorlunda spelvänlig dator som klarar typ nya C&C. Så vad ska jag kolla efter när det gäller bärbara? Är det viktigast att ha en kraftfull proceccor eller ska jag hellre gå efter mycket ram? HDMI bak är väl nästan ett måste om man ska koppla till tv och se på högupplöst film från datan. Vilka priser borde det röra sig runt? 5k? Nu tänkte jag inte skaffa mig datorn omgående, utan kanse inom ett halvårs tid, så jag vill mest ha hjälp med vad det är man ska kolla efter när det gäller de bärbara. Tips är givetvis välkomna ändå

Av Torva

jag köpte ett Axpertec Xion 400W Version 2.20 för 299:- Orkade inte slänga iväg en beställning på ett bättre, hade tagit flera veckor innan man får skiten, så jag gick och köpte ett i affären istället. Tänker ändå byta ut datorn inom ett halvår så jag nöjde mig med det

Jag har inte kontrolerat att den sitter som den ska, den låter väldigt mycket dock, ska ta och kolla det. Den borde sitta där den ska, men det skadar ju inte att kolla

Självklart läste jag det du skrev om permanenta skador, det var de jag var rädd för, men har detta skett så måste man ju kolla upp var det har hänt så man kan åtgärda just den delen på datorn.

Tycker det är väldigt konstigt dock att sata disken försvinner, kan det bero på att kontakten sitter löst? märkte att kontakten mellan hddn och moderkortet satt väldigt löst i disken, kan det vara glapp i kabeln?

Av Torva

Nu har jag fått tummen ur och köpt mig ett nätagg, visserligen ett billigt, men ändå ett på 400w så problemet borde inte kvarstå. Bytte även ut chassifläkten för att vara på säkra sidan.
Så jag satte igång och formatera datorn än en gång och allt värkar fungera som det ska, men icke. Samma problem uppstår idag när jag startat datorn och har haft igång den en halvtimme, den fryser sig. Ser även nu att min SATA hdd som jag inte har operativsystemet på kopplas ur och den får man inte fram igen innan man startat om datorn. Vad är det jag borde felsöka denna gången? Är det moderkortet som spökar eller är det så att grafikkortet kan ha gjort sitt? Kunde nämligen inte kontrollera kondensatorerna på grafikkortet eftersom en stor kylfläns sitter över dom, får isf. skruva loss den för att kolla =/

Av Torva

Nätagg: Ace Raw Deal 520W eller Axpertec Xion 400W Version 2.20

Skall köpa ett nytt nätagg och behöver göra det ganska omgående eftersom min dator börjar krångla jävel pga förklent nätagg. Så det bästa sättet är att handla direkt i butik eftersom jag inte orkar vara utan data så läge. Därför kom jag fram till dessa 2 som värkar vara dom enda som finns inne för min budget. Nu undrar jag är någon av dessa något att skaffa?

Ace Raw Deal 520W
http://www.netonnet.se/item.asp?iid=97099

Axpertec Xion 400W Version 2.20:
http://www.netonnet.se/item.asp?iid=150471

Min dator som jag ska ha de till är följande(kanse ska tillägga att jag spelar aldrig på datorn, utan den är till för film och musik):

AMD Athlon 64 3800+, 2047 MB ram, ASUS EAH3450 256MB, 500GB SATA hd.80 GB HD

Av Torva

Kollade i datorn idag och såg att en del kondensatorer på ljudkortet och moderkortet satt lite snett och väldigt löst, ungefär som om dom spruckit på botten sidan. Är inte riktigt säker på om det beror på att dom har spruckit, men dom va så pass lösa att man lätt skulle kunna "vicka" bort dom från kortet. Är detta något att oroa sig för? detta såg jag på en kanse 4-5 st kondensatorer, kanse mer, så de behöver ju inte vara så att dom ahr spruckit. Finns det nåt enklare sett att kolla upp om dom spruckit på undersida? Utöver det så var det ingen av kondensatorerna som hade spruckit på toppen eller sidorna, tror inte heller dom var svullna.

Av Torva

fan det låter ju mindre bra det här =/ Om dom har gått sänder, felsöker jag detta genom att kolla om kondensatorerna har läckt på korten? Eller finns det något mer som bör undersökas? Hoppas värkligen inte jag behöver byta ut både moderkortet och grafikkortet. Detta förklarar ju helt klart iaf. varför mitt ljudkort slutat fungera efter ominstallationen av operativsystemet, trodde det var något fel på drivrutinderna först

Av Torva

aj då=/ Får helt enkelt ta och byta nätagget snarast, Låter nått sjukt mycket ändå så de blir väl bara skönt att slippa ljudet från fläkten på den Tack för hjälpen

Av Torva

njae den är nog rätt gammal, har inte uppdaterat den på ett tag

AMD Athlon 64 3800+, 2047 MB ram, ASUS EAH3450 256MB, 500GB SATA hd.80 GB HD

Av Torva

350 watt max står det på nätagget. märket heter Vikings ser det ut som

Av Torva

överklockat har jag inte gjort och kylarna skall sitta ordentligt eftersom jag inte varit och pillat på dom sen jag satte ihop datorn.
Nätagget borde vara tillräckligt starkt, är ju inte helt 100 på det, Kommer ihåg att jag köpte ett ganska billgt nätagg när jag byggde den, finns det nån sida som man räknar ut hur starkt nätagg man skall ha?

Av Torva

Datorn fryser sig!

Nu har min dator börjat krångla igen och jag har inte den blekaste om vad det kan vara som är fel med den. Nu är det så att datorn "fryser sig", allt stannar helt plötsligt bara och man får då starta om datorn. Provade med att formatera om hddn och instalera om Vista, men detta hjälpte inte. Grafikkortet borde vara rätt uteslutat eftersom jag bytte det gammla för ca 2 månader sen pga. att kondensatorerna på det gammla hade spruckit. Är det nån här som har någon anning om vad problemet kan bero på? Otroligt störande problem!

Av Torva

Bilder som ikoner i Vista?

Undrar lite om det går att fixa bilder som ikoner på ett bättre och snyggare sätt än det som går att fixa i vista? Är ute efter att få en hel bild som ikon istället för infikikat som det ser ut nu, skulle hellst också vilja ha dom avlånga som ett dvd-fodrals utforming eftersom det är just filmer jag ska ha i dessa mappar med tillhörande film affisch som bilder. Går det att ordna med nåt program eller nåt liknande på ett snyggt sätt, altså utan flikar och bara bilden som ikon då.

Av Torva

okey tack för tipset, väkar vara ett perfekt kort för mig. Sökte på det på prisjakt och det verkar som att det finns rätt många olika varianter av kortet med varierande priser. Spelar det nån roll vilket märke det är och tillverkare kortet är?

Av Torva

Val av grafikkort

Jag är ute efter ett grafikkort så billigt som möjligt och som lämpar sig bäst till att kopplas till full HD tv och klarar av att sända ut i HD kvalité. Jag spelar inget så de enda jag vill att de klarar är att sända ut i HD kvalité så jag kan kolla på film i HD från datorn. Så då är frågan: räcker det med ett billigt 300 kr kort för detta eller behöver man gå upp i pris för att få bra bild på en lcd 42 i full HD?

Av Torva

okey. Tack för hjälpen, va inne i datorn och försökte byta grafikkortet, men märkte att de inte passade. Kollade på kortet och märkte att 2 av de små "cylindrarna" som sitter på kortet ser ut att ha spruckit och det har läckt ut något ur toppen på dom. Antagligen är det där problemet sitter eller? Går det att rädda kortet eller är det bara att slänga och skaffa nytt?
Garantin har nog tyvär tagit slut på kortet då jag köpte det för drygt 2 år sedan (datorbutiken)