Inlägg

Inlägg som ettis har skrivit i forumet
Av ettis

60+250... 310GB totalt. Inte mycket, inte litet, precis lagom.. Lagom är bäst

Av ettis

lagt till enablebig kommandot i registret?

Av ettis

Formateringen hakat upp sig på 100%

Nytt problem då..

Håller på att formatera min 250gbare i några timmar nu men de senaste 1-2 timmarna har formateringen stått på 100% utan att något händer. hårddiskdioden lyser dock fortfarande...
Vad är det för fel??

Av ettis

Problem med installation av winxp

Tja har just köpt en ny hårddisk som jag stoppade in i min fujitsu märkesdator och bestämde mig för att formatera om allting och installera windows xp på den nya disken.
Jag bootade om datorn med min recovery skiva som följde med när jag köpte datorn och kom in i partition menyn där jag tog bort alla befintliga partitioner och la till 2st för min nya hårddisk och en för min gamla. Sedan formaterade jag alla tre men när jag skulle installera windows på en av partitionen på den nya hårddisken så fick jag problem.
När jag försöker installera windows så laddar recovery skivan in massa filer till hårddisken men när det är klart så bootar den bara om och man kommer tillbaka till partitionsrutan igen. Har försökt på alla mina 3 partitioner men får samma resultat. Jag kommer alltså aldrig vidare och hårddiskarnas utrymme krymper efter varje "loop".
Kan det bero på recovery skivan? Måste jag skaffa en ny xp skiva?

Av ettis

lol... @ DB

Av ettis

dock kostar kompletts 1000 spänn dyrare än shg.. Vågar man chansa?

Av ettis

http://www.shg.biz/produkter/infobox.asp?varenr=320679&kat=

Producent: AMD

Varunamn: Athlon64, 3400+, 2.2 GHz, 1MB cache, Newcastle, BOX

Modell: ADA3400_AX_BOX
AX=CG

Fel på modellnamnet också? Den kostar i alla fall som en 3200+ plus lite pengar för 512kb cache till.. mycket mindre än 3400+ clawhammer som ligger kring 4000kr

Av ettis

nope. hittade en i www.shg.biz. Så det finns newcastle med 1mb och jag vill ha en sån utan att betala 205kr i frakt för något som knappast väger 1 kilo!

Av ettis

Söker efter speciell processor

Nån som vet var man kan få tag i en "Athlon64, 3400+, 2.2 GHz, 1MB cache, Newcastle, Bulk" i stockholmstrakten? Det ska vara en butik som man kan gå till.

Av ettis

trodde de enda skillnaden var en extra fläkt och plexi samt lite ljusdioder... men men. Skunken fick du med några sata kablar och hur många flobbykablar fick du?

Av ettis

Hmm har inte aspireagget bara en floppykabel enligt en review? Behöver inte X800 eller GF6800 extra ström direkt från agget från just floppykablar?
Här är en review iaf. Skriven av Nightdriver:
"Igår (13/7 -04) fick jag mitt Aspire ATX-AS520W så nu kommer en lite snabbgenomgång.

Första intrycket är alltid viktigt och tyvärr blev det lite blandade intryck...
Lådan som den levererades i var väldigt gedigen med alla märkningar, bl a CE, på. Det kändes tryggt att veta att det är godkänt. Det följde även med en lite bruksanvisning med all kablar beskrivna. Onödigt vetande, men ack så kul!

Dessvärre var där en bild på nätaggregatet på kartongen där ALLA kablar var klädda med uv-känslig "nätslang". När jag i nästa ögonblick har fått upp kartongen så ser jag att så inte är fallet. Väldigt knepigt, är det en annan modell som inte tas in till Sverige eller är det rent av ett säljknep/fusk? Ska maila till Datorbutiken och fråga!

Som det har nämnts tidigare så stämmer det att alla bilder som finns ute på nätet visar nätagget upp och ner. Fläckten som är uppåt skall alltså riktas neråt. Detta medför att all text på baksidan blir upp och nervänd. Dessutom så täcks skalan till fläktkontrollern av chassit när agget sitter på plats. Inte så viktigt men väl så irriterande! I en tidigare recension av Aspire ATX-AS500W Plexi står det att en av skruvhålen täcktes av en annan skruv. På AS520W är det, nästan, samma sak. Efter en stunds pillande så sitter alla fyra tummskruvar(!) ordentligt fast. Men marginalen är verkligen inte stor! Det tycker jag dom borde löst bättre.
När alla kablar är på plats upptäcker jag nästa miss, endast en strömkabel med floppykontakt ingår! Mitt grafikkort behöver extern strömtillförsel så då var det bara att dumpa diskettstationen. Jag använder inte min floppy något nämnvärt men när min sambo upptäcker det så gäller det att ha en bra förklaring... Desto roligare var det att se att Satakabeln nu är inkulderad även för Aspire och inte bara för Levicom.

Det viktigaste för mig är ljudnivån och när jag startar upp datorn så tror jag nästan inte det är sant, på lägsta nivån är det fullkomligt tyst! Jag var tvungen att lägga örat mot den yttre fläkten för höra något överhuvudtaget! Gissar om jag blev glad! Men säg den lycka som varar för evigt... Efter ett par minuter så steg ljudnivå undan för undan men är ändå hela tiden fullt acceptabel. Tydligen är nätaggregatet även tempraturkänsligt och kan ställa fläktarna själv. På högsta nivån så kan man däremot använda den som hårtork... Med andra ord, rejält med kapacitet att kyla men också rejält med oväsen!
Eftersom jag inte har några hjälpmedel att mäta varken spänningsstabilitet eller ljudnivå så tänker jag inte nämna det i siffror. Mot mitt Chieftech 360 w märker jag ingen skillnad i stabilitet, dock är inte mitt PC-bruk särskilt krävande.

Kort sammanfattning:

Positivt
+ Utseendet. Myspys i lådan!
+ Steglöst reglerbara fläktar. 80-100%.
+ Många fyrpinskontakter. (Glömde räkna dom...)
+ Satakontakt.
+ Priset. 595 kr hos DB.

Negativt
- Ljudnivån. Jag blev faktiskt lite besviken...
- Endast en floppykabel.
- Fusket med "nätslangen".

Slutsats

Jag hade trots allt förväntat mig lite lägre ljusnivå, men jag gissar att det är jag som är lite kräsen. När allt kommer omkring, så satte undertecknad en Zalman Fanmate på en Papst 12 db 80 mms fläkt bara för att sänka ljudnivån...
För er som vill ha absolut tystnad så kanske man ska gå upp till ett Tagan 480 W, men i övrigt så tror jag man blir nöjd!

Tack för mig!

Daniel"

Av ettis

zlim3 jag vet men jag är van vid att använda 2 rom samtidigt så jag vill nog fortsätta ha så dels som Execo säger.

Av ettis

Tips om en processor

Ska beställa en ny dator i början av augusti och har än så länge satt ihop detta från DB. Det enda problemet är processorvalet. då DB verkar inte ha en amd64 3k2+ med CG kontrollchipen Eftersom vi ska delbetala så måste alla delarna komma från en butik. Kan nån lösa denna dilemma? Vill helst inte vänta mer!!
OBS:Kolla genom de delar som är listade här och kom gärna med kommentarer ang. dem.

Thermaltake Xaser III VM2000A "Lanfire" Miditower Silver Aluminium w. Window ATX without PSU 1 st 795.00 kr

Aspire ATX-AS520W 3 FAN Aluminium Silver 520W ATX 595.00 kr

Asus K8N-E Deluxe nForce3 250Gb 3DDR-DIMM 5PCI SATA Raid Audio GB-LAN Socket754 ATX 1495.00 kr

Gigabyte 3D Cooler 19.2-37.2dBA PRO
SocketA/Socket754/Socket478 (max XP3200+/AMD64 XP3400+/P4 3.4Ghz) 395.00 kr

Corsair CMX512-3200XL XMS3200 512Mb DDR PC3200 XL 2-2-2-5 400MHz with Heatsink 2 st 3390.00 kr

Western Digital Caviar WD2000JD 200Gb 7200rpm 8Mb cache S-ATA 2 st 2550.00 kr

Standard 1.44Mb 3.5 floppy Silver 229.00 kr

Shuttle DVD-ROM 16X DVD/48X CD Silver bulk IDE 395.00 kr

NEC ND-2510 DVD Dual-Layer +RW/R -RW/R 8X DVD+R 4X DVD+RW 8X DVD-R 2X DVD-RW 32X CDR 16X CDRW bulk silver IDE 849.00 kr

Hightech Excalibur ATI Radeon X800XT ICEQ 256Mb DDR3 TV-out DVI VIVO RETAIL AGP 5195.00 kr

Creative SoundBlaster Audigy 2 ZS RETAIL 1295.00 kr

edit: Har bläddrat runt lite i forumet och hittade ett inlägg om att aspire nättagget inte hade s-ata sladdar. Är det sant och är det bara att köpa till ett par eller stöder agget inte s-ata överhuvudtaget?

Av ettis

Funderar också på att köpa amd64 3200+ 1mb från db och undrar om den har CO eller CG stepping.