Inlägg

Inlägg som Schrimp har skrivit i forumet
Av Schrimp
Skrivet av Tuborgarn:

Tar bort regeln och tittar på den inbyggda "Test Port" som finns under Diagnostics, och döm om min förvåning när det står Connection to *server-ip* 80 port [tcp/*] succeeded! trots att jag alltså precis tagit bort regeln. Provar även andra portar där jag blir meddelad att porten är stängd.

Det testet under Diagnostics testar väl om port 80 är öppen på din webserver? Den testar alltså inte "utifrån" och hela vägen in mot din server.

Prova en regel under Firewall > Rules > WAN också. Du sätter upp en forward under NAT > Port forwaring, och sen tillåter du den via Rules.

Av Schrimp

Skulle man kunna driva 2st såna här skärmar med ett 780 GTX? Nu menar jag inte för spel, utan för "skrivbordsvy".

Av Schrimp
Skrivet av Danne:

Är väl Supermicro delar i en sådan? Till och med så att det inte är Dell egentligen?

Huruvida det är så eller ej låter jag vara osagt. Dells C1100 bios kunde jag flasha på mina iaf. Så värst långt ifrån Dell är det iaf inte tror jag.

Men något "custom" är det över dom. Specialbyggda för Facebook (mina åtminstone).

Av Schrimp

Om du har tänkt att lägga runt 10' på en server, så får du en hel del extra på ebay, kontra köpa nytt i Sverige.

Denna går loss på i runda slängar 10 000kr med frakt. (http://www.ebay.com/itm/Dell-PowerEdge-C1100-CS24-TY-1U-2x-XE...)

16 trådar och 72GB ram. Dock lär den inte stå i ditt sovrum ...

Av Schrimp

KISS .. keep it simple stupid.

Lägg två bakgrundsbilder bredvid varandra i ett redigeringsprogram och spara som en bild.

Av Schrimp
Skrivet av sorce:

Formatera löser inte problemet om personen har installerat dold partition som inte syns
'de finns sätt att göra så man inte ser den dolda partitionen på några sätt'

Har en kund som vill övervaka de anställda för att förhindra företagsspionage
så de går både dölja installation av såna program och dölja
i själva trafiken också

Ny hårddisk är en lösning

Skrivet av ClubT:

Låter intressant, förklara gärna hur man sedan når och kan exekvera något från den dolda partitionen utan fysisk tillgång till datorn? Vid en omformatering försvinner ju eventuella tjänster/program som dels övervakar eller ansluter till den dolda partitionen. Det här var nytt för mig så jag vill gärna förstå hur det hänger ihop

Har svårt att tro att en "dd" skulle råka missa en sådan partition.
Jag förespråkar också en ominstallation. Det finns en anledning till varför det finns enorma botnets. Malware etc är inte direkt gjorda för att vara uppenbart synliga.

Av Schrimp

Det är en IP, som vilken som helst. Personen i fråga kan sitta på en helt annan kvadratmeter på klotet.

Av Schrimp

Om du skapar 8st raid0 arrayer? Fungerar det?

Av Schrimp

Det räcker att du kör ett svep med "dd" eller liknande program. Något som skriver en ström med nollor över hela disken.

Av Schrimp

Borde stå på kvittot vad du köpt för modell. Be dom sedan själva slå upp varan i deras databas, och sedan på nätet. Stämmer inte varan så har jag väldigt svårt att tro att dom skulle kunna vägra ta tillbaka varan.

Står det förresten ingenting om uppdateringsfrekvensen på lådan..?? Brukar ju skyltas med alla tänkbara features ganska flitigt.

Sen tycker jag du breder på ganska flitigt i rubriken. Tänk på vad du skriver och vad det kan ha för påverkan. Att det är lurendrejeri tycker jag än så länge låter som en kvällsblaskas rubriker. Du pratar om en hel butikskedja.

Av Schrimp

Ja, det stämmer att jag någon gång framöver ska bygga ut min pool. Jag ska då ha 3x7 alt 4x6 i raidz2.

gstat vet jag inte riktigt hur jag ska tolka, men en läsning verkar inte dra mer än ca 50% av diskarna. Medans skrivningen, som går fort, ligger på allt från 75% upp till 125%. Alla värden är jämna och fina sinsemellan.
CPUn ligger på ca 20-40% load vid läsningen. Vid skrivning är det 100% load.

Jag hyllar fortfarande ZFS, då jag gillar dess features oerhört mycket, men det är trist att detta hänt. Diskarna har inte så värst mycket "ren" throughput över tid, utan det är mest småfiler som skrivs (kör en handfull rsync script som skriver in en del filer på allt från 2KB till 20MB. 4000-5000 per natt. Utöver det så tas det ett tiotal snapshots på dessa volymerna.

Jag har länkat den i en annan tråd, men jag postar den här också, mycket intressant ZFS-läsning: https://calomel.org/zfs_raid_speed_capacity.html
Och enligt den kan det vara problem med att jag valt just 8st diskar och inte 7 eller 9(?).

Dessa två bilder är några sekunder ifrån varandra, under läsning.

http://puppe.se/zfs/Screenshot%20from%202014-05-29%2016:58:45.pn...

http://puppe.se/zfs/Screenshot%20from%202014-05-29%2016:59:33.pn...

Av Schrimp

Hm, det är dina lokala klienter? I så fall ska du nog kika närmare på DHCP-tjänsten i routern.

Av Schrimp
Skrivet av xp1ratex:

Du har inte funderat på att gå över till 9.2?

Jag hade urusel läs och skrivhastighet i 9.1 med mina raidz1 pooler på 4 diskar vardera, problemet är att rekommenderade diskar i pooler inte stämmer överens med antal diskar jag har och då blev prestandan urusel.
9.2 åtgärdade problemet för mig iallaf.

9.2 är absolut ett alternativ.

Jag har också ett "dåligt" antal diskar.. 7st eller 9st verkar vara ett bättre val. Men nu sitter jag i den sitsen jag gör, och får leva med det tills jag får skaffat mitt 24 tray rack..

Jag ska klura lite på en uppgradering..

Av Schrimp

ZFS fragmentering(?)

Jag har en NAS, som består av en i7 860 (4C/8T), 16GB ram och 8st 2TB Samsung EG diskar, 7200rpm.
Systemet kör 9.1-RELEASE-p11, och ZFS 5/28. Diskarna är GELI-krypterade, med ZFS ovanpå. Poolen är ca 55% full.

# zpool status pool: tank state: ONLINE scan: scrub repaired 0 in 13h44m with 0 errors on Mon May 19 00:32:54 2014 config: NAME STATE READ WRITE CKSUM tank ONLINE 0 0 0 raidz2-0 ONLINE 0 0 0 label/ss-disk1.eli ONLINE 0 0 0 label/ss-disk2.eli ONLINE 0 0 0 label/ss-disk3.eli ONLINE 0 0 0 label/ss-disk4.eli ONLINE 0 0 0 label/ss-disk5.eli ONLINE 0 0 0 label/ss-disk6.eli ONLINE 0 0 0 label/ss-disk7.eli ONLINE 0 0 0 label/ss-disk8.eli ONLINE 0 0 0 errors: No known data errors

Det underliga som jag märkt det senaste halvåret(?) är att prestandan blivit ganska usel, eller rättare sagt urusel. Vid läsning.

# dd if=/dev/zero of=/tank/testfile.zero bs=1M count=10000 10000+0 records in 10000+0 records out 10485760000 bytes transferred in 51.176170 secs (204895364 bytes/sec) # dd if=/dev/urandom of=/tank/testfile.zero bs=1M count=10000 10000+0 records in 10000+0 records out 10485760000 bytes transferred in 147.880727 secs (70906873 bytes/sec) # dd if=/tank/testfile.zero of=/dev/null 20480000+0 records in 20480000+0 records out 10485760000 bytes transferred in 192.019463 secs (54607798 bytes/sec)

Den mittersta kan jag förstå, det är urandom som drar ner prestandan. Men vid kopiering till null så ligger jag på ca 50MB/s. Och skulle jag kopiera över nätverket så ligger jag på än mindre, med CPU på 96-98% idle ... Protokoll, sFTP eller SMB spelar ingen roll, kanske aningen fortare med sFTP.

# dd if=testfile.zero of=/dev/null 20480000+0 records in 20480000+0 records out 10485760000 bytes (10 GB) copied, 279,989 s, 37,5 MB/s

Är det bara att gilla läget tills jag skaffar fler diskar och kan kopiera över till en ny pool (och tillbaka)? För det luktar fragmentering, som jag förstår inte går att avhjälpa på annat sätt..?

Av Schrimp

Haha, 4+1st NIC också. Det var ingen dålig liten bräda!

Av Schrimp
Skrivet av Ribekka:

Rellim: Tusen tack! Nu funkar det klockrent!

Schrimp: Åh, tack! I vårt läromedel skriver de att vi ska göra på detta sätt, men det blir lite klumpigt när det är så många.

Rydisen: Råkade bli så när jag ändrade koden i anteckningar innan jag klistrade in den här, men tack!

Skrivet av KeVVa:

Lite nyfiken bara, varför ska han inte skriva add? Hur får man annars in dem i en panel?

Absolut ska han skriva add för att lägga till dom. Men att skriva flera metodanrop eller tilldelningar efter varandra är väldigt svårläst och anses därför inte som något man bör göra.

Man skulle kunna göra en metod som lägger till ett textfält till en panel, genom att skicka in fält och panel som referenser. Då får man inte bara mer lättläst kod, man får även i mångt och mycket samma antal rader kod.

EDIT:

Jag håller med Ernesto i mycket, men eftersom jag babblat om "coding conventions" så måste jag dock påpeka att det Ernesto nämnt ang namn på metoder gäller för ex. C# och inte Java, i java börjar metoder med små bokstäver.
Men det är inte så viktigt, än.

Vad du dock kan tänka på är att försöka lära dig abstraktion. Det är en konst och inget du lär dig på stört. Men något enkelt försök att förklara hur du kan börja tänka kan vara att börja med det första som ska ske; main-metoden.

Vad vill du att den skall göra?

public static void main() { initializeLabels(); initializeTextFields(); // alternativt initializeInputFields(); initializePlayerOne(); initializePlayerTwo(); initFrame(); initButtons(); }

Strunta helt i hur metoderna skall se ut inuti just nu - nu berättar du bara vad du vill att programmet ska göra. Sett på långt avstånd.
Sen börjar du om med t.ex initializeLabels(), och skapar den metoden. Antingen blir den kort, eller så kan den brytas ner i liknande bitar den också. Och så fortsätter du, hur länge beror lite på situationen, men det bör inte gå till 'in absurdum'.

Av Schrimp

Att processorn har vattenkylning med bra temp, säger även att du inte har en fläkt över processorn. En sådan fläkt kyler även komponenter kring CPU, så som minnen och chipset. Om dom blir uppåt 100 grader så spelar det ingen roll om du har minusgrader på CPU, dom kommer till slut att gå dåligt. Prova med en bordsfläkt in mot moderkortet med öppet chassi och se om det gör att problemet försvinner. Hjälper det så har du något att gå efter..

Av Schrimp

OS? När formaterade du senast?

Avinstallerade du dom gamla drivrutinerna innan du installerade nya?

Framgent så kan du försöka vara lite mer noggrann än bara nämna t.ex "SSD disk", det säger absolut ingenting mer än att den inte är mekanisk.

EDIT:
Även rubriken kanske man kan tänka över och ange i stil med "Prestandaproblem, nytt grafikkort", det säger också lite mer än nu.

Av Schrimp

Här kan du läsa lite på hur det generellt "anses" att man skall skrivas java: http://web.archive.org/web/20090911103851/http://java.sun.com...

Jag förstår varför du skriver dina "add" för JTextField så som du gör, men vänj dig av med det, det är INTE god kodningsstil.

Av Schrimp

Jag hittade lite matnyttig information som åtminstone jag själv inte läst än, så håll till godo:

https://calomel.org/zfs_raid_speed_capacity.html